Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli nie ma żadnych medycznych przeciwwskazań i czujecie się dobrze, to nie widzę powodu żeby odmawiać sobie wyjazdu wakacyjnego:)
Ja już w ciąży byłam na nartach we Francji, samochodem 4k kilometrów po Rumunii, kilka razy lekkie szlaki w górach. Teraz mam w planach wycieczkę samolotem do Austrii i na Woodstock chyba wyskoczymy. Jedyne co to wszystko jest na spokojnie i bez przemęczania się.Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
kopiuje z innego wątku:
Cześć. Jestem kropuś. Mam 23mm i jest to 9tc
Pęcherzyk żółtkowy 5,8mm FHR 172
Także serduszko bije jak dzwon a tatuś jest bardzo dumny.
Selfie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a36ddf1a6cef.jpgbondzik007, Kai, JaKa, Paula222, giovanedonore, Cyganieszka, 88Kala, Irminka1231, Lotopałanka, agulineczka, mkgk, ZUZAUK, Dip88, Malinowa_Czekolada, Madlen_:), inaa, Jagodagoi, futuremama, MagicCherryCupcake, agniecha2101, Malutka_94, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
czy u was też pogoda jak w środku jesieni? Aż się nie chce wstawać z łóżka
Dzięki kochane za wszystkie podpowiedzi odnośnie wyjazdu, ale rozmawiałam z Mężem i jednak dopuścimy to morze. Nie wybaczylabym bym sobie, gdyby coś złego się wydarzyło. Wiem, że to może zdarzyć się wszędzie, ale teraz mając z tyłu głowy te przypadki innych dziewczyn cały czas myślałabym, że to moja wina i niepotrzebnie jechaliśmy. Góry też odpadają, bo tam ciśnienie wysokie, a ja i tak już biorę na obniżenie. Będziemy szukać czegoś bliżej na kilka dni.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hej hej :_ Dziś deszczowy dzień, a tyle planów było ... Mam nadzieję że przestanie, bo miałam iść na festyn z dziećmi
Vivanillka pięknieBardzo się cieszę i gratuluję jeszcze raz, nie ma jak to dobre wieści z rana
Skoro temat urlopowy, którą plażę nad morzem polecacie ?
Co do wyjazdów, jak nie ma żadnych przeciwwskazań, ja bym jechała. Może nie koniecznie za granice, bo bałabym się wizji wylądowania tam w szpitaluAle w PL czemu nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 08:33
-
Apropos wyjazdow, to my wlasnie wczoraj zajechalismy do Chorwacji. Droge (1000km) podzielilismy na pol noclegiem w Austrii. We wtorek lekarz dal nam zielone swiatlo. Kupilismy lepsze ubezpieczenie, wybraliśmy spore miasto. Po drodze przystanki, duzo picia i adapter na pasy. Zawsze jezdzilismy jednorazowo wiec teraz tych km w ogole nie odczulam. Dzidzi fika i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, czujemy sie dobrze i jest piekna pogoda
raczej nie nastawiamy sie na plazowanie, mamy parasol i typowe opalanie na pewno sobie daruje. Natomiast tu mozna spacerowac bez konca
Okolo 3 tyg temu bylismy w Trojmiescie u mojej przyjaciolki (550 km) i tam mi calkowicie przeszly poranne wymioty wiec zmiana klikmatu czasem zrobi dobrze. Natomiast w gory bym raczej nie pojechala choc ja ogolnie zawsze malo gorska bylamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 09:01
olciaa, JaKa lubią tę wiadomość
-
Vivanillka wrote:Witajcie
kopiuje z innego wątku:
Selfie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a36ddf1a6cef.jpg
Gratulacje ! rosnijcie zdrowoVivanillka lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ja miałam dzisiaj nieciekawą nocke mimo pięknych snów ;p
O 4 rano obudziły mnie dreszcze tak mnie telepalo ze aż sciskalo i zeby trzeszczaly... mąż od razu pizamki polarowe opatulil kołdra i przytulil i musiało minąć jeszcze parę minut żebym się zagrzala. Wystraszylam się strasznie bo wiecie jak zimno to spina się całe ciało łącznie z brzuchempowoli powoli się zagrzałam ... a jak wstałam później to na dokładkę mnie w wc przetentegowało jak nigdy jeszcze w ciąży , bo zawsze zaparcia , moze jakiś wirus albo cuś z deszczem przyszedł .
Wgl miałam piękny sen ze karmiłam corcie i to cala noc tak i ze ciumalam ja a ona się uśmiechała pieknie takie papulcie miala słodkiei ze jakby na drugi dzień zaraz tirem gdzieś z moim jechaliśmy coś dostarczyć a taka zima byla i mówię że nic jej nie wzięłam nawet pampersa i trzeba kupić po drodze i maść ;p
I mój doktor mi się śnił... ze zadzwoniłam ze jestem w okolicy i poszłam do niego jakoś do mieszkania i tam gadaliśmy coś tam ... mu mówiłam że wczoraj urodziłam hehe .
No i jeszcze ze wpadłam cala w zaspe i wołam męża wyciąg mnie , ale delikatnie bo ja pocieta
Moze po tej zaspie mi się tak zimno zrobiło
Ale sen miałam super ostatnio to ciągle dziecko mi sie dni ale dzis to wyjątkowo nawet buziunia mi się śniła ze pocalowalam a ona się uśmiechała i wszystkim mówiłam widzicie mieliście ze jestem chuda a jaki ona klocuszekJaKa lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
kopiuje z innego wątku:
Selfie:
Gratulacje!Vivanillka lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Daniela wrote:Chodzi o to, by pasy fotelika nie były zapinane na kombinezonie, a pod nim. Starszym dzieciom powinno się zimowe kurtki zdejmować w aucie, z maluszkiem wiadomo, trochę słabo, więc lepiej poszukać takiego kombinezonu/śpiworka, który daje możliwość bezpiecznego zapinania pasów.
Pasy zapinane na kombinezonie tego bezpieczeństwa nie zapewniają.
http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79318,20892526,wozisz-dziecko-w-foteliku-samochodowym-ubrane-w-gruba.html
-
Karo_88 wrote:Apropos wyjazdow, to my wlasnie wczoraj zajechalismy do Chorwacji. Droge (1000km) podzielilismy na pol noclegiem w Austrii. We wtorek lekarz dal nam zielone swiatlo. Kupilismy lepsze ubezpieczenie, wybraliśmy spore miasto. Po drodze przystanki, duzo picia i adapter na pasy. Zawsze jezdzilismy jednorazowo wiec teraz tych km w ogole nie odczulam. Dzidzi fika i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, czujemy sie dobrze i jest piekna pogoda
raczej nie nastawiamy sie na plazowanie, mamy parasol i typowe opalanie na pewno sobie daruje. Natomiast tu mozna spacerowac bez konca
Okolo 3 tyg temu bylismy w Trojmiescie u mojej przyjaciolki (550 km) i tam mi calkowicie przeszly poranne wymioty wiec zmiana klikmatu czasem zrobi dobrze. Natomiast w gory bym raczej nie pojechala choc ja ogolnie zawsze malo gorska bylam
Karo_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kopiuje z innego wątku:
Selfie:
GratulacjeVivanillka lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Witam się z rana
Ja się cieszę, że syn w domu, przynajmniej ma kto iść na zakupy jak eMek w pracy
Co macie na obiadek? Ja dziś żurek Śląski
Dzień dobry u nas rosołek z kaczki
I na drugie kaczka z jabłkami i kaszaAga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
U mnie kapusta gotowana z kaszą.
A co do wyjazdów. W tym roku byłam w maju dwa tygodnie w Beskidach. Jechałam znad morza.
W poprzednich ciazach też podróżowałam, o ile pozwalał na to mój stan. Za granicę nie jezdzilam z podobnych powodów jak Azzurra, choć ostatnio zaczęłam zastanawiac się nad jakimiś weekendem, gdzie polecielibysmy samolotem we dwoje. Tylko jeszcze trzeba by dzieci sprzedać komuśPóźniej długo nie będzie okazji...
agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Kai wrote:Karmelkova, ale masz fantazję
.
U nas nocka przerywana, ale lepsza niż poprzednia. Rozpoczyna się czwarta doba bez smoczka. Trzymamy się dzielnie.
Hihi no to 3majcie się dzielnie w postanowieniu" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja zrobiłam fasolkę po bretońsku
domek wczoraj ogarnęłam pranie tez , małżowi została łazienka i podłogi więc ja leniuchuje
Mała mi gniotła jajnik pół dnia , całą lewą strone mi wypchała ;p w końcu się przekręciła" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...