Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra wrote:A mówiłaś lekarzowi? Co on na to?
Bo ja ostatnio zapomniałam, ale teraz wspomnę bo aż się ostatnio wystraszyłam.
Mam to samo. Prowadząca tłumaczyła, że jeżeli częściej po prawej stronie to więzadła. Można ratować się nospa. Ja ok 15tc miałam najgorzej, teraz już sporadycznie. Z lewej strony może z kolei świadczyć o kolce jelitowej- a na pewno wiecie z własnego doświadczenia, jak układ pokarmowy świruje. Ja tak miałam parę dni i wprowadziłam mega lekkostrawną dietę na tydzień, schudłam, ale przeszło jak ręką odjął.
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Witam was kochane, mało się odzywam ale czytam codziennie . Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
Ohh dziewczyny , Od kilku dni tak boli mnie głowa ze nie daje rady , nawet w nocy śpię z zimnym okładem .. Paracetamol nie pomaga . Leżę i ledwo widzę na oczy .
wybieram się na kilka dni do Polski z synem na początku sierpnia i pomyślałam ze pójdę do jakiegoś gabinetu ma USG 4d. i chciałam się poradzić : czy jesteście zwolenniczkami USG 3d/4d ... jakieś za i przeciw ?
A może któraś z was z Warszawy może polecić jakiś gabinet gdzie można się udać prywatnie na takie badanie ? -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/853d23e8bf01.jpg
Moje łupy dzisiejsze:-)
Niniejszym rozpoczęłam kompletowanie wyprawki:-)Dip88, Lotopałanka, Irminka1231, olciaa, Aga9090, giovanedonore, agniecha2101, Malutka_94, RudyTygrysek, AMK, Aguś 90, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Azzurra od poprzedniej ciąży minęło mi 10 lat dlatego się śmieje, że już stara dupa jestem
Ale to tak w żartach
Co do tych bóli to ja czasami jak wstaje aż czuje jakby całą macice w środku, takie dziwne
Kręgosłup też zaczyna pobolewać, wystarczy że odkurze w domu i już boli. Ja jak położnej powiedziałam o tych bólach to się zdziwiła, ale nic nie mówiła. Obmacała macice i powiedziała, że jest duża i zaczyna uciskać. No i znów usłyszałam, że będzie duży bobas
Na wizycie byłam w 18 tc, wg OM 17 tc a powiedziała że macica już prawie jak na 20 tc.
-
Wydaje mi się, że te różne bole i dolegliwości są normalne. Mnie też nie raz boli podbrzusze, kręgosłup coraz częściej i od dwóch dni znowu głowa
ale to wina pogody i ciśnienia
mi na szczęście Apap dosyć pomaga, ale muszę się położyć i poczekać aż zacznie działać, bo gdybym wzięła i coś robiła, chodzila to by mi nie przeszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:34
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
U mnie tez cos zaboli zakuje i krzyz czesto sie odzywa.zwalam to na rosnacy brzuch a brzuch mam naprawde spory w porownaniu z poprzednimi ciazami.ciezko tez mi juz sobie znalesc pozycje do lezenia i siedzenia wygodna.a to dopiero 21 tydzien.wazne ze moge pracowac.poza tym mam nadal mdlosci przeplatane zgaga i czkawka.ale kopniaczki Mariczki wszystko rekompensuja.milego dnia dziewczyny
-
olciaa wrote:Od tej wczorajszej lekarki dostałam receptę na 100 %. PowiedIala ze się boi wypisać mi refundowaną. W poniedziałek mam podejść do swojego gina ( jak wróci z urlopu) i ciekawa jestem czy dostanę tez na 100%. Clexane ponad 100zl, a neoparin 80zl za 10 zastrzyków. Trochę sporo, gdy potrzebuje ok 30 zastrzyków na miesiąc
Ja wcześniej miałam 100% bo mój gin nie mógł pisacale moja doktor już mi pisze clexan ,< ja nie mogę zamienników > i za 100 to mam na cały miesiac takze luzik
lekarze jak nie ma wskazań podpartych badaniem boją sie , ze sie nfz przyczepi
clexan na 100% kosztuje 112zł paczka
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Lotopałanka wrote:We wtorek idę na usg połówkowe....
może zobaczymy kto w brzuszku mieszka
Idziemy razemo doczytałam , że nas dużo idzie we wtorek
ja mam 10 :20 badanie
odliczam , ale i boje
Wszystkim GRATULUJĘ udanych wizytczytam Was ale nic nowego u nas , leci sobie . Mała wczoraj skopała tate
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:31
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip88 wrote:To tutaj podobnie. Czasami holender nie potrafi się z holendrem dogadać jak jest z innego regionu
Na szczęście po angielsku normalnie rozmawiają. Znowu w Belgii mówią po holendersku bardziej przy granicy z Holandią a im niżej się jedzie tym więcej ludzi też po francusku mówi. Do Belgii często jeźdźimy na zakupy, bo jest taniej a mamy tylko 10 km. No i mój M ma rodzeństwo w Brukseli. Tam to już prawie wszyscy po francusku mowia. Oszalec można z tymi językami. Ja głowy też za bardzo nie mam do języków, ale najlepsza to jest moja teściowa. Mieszka tu jakieś 15 lat a potrafi powiedzieć tylko dzień dobry i dziękuję
Mimo że chodziła tu do szkoły na naukę języka
Dzięki niej łapie więcej języka bo robie często za jej tłumacza u lekarza czy jak coś trzeba załatwić.
Co do zakupów, to my z kolei jeździmy czasem do NiemiecMamy godzinkę do granicy. Też sporo rzeczy jest tańszych, szczególnie mięso
tylko tu niestety są limity wwożonych produktów i np mięsa można tylko 1kg na osobę wwieźć
ale np jak potrzebuję twaróg, to jedziemy do takiego ruskiego marketu do DE, bo tu nie ma szans kupić
U nas właśnie burza przyszła to przynajmniej w końcu powietrze rzeźkie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:U mnie właśnie burza idzie...
Dziś zalałam laptop jogurtemMam dwie lewe ręce ostatnio...
Agniecha fajne mebelki
Ja w niedzielę pobiłam swój kochany telefonikpoleciał ze schodów z pierwszego piętra aż do piwnicy. Na szczęście z przodu wyświetlacz cały, tylko tył się cały roztrzaskał, a myślałam, że obudowa z tyłu jest plastikowa nie szklana
Wczoraj z kolei stłukłam swoją piękną kryształowä miskę
więc jak widzisz, nie tylko Ty masz dwie lewe ręce ostatnio
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agulka901 wrote:Dobra, robię kocyk
jaki kolor? Niby będzie dziewczynka dlatego myślałam o pudrowym różu lub o lawendowym ale myślę o bardziej uniwersalnym seledyn lub jasny szary . Jak myślicie ? Mam resztki materiału w różowe jeże to jak już wstanę, a wierzę że wstanę to uszyję rożek
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Aga9090 wrote:A robiłaś posiew moczu?
NA swędzenie i pieczenie pomaga clotrimazolumtfu tfu
Aga9090 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Witam się w 6 miesiącu
Wczoraj z mężem zaczęliśmy rozmyślać nad wycieczką w góry. Tylko ja i on, dzieci byśmy podrzucili babci jakby się zgodziła. Nie wiem gdzie, bo szczerze mówiąc jestem zielona w temacie gór - zawsze morze, jeziora... A marzą nam się góry z pięknymi widokami , ale też nie trudnymi trasami. Macie coś?
agulineczka gratuluję super wieściPół kilo ? Duże te nasze dzieciaczki już się robią
W temacie polskich gór niestety nie pomogę, mogłabym wypowiedzieć się na temat szwajcarskichW PL w górach niestety jeszcze nie było mi dane być
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kobietki czytalam właśnie artykuł o cholinie w ciazy...
na codzień jem Femibion 2 i tam w ogole nie ma choliny, a DHA jest za malo.
Czy wy jakos to suplementujecie?
jakie witaminy bierzecie na codzień?
znacie moze jakies produkty z sama cholina albo cholina+dha? -
inaa wrote:Hejo .. ja na 9.00 mam wizytę ojoj
ciekawa jestem czy tym razem bede zadowolona bo pamietam ze u mojej gin byłam 28 maja i grymasiłam hehe
mąż znowu jedzie ze mna. Mam nadzieje, że lekarka mnie nie wyśmieje ani nie bedzie zła ze ciągle z mężem przychodzę
. Mam wrażenie ze tylko on jako facet za każdym razem tam jest.
To nasze wspólne dziecko, tyle tylko, że jest w MOIM brzuszku, więc mamy prawo być razem w gabinecie
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙