Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny dziękuję wam bardzo za miłe słowa. Fajnie że mamy tutaj taką miłą atmosferę i każda z nas może liczyć na wsparcie. Rozczuliłam się chyba stres puszcza...
ZUZAUK, Karmelkovaa, Azzurra, agniecha2101, Aga9090, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Cyganieszka wrote:Chyba taka uroda. Stres na pewno nie, krzepliwości badanej nigdy nie miałam.
I dużo zależy od pielęgniarki, te z większym doświadczeniem nie mają zwykle problemu;)
Podziwiam Kochana bo mi na samą myśl o igłach i krwi robi się słabo Chociaż od początku ciąży się trochę przyzwyczaiłam -
Dziewczyny czy Wy juz cos pomalu kompletujecie? Ja poki co kupilam troche ubranek dla corci, posegregowalam te rzeczy, ktore nadaja sie po synku i tyle.Nic poza tym. Zrobilam tez sobie liste co musze dokupic. Co jakis czas przegladam kocyki, posciele itp, ale jakos nie zamawiam jeszcze. Na szczescie zakup wozka, fotelika samochodowego, wanienki, łóżeczka, przewijaka, niani elektr, laktatora mi odpada. Chce dokupić na pewno kołyske, kocyk, posciel, ubranka, kosmetyki/art higieniczne dla niuni i dla mnie, dodatkowa koszule do karmienia - osobiscie polecam z italian fashion, biustonosze do karmienia (świetnie sprawdzily mi sie bezszwowe z kapp ahl- zaden inny nie byl tak wygodny), rozek i bumprider - dostawka do wozka dla synka. Myslalam tez o poduszce do.karmienia, bo przy synku nie mialam i takim kokonie niemowlecym, w ktorym moglabym spokojnie klasc dziecko na sofie w salonie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:47
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cyganieszka wrote:Chyba taka uroda. Stres na pewno nie, krzepliwości badanej nigdy nie miałam.
I dużo zależy od pielęgniarki, te z większym doświadczeniem nie mają zwykle problemu;)
Może warto zbadać krzepliwość , bo tez ma wpływ na dzidziusia" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip gratulacje!
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Dip gratuluje.super ze wszystko super.ja za to bylam dzis pierwszy raz u połoznej i mialam ktg i mierzone cisnienie.wszystko idealnie.polozna przemila zreszta chodzilam do niej w dwoch poprzednich ciazach.cudnie bylo uslyszec serduszko Mariki tym bardziej ze dzis nawet nie planowalam tej wizyty bo bylam u dentysty a polzna mnie na korytarzu sama zaczepila.milego dnia
Dip88, agniecha2101, JaKa lubią tę wiadomość
-
Paula jak znajdziesz chwilę to wpisz mi proszę następną wizytę 8.08
Paula222 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Dziewczyny czy Wy juz cos pomalu kompletujecie? Ja poki co kupilam troche ubranek dla corci, posegregowalam te rzeczy, ktore nadaja sie po synku i tyle.Nic poza tym. Zrobilam tez sobie liste co musze dokupic. Co jakis czas przegladam kocyki, posciele itp, ale jakos nie zamawiam jeszcze. Na szczescie zakup wozka, fotelika samochodowego, wanienki, łóżeczka, przewijaka, niani elektr, laktatora mi odpada. Chce dokupić na pewno kołyske, kocyk, posciel, ubranka, kosmetyki/art higieniczne dla niuni i dla mnie, dodatkowa koszule do karmienia - osobiscie polecam z italian fashion, biustonosze do karmienia (świetnie sprawdzily mi sie bezszwowe z kapp ahl- zaden inny nie byl tak wygodny), rozek i bumprider - dostawka do wozka dla synka. Myslalam tez o poduszce do.karmienia, bo przy synku nie mialam i takim kokonie niemowlecym, w ktorym moglabym spokojnie klasc dziecko na sofie w salonie.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
agulineczka wrote:Dziewczyny czy Wy juz cos pomalu kompletujecie? Ja poki co kupilam troche ubranek dla corci, posegregowalam te rzeczy, ktore nadaja sie po synku i tyle.Nic poza tym. Zrobilam tez sobie liste co musze dokupic. Co jakis czas przegladam kocyki, posciele itp, ale jakos nie zamawiam jeszcze. Na szczescie zakup wozka, fotelika samochodowego, wanienki, łóżeczka, przewijaka, niani elektr, laktatora mi odpada. Chce dokupić na pewno kołyske, kocyk, posciel, ubranka, kosmetyki/art higieniczne dla niuni i dla mnie, dodatkowa koszule do karmienia - osobiscie polecam z italian fashion, biustonosze do karmienia (świetnie sprawdzily mi sie bezszwowe z kapp ahl- zaden inny nie byl tak wygodny), rozek i bumprider - dostawka do wozka dla synka. Myslalam tez o poduszce do.karmienia, bo przy synku nie mialam i takim kokonie niemowlecym, w ktorym moglabym spokojnie klasc dziecko na sofie w salonie.
Kochana my nie kupiliśmy jeszcze ani 1 rzeczy Mamy sporo od rodzeństwa ale nawet nie wiem jeszcze co Chyba zacznę się tym zajmować jakoś we wrześniu, pojadę do siostry, popierzemy, poprasujemy i zobaczymy co dalej -
Ja mam tylko fotelik i 4 body od siostry nowe co kupiła i skarpeteczki ;p tyle ... sama jeszcze nic nie kupuje hehe
Bo nie wiem co ... własnie musze ogarnąć co podostajemy , tez szkoda kupować pełno ciuszków , a później nie ogarne w czasie żeby wszystko ubrać
Bardziej musze się skupić na rzeczach kosmetycznych tego jest mnóstwo wszystkiego , i jakos finansowo by rozłożyć .
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Ja mam tylko fotelik i 4 body od siostry nowe co kupiła i skarpeteczki ;p tyle ... sama jeszcze nic nie kupuje hehe
Bo nie wiem co ... własnie musze ogarnąć co podostajemy , tez szkoda kupować pełno ciuszków , a później nie ogarne w czasie żeby wszystko ubrać
Bardziej musze się skupić na rzeczach kosmetycznych tego jest mnóstwo wszystkiego , i jakos finansowo by rozłożyć .
Właśnie ja też muszę ogarnąć bo każde z nas ma po 2 rodzeństwa starszego i oni już dzieciaki dawno mieli i cała masa rzeczy czeka na nas Siostra mi właśnie napisała że jedyne co muszę kupić to pampersy bo ona wszystko ma hahahha -
No wszystko jak wszytsko wszystkie maści leki itd to tego jest w pieron ja tak patrząc też na CC , to już spisałam od koleżanki troche co mam kupić , i podkłady i maty na łóżko i cosik tam plastry , cuda wianki ..." Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Przewijak z wanienka sprzedałam, podobnie jak leżaczek. Przewijak tym razem planuję na łóżeczko, ale leżaczek chce tym razem taki bardziej wypasiony więc spory wydatek. Do tego uzupełnic bieliznę dla siebie. Cycki już mam większe niż pod koniec ciąży z córką, więc tym razem chyba zabraknie rozmiarowki i będę musiała uszyć staniki z namiotu.
Powiem Wam,że myślałam że dużo będę miała po córce a okazuje się że nie mam prawie nic.
A najlepsze jest to,że zamiast skupić się na wyprawce to ja tym razem obkupilam najpierw...siebie:-) poprzednio tak nie było, bo żyłam oszczędniej z uwagi na wizję zmiany mieszkania. Teraz hulaj dusza.
A później będzie telefon do Bociana;)
-
Karmelkovaa wrote:No wszystko jak wszytsko wszystkie maści leki itd to tego jest w pieron ja tak patrząc też na CC , to już spisałam od koleżanki troche co mam kupić , i podkłady i maty na łóżko i cosik tam plastry , cuda wianki ...
-
Tak tak już mam w koszyku na allegro tylko na jakim etapie sie je klei bo raczej nie od razu ? chyba już jak szwy pościągane podejrzewam ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mi lekarz kazał po tygodniu od zdjęcia szwów. Nie dość,że pomagają się goić to zabezpieczają ciało przed ocieraniem przez bieliznę czy ubranie. Dość kosztowne w porównaniu z innymi środkami na blizny, ale mi każda położna mówiła że opłacalna inwestycja.
-
No też tak słyszałam
Wiecie czy zwykłe apteki mają papierki lakmusowe ? do sprawdzania wód ?
Bo zawsze rano jak idę siku to kapie mi po nogach < sorki za wyrażenie > i nie wiem czy to po progesteronie , bo niby mleczny kolor ale taka woda nie śluz ;/ i chcę sprawdzić .
Niby lekarz wczoraj sprawdzał wody w normie itd. ale wiecie wolę spr" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:No też tak słyszałam
Wiecie czy zwykłe apteki mają papierki lakmusowe ? do sprawdzania wód ?
Bo zawsze rano jak idę siku to kapie mi po nogach < sorki za wyrażenie > i nie wiem czy to po progesteronie , bo niby mleczny kolor ale taka woda nie śluz ;/ i chcę sprawdzić .
Niby lekarz wczoraj sprawdzał wody w normie itd. ale wiecie wolę spr
Ja byłam w 3 i nie dostałam. Może można na zamówienie. Mi lekarz na wizycie sprawdzał oprócz afi też papierkiem lakmusowym.
Co do wyprawki mam większość już wypisana- jak coś sobie przypomnę, to dopisuje. I powoli będę chciała kupować, bo już czuję się tak źle, że nie wiem co będzie za 2 miesiące.
Dip gratulacje, super że wszystko ok i z Bobasem i z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 13:35
Dip88 lubi tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Ja mam wizytę 3ciego na pewno powiem doktorce , ale jeszcze do wizyty 1,5 tyg a mózg pracuje ;/ wydaje mi się , że to po progesteronie ale no
Nawet nie wiem jak to wygląda" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...