X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    Kobietki czytalam właśnie artykuł o cholinie w ciazy...
    na codzień jem Femibion 2 i tam w ogole nie ma choliny, a DHA jest za malo.
    Czy wy jakos to suplementujecie?
    jakie witaminy bierzecie na codzień?
    znacie moze jakies produkty z sama cholina albo cholina+dha?

Prenatal duo :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Karmelkovaa.... :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Prenatal duo :)
    również :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    Kobietki czytalam właśnie artykuł o cholinie w ciazy...
    na codzień jem Femibion 2 i tam w ogole nie ma choliny, a DHA jest za malo.
    Czy wy jakos to suplementujecie?
    jakie witaminy bierzecie na codzień?
    znacie moze jakies produkty z sama cholina albo cholina+dha?
    Ja na Twoim miejscu szybko zmieniłabym Femibion na coś innego. Femibion strasznie przereklamowany, a w rzeczywistości jeden z suplementów ciążowych z najgorszym składem.
    Ja na początku brałam Gynefam Plus, ale w PL nie jest raczej dostępny, a teraz mama przywiozła mi z PL Prenatal Duo, w nim chyba właśnie jest cholina.

http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ może to Cię zainteresuje

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie na rynku jest ten prenatal naj , i nie dlatego ze biore tylko ogółem według opinii :) i według pana tabletki tez :) ja biore z zaleceń genetyka , który polecił koleance , która miała duzo mutacji zamiast metylków , bo te w ciazy nie sa do końca dobre , bo mozna miec ich nadmiar , a tez brac wszystko osobno to tak na żołądek kiepsko , i nie ma tych wszystkich składowych :) tyle wiem sama od pozytywu zrezygnowałam , nawet mój spec mówił , zeby odpuscic metylki na rzecz dobrego suplementu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 16:41

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra piekne te rzeczy z next. Nigdy stamtąd nie zamawialam. Głównie smyk, h&m, zara. Teraz dodam kolejny do ulubionych ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Witam was kochane, mało się odzywam ale czytam codziennie . Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci :)
    Ohh dziewczyny , Od kilku dni tak boli mnie głowa ze nie daje rady , nawet w nocy śpię z zimnym okładem .. Paracetamol nie pomaga . Leżę i ledwo widzę na oczy .
    wybieram się na kilka dni do Polski z synem na początku sierpnia i pomyślałam ze pójdę do jakiegoś gabinetu ma USG 4d. i chciałam się poradzić : czy jesteście zwolenniczkami USG 3d/4d ... jakieś za i przeciw ?
    A może któraś z was z Warszawy może polecić jakiś gabinet gdzie można się udać prywatnie na takie badanie ?
    Zuza, ja zarówno prenatalne jak i połówkowe robię w Babka Medica. Jest to jedna z większych przychodni, sprzęt mają dobry. Ja tam chodzę też z córką, bo mają dobrych pediatrów. Z tym,że za USG prenatalne płaciłam 280:/połówkowe na szczęście mam w pakiecie z PZU. Robią USG 3/4d-weszystko Ci powiedzą na infolinii.
    Ja tam wybieram się na połówkowe do lekarza, u którego byłam w ciąży z córką-mruk totalny, nie uśmiechnął sie ani razu ale za to ma wiedzę i opinię dobrego specjalisty. Teraz byłam na prenatalych u bardzo miłego pana doktora, który co prawda super atmosferę wprowadził i żartował sobie z nami ale nie wpisał mi łożysko wysoko, a ja mam nisko wg mojego gina:/ ale oczywiście wszyscy lekarze wykonujący tam takie badania mają odpowiednie uprawnienia.

ZUZAUK lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś mogę pochwalić fotelikiem ;-) Zamówiłam przez neta Recaro Guardia i bazę SmartClick, wczoraj przyszło, odrazu sprawdziliśmy w aucie, wszystko pasuje, więc na szczęście nie trzeba się bawić w zwroty ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e46ff3dbff91.jpg

W ogóle to najpierw miałam wojnę z mężem w temacie fotelików, bo nie mógł biedny zrozumieć dlaczego chcę fotelik za np 2000zł, a niektórzy kupują po 300zł :-P Co ja się mu natłumaczyłam, napokazywałam, nadenerwowałam przy okazji... No z chłopem gorzej niż z małym dzieckiem czasami :-P a mojego przesadna wręcz czasem oszczędność wcale nie pomaga :-P Teraz to ja się z tego śmieję, ale jeszcze tydzień temu miałam kupę nerwów przez to. Na szczęście jakoś doszliśmy do porozumienia i przynajmniej co do tego, że jednak nie kupujemy 0-18kg, się zgodziliśmy :-) Doszliśmy do wniosku, że jednak wygodniej będzie mieć fotelik z funkcją nosidełka. Koniec końców znalazłam właśnie tą Guardie z bazą w cenie akceptowalnej przez męża hehe i zamówiliśmy :-) W ogóle to naprawdę fajne promo nam się trafiło, bo wyszedł nas ten fotelik taniej niż w PL :-)

Azzurra, Karmelkovaa, Dip88, Malutka_94, Aga9090, inaa lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja na Twoim miejscu szybko zmieniłabym Femibion na coś innego. Femibion strasznie przereklamowany, a w rzeczywistości jeden z suplementów ciążowych z najgorszym składem.
    Ja na początku brałam Gynefam Plus, ale w PL nie jest raczej dostępny, a teraz mama przywiozła mi z PL Prenatal Duo, w nim chyba właśnie jest cholina.

http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ może to Cię zainteresuje
    Agniecha, dzięki za linka.
    Ja biorę Doppelherz Mama. W poprzedniej ciąży brałam Mama DHA i kurczę, to by się zgadzało-mialam anemię jak cholera. Czyżby to ten brak żelaza wskazany przez autora? Teraz hemoglobinę mam ok.....

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ja biorę Doppelherz Mama. W poprzedniej ciąży brałam Mama DHA i kurczę, to by się zgadzało-mialam anemię jak cholera. Czyżby to ten brak żelaza wskazany przez autora? Teraz hemoglobinę mam ok.....
    Nie ma za co ;-)
    Być może to właśnie to ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin, ja biorę Omegamed Optima forte, które sobie dobrałam kierując się artykułem pana tabletki.

Co do wizyty to poszło szybko, bo ani dolegliwości ani pytań specjalnych nie miałam. Szyjka ok, młode ok, serce posłuchane ;). Dostałam też skierowanie na wątpliwą przyjemność jaką jest krzywa cukrowa.

agniecha2101, Lotopałanka, Jagodagoi lubią tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Azzurra piekne te rzeczy z next. Nigdy stamtąd nie zamawialam. Głównie smyk, h&m, zara. Teraz dodam kolejny do ulubionych ;)
    Ja jestem zakochana w pajacach z Next. Córka ma ich na tony (no, miała bo teraz oddałam jej rzeczy innej dziewczynce). Jakość jest fajna no i te kolory....trzeba tylko pamiętać, że rozmiary są nieco większe niż polskie. Także naprawdę mogę polecić tego nexta, szczególnie wielbicielkom pajaców:-) szkoda tylko, że tak rzadko mają promocje.

Mam nadzieję, że doślą mi te spodnie od mojej piżamy i nie będę musiała zmienić o nich zdania:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    również :)

ja tak samo jak dziewczyny Prenetal Duo

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    No to powiem Ci, że Twoja teściowa wymiata ;-P ale chyba poprostu też im człowiek starszy, tym gorzej się nauczyć. Moja mama była u nas miesiąc i miała problem z zapamiętaniem kilku podstawowych słówek :-P
    Co do zakupów, to my z kolei jeździmy czasem do Niemiec :-) Mamy godzinkę do granicy. Też sporo rzeczy jest tańszych, szczególnie mięso ;-) tylko tu niestety są limity wwożonych produktów i np mięsa można tylko 1kg na osobę wwieźć :-/ ale np jak potrzebuję twaróg, to jedziemy do takiego ruskiego marketu do DE, bo tu nie ma szans kupić ;-)

U nas właśnie burza przyszła to przynajmniej w końcu powietrze rzeźkie :-)

Ja na szczęście mam 3 polskie sklepy w mieście, także zawsze mam gdzie kupić. Ale za to też Polaków jest mnóstwo. Na ulicy co chwile się słyszy jak ktoś po polsku mówi. Ale ostatnio coraz więcej takiej patologii się zjeżdża i siedzą po parkach czy pod sklepami i piją. Co chwile Holendrzy jakieś protesty robią, żeby biura pracy usuwały takich itd. Ale niestety jedni wyjadą a następni przyjadą, bo to przeważnie sezonowi pracownicy. Ogólnie masakra co się z tymi ludźmi dzieje.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:

Ja teraz mam Mama DHA i też widzę że morfologia się bardzo pogorszyła. Już mi się kończą i więcej na pewno ich nie kupię

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatal jest o tyle dobry ze fajnie sie przyswaja , przynajmniej mi , najadałam sie juz tych witamin więc do siebie wiem ju :) a morfologia mi się poprawiła i to ponad 12 teraz mam hemoglobine , jak na ciąże fajnie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli pisze liste wyprawkową od tych podkładów maści do kocyków itd :D sporo tego :D

Orientujecie się może czy te wózki jak są 2/3 w jednym to można w sklepie np. kupić sam zózek nie w zestawie ? ;/ nie moge tego bebetto tito znaleźć tak osobno

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Czeeeść :)

Kalendarz mówi, że u mnie już 5 miesiąc :)

Ina gratuluję :)

My myślimy o Tatrach pod koniec sierpnia, w sumie to kwaterę już zamówiliśmy :) ale ponieważ Mąż ma 2 tyg zwolnienia, to nie wiadomo czy dostanie urlop w tym terminie
    Witaj w klubie :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie mam weny do pisania. Melduję się po wizycie, szyjka 0,59cm (nigdy nie miałam tak długiej, w poprzedniej ciąży na tym etapie był już lejek), dziecię około 278g. Czuję się nadal źle i nie mam sił na nic. Przepraszam, że się dzisiaj nie odniosę do Was, postaram się nadrobić wkrótce.

Kai, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha nie wiem dlaczego ale YT skasowal moj filmik. Moze za duzo golizny dla nich bylo ale nic zlego tam nie bylo. Mam drugi filmik z prawej strony widac <3
    https://www.youtube.com/watch?v=8pYpGu5T2K4

I witam sie dzis w rozpoczetym 18 tygodniu <3

Lotopałanka, Dip88, Malutka_94, inaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ