Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Ja też zaczynam w ten czwartek to idziemy razem
A ja zaczynam w środę (to już pojutrze)
Mam spore oczekiwania wobec szkoły rodzenia, ale zobaczymy czy je spełni.Karolcia27 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Ja też tak czytałam i też tak robię jak Wy
Azzura śliczne ubranka ja już mam tyle spiochow, bodziakow i kaftanikow, że już tylko będę rozglądać się za większymi ubrankami
To jest ten wózek sama bym go osobiście nie wybrała, bo podobają mi się jaśniejsze kolory, ale absolutnie wybrzydzać nie będę, bo to bardzo duza oszczędność, tym bardziej, że gondola i ten fotelik był mało używany
http://www.sklep-tosia.eu/graco-symbio_p2220_k96_m114Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Dziewczynki, mam pytanie. Czy do badania moczu muszę mieć koniecznie pierwszy mocz? Czy mogę wysiusiać się rano a potem po ok 2h u lekarza? Zapomniałam kupić pojemniczek na mocz ;/ a jutro po USG chcialam zrobic morfologię i mocz ;/ eh
-
Ja tak zrobilam i jak wyszłam to zasnęłam w ręczniku w momencie niestety mężu mnie obudził no i teraz mam nadzieję, że uda mi się jakoś zasnąć
agniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualny
-
Heh dzisiaj rano Wam pisałam, że nie czuję ruchów Od południa regularnie czuję parę kopniaczków Nigdy nie myślałam że bycie kopaną może być takie cudowne
Edit: Teraz się dzieciątko rozchulało, że aż brzuch podskakuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 22:21
Dip88, bondzik007, agniecha2101, inaa lubią tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:A Dziewczynki pytanie, tym razem do tych tarczycowych Czy jak jutro nie badam TSH tylko robię zwykłą morfologię, to mogę wziąć tabletkę rano czy jednak po badaniu?
-
Azzurra wrote:Powiem być pierwszy poranny. Będziesz miała możliwość się podmyć przed oddaniem moczu? Bo ja raz się nie podmylam bezpośrednio przed nasiusianiem do pojemnika i bakterie mu wyszły. Lekarz od razu powiedział,że na jego oko to wynik właśnie'zanieczyszczonej' próbki i faktycznie, w kolejnych badaniach było czysto. Także ja zawsze już oddaje pierwszy poranny, a wcześniej prysznic.
Miałam identycznie -
MagicCherryCupcake wrote:Heh dzisiaj rano Wam pisałam, że nie czuję ruchów Od południa regularnie czuję parę kopniaczków Nigdy nie myślałam że bycie kopaną może być takie cudowne
Edit: Teraz się dzieciątko rozchulało, że aż brzuch podskakuje
Juz chyba pisałam ale ja to normalnie sie śmieje jak młody mnie kopie, a orzed chwilą brzuch falował nieźle na początku ta ciąża była dla mnie czymś niewiarygodnym, a teraz te kopniaczki ahh... ) Takie maleństwo a kocham je już tak mocnoDip88, Wiktoria2909, JaKa, agniecha2101, Malutka_94, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny z wczorajszego usg wyszło, że dziewczynka i waży 322 g
futuremama, Aga9090, Lotopałanka, agulineczka, Kai, olciaa, bondzik007, Jaszmurka, JaKa, agniecha2101, inaa, Paula222, Malutka_94, Azzurra, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Angelika83, Dip88, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
Wiktoria gratuluję coreczki.
Ja witam sie z laboratorium. Wypilam juz glukoze, udalo sie kupic cytrynowa i faktycznie ciut lepsza. Teraz 2h czekania.
Zrobilam tez morfologie, mocz, toxo i przeciwciala.Wiktoria2909, Aga9090 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiktoria całkiem mozliwe spac mi sie zachcialo po tej glukozie.
Dziewczyny na jakiej wysokosci czujecie swoje Skarby? U mnie niedlugo 25 tyg, macica siega juz prawdopodobnie 5cm ponad pepek, a ja Mała czuje ciagle niziutko, czesto nawet na linii majtek. W czwartek mam wizyte to wypytam lekarza, moze tak jest ulozona. Nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi sie, ze synka czulam wyzej.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Wiktoria2909 wrote:Powodzonka na krzywej
Jak to było u Was dziewczyny z kościami udowymi? Moja córeczka ma te kości na 21 tydzień a jestem w 19 tc, odbiegają sporo od innych parametrów które są idealnie na 19 tc. Będzie wysoka czy jak? Mój ma 188 ja 172
Kiedyś czytałam że podawanie wielkości główki, kości udowej wg tygodnia ciąży jest błędne i powinno się to robić wg tej siatki centylowej, bo rodzice się właśnie martwią że jest taka rozbieżnośćWiktoria2909 lubi tę wiadomość