X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny dziękuję wam bardzo za miłe słowa. Fajnie że mamy tutaj taką miłą atmosferę i każda z nas może liczyć na wsparcie. Rozczuliłam się :P chyba stres puszcza...

ZUZAUK, Karmelkovaa, Azzurra, agniecha2101, Aga9090, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Chyba taka uroda. Stres na pewno nie, krzepliwości badanej nigdy nie miałam.

I dużo zależy od pielęgniarki, te z większym doświadczeniem nie mają zwykle problemu;)

Podziwiam Kochana bo mi na samą myśl o igłach i krwi robi się słabo :D Chociaż od początku ciąży się trochę przyzwyczaiłam :D

vcvau8q.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy juz cos pomalu kompletujecie? Ja poki co kupilam troche ubranek dla corci, posegregowalam te rzeczy, ktore nadaja sie po synku i tyle.Nic poza tym. Zrobilam tez sobie liste co musze dokupic. Co jakis czas przegladam kocyki, posciele itp, ale jakos nie zamawiam jeszcze. Na szczescie zakup wozka, fotelika samochodowego, wanienki, łóżeczka, przewijaka, niani elektr, laktatora mi odpada. Chce dokupić na pewno kołyske, kocyk, posciel, ubranka, kosmetyki/art higieniczne dla niuni i dla mnie, dodatkowa koszule do karmienia - osobiscie polecam z italian fashion, biustonosze do karmienia (świetnie sprawdzily mi sie bezszwowe z kapp ahl- zaden inny nie byl tak wygodny), rozek i bumprider - dostawka do wozka dla synka. Myslalam tez o poduszce do.karmienia, bo przy synku nie mialam i takim kokonie niemowlecym, w ktorym moglabym spokojnie klasc dziecko na sofie w salonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:47

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Chyba taka uroda. Stres na pewno nie, krzepliwości badanej nigdy nie miałam.

I dużo zależy od pielęgniarki, te z większym doświadczeniem nie mają zwykle problemu;)

Może warto zbadać krzepliwość , bo tez ma wpływ na dzidziusia :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip gratulacje! <3

Dip88 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip gratuluje.super ze wszystko super.ja za to bylam dzis pierwszy raz u połoznej i mialam ktg i mierzone cisnienie.wszystko idealnie.polozna przemila zreszta chodzilam do niej w dwoch poprzednich ciazach.cudnie bylo uslyszec serduszko Mariki tym bardziej ze dzis nawet nie planowalam tej wizyty bo bylam u dentysty a polzna mnie na korytarzu sama zaczepila.milego dnia

Dip88, agniecha2101, JaKa lubią tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze zadzwonić do mojej położnej , tu mam o tyle dobrze ze ona przyjezdza do domu :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak znajdziesz chwilę to wpisz mi proszę następną wizytę 8.08 :)

Paula222 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny czy Wy juz cos pomalu kompletujecie? Ja poki co kupilam troche ubranek dla corci, posegregowalam te rzeczy, ktore nadaja sie po synku i tyle.Nic poza tym. Zrobilam tez sobie liste co musze dokupic. Co jakis czas przegladam kocyki, posciele itp, ale jakos nie zamawiam jeszcze. Na szczescie zakup wozka, fotelika samochodowego, wanienki, łóżeczka, przewijaka, niani elektr, laktatora mi odpada. Chce dokupić na pewno kołyske, kocyk, posciel, ubranka, kosmetyki/art higieniczne dla niuni i dla mnie, dodatkowa koszule do karmienia - osobiscie polecam z italian fashion, biustonosze do karmienia (świetnie sprawdzily mi sie bezszwowe z kapp ahl- zaden inny nie byl tak wygodny), rozek i bumprider - dostawka do wozka dla synka. Myslalam tez o poduszce do.karmienia, bo przy synku nie mialam i takim kokonie niemowlecym, w ktorym moglabym spokojnie klasc dziecko na sofie w salonie.
    Ja ze wzgledu na wyjazd autem do polski 5 sierpnia planuje zamowic kocyki spiworki otulacze reczniki kupic tez kosmetyki i rzeczy w aptece. Z ubrankami poczekam do pazdziernika-listopada bo mamy sporo dostac od znajomych

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Kochana my nie kupiliśmy jeszcze ani 1 rzeczy :D Mamy sporo od rodzeństwa ale nawet nie wiem jeszcze co :D Chyba zacznę się tym zajmować jakoś we wrześniu, pojadę do siostry, popierzemy, poprasujemy i zobaczymy co dalej :)

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko fotelik :) i 4 body od siostry nowe co kupiła i skarpeteczki ;p tyle ... sama jeszcze nic nie kupuje hehe
    Bo nie wiem co ... własnie musze ogarnąć co podostajemy , tez szkoda kupować pełno ciuszków , a później nie ogarne w czasie żeby wszystko ubrać :)
    Bardziej musze się skupić na rzeczach kosmetycznych tego jest mnóstwo wszystkiego , i jakos finansowo by rozłożyć .

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja mam tylko fotelik :) i 4 body od siostry nowe co kupiła i skarpeteczki ;p tyle ... sama jeszcze nic nie kupuje hehe
    Bo nie wiem co ... własnie musze ogarnąć co podostajemy , tez szkoda kupować pełno ciuszków , a później nie ogarne w czasie żeby wszystko ubrać :)
    Bardziej musze się skupić na rzeczach kosmetycznych tego jest mnóstwo wszystkiego , i jakos finansowo by rozłożyć .

Właśnie ja też muszę ogarnąć bo każde z nas ma po 2 rodzeństwa starszego i oni już dzieciaki dawno mieli i cała masa rzeczy czeka na nas :D Siostra mi właśnie napisała że jedyne co muszę kupić to pampersy bo ona wszystko ma hahahha

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystko jak wszytsko :D wszystkie maści leki itd to tego jest w pieron :D ja tak patrząc też na CC , to już spisałam od koleżanki troche co mam kupić , i podkłady i maty na łóżko i cosik tam plastry , cuda wianki ...

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja kupiłam 5 pajacyków i tyle. Przejrzałam rzeczy po córce i 90%oddalam-dla synka ostała się garstka. Ja muszę kupić wszystko oprócz laktatora i nosidełka. Łóżeczka córka jeszcze będzie używać, bo mam takie większe więc łóżeczko+materac. Do tego min dwa komplety pościeli, rożek, ręczniki. Wózek, chociaż po córce mam dwa.
    Przewijak z wanienka sprzedałam, podobnie jak leżaczek. Przewijak tym razem planuję na łóżeczko, ale leżaczek chce tym razem taki bardziej wypasiony więc spory wydatek. Do tego uzupełnic bieliznę dla siebie. Cycki już mam większe niż pod koniec ciąży z córką, więc tym razem chyba zabraknie rozmiarowki i będę musiała uszyć staniki z namiotu.
    Powiem Wam,że myślałam że dużo będę miała po córce a okazuje się że nie mam prawie nic.
    A najlepsze jest to,że zamiast skupić się na wyprawce to ja tym razem obkupilam najpierw...siebie:-) poprzednio tak nie było, bo żyłam oszczędniej z uwagi na wizję zmiany mieszkania. Teraz hulaj dusza.
    A później będzie telefon do Bociana;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No wszystko jak wszytsko :D wszystkie maści leki itd to tego jest w pieron :D ja tak patrząc też na CC , to już spisałam od koleżanki troche co mam kupić , i podkłady i maty na łóżko i cosik tam plastry , cuda wianki ...
    Plastry Sutricon koniecznie!!! Działają cuda!!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak już mam w koszyku na allegro :D tylko na jakim etapie sie je klei bo raczej nie od razu ? chyba już jak szwy pościągane podejrzewam ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał po tygodniu od zdjęcia szwów. Nie dość,że pomagają się goić to zabezpieczają ciało przed ocieraniem przez bieliznę czy ubranie. Dość kosztowne w porównaniu z innymi środkami na blizny, ale mi każda położna mówiła że opłacalna inwestycja.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak słyszałam :)

Wiecie czy zwykłe apteki mają papierki lakmusowe ? do sprawdzania wód ?
    Bo zawsze rano jak idę siku to kapie mi po nogach < sorki za wyrażenie > i nie wiem czy to po progesteronie , bo niby mleczny kolor ale taka woda nie śluz ;/ i chcę sprawdzić .
    Niby lekarz wczoraj sprawdzał wody w normie itd. ale wiecie wolę spr

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No też tak słyszałam :)

Wiecie czy zwykłe apteki mają papierki lakmusowe ? do sprawdzania wód ?
    Bo zawsze rano jak idę siku to kapie mi po nogach < sorki za wyrażenie > i nie wiem czy to po progesteronie , bo niby mleczny kolor ale taka woda nie śluz ;/ i chcę sprawdzić .
    Niby lekarz wczoraj sprawdzał wody w normie itd. ale wiecie wolę spr

Ja byłam w 3 i nie dostałam. Może można na zamówienie. Mi lekarz na wizycie sprawdzał oprócz afi też papierkiem lakmusowym.

Co do wyprawki mam większość już wypisana- jak coś sobie przypomnę, to dopisuje. I powoli będę chciała kupować, bo już czuję się tak źle, że nie wiem co będzie za 2 miesiące.

Dip gratulacje, super że wszystko ok i z Bobasem i z Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 13:35

Dip88 lubi tę wiadomość

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 3ciego na pewno powiem doktorce , ale jeszcze do wizyty 1,5 tyg a mózg pracuje ;/ wydaje mi się , że to po progesteronie ale no
    Nawet nie wiem jak to wygląda :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ