X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo .. ja na 9.00 mam wizytę ojoj :) ciekawa jestem czy tym razem bede zadowolona bo pamietam ze u mojej gin byłam 28 maja i grymasiłam hehe :D mąż znowu jedzie ze mna. Mam nadzieje, że lekarka mnie nie wyśmieje ani nie bedzie zła ze ciągle z mężem przychodzę :(. Mam wrażenie ze tylko on jako facet za każdym razem tam jest.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, moj byl od pierwszej wizyty :) tylko raz siedział pod drzwiami jak bylo duze opoznienie i wizyta byla ekspresowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 08:31

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Zaraz pędzę na ostatnie w końcu szczepienie na tą wściekliznie....

Co do gór uwielbiam.... Wolę zdecydowanie gór od mórz i jezior choć z wody bym mogła nie wychodzić... Ale niestety rzadko mam okazję jeździć w góry... Okolice Karpacza są bardzo ładne... Nie jakieś bardzo wysokie raczej spokojna okolica.... Nie to co Tatry ale mają też swój urok... Polańczyk w Bieszczadach. Można wynająć tam domek. W pobliżu jest zalew Soliński. Poza tym są jeszcze góry które nie są jakieś bardzo wymagające. Tu i tu myślę że spokojnie nawet z dziećmi można jechac

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wow... To już 6 miesiąc, jak ten czas leci :)

Inaa nie przejmuj się. Większość facetów chodzi też na wizyty. Mój ze mną chodzi jak mam mieć usg, a na pozostałe to gdy mu czas pozwala. Ale na większości wizyt był że mną ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Witam się w 6 miesiącu :D <3 :D

Wczoraj z mężem zaczęliśmy rozmyślać nad wycieczką w góry. Tylko ja i on, dzieci byśmy podrzucili babci jakby się zgodziła. Nie wiem gdzie, bo szczerze mówiąc jestem zielona w temacie gór - zawsze morze, jeziora... A marzą nam się góry z pięknymi widokami , ale też nie trudnymi trasami. Macie coś?

agulineczka gratuluję super wieści :) Pół kilo ? Duże te nasze dzieciaczki już się robią :D
    Międzybrodzie Żywieckie polecam :)

Takie widoki przy wchodzeniu na górę Żar

Można też wjechać kolejka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cc09691c5a8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba7c55d3538a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:35

Azzurra, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!
    Zaglądam do Was, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Po tym ostatnim USG tak mi się humor popsuł że coś niesamowitego, do tego ta okropna pogoda- codziennie wracam mokra że spaceru. Do tego jakieś bóle doszły, których w pierwszej ciąży nie miałam więc ogólnie słabo.

Agulineczka, gratuluję wieści. Kawał dziewczyny już, super! Inaa, powodzenia na wizycie.
    Lotopałanka, ja co prawda również uwielbiam wodę ale kocham też niskie góry. Szczególnie Bieszczady. Mamy miejscówkę w okolicach Baligrodu, gdzie jesteśmy praktycznie co roku. Teraz nie pojedziemy, ale mam nadzieję że za rok się uda. Domek należy do znajomych i jest w takim miejscu, że psy d... szczekają, a posiłki spożywa się w towarzystwie saren biegających wokół altany. Przeważnie jeździmy tam we wrześniu, po zagranicznym urlopie-wspaniala odmiana po hałaśliwych plażach i hotelach pełnych ludzi.

Dziś ma przyjść paczka z Nexta, może mi się trochę humor poprawi:)
    Dobrego dnia!

agulineczka lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo .. ja na 9.00 mam wizytę ojoj :) ciekawa jestem czy tym razem bede zadowolona bo pamietam ze u mojej gin byłam 28 maja i grymasiłam hehe :D mąż znowu jedzie ze mna. Mam nadzieje, że lekarka mnie nie wyśmieje ani nie bedzie zła ze ciągle z mężem przychodzę :(. Mam wrażenie ze tylko on jako facet za każdym razem tam jest.

Ja też zazwyczaj chodzę z mężem i mam gdzieś co pomyślą inni. Lekarz nie robi żadnego problemu, to ja się przejmowac nie będę.

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam Kochane w 1 dniu 5 miesiąca :)

Dipp - ja dzisiaj też słąbo spałam. Obudziłam się o 3.30 chyba i byłam straaasznie głodna i godzinę nie mogłam zasnąć. Potem o 9 znowu obudził mnie głód ale byłam taka padnięta przez tą godzinną przerwę w nocy że nie chciało mi się wstać - ale dalej byłam głodna i nagle poczułam pukanie w środku :D Dziecko głodne chyba haha więc wstałam posłusznie i wcinam smoothie z avocado, kiwi, bananem i orzechami :)

My też chętnie byśmy pojechali gdzieś połazić po górach ale myślimy bardziej o wrześniu :) Żeby już tłumów nie było :)

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po... Jagoda została Jagodą hehe ma juz 0,5 kilo :) byla odwrcona glowka do dolu hehe :) tetno ma 153 i ogólnie jest git. Ja oczywiście musialam popelnic fopa ... ah napisze wam jak bede w domu, ale do teraz mam plamy na dekolcie ze stresu

Aga9090, Lotopałanka, Azzurra, olciaa, Karolcia27, Irminka1231, Malutka_94, Dip88, AMK, bondzik007, Angelika83, agniecha2101, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Cześć Piękne!
    Zaglądam do Was, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Po tym ostatnim USG tak mi się humor popsuł że coś niesamowitego, do tego ta okropna pogoda- codziennie wracam mokra że spaceru. Do tego jakieś bóle doszły, których w pierwszej ciąży nie miałam więc ogólnie słabo.

Agulineczka, gratuluję wieści. Kawał dziewczyny już, super! Inaa, powodzenia na wizycie.
    Lotopałanka, ja co prawda również uwielbiam wodę ale kocham też niskie góry. Szczególnie Bieszczady. Mamy miejscówkę w okolicach Baligrodu, gdzie jesteśmy praktycznie co roku. Teraz nie pojedziemy, ale mam nadzieję że za rok się uda. Domek należy do znajomych i jest w takim miejscu, że psy d... szczekają, a posiłki spożywa się w towarzystwie saren biegających wokół altany. Przeważnie jeździmy tam we wrześniu, po zagranicznym urlopie-wspaniala odmiana po hałaśliwych plażach i hotelach pełnych ludzi.

Dziś ma przyjść paczka z Nexta, może mi się trochę humor poprawi:)
    Dobrego dnia!

Takie paczuszki zawsze trochę poprawiają humor.

My własnie jedziemy z mężem i synkiem w Bieszczady za miesiąc :) Mam nadzieję, że dam radę trochę pospacerować. To nasz pierwszy raz jeśli chodzi o Bieszczady (zazwyczaj Sudety, Karpacz, Szklarska, Świeradów, Góry Izerskie, Tatry). Co szczególnie polecacie zobaczyć, oczywiście poza sławną zaporą?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Juz po... Jagoda została Jagodą hehe ma juz 0,5 kilo :) byla odwrcona glowka do dolu hehe :) tetno ma 153 i ogólnie jest git. Ja oczywiście musialam popelnic fopa ... ah napisze wam jak bede w domu, ale do teraz mam plamy na dekolcie ze stresu

super, to tak jak moja Kruszynka wczoraj :) Też 0,5 kilo, też główką do dołu. Tętno 151 ;)

inaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Takie paczuszki zawsze trochę poprawiają humor.

My własnie jedziemy z mężem i synkiem w Bieszczady za miesiąc :) Mam nadzieję, że dam radę trochę pospacerować. To nasz pierwszy raz jeśli chodzi o Bieszczady (zazwyczaj Sudety, Karpacz, Szklarska, Świeradów, Góry Izerskie, Tatry). Co szczególnie polecacie zobaczyć, oczywiście poza sławną zaporą?
    Skansen w Sanoku i muzeum Beksińskiego (ale to już raczej nie dla dzieci u w ogóle raczej dla sympatyków tego typu twórczości). Kolejka wąskotorowa dla synka, tylko uwaga na pogodę-my tam zmarzlismy we wrześniu jak cholera, na szczęście córka była w brzuchu;) na spacery okolice wsi Muczne-koniec świata .....

agulineczka lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    No to napisz koniecznie, co tam nawywijalas;)
    Gratuluję!

A do mnie dzwonił kurier, zaraz będzie:-):-)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    No to napisz koniecznie, co tam nawywijalas;)
    Gratuluję!

A do mnie dzwonił kurier, zaraz będzie:-):-)

Haha też jestem ciekawa co zrobiłaś Azzurra :D

vcvau8q.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27f0914a00b0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e9dca3ec828.jpg

Hej, hej :-) to my w połowie Naszej drogi :-) witamy się w 20 tygodniu :-) rośniemy z dnia na dzień :-)

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :-*
    Mi właśnie przyszła poducha do spania i już nie mogę się doczekać aż ja wypróbuję :-) miłego dzionka wszystkim :-)

olciaa, Aga9090, Malutka_94, Irminka1231, Dip88, MagicCherryCupcake, bondzik007, agniecha2101, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• olciaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dIewczyny. Czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam co pisać. Cieszę się ze wizyty wszystkie udane i mocno trzymam kciuki za kolejne.
    Mi wczoraj udało się dosyć gina w medicover ( bo ktoś odwołał wizytę). Lekarka młoda i nowa (pracuje może tam max od 2 miesięcy). Zbadała mnie. Szyjka i łożysko ok :) Zrobiła usg, ale bardzo narzekała na jakość sprzętu. Serduszko bije prawidłowo. Co do płci to było na zasadzie „wydaje mi się”, wiec jeszcze się nie chwałę, poczekam do 2.

DIewczyny biorące heparynę, macie ja refundowana ?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Witam Was dIewczyny. Czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam co pisać. Cieszę się ze wizyty wszystkie udane i mocno trzymam kciuki za kolejne.
    Mi wczoraj udało się dosyć gina w medicover ( bo ktoś odwołał wizytę). Lekarka młoda i nowa (pracuje może tam max od 2 miesięcy). Zbadała mnie. Szyjka i łożysko ok :) Zrobiła usg, ale bardzo narzekała na jakość sprzętu. Serduszko bije prawidłowo. Co do płci to było na zasadzie „wydaje mi się”, wiec jeszcze się nie chwałę, poczekam do 2.

DIewczyny biorące heparynę, macie ja refundowana ?
    Ja miałam neoparin za 3,70 zł, gdzie Clexane kosztuje 33 zl

• olciaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ale z Ciebie kolorowa dziewczyna :) Pięknie <3

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja miałam neoparin za 3,70 zł, gdzie Clexane kosztuje 33 zl
    Od tej wczorajszej lekarki dostałam receptę na 100 %. PowiedIala ze się boi wypisać mi refundowaną. W poniedziałek mam podejść do swojego gina ( jak wróci z urlopu) i ciekawa jestem czy dostanę tez na 100%. Clexane ponad 100zl, a neoparin 80zl za 10 zastrzyków. Trochę sporo, gdy potrzebuje ok 30 zastrzyków na miesiąc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:01

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Od tej wczorajszej lekarki dostałam receptę na 100 %. PowiedIala ze się boi wypisać mi refundowaną. W poniedziałek mam podejść do swojego gina ( jak wróci z urlopu) i ciekawa jestem czy dostanę tez na 100%. Clexane ponad 100zl, a nawoparin 80zl za 10 zastrzyków. Trochę sporo, gdy potrzebuje ok 30 zastrzyków na miesiąc :(
    Ja miałam receptę z szpitala, a 100 zł czy 80 to dość dużo. A może u rodzinnego spróbuj jak masz gdzieś w kartę ciąży wpisane, że masz heparynę brać, może by wypisał

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ