X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Nie wiem co się dzieje w 4 dni waga skoczyła mi 3 kg, nie dość, że ledwo chodzę to czuję się jak słoń. Nie wiem jaka jest przyczyna, aż tak woda by się zatrzymała ??? We wtorek miałam na wadze 68,5 a dziś już 71,2 kg :/ Nie wiem co jest grane czuję się okropnie :(
    u mnie w dwa sni 1.5 kg na plus;) wg mnie woda, bo nic innego nie przychodzi mi do glowy, a jem bardzo zdrowo i regularnie

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie mamusie :-) my już wróciliśmy, z czego cieszę się, bo niestety nie dla mnie jednak wakacje w ciąży :-( kiepsko się czułam na te upały, nie obyło się bez zasłabnięć i boli żołądka :-( ratowało mnie całodniowe siedzenie w basenie, ale chyba więcej dni, czy dłuższych wakacji daleko od domu bym nie wytrzymała... :-( Ale dobrze juz dzisiaj będzie spać w swoim łóżeczku, chociaż tutaj też niemiłosierne upały :-( nadrobiłam Was i gratulacje udanych wizyt i ślicznych maleństw :-* u mnie malutka cały czas była aktywna, kopała i fikala po całym brzuchu :-)

Co do wagi, to też mam takie skoki, to chyba te upały, ale brzuch mam już dość spory :-) na szczęście reszta nie powiększyła się jakoś widocznie :-P

Miłego weekendu wszystkim :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś załamana... Cukry cały dzień kosmiczne nie wiem czy to od temperatury czy co.... Ech mam nadzieję że to jednodniowy wyskok bo ostatnio ponad tydzień wszystko było cudnie :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja dziś załamana... Cukry cały dzień kosmiczne nie wiem czy to od temperatury czy co.... Ech mam nadzieję że to jednodniowy wyskok bo ostatnio ponad tydzień wszystko było cudnie :(

U mnie tez cukry szaleją niestety :(

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dziś Po obiedzie kosmos totalny 178 :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zimowy kombinezon na 68 bedzie stanowczo za duzy na poczatek, nawet jesli dzidzius urodzi sie wiekszy. Ubranka w Smyku ogolnie wychodza większe, wiec tym bardziej. Ja bym kupiła na max 62 (sama kupilam na 56). Moj synek urodzil sie majac dokladnie 56 cm i kombinezon na 62 byl sporo za duzy. Raczki ginely w rekawkach... Podejrzewam, ze tego na 68 mozesz nawet nie zdazyc zalozyc dziecku, no chyba, ze urodzisz dzidziusia 60cm i więcej, co jednak rzadko sie zdarza.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła w połowie maja i Mała nosi już 68...Nie urodziła się duża, ale b.szybko przybiera, więc jest szansa , że dziecko ponosi trochę taki kombinezon, ale raczej nie od początku.

Karolcia szkoda, że źle zniosłaś wyjazd. Ja lepiej się czułam w Grecji niż w Polsce teraz ;)

A ja weekend u rodziców, czuję, że wrócę cięższa :D
    Nie mogłam zasnąć do 2 a teraz już od godziny nie śpię :/

thgfugpjfonf59xe.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie a raczej kluje w podbrzuszu po oddaniu moczu po prawej stronie bardziej i po srodku bardzo w dole...
    dodam ze w bad ogolnym wyszly pojedyncze bak.
    a w posiewie nic.

lek oprocz zurawiny wit C nic mi nie dal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 09:05

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze to od pecherza? mozna furagin wziac?

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kluje czasem po sikaniu, a ja nie miałam żadnych bakterii... wydaje mi się że jak pęcherz jest pełny to potem moze sie tam obkurcza i kluje (albo macica). Czasem tez chwile czuje jakis dyskomfort po wyproznieniu (zwl jak nie pójdę od razu).

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz mam podobnie...kurcze ciagle cos. No nic zbadam jutro mocz czy tam cos sie nie namnozylo.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Moja koleżanka urodziła w połowie maja i Mała nosi już 68...Nie urodziła się duża, ale b.szybko przybiera, więc jest szansa , że dziecko ponosi trochę taki kombinezon, ale raczej nie od początku.

Karolcia szkoda, że źle zniosłaś wyjazd. Ja lepiej się czułam w Grecji niż w Polsce teraz ;)

A ja weekend u rodziców, czuję, że wrócę cięższa :D
    Nie mogłam zasnąć do 2 a teraz już od godziny nie śpię :/

Tylko że w Smyku 68 przypomina bardziej 74, taki przeskok jest niestety :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    boli mnie a raczej kluje w podbrzuszu po oddaniu moczu po prawej stronie bardziej i po srodku bardzo w dole...
    dodam ze w bad ogolnym wyszly pojedyncze bak.
    a w posiewie nic.

lek oprocz zurawiny wit C nic mi nie dal

A szczypie Cie przy samym sikaniu?
    Sprawdz ulotke furaginu, ale ja bym sie chyba bala bez konsultacji z lekarzem i tak tez pewnie w ulotce jest zalecone.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Tylko że w Smyku 68 przypomina bardziej 74, taki przeskok jest niestety :/

A no to tego nie wzielam pod uwage ;)
    A w ogole jak wlasnie te "glowne" firmy jak pepco, smyk, lidl, hm wypadaja rozmiarowo tzn.ktore sa zawyzone a ktore zanizone?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upał dziś. Jeszcze akcja odpieluchowywanie w pełni... Ile to kosztuje cierpliwości i systematyczności :P

Dziś z samopoczuciem lepiej . 1 kg w dół. Zastanawiam się, czy na te zatrzymanie wody mogło mieć wpływ to, że ostatnie 3 dni jadłam sosy pomidorowe, tzn zupy pomidorowe i spagetti z sosem pomidorowym. Tylko to mi do głowy przychodzi. Podobno sól i sód powodują zatrzymanie. Noo zobaczymy jak będzie dalej, mam nadzieję że chociaż trochę wróci do normy heh

Wczoraj byliśmy nad jeziorem, trochę popływałam :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te upaly sa dla nas zabojcze...

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    A szczypie Cie przy samym sikaniu?
    Sprawdz ulotke furaginu, ale ja bym sie chyba bala bez konsultacji z lekarzem i tak tez pewnie w ulotce jest zalecone.

nie nic mnie nie szczypie. Sikam normalnie. Ale po zaczyna mnie bolec. Nie caly czas po czasie przechodzi i co jakis czas tak kluje.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nie plywam... plywalam caly czerwiec 2-3 x dziennie. Zaraz po sie podmywalam lactacydem. Ale i tak dostalam grzybicy... a teraz te pojedyncze bakterie w moczu. Pewnie to nie od jeziora ale teraz juz sie boje bo ewidentnie jestem teraz podatna na wszelkie syfy... A juz bylo dobrze...po 3 tyg wyleczylam grzybka. Ale te upaly... poce sie i mysle ze to pomaga w namnazaniu sie tych bakterii

Bralabym prysznic co godz. Ale takie wymywanie flory tez szkodliwe... Mi nawet w trakcie inf. lek pozwolil na mycie max 2 razy dziennie.

Badz madry i pisz wiersze. Pierwszy raz czekam na jesien... nie tylko dlategi ze w pelni i tak niekorzystam z lata a upaly powoduja pogorszenie ale juz bym chciala znalezc sie w takim momencie ciazy gdy ew. szybsze rozwiazanie bedzie w miare bezpieczne dla tego malego pilkarza :) Kopie juz codziennie nawet kilka razy dziennie 23 to taka pewna godzina ale i czasami w ciagu dnia daje znac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 10:34

zi13rjjgy7oea2if.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie- w ciąży nie wolno brać furaginy! To jest zaznaczone w ulotce, mi też lekarka po pierwszej stracie powiedziała, że jedną z jej przyczyn mogło być zażywanie leków zakazanych (nie wiedziałam o ciąży)
    Lepiej leczyć się żurawiną,grzaniem tyłka i piciem dużych ilości wody :)
    Co do uczucia tego dziwnego szczypania i dyskomfortu to mam je ciągle, wydaje mi się że to ucisk na pęcherz bo wyniki z moczu są super

Paula jakbyś mogła, zapisz na jutro moją połówkową wizytę, a jutro też może dam info jaka płeć (w końcu :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 10:35

• mkgk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie kupic zwykle cale biale pajacyki? do szpitala chce kupic takie zestawy 3x pajacyk i body... i wszedzie kolorowe

zi13rjjgy7oea2if.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ