Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope2018 wrote:Kobietki czytalam właśnie artykuł o cholinie w ciazy...
na codzień jem Femibion 2 i tam w ogole nie ma choliny, a DHA jest za malo.
Czy wy jakos to suplementujecie?
jakie witaminy bierzecie na codzień?
znacie moze jakies produkty z sama cholina albo cholina+dha?
Ja nie suplementuje w ogóle choliny. Jej zresztą nawet nie ma w rekomendacjach dla ciężarnych ale zrobiło się wielkie bum na nią
Biorę metyle oddzielnie zgodnie z zaleceniem mojego lekarza i wszystko jest okej ale wiadomo ze co lekarz i doświadczenie zawodowe to inna opinia. Moja doktor stwierdziła że żadne z suplementów nie dla mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 20:42
-
bondzik007 wrote:Ja nie suplementuje w ogóle choliny. Jej zresztą nawet nie ma w rekomendacjach dla ciężarnych ale zrobiło się wielkie bum na nią
bondzik007, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Gusia28 wrote:po co Wam choliny i inne takie;)? ja po przygodach z suplementacja w pierwszej ciazy, w tej nie biore niczego oprocz kwasu foliowego i wit.D- kazdy lekarz mi mowi, jesli wyniki sa dobre to niczego nie suplementujemy bo po co;)?
Jeśli mozesz powiedzieć, to jakie miałaś przygody w poprzedniej ciąży związane z suplementacja? Nie wiem czy to prawda, ale dziecko może być większe jak się łyka witaminy, ale być może to bzdury, nie wiem...gdzieś tak czytałam.
Mi za to prenatal Duo w ogóle nie przypadł, mam po nim okropne zaparcia i wróciłam do brania wszystkiego osobno. Obecnie biorę Folian, kompleks witamin B, wit. D3, magnez, cholinę i DHA. Muszę jeszcze dokupić chyba jod no i zobaczymy jak wyniki żelaza.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Azzurra wrote:A mówiłaś lekarzowi? Co on na to?
Bo ja ostatnio zapomniałam, ale teraz wspomnę bo aż się ostatnio wystraszyłam.
Raz byłam nawet na IP zrobili mi USG i ciąży i brzucha i nic nie znaleźli. Lekarz mój powiedział że to nie jest nic nienormalnego. Albo rozciąga się macica albo poprostu coś mnie.. wzdyma i taka kolka -
giovanedonore wrote:Mam to samo. Prowadząca tłumaczyła, że jeżeli częściej po prawej stronie to więzadła. Można ratować się nospa. Ja ok 15tc miałam najgorzej, teraz już sporadycznie. Z lewej strony może z kolei świadczyć o kolce jelitowej- a na pewno wiecie z własnego doświadczenia, jak układ pokarmowy świruje. Ja tak miałam parę dni i wprowadziłam mega lekkostrawną dietę na tydzień, schudłam, ale przeszło jak ręką odjął.
Z prawej też kolka może być -
Karolcia27 wrote:Wydaje mi się, że te różne bole i dolegliwości są normalne. Mnie też nie raz boli podbrzusze, kręgosłup coraz częściej i od dwóch dni znowu głowa ale to wina pogody i ciśnienia mi na szczęście Apap dosyć pomaga, ale muszę się położyć i poczekać aż zacznie działać, bo gdybym wzięła i coś robiła, chodzila to by mi nie przeszło.
Mi zaczęły dodatkowo krwawić dziąsła i gdzie niegdzie mam spuchnięte ;/ -
A to też norma w ciąży jak nie zapomnę to napiszę Wam jutro śmieszna historię mojego męża z dzieciństwa z kolka jelitowa bo teraz już tak głowa się rozhulala, że idę już spać :-* miłego wieczoru :-*
agniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualnyGusia28 wrote:po co Wam choliny i inne takie;)? ja po przygodach z suplementacja w pierwszej ciazy, w tej nie biore niczego oprocz kwasu foliowego i wit.D- kazdy lekarz mi mowi, jesli wyniki sa dobre to niczego nie suplementujemy bo po co;)?
-
Ja wczesnej brałam Muellers Mama, jeśli chodzi o sklad super, polecany przez ginke, bez dodatkow i nie miałam zaparc. Niestety jest dosc trudno dostępny i ostatnio mezu zakupil Prenatal Duo. Oczywiscie po nim zaczęły się kłopoty z wyproznianiem. Kończę opakowanie i wracam do Muellersa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 21:47
-
Azzurra wrote:Zuza, ja zarówno prenatalne jak i połówkowe robię w Babka Medica. Jest to jedna z większych przychodni, sprzęt mają dobry. Ja tam chodzę też z córką, bo mają dobrych pediatrów. Z tym,że za USG prenatalne płaciłam 280:/połówkowe na szczęście mam w pakiecie z PZU. Robią USG 3/4d-weszystko Ci powiedzą na infolinii.
Ja tam wybieram się na połówkowe do lekarza, u którego byłam w ciąży z córką-mruk totalny, nie uśmiechnął sie ani razu ale za to ma wiedzę i opinię dobrego specjalisty. Teraz byłam na prenatalych u bardzo miłego pana doktora, który co prawda super atmosferę wprowadził i żartował sobie z nami ale nie wpisał mi łożysko wysoko, a ja mam nisko wg mojego gina:/ ale oczywiście wszyscy lekarze wykonujący tam takie badania mają odpowiednie uprawnienia.
Azzurra wlasnie umowilam wizyte w u dr. A. Mlynarczyk w tej klinice Babka Medical na Slominskiego . Niestety przez portal znany lekarz nie moge wybrac rodzaju usg wiec jutro bede do nich dzwonic.
Czytalam ze ta klinika ma dobre opinie I jest chwalona zobaczymy
Mam jednak w sobie nie chce do lekarz ginekllogow plci meskiej - niesmak po pierwsze wizycie w szkole sredniej , byl nieprzyjemny i niedelilatny doktor - od tamtej pory wybieram tylko kobiety. Jakos mam wiecej zaufania I mniej stresu -
Cześć dziewczyny!
I ja się witam porannie. Oczywiście w stolicy równiez kolejny deszczowy dzień, ja już mam dość
Słuchajcie, wczoraj jeszcze mi odpisali z tego Nexta, że niestety wyprzedali wszystkie te piżamy i zwrócą mi dziś kasę. Także mam bluzkę bez spodni:-)
Zuza, ja też byłam zwolenniczką kobiet ginekologów, dopóki nie trafiłam do mojego. A po badaniu na IP przez bardzo miłą panią doktor, która przez moją pochwę pokazywała stażystce jak czuć jak dziecko jest położone miednicowo,mam uraz do kobiet w takim razie życzę udanego USG. Ja coś czuję, że też się umówię na dniach gdzieś na takie przed-polowkowe żeby sprawdzić jak tam łożysko.
Dobrego dnia!ZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja mam wrazenie ze brzuszek jest ciezki i mimo spania spie zle?
To juz 20 tydzien, za tydzien polowkowe i szczerze chce to jyz miec za soba.ZUZAUK lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Heh oddałam dziś krew na badanie tsh, hemoglobiny glikowanej i magnez i już się boję wyników....
W ogóle dowiedziałam się że w szpitalu w którym zamierzam rodzic muszę być tydzień przed terminem na oddziale a po porodzie aż 5 dni trzymają tylko nie wiem po co aż tyle.... Muszę wypytac diabetologa.... W poprzedniej ciąży rodziłam w sobotę a w poniedziałek szłam do domu... No jestem ciekawa co i jak....
Hehehe... Maluszek od wczoraj daje o sobie konkretnie znać cały czas... Aż jestem zdziwiona... Pewnie tak będzie coraz częściej....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:40
-
Powodzenia!
-
Mezatka2015 wrote:Czy tylko ja mam wrazenie ze brzuszek jest ciezki i mimo spania spie zle?
To juz 20 tydzien, za tydzien polowkowe i szczerze chce to jyz miec za soba.