Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olciaa wrote:Paula wózek świetny. Czy on jest 2 w 1 ?
Dziewczyny kupowaliście ubrania ciążowe z h&m? Jak z rozmiarami? Przyznam się ze ja praktycznie nie kupuje tam ubrań Mam sukienkę letnia ( nie ciążowa) kupiona w tym roku i tylko 38 było na mnie dobre, chociaż już teraz mnie ciśnie. Mam tez Jeansy (nie ciążowe) w rozmiarze 38! (Jak teraz sprawdziłam). Powiem Wam ze z tym rozmiarem 38 to jestem w szoku bo ja raczej kupuje (kupowałam) 34 lub małe 36
Dodam ze u mnie w mieście nie ma działu ciążowego w żadnym sklepie stacjonarnie
Ja kupowałam teraz ciążowe legginsy i spodnie w H&M i jestem zadowolona. Mój rozmiar przed ciążą 36, ale kupiłam M (w ich rozmiarówce to niby 38)i są dobre z małym zapasem. Także później jeśli by coś troszkę jeszcze przybyło to spokojnie nadal będą dobreolciaa lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Lotopałanka co robisz dobrego na sniadanie?
Ja nie moge sie zdecydowac
Ten tydzien mam zabiegany, praktycznie codziennie cos a w piatek pierwsze zajecia w szkole rodzenia
Co do ruchow to tez zauwazam, ze sa czestsze i wyczuwam juz je pod reka. Niesamowite to jest
Milego dnia Wszystkim i samych udanych wizyt
Też wyczuwam wczoraj wieczorem mój mąż pierwszy raz poczuł kopniaki od syna! Później leżeliśmy i patrzyliśmy na brzuch jak w nim fika mi to czasem się śmiać chce. Niesamowite to jest naprawdę.olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Dziewczyny ja dzisiaj zadzwoniłam do szkoły rodzenia tak zapytać od kiedy zajęcia itd, a babka do mnie, że akurat w czwartek się rozpoczynają i zaprasza!
Trochę mnie to zaskoczyło, ale jak już powiedziałam A, to wypada powiedzieć B czy któraś z Was już się szkoli? Albo kiedy zaczynacie?
Ja w piątek -
Hej dziewczyny mam pytanie do tych które są na zwolnieniu.
Wypłaty zawsze mam 28-ego
Zwolnienie mialam od 25.06-25.07
Dostałam teraz drugie od 26.07-24.08
28czerwxa dostałam wypłatę za przepracowany czerwiec od szefa. Teraz nie dostałam ani kasy od zusu ani od szefa. (za lipiec) . Gdzieś czytałam że powinnam dostać od zusu ale ma on na to 30 dni od końca zwolnienia. Czy to znaczy że przez miesiąc będę bez pieniędzy?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyDibolek wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do tych które są na zwolnieniu.
Wypłaty zawsze mam 28-ego
Zwolnienie mialam od 25.06-25.07
Dostałam teraz drugie od 26.07-24.08
28czerwxa dostałam wypłatę za przepracowany czerwiec od szefa. Teraz nie dostałam ani kasy od zusu ani od szefa. (za lipiec) . Gdzieś czytałam że powinnam dostać od zusu ale ma on na to 30 dni od końca zwolnienia. Czy to znaczy że przez miesiąc będę bez pieniędzy?
Czasem mam kasę po 2 tygodniach, a czasem po 30 dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 14:08
-
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy nie jest tak, że bez względu na długość zwolnienia pracodawca płaci a potem rozlicza się z zusem, jeśli zatrudnia więcej niż 20 pracowników?
Natomiast jeśli nie to faktycznie z tego co wiem od koleżanek w podobnej sytuacji zdarzało im się czekać nawet te 30 dni od decyzji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 14:17
-
nick nieaktualny
-
Jaszmurka wrote:Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy nie jest tak, że bez względu na długość zwolnienia pracodawca płaci a potem rozlicza się z zusem, jeśli zatrudnia więcej niż 20 pracowników?
Natomiast jeśli nie to faktycznie z tego co wiem od koleżanek w podobnej sytuacji zdarzało im się czekać nawet te 30 dni od decyzji...
Tak jest, ja pracuje w korpo i to dalej firma płaci mi wynagrodzenie w normalnym terminie jak wcześniej a potem oni się rozliczają z ZUSem -
MagicCherryCupcake wrote:Tak jest, ja pracuje w korpo i to dalej firma płaci mi wynagrodzenie w normalnym terminie jak wcześniej a potem oni się rozliczają z ZUSem
Ja dzwoniłam się dopytać ponieważ dodatkowo opłacam medicover, PZU i PPE. Na szczęście nie muszę nic nadal samodzielnie płacić, tylko firma mi odtrąca.
Dziewczyny dziękuje za info w sprawie H&M. Myśle ze po powrocie z wakacji zacznę coś zamawiać bo już co raz gorzej mi się zmieścić
-
Olciaa nie wiem kiedy wracasz z wakacji ale ja na Twoim miejscu bym nie czekała z zakupami teraz są wyprzedaże w h&m i można za naprawdę małe pieniądze złapać fajną okazję ale oczywiście zrobisz jak uważasz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 14:54
-
Olcia też myślę żebyś sobie wcześniej zamówiła. Do tego, przynajmniej u mnie jest problem, że najczęściej dostępne są same większe rozmiary, reszta jest często wykupiona Mi się udało zamówić dopiero po 2-3 tygodniach. Podobnie jest ubrankami dla maluszka. Najczęściej dostępne są rozmiary powyżej 80, a te mniejsze wyprzedane. A jak są promocje to już całkiem Ale nie wiem czy w Pl też tak jest
-
Malutka_94 wrote:Dibolek, byłaś już w tym roku na zwolnieniu wcześniej? Przez pierwsze 33 dni zwolnienia płaci jeszcze pracodawca, dopiero później przechodzi się pod ZUS. Może zadzwoń do firmy i zapytaj?
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Aga9090 wrote:Diobolek z tego twojego l4 wynika, że za okres 26.07-24.08 dostaniesz na koniec sierpnia. Ja teraz czekam na kasę za 2 l4 od 27.06-05.07 i 6.07-02.08. Powinnam dostać jutro
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyDibolek wrote:A za okres 25.06-25.07?
I najlepiej zadzwoń do kadr aby się upewnić czy oni wysyłają czy zusWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 16:05
-
88Kala wrote:Olciaa nie wiem kiedy wracasz z wakacji ale ja na Twoim miejscu bym nie czekała z zakupami teraz są wyprzedaże w h&m i można za naprawdę małe pieniądze złapać fajną okazję ale oczywiście zrobisz jak uważasz
Ale sobie popatrzę dokładniej
88Kala lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:myślałam nad spodniami już pod jesień i niestety są w normalnej cenie
Ale sobie popatrzę dokładniej -
Ja patrzyłam na stronie hm to jeansy które by mnie interesowały w przecenie są tylko jedne i do tego brak rozmiarów bo i cena chyba 70zl. Normalnie noszę s i m a spodnie ciążowe i legginsy z hm mam m i jest zapas, ale tak właśnie chciałam:)
A co do zusu to różnie i podróżnie.. niby mają 30dni na wypłatę ale w praktyce przynajmniej u mnie ma sie to inaczej. Ja miałam moment że byłam prawie 2msc bez wypłaty gdy zaczynalam l4.