X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro pewnie, jeszcze masz czas to na spokojnie uda się wybrać :D

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    nie nic mnie nie szczypie. Sikam normalnie. Ale po zaczyna mnie bolec. Nie caly czas po czasie przechodzi i co jakis czas tak kluje.

To wydaje mi sie, ze to jednak nie od pecherza. Moze jutrzejsze badanie da Ci odpowiedz.

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie to samo i nic z moczu nie wychodzi a na usg zawsze wszystko w porządku, po prostu pewnie macica uciska na pęcherz i stąd dyskomfort

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Tylko że w Smyku 68 przypomina bardziej 74, taki przeskok jest niestety :/
    Dokladnie, a tym bardziej kurtki/kombinezony - one zawsze wypadaja wieksze. Rozmiar 68 jest od 3-6 m-cy. Nawet zakladajac, ze dziecko wskoczy w ten rozmiar w wieku 3 m-cy to będzie to juz marzec. Duzo zalezy od pogody i tego jak gruby jest kombinezon.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    gdzie kupic zwykle cale biale pajacyki? do szpitala chce kupic takie zestawy 3x pajacyk i body... i wszedzie kolorowe
    Dostaniesz w Tesco zwykle białe pajace w trojpaku

mkgk lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    A no to tego nie wzielam pod uwage ;)
    A w ogole jak wlasnie te "glowne" firmy jak pepco, smyk, lidl, hm wypadaja rozmiarowo tzn.ktore sa zawyzone a ktore zanizone?

W pepco sa najmniejsze. Lidl ma rozmiary podawane w przedzialach typu 62/68 i 74/80. Zawsze to bedzie ten wiekszy rozmiar, czyli 74/80 to zdecydowanie bardziej 80 niz 74. Smyk i h&m wypadają zazwyczaj wieksze. Tak jak kiedyś pisalam nie polecam osobiscie body z lidla - tych z zakladkami na ramionach, bo bardzo sie rozciagaja.

Jaszmurka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgk a może dzidzia daje poprostu kopniaki w pęcherz :)

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    W pepco sa najmniejsze. Lidl ma rozmiary podawane w przedzialach typu 62/68 i 74/80. Zawsze to bedzie ten wiekszy rozmiar, czyli 74/80 to zdecydowanie bardziej 80 niz 74. Smyk i h&m wypadają zazwyczaj wieksze. Tak jak kiedyś pisalam nie polecam osobiscie body z lidla - tych z zakladkami na ramionach, bo bardzo sie rozciagaja.

Czyli na początek z hmu brać lepiej 50-56 a z pepco 56-62?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wczoraj było u nas tak gorąco, że nie mogłam wytrzymać. W nocy spałam bez kołdry, przy otwartych oknach i niestety przewiało mi bok :(

Dzwoniła znajoma, ma łóżeczko z materacem po córce jak nowe, i stwierdziliśmy że chętnie weźmiemy :) ewentualnie tylko materac wymienimy

Mój Miki chyba znalazł sobie ulubione miejsce w brzuchu, często się układa po prawej stronie, tak ze czuć pod ręką coś twardego :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie wiem co robić z praca. Mialam plan pracować jeszcze cały sierpień
    Z tym ze zapowiada się dosc nerwowa atmosfera (w zespole jest aktualnie 5 osob zamiast 7, z czego jedna jest na wypowiedzeniu i jedna na l4 2tyg). Praca biurowa w kadrach ale stresujaca, im mniej ludzi tum więcej pracy spada na obecne). Z jednej strony wiem że na mnie licza i sama chciałabym pozamykac czesc swoich spraw i lepiej bym się z tym czuła, z drugiej nie darowalabym sobie gdyby przez stres albo siedzenie cos sie Malej stało. U prowadzacej jestem umówiona 10.08.
    Niesety, nie umiem się nie stresowac samym natlokiem pracy, jestem najstarsza stazem i największa odpow spoczywa na mnie, a przynajmniej w oczach kierownictwa ja tak to widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 13:36

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Cześć :)

Wczoraj było u nas tak gorąco, że nie mogłam wytrzymać. W nocy spałam bez kołdry, przy otwartych oknach i niestety przewiało mi bok :(

Dzwoniła znajoma, ma łóżeczko z materacem po córce jak nowe, i stwierdziliśmy że chętnie weźmiemy :) ewentualnie tylko materac wymienimy

Mój Miki chyba znalazł sobie ulubione miejsce w brzuchu, często się układa po prawej stronie, tak ze czuć pod ręką coś twardego :)

Masakra z tymi upałami, my z mężem i z psem nawet nosa z domu nie wychylamy, rolety zasłonięte i siedzimy przy wiatraku:-) powiedzcie mi,bo dzisiaj tak jakoś dziwnie, czy Wam na te upały się jakby ciężej oddycha? Ja mam od rana wrażenie że nie mogę zrobić pełnego wdechu, strasznie ciężko mi się oddycha.

My jesteśmy dzisiaj na etapie negocjacji imienia :-P jutro jadę do siostry po wyprawkę, co prawda ma rzeczy dla chłopczyka ale coś na pewno się przyda :-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny a ja nie wiem co robić z praca. Mialam plan pracować jeszcze cały sierpień
    Z tym ze zapowiada się dosc nerwowa atmosfera (w zespole jest aktualnie 5 osob zamiast 7, z czego jedna jest na wypowiedzeniu i jedna na l4 2tyg). Praca biurowa w kadrach ale stresujaca, im mniej ludzi tum więcej pracy spada na obecne). Z jednej strony wiem że na mnie licza i sama chciałabym pozamykac czesc swoich spraw i lepiej bym się z tym czuła, z drugiej nie darowalabym sobie gdyby przez stres albo siedzenie cos sie Malej stało. U prowadzacej jestem umówiona 10.08.

Kochana moim zdaniem, jeśli czujesz że nie dasz rady i psychicznie i fizycznie to zglos L4. Wiem, jak to jest, że chce się dokończyć swoje sprawy itp ale tak jak mój gin powiedział, że w ciąży trzeba być trochę samolubnym. Ja jestem od miesiąca na zwolnieniu i nie wyobrażam sobie jakbym miała nadal pracować, jeszcze przy tej pogodzie.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz na zwolnienie nikt ci medalu nie da ! szanuj siebie i rodzine.
    Ja poszlam od poczatku na L4 ze wzgledu na te straszne migreny. Ale bylo mi glupio i na prosbe poszlam im pomoc pare razy. I wiecie co.... kolezanka mi doniosla ze inna powiedziala ZE TAKA CHORA I SOBIE LATAM.

Bylo mi przykro bo jeszcze obrobiono mi D.
    Dzis juz wiem ze nie warto... w najlepszym zespole i nafajniejszej pracy nigdy nie wiesz kiedy ktos sie stanie wilkiem. Trzeba sie szanowac bo inaczej inni tego nie zrobia dlatego idz na L4

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbawienieeee leje deszcz i burzaaa

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    zbawienieeee leje deszcz i burzaaa

Zazdroszczę :-D ja się rozplywam :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Zazdroszczę :-D ja się rozplywam :-P
    U mnie tak, mam basen z ogródka haha :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d25a30b9546e.jpg

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba tak zrobię. Problem jest w moim poczuciu 'odpowiedzialnosci' za wszystko i wszystkich. A wiadomo że medalu za to nie dostane, nie ma ludzi niezastapionych.
    Do tego 10 dochodze (niecale 2 tyg bo mam jeszcze 2 dni wolnego) i uprzedze ze moze sie zdarzyć że nie wrócę.

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, mi też tak ciężko oddychać. Jest tak parno, że czekam na deszcz jak na zbawienie :D

Karo, nie oglądaj się na pracę. Ty i dzidzia jesteście teraz ważniejsi. Ja poszłam na zwolnienie od początku czerwca, wcale nie skończyłam swoich spraw ale trudno, tak bywa.

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest 22 a ja się rozpływam.. Niech wrócą deszcze ! :D

vcvau8q.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co do pracy - to ja znam ten ból, że się nie chce zespołu zostawiać, że zawsze jest jeszcze czas n L4, ale tak jak tu mówią dziewczyny, trochę trzeba być samolubem. Z resztą jak doliczyć macieżyński... To za rok nikt nie będzie cię rozliczał czy poszłaś w 5 czy 8 mcu.

A co do sikania, to też tak mam jak opisuje nie, szczególnie jak przetrzymam. Nawet wydaje mi się, że macica potem trochę twardnieje. A wyniki moczu mam super. Myślę, że to może mieć związek z uciskiem.

oar8rjjgrkg2o91l.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ