Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agulineczka wrote:Wiktoria całkiem mozliwe spac mi sie zachcialo po tej glukozie.
Dziewczyny na jakiej wysokosci czujecie swoje Skarby? U mnie niedlugo 25 tyg, macica siega juz prawdopodobnie 5cm ponad pepek, a ja Mała czuje ciagle niziutko, czesto nawet na linii majtek. W czwartek mam wizyte to wypytam lekarza, moze tak jest ulozona. Nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi sie, ze synka czulam wyzej.
Powodzenia na glukozie! Ja coś czuję ze kiepsko to zniosę..
A co do ruchów to mam w różnych miejscach. Sa nisko pod pępkiem, ale też i na jego wysokości. Na prawo, na lewo od niego w odległości paru cm -
Witam się i ja i trzymam kciuki za dziś...
U mnie ruchy też bardzo nisko ale tam mała ma nóżki więc pewnie dlatego tam ruchy czuje....
Powodzenia Agulineczka z tym glukozą oby wynik był dobry i cukrzyca Cię ominęła...
A dziś zaczynam dzień od posiadowy z mężem w krwiodastwie...Irminka1231 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja u nas dzisiaj za oknem zdecydowanie lepiej niż w ostatnich dniach. Jest lekko pochmurane i jeszcze nie praży. Liczę, że się temperatura znacznie nie podniesie, bo nawet wychodzić się nie chce na takim skwarze i urlop mija tak bezowocnie.
Irminka i Agulineczka kciuki za badanie nawet nie chce myśleć jakie to obrzydlistwo ta glukoza, ale to nieuniknione i wszystkie nas czeka jej picie.
My dzisiaj zaczynamy 21 tydzień ale ten czas szybko leci, niby to dopiero połowa, ale przecież dopiero co był 10 tc....
Maluchy u mnie też fikają coraz bardziej uwielbiam te momenty i patrzeć na ruszający się brzuszek i nawet teraz czuję jak się ruszają Bardziej ruchliwy jest synek ten na górze, a dzidzi na dole dużo spokojniejsze Czasami nie wiem już gdzie które jest, bo rusza się prawa strona, a za moment lewa. No chyba, że dzieci zmieniły już swoje ułożenie w macicy.
Co do wysokości macicy, to moja już jest gdzieś 10 cm nad pępkiem, przynajmniej tak ją wyczuwam. Ale oprócz dzieci są tam i łożyska i worki owodniowe i wszelkie płyny, także możliwe, że jest już tak wysoko.
Ja dzisiaj zabieram się za porządkowanie szaf, przeglądanie ubrań, itd. Wczoraj kupiłam worki próżniowe i mam nadzieję, że zapełnie je w całości
Powodzenia dzisiejszym wizytującymWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:43
Irminka1231, agulineczka lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hej Dziewczyny,
witam się po połówkowych. No i będzie chłopak
Generalnie wszystko ok ale martwi mnie jedno.. Rogi potylicowe komór bocznych - 7mm a norma podobno 5mm.. Lekarz powiedział, że wg niego nie ma się czym martwić ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg.. no i oczywiście jestem przerażona że coś nie tak ;(Irminka1231, olciaa, Lotopałanka, inaa, Malutka_94, bondzik007, Azzurra, Aguś 90, Karolcia27 lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane. Podczytywałam, ale jakoś nie miałam weny pisać, bo poza złym samopoczuciem fizycznym (dobijają mnie już te upały ), to też i psychicznie ciężko... złapałam doła trochę Wszystkie piszecie jakie to cudowne uczucie czuć swoje maleństwa, jak Wam fajnie brzuszki już podskakują, a u mnie nadal nic Nic a nic nie czuję, nawet najlżejszego smyrnięcia a to już 24 tydzień się zaczyna Czekam na to od około 16 tygodnia, codziennie budzę się z nadzieją, że może dziś coś poczuję... i codziennie rozczarowanie Czasem mam wrażenie jakbym tą ciąże sobie tylko uroiła
ZUZAUK lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Magic gratuluję synusia. Ja pewnie tez bym sie zmartwila, gdyby cos wyszło poza norma, ale skoro lekarz uspokajal, to bedzie dobrze. To samo z torbielkami splotu, niektórym dZieciom wychodza i za jakis czas nie ma po nich sladu. Ja mysle, ze skoro wszystkie inne parametry sa ok, to nie ma co sie za bardzo przejmowac. Ostatnio mi lekarz powiedzial, ze przy powazniejszych wadach nigdy nie wychodzi tylko jedna rzecz nie tak.
Glowa do gory, bede trzymac kciuki
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
mkgk wrote:boli mnie a raczej kluje w podbrzuszu po oddaniu moczu po prawej stronie bardziej i po srodku bardzo w dole...
dodam ze w bad ogolnym wyszly pojedyncze bak.
a w posiewie nic.
lek oprocz zurawiny wit C nic mi nie dal👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Aga9090 wrote:Nie nie, bo będzie rozcieńczony.. Musi być pierwszy poranny z środkowego strumienia no i podmyć się trzeba
Azzurra, Dip88 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Wiktoria2909 wrote:Powodzonka na krzywej
Jak to było u Was dziewczyny z kościami udowymi? Moja córeczka ma te kości na 21 tydzień a jestem w 19 tc, odbiegają sporo od innych parametrów które są idealnie na 19 tc. Będzie wysoka czy jak? Mój ma 188 ja 172👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:Wiktoria gratuluję coreczki.
Ja witam sie z laboratorium. Wypilam juz glukoze, udalo sie kupic cytrynowa i faktycznie ciut lepsza. Teraz 2h czekania.
Zrobilam tez morfologie, mocz, toxo i przeciwciala.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:Wiktoria całkiem mozliwe spac mi sie zachcialo po tej glukozie.
Dziewczyny na jakiej wysokosci czujecie swoje Skarby? U mnie niedlugo 25 tyg, macica siega juz prawdopodobnie 5cm ponad pepek, a ja Mała czuje ciagle niziutko, czesto nawet na linii majtek. W czwartek mam wizyte to wypytam lekarza, moze tak jest ulozona. Nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi sie, ze synka czulam wyzej.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irminka1231 wrote:Hej dziewczyny ja dzis na badaniach krwi a przede wszystkim na glukoze po obciazeniu 75g.jeszcze ma 1.5h czekani a jest mi tak strasznie niedobrze po wypiciu tej glukozy.masakra.za to mała fika bo slodko jej tam.milego dnia wam zycze.
Irminka1231 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Hej Dziewczyny,
witam się po połówkowych. No i będzie chłopak
Generalnie wszystko ok ale martwi mnie jedno.. Rogi potylicowe komór bocznych - 7mm a norma podobno 5mm.. Lekarz powiedział, że wg niego nie ma się czym martwić ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg.. no i oczywiście jestem przerażona że coś nie tak ;(
Taj jak lekarz powiedział, nie martw się będzie napewno wszystko w porządku:-*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Jak nie pisałam, to nie pisałam, a teraz nieźle zaspamowałam
Dziewczyny a co z pomysłam wpisywania imion naszych dzieciaczków na pierwszej stronie..?
Paula prosiłam Cię o linka do tej zawieszki... jak byś mogła podać...
A i jak będziesz miała chwilę, to zmień mi wizytę z 6.08 na 07.08, przełożyli mi.
Kobietki polecacie może jakieś fajne książki/poradniki, coś o zajmowaniu się niemowlęciem itp...? Chciałabym coś zamówić , a tyle tego jest, że nie mam pojęcia na co się zdecydować. Może miałyście czytałyście jakieś ciekawe, warte polecenia...?
Idę szukać w kuchni inspiracji na obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 10:26
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Również z rana odwiedziłam przychodnie, oddałam mocz i krew na morfologię. Chciałam tez od internisty skierowanie na zespół antyfosfolipidowy, ale ze jestem w ciąży to musi mi wystawić skierowanie ginekolog. O tyle miło, ze wcisnęły mnie do gina na jutro. Szkoda tylko, ze przychodnia na drugim końcu miasta i jakoś mało ogarnięta komunikacja już nie wspominając ze na tej trasie autobusy nie maja klimy Jestem tylko ciekawa, czy gin nie będzie robił problemów.
-
agniecha2101 wrote:Hej Kochane. Podczytywałam, ale jakoś nie miałam weny pisać, bo poza złym samopoczuciem fizycznym (dobijają mnie już te upały ), to też i psychicznie ciężko... złapałam doła trochę Wszystkie piszecie jakie to cudowne uczucie czuć swoje maleństwa, jak Wam fajnie brzuszki już podskakują, a u mnie nadal nic Nic a nic nie czuję, nawet najlżejszego smyrnięcia a to już 24 tydzień się zaczyna Czekam na to od około 16 tygodnia, codziennie budzę się z nadzieją, że może dziś coś poczuję... i codziennie rozczarowanie Czasem mam wrażenie jakbym tą ciąże sobie tylko uroiła
Agniecha2101 nie martw sie Ja tez nie czuje , tlumacze sobie ze duza kobieta ze mnie I to dlatego .
W czwartek mam polowkowe - martwie sie bo od 14 tyg nie widzialam ani nie slyszalam mojego malenstwa do tego cukry szaleja okropnie ...jem zgodnie z wytycznymi diabetologa - powyżej normy , nie jem nic albo mało tez wysokie ... czasami nie mam do tego siły . Martwię się ze przez cukrzyce urodzę przed czasem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 10:34
agniecha2101 lubi tę wiadomość