Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02bdb4edd2d6.jpg
Kochane przedstawiam Wam nasza dzidziusiebędzie jednak dziewczynka
Przepraszam, że teraz, ale niedawno wróciliśmy i zaczęliśmy się pakować, bo jedziemy na Węgry rano na kilka dni:-) ból brzucha po badaniu minął, więc to chyba nerwy i stres...
Jeśli chodzi o badanie, to trafiliśmy na fajnego, młodego lekarza, któremu faktycznie zależało, więc zrobił badanie bardzo dokładnie, wszystko wytłumaczył, do tego zmierzył szyjkę na moją prośbę, bo chciałam zobaczyć, czy te bóle nie są tym spowodowane, ale wszystko okej, szyjka nadal na 3.5 cm.
Wszystkie badane parametry bardzo dobrze, wszystkie narządy, rączki, nóżki, przepływy w porządkuJedyne co to powiedział, że albo dzidziuś kilka dni mlodszy, czyli tak jak było od początku albo nie będzie za duży, po rodzicach
póki co nie przejmuje się tym, bo powiedział, że wszystko jest w normie i w jak najlepszym porządku
także uff... Co za ulga
Teraz tylko mamy problem z imieniem, bo mąż sobie ubzdural tylko jedno, ktorego ja nie chcę, za to ja nie mam żadnych typów, albo takie które się znowu emkowi nie podobająza to dostaliśmy nawet zdjęcie między nóżkami, więc na 100 % to dziewczynka
Kochane, gratulacje wszystkich wizyt, strasznie się cieszę, że ten dzień był dla Nas taki szczęśliwy :-*
Nie wiem czy będę miała tam neta, ale jeśli nie, to trzymam mocno kciuki za kolejne wizyty i Wasze dobre samopoczucie :-*
Karolcia gratuluję ! ;* my mamy zdjęcie stópki hihi wczoraj foteczkę małej postawiłam w ramce i tak oglądam tą słodką buziunię
Miłego wczasowania" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
bondzik007 wrote:Cześć dziewczyny!! Gratuluję udanych wizyt, same dobre wieści i tak ma zostać! :*
Ja tu od rana bombardowana jestem.uwieeelbiam. Już moja mama kopniaka poczuła i bratowa a mąż chyba ma ręce ze stali bo nic a nic
musi poczekać na silniejsze
Co do wózka też mi sie podoba bebetto i właśnie tito lub holland i jeszcze anex sport. Ale ja nie wiem. Konpletnie sie nie znam, wiec muszę zasięgnąć porad tak samo jeśli chodzi o foteliki, materace i inne. Mam nadzieję że rozwinie się ten temat u nas bardziej z czasem
A teraz dziewczyny .. wczoraj wydarzyl się cud. I jak o tym piszę to mam ciarki i płaczemoja znajoma chodzi do tego lekarza co ja, mamy do niego 50km. W sobotę zaczęła krwawić, pojechała do pobliskiego ginekologa babki. Tam usłyszała diagnozę ze pęcherzyk sie rozmywa bo jest płaski, podłużny, dlugi.. ze to puste jajo płodowe i dostala skierowanie na następny dzień na zabieg. To byłby równo 6tc w niedziele, a ta gin wyliczyła jej prawie 7tc. Skąd? Nie mam pojecia:/ W nocy nasza prowadząca napisala jej, ze ma nie podejmować pochopnych decyzji i na zabieg będzie jeszcze czas i ze ma przyjechać normalnie na umówioną wizytę we wtorek. Wcześniej miała ja umówiona na pn ale została przełożona. I Dziewczyny.. usłyszała serduszko! Piękne regularne jajo i zarodek z serduszkiem.. wiek ciąży co do dnia z om! Ryczałam jak bóbr.. plamienie wcześniejsze i krwawienie przez nadżerkę. Powiedzcie jak można być takim lekarzem i skreślać wszystko tak szybko?...nie zobaczyć nadżerki? I jeszcze skomentować że "skoro to pani drugie puste jajo płodowe, ja tu u pani dzieci nie widzę".. normalnie pojechałabym do niej, ze zdjęciem usg i zapytała czy mnie pamięta i czy pamięta co trzy dni temu chciała mi zrobić? Opatrzność boska
nawet ze ta wizyta została przełożona z pn na wt bo ginowi wypadły jakieś zabiegi, bo na dobrą sprawę w pn nie musialo być jeszcze widać. O rany
tyle co ja się za te Fasolke modliłam
Niestety znam wiele takich sytuacji :< nawet byłam świadkiem kiedy dziewczynę brali na zabieg a tam serduszko bijące ... szok!
Lekarze czasami są okrutni , na odwal się najlepiej wszystko przekreślić :<
Cieszę się , że się okazało inaczejbondzik007 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dibolek wrote:Tak miałam wszystko robione też w 3d , niestety nie mam zdjęcia 3d bo dzidziuś się nie chciał ułożyć. Mam tylko zwykle, to nasz dinozaurek (doktor się śmiała że na tym etapie wszystkie dzieci wyglądają jak małe dinozaury
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a93d93949d55.jpg
Jeśli czujesz się w pełni spokojna po wizycie to pewnietylko cieszyć się , że jest wszystko dobrze
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jestem już po
Meeega ulga. Wszystkie narządy w porządku serduszko, nerki, mózgChłopak potwierdzony. Na badaniu grzecznie spał. Dopiero pod koniec się obudził i zaczął szaleć. Różnica w wymiarach nóżek, brzuszka itd to 1-2 dni, więc także w porządku. Łożysko na tylnej ścianie dosyć wysoko, krwiaka już nie ma. Ogólnie wszystko idealnie
Pozatym położna nas miło zaskoczyła, bo wszystkie narządy nazywała po polsku
Jestem przeszcześliwa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9967c799b6d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f480dc06bb3.jpg
Zdjęcia mi poobracało
Teraz spokojnie trzymam kciuki za resztę dziewczynWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:35
Azzurra, Malutka_94, AMK, Aga9090, Karmelkovaa, ZUZAUK, Irminka1231, bondzik007, Aguś 90, olciaa, agniecha2101, Angelika83, Malinowa_Czekolada, Paula222, Jaszmurka, Magdaa21, JaKa lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Jestem już po
Meeega ulga. Wszystkie narządy w porządku serduszko, nerki, mózgChłopak potwierdzony. Na badaniu grzecznie spał. Dopiero pod koniec się obudził i zaczął szaleć. Różnica w wymiarach nóżek, brzuszka itd to 1-2 dni, więc także w porządku. Łożysko na tylnej ścianie dosyć wysoko, krwiaka już nie ma. Ogólnie wszystko idealnie
Jestem przeszcześliwa.
Zdjęcia mi poobracało
Teraz spokojnie trzymam kciuki za resztę dziewczyn
Piękniśdobrze, że wszystko w porządku. Super.
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Piękniś
dobrze, że wszystko w porządku. Super.
Mój syn skomentował, że na tych zdjęciach wygląda strasznie, jak z horroruW przyszłym miesiącu planujemy pójść na 4d żeby były ładne zdjęcia w ramkę. Bo już fajnie będzie widać.
Pozatym dziękuję wam wszystkim za kciukiAzzurra lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Mój syn skomentował, że na tych zdjęciach wygląda strasznie, jak z horroru
W przyszłym miesiącu planujemy pójść na 4d żeby były ładne zdjęcia w ramkę. Bo już fajnie będzie widać.
Pozatym dziękuję wam wszystkim za kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:54
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Jeśli czujesz się w pełni spokojna po wizycie to pewnie
tylko cieszyć się , że jest wszystko dobrze
Dip88, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Jestem już po
Jestem przeszcześliwa.
Zdjęcia mi poobracało
Teraz spokojnie trzymam kciuki za resztę dziewczynDip88 lubi tę wiadomość
-
Cyganieszka wrote:Żył nie widać, a jak już w nie trafią to krew nie leci:p taka uroda.
To ze stresu czy problem z krzepliwością ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:To ze stresu czy problem z krzepliwością ?
Chyba taka uroda. Stres na pewno nie, krzepliwości badanej nigdy nie miałam.
I dużo zależy od pielęgniarki, te z większym doświadczeniem nie mają zwykle problemu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:26