Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MagicCherryCupcake wrote:Bo wiem, że potem to jest dobry sposób na wywołanie porodu I tak za każdym razem PO rozmyślam Do kiedy jest bezpiecznie - czy np w 30 tygodniu nie zaszkodzi? Teraz to raczej nie ale później?
Aż się zaczerwieniłam pytając o takie rzeczy heh
Przecież tutaj można pytać o wszystko nie ma pytań wstydliwych - nie krępuj się
My ale w 2 trymestrze rzadziej i ostrożniej niż w 1.
Polecam artykuł mamyginekolog, który wg mnie wyczerpuje temat i jest fachowy
https://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/MagicCherryCupcake, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Przecież tutaj można pytać o wszystko nie ma pytań wstydliwych - nie krępuj się
My ale w 2 trymestrze rzadziej i ostrożniej niż w 1.
Polecam artykuł mamyginekolog, który wg mnie wyczerpuje temat i jest fachowy
https://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/
A my w 1 chyba tylko z raz albo i nie, nie pamiętam.. A teraz.. no szalejemy -
nick nieaktualnyMagicCherryCupcake wrote:Bo wiem, że potem to jest dobry sposób na wywołanie porodu I tak za każdym razem PO rozmyślam Do kiedy jest bezpiecznie - czy np w 30 tygodniu nie zaszkodzi? Teraz to raczej nie ale później?
Aż się zaczerwieniłam pytając o takie rzeczy heh
I nie ma głupich pytań
A później to moze Ci już bardziej brzuch przeszkadzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 22:11
-
Aga9090 wrote:Kochana tu też bardziej chodzi o symulacje sutków aby skurczy nie wywołać
I nie ma głupich pytań
A później to moze Ci już bardziej brzuch przeszkadzać
Patrz a ja mówię do męża - "Baw się baw póki są tylko Twoje" hahahAga9090, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No mój teraz też ma faze , bo wiadomo biust ładny i wgl hehe ale mu potłumaczylam ;p co do serduszek u nas też nie ma od początku
Mała od 4 mnie budzi tak kopie drzemlam to znowu o 6 i teraz dalej ... ja nie wiem skąd to dziecko ma tyle siły nagrałam kopniaczka i tatusiowi wysłałam jaka łobuziara mała" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej opamietacie mnie jeszcze ???!!! Dawno sie nie odzywałam bo jakistotalny brak czasu. Całymi dniami biegam za młoda,albo ogarniam syf w domu. My mamy juz17tydz ale ruchów jeszcze brak brzuszek jakiś minimalny sie zrobił. Dziewczyny co u was??? Nie jestem w stanie was aż tak nadrobić. Niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 07:53
-
U nas też serduszkowania nie było od poczęcia ...najpierw mieliśmy zakaz, bo mialam krwiaka . A teraz gdy właściwie lekarz juz nic nie mowi to moj M. dostal schizy kompletnej i mowi ze cytuję " nie będzie dziecka pukal w czoło"...zwariowac idzie...
może dlatego czuje ze sie oddalilismy od siebie...i sie kłócimy..nie wiem
zawsze myślałam że ciaza zbliza:(
ja w nocy mialam takie jakieś dziwne bóle pleców i podbrzusze jak na okres. zastanawiałam się co zrobic. próbuje zawsze się uspokoić i nie panikowac. Ale z drugiej strony nie wiem jak odczuwa się cos co moze by niepokojące.Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
nie martw się Hope.. mój też nie chce bo powiedział, że ma przez dzidziusia mega opór, boi sie i w głowie ma zablokowane. Nie ma bata go przekonać. Powiedział - tutaj dajesz mi reke na brzuch zebym czuł kopniaczki małej, a potem chcesz żebym patrzył na Ciebie seksualnie. Czytałam, że czasem po prostu faceci tak mają i nie dołuję się przez to że teraz jestem aseksualna. Po prostu dla jego psychiki MISSION COMPLETE hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 08:43
-
Dip88 wrote:Witam was.
Cały czas was podczytuje, ale mam trochę mało czasu. Dopiero teraz na wątku zobaczyłam, że dziś jest 13 i do tego piątek
Ja wczoraj przeżylam ogromny stres. Siedzę sobie przed laptopem i nagle słyszę jakiś ogromny hałas. Patrzę w okno i widzę ktoś przez płot wskoczył nam do ogródka (słońce świeciło w okna i oslepiało) czasami dzieciakom sąsiadki wpadnie piłka to sobie wskakują i biorą. Ok, siedzę dalej i znów hałas, poszłam na górę do sypialni zobaczyć co się dzieje, bo stamtąd widać wszystko dookoła. Patrzę przez okno a za płotem 3 radiowozy policji, u sąsiadki w ogródku policja, ogólnie byli wszędzie. Jeden krzyczy do mnie czy kogoś widzę, ja już stres, rozglądam się i mówię że nikogo nie widzę. Chwilę stoję jeszcze, policja gdzieś się rozeszła szukać i nagle widzę u drugiej sąsiadki w ogródku wychodzi z krzaków jakiś facet i się skrada, wskoczył mi do ogródka, potem znów do sąsiadki i idzie w stronę drzwi. To ja szybko po małego i w nogi przed dom, bo się wystraszylam że czy do sąsiadki czy u mnie wybije okno czy coś i wejdzie do domu. Na szczęście przed domem kolejnych 5 radiowozów i pełno policji i mówię że jest u sąsiadki w ogródku. Całą policję wpuscilam do domu, przez płot dostali się do sąsiadki i go złapali. Jeszcze wyprowadzali go w kajdankach przez mój dom bo nie mieli jak inaczej. Mało co nie zeszłam na zawał. Jakiś ćpun, ręce miał okropne, pewnie od dawania sobie w żyłę, nie będę opisywać, agresywny. No i okazało się że kawałek dalej włamał się komuś do domu, dodam że była to 11 rano, ale większość ludzi w pracy. Z nerwów się poryczałam, na szczęście pół godziny później mój M przyjechał. Okropne uczucie i stres. Ja to zawsze mam jakieś dziwne przeżycia Jak już powiedzmy ochłonełam zmierzylam ciśnienie, a tu 154/118.. Wolę nie wiedzieć jakie miałam wcześniej. Teraz boję się drzwi na ogród otwierać i w ogole...
Tak się rozpisalam, że zapomniałam co miałam wam odpisać.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczyny pytanie z serii wstydliwe.. Do którego tygodnia można szaleć z takim pełnym.. no.. do końca? Bo słyszałam że później to może wywołać poród.. Co powiecie na ten temat?
Ja w ostatniej, całą ciążę normalnie i do końca A i tak po terminie urodziłam. Jeżeli ciąża jest bezproblemowa to nic się nie stanieAga9090, MagicCherryCupcake, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Hej Violet:* u nas, jeśli chodzi o błogosławieństwo to jest taka tradycja, nie wiem czy w rejonie, ale ogólnie zawsze tak było i nadal tak jest, że właśnie jak Pan Młody przyjeżdża po przyszłą żonkę, to błogosławią rodzice i teściowe, a młodzi klęczą. Moja mamuśka oczywiście wybuchła płaczem:P hehe u Nas na szczęście się nie wtrącali, może dlatego, że sami sobie fundowaliśmy wesele, tzn pomogli Nam ale w formie prezentu na wesele, nie wcześniej - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:)
Nie przejmuj się, bo to tak zawsze jest, że każdy na swój sposób chce pomóc:P My nikogo nie dopuszczaliśmy i zrobiliśmy wszystko po swojemu:) Ale ja akurat mam bardzo fajną teściową jest kochaną kobietą
Dokladnie u nas było tak samo, wszystko organizowaliśmy z własnej kieszeni, przynajmniej ze wszystkim mieliśmy wolną rękę i nie było przesadnego wtrącania. Oczywiście rodzice/teściowie uparli się, że chcą dołożyć, ale my stwierdziliśmy właśnie, że jak chcą, to mogą najwyżej dać nam w prezencie tyle ile uważają.
Co do teściowych, to powiem Wam szczerze, że moja lubiła się przesadnie wtrącać, miała mi za złe np, że nie daje jej "się rządzić" przy organizacji naszego wesela, ogólnie nie raz potrafiła wyprowadzić mnie z równowagi, ale mimo wszystko zdążyłam się mocno do niej przywiązać i była dla mnie naprawdę jak druga mama, i teraz, gdy już jej nie ma, wiem, że jak zajedziemy do PL, to będzie mi strasznie brakowało tych jej mądrości, wtrącania, "dobrych rad"... Najbardziej jest mi przykro, że moje dzieci nigdy nie poznają babci
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Heja, nadrobiłam Was! Na szczęście nie było dużo:P u nas weekend na wyjeździe i super było! Tyle pozwiedzalismy a i pogoda przepiękna!
Mój mąż też na początku miał obawy co do serduszkowania i też wyrąbał tekstem że będzie fasole w czoło pukał ale teraz się kochamy a wcześniej na początku też nie mogliśmy przez plamienie wiec moze stąd też obawa. Teraz jest wszystko okej i korzystamy mój mąż najbardziej skupia sie wtedy na brzuchu, ze jest piękny, ze to niesamowote i takie tam. Naprawdę jest to miłe, w świetle tego jak kobieta się "powiększa". :p nie jedna czuje się wtedy mniej atrakcyjna, choć sama nie mam z tym jakoś problemu już bo po prostu przyjęłam do wiadomości ze HEEEJ JESTEŚ W CIĄŻY PRZECIEŻ -
Hej dziewczyny
Już was nadrobilam i na szczęście dużo nie naskrobalyscie przez weekend My wczoraj pojechaliśmy na cały dzień nad morze. Stwierdziłam, że w ciąży nie nadaje się do opalania itd. Upały źle na mnie działają w ciąży.
Co do to u mnie na odwrót mój M chce, a mi się nadal nie chce. Libido chyba u mnie poniżej zera Mimo, że na ostatniej wizycie położna już pozwoliła. Nie wiem czy mam jakąś blokadę w głowie czy naprawdę mi się nie chce. W poprzedniej ciąży ciągle mi się chciało i zdarzało się nawet 2-3 razy dziennie do końca 2 trymestru A teraz ciągle siedzą mi w głowie jakieś krwiaki itd. Może po połówkowych coś mnie ruszy
Kciuki za dzisiejsze wizyty -
Hope2018 wrote:U nas też serduszkowania nie było od poczęcia ...najpierw mieliśmy zakaz, bo mialam krwiaka . A teraz gdy właściwie lekarz juz nic nie mowi to moj M. dostal schizy kompletnej i mowi ze cytuję " nie będzie dziecka pukal w czoło"...zwariowac idzie...
może dlatego czuje ze sie oddalilismy od siebie...i sie kłócimy..nie wiem
zawsze myślałam że ciaza zbliza:(
ja w nocy mialam takie jakieś dziwne bóle pleców i podbrzusze jak na okres. zastanawiałam się co zrobic. próbuje zawsze się uspokoić i nie panikowac. Ale z drugiej strony nie wiem jak odczuwa się cos co moze by niepokojące.
"7. Uprawiajcie seks! Tak! Oczywiście nie będzie tak samo, oczywiście trzeba dobierać specjalne pozycje, ale to naprawdę jest możliwe oraz…. jak zwykle wskazane do rozładowania napięć
I nie, nie bój się, że uszkodzisz swoim wielgachnym penisem cokolwiek. Nie pochlebiaj sobie. Nie dosięgnieszWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 09:13
MagicCherryCupcake, Dip88, agniecha2101, Pyszczek, Paula222, Malutka_94, JaKa, inaa lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Mój na pcozątku też miał opory. Zmieniło się jak z nim porozmawiałam i powiedziałam, że czuję się mega nieatrakcyjna i że boli mnie to że nie zwraca na mnie uwagi. Powiedziałam że dalej jestem kobietą a nie tylko kobietą w ciąży. I jakbym wyłączyła jakąs blokadę
agniecha2101 lubi tę wiadomość