Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Ja też jem dużo owoców, szczególnie jabłka, brzoskwinie i arbuza
z tego co gdzieś czytałam to mamaginekolog straciła niedawno swoje maleństwo
ale nie wiem czy to prawda na 100 %.
Tak to prawda, oglądałam jej filmik jak mówiła, że drugą ciąże straciła wcześnie, a trzecią w 23 tc, bo od 13 tc miała jakieś problemyAle wiadomo nie mówiła co się konkretnie stało.
-
Hej dziewczyny.Paula prosze mi zmien termin wizyty na 11 07 bo lekarz ma urlop idzie i mam z tego powodu o tydzien wczesniej co mnie bardzo cieszy bo zobacze szybciej malenstwo.dziewczyny dziekuje za rady odnosnie bolu glowy kawka i plastry pomogly.pewnie kawa dlatego bo jestem niskocisniesnieniowcem.od tygodnia zmienil mi sie smak i pije mleko i kakao .widocznie organizm potrzebuje.przez pierwsze 3 miesiace na mleko patrzec nie moglam.na szczescie mam od swoich krowek .zaczelam tez sie intensywnie rozgladac za ciuszkami dla corci na 56-62.kolezanka kupila piekne za przyslowiowe grosze w idealnym stanie .milego dnia dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:30
-
agniecha2101 wrote:Tak dokładnie
a przynajmniej próbę zrobienia połówkowych
bo ginka, która ma mi je robić ucieka na urlop i wychodzą mi trochę wcześnie te połówkowe, więc jeśli się jej uda, to będą jutro, a jeśli nie, to skieruje mnie do kogoś innego, bo jak wróci z urlopu, to z kolei będzie już za późno. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby się jednak udało jutro i żeby się płeć potwierdziła w końcu
i wtedy na spokojnie będziemy mogli z mężem zaplanować urlop
To będziemy trzymać kciuki, żeby udało się zrobić, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku no i by maluszek pokazał co tam chowaAgulineczka też chyba jutro ma połówkowe.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Irminka1231 wrote:Hej dziewczyny.Paula prosze mi zmien termin wizyty na 11 07 bo lekarz ma urlop idzie i mam z tego powodu o tydzien wczesniej co mnie bardzo cieszy bo zobacze szybciej malenstwo.dziewczyny dziekuje za rady odnosnie bolu glowy kawka i plastry pomogly.pewnie kawa dlatego bo jestem niskocisniesnieniowcem.od tygodnia zmienil mi sie smak i pije mleko i kakao .widocznie organizm potrzebuje.przez pierwsze 3 miesiace na mleko patrzec nie moglam.na szczescie mam od swoich krowek .zaczelam tez sie intensywnie rozgladac za ciuszkami dla corci na 56-62.kolezanka kupila piekne za przyslowiowe grosze w idealnym stanie .milego dnia dziewczyny.
A to można prosto od krowy pić? Bo wszystko co nie pasteryzowane itd nie wolno w ciąży. Takiego mleka chyba też nie. Jeśli się mylę co do mleka to przepraszam, poprawcie mnie, ale tak mi się wydaje.TaPaT lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:A to można prosto od krowy pić? Bo wszystko co nie pasteryzowane itd nie wolno w ciąży. Takiego mleka chyba też nie. Jeśli się mylę co do mleka to przepraszam, poprawcie mnie, ale tak mi się wydaje.
Tez cos tak słyszalam ... chociaż moja szwagierka piłaja nie lubię dla mnie za tłuste jest , ja wgl samego mleka nie lubię jedynie z płatkami czy kakao tak jako dodatek samego niee
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip88 wrote:To będziemy trzymać kciuki, żeby udało się zrobić, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku no i by maluszek pokazał co tam chowa
Agulineczka też chyba jutro ma połówkowe.
Tak, Agulineczka też i coś mi świta, że chyba ktoś jeszczeDip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej dostałam w końcu skierowanie do diabetologa więc pewnie jutro pójdę się umówić...i o dziwo lekarz sam to dziś zaproponował...
A na wizycie dziś nawet serduszka posluchalismy chwilę bo uruchomił detektor...uwielbiam ten dźwięk... Teraz wizyta 2 sierpnia
Dip88, Irminka1231, agniecha2101, Aga9090, TaPaT lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:A to można prosto od krowy pić? Bo wszystko co nie pasteryzowane itd nie wolno w ciąży. Takiego mleka chyba też nie. Jeśli się mylę co do mleka to przepraszam, poprawcie mnie, ale tak mi się wydaje.
Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Sprawdziłam o tym mleku i pisze, że można w ciąży zarazić się toksoplazmozą i listeriozą i że czasami zwykłe przegotowanie takiego mleka nie wystarczy. Wprawdzie rzadko to się zdarza, ale jednak.
Irminka ja to z reguły panikara, ale nie ryzykowałabym z tym mlekiem.
Doczytałam już co napisałaś, jeśli tak to okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:57
Irminka1231, TaPaT lubią tę wiadomość
-
Ja mam też detektor- polecam. Kupiłam ten z wyświetlaczem.
Dziewczyny, mam mała biegunkę, lekko brzuch mnie boli. Wzięłam węgiel i nospe. Jakieś rady ?
-
Magdaa21 wrote:Ostatnio mamaginekolog mówiła o suplementach w ciąży i mówiła że firmy próbują wcisnąć dodatkowe składniki, które niepotrzebne sa. Nie powiedziała jakie, wymienia tylko te niezbędne. Zastanawiam się czy nie chodziło właśnie o choline.
Chyba tak. Nawet polskie towarzystwo ginekologiczne nie wymienia choliny. Ja nie przesadzam z tymi suplementami, bo kiedyś rodzily sie i dzisiaj rodzą się zdrowe silne dzieci i bez nich. Przykład nawet mojej koleżanki która nawet kwasu foliowego nie łykała. Osobiście łykam tylko foliany i wit d3. I też nie zgadzam się ze wszystkim z mamaginekolog ale jednak coś tam wie:) tak jak inni lekarze. Jeden przypasuje a drugi już nieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:36
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka_94 wrote:Hejka:)
Ula89, współczuję i trzymam kciuki żeby było dobrze
Mokka, wspaniałe wieści, gratuluję
My 16 tydzień zaczęliśmy kolejnym prawie omdleniem..tym razem Mąż był blisko i zaniósł mnie do domu, dostałam wody, chwilę posiedziałam i przeszło.
Dziewczyny, orientujecie się może jak ZUS wypłaca chorobowe? To prawda że nie za miesiąc, tylko za konkretne zwolnienie? I w jakim terminie? -
Lotopałanka wrote:Hej dostałam w końcu skierowanie do diabetologa więc pewnie jutro pójdę się umówić...i o dziwo lekarz sam to dziś zaproponował...
A na wizycie dziś nawet serduszka posluchalismy chwilę bo uruchomił detektor...uwielbiam ten dźwięk... Teraz wizyta 2 sierpnia
Nooooooo! W końcu się ogarnął ten Twój lekarz -
Czyli okaże się po 11-ym jak u mnie będzie to wyglądać. Dzięki
Ja teraz co chwilę jestem głodna i to mam ochotę na takie dziwne połączenianawet mój A. się dziwi i pyta się Maluszka, co on za dziwne menu wymyśla
agniecha2101, TaPaT lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Hej dziewczyny , dziś przyszły mi wyniki pappa. Wszystko Wporzadku, także dzień zaliczam do udanych;)
Irminka1231, bondzik007, Malutka_94, Dip88, Karolcia27, agulineczka, olciaa, TaPaT, agniecha2101, inaa, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Magdaa21 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Hope2018 wrote:Agniecha, Mokka a wy jakie macie detektory?
Karmelkovaa a to są oryginalne:
https://angelsounds.pl
?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa1affc322fc.pngmokka lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50