Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniecha, dzięki za radę odnośnie porodu:)
Jak to ujelas, nie mam przekonania do zostawienia dziecka z kimś obcym, czy nawet z koleżanką. Nie wiem, czy to złe czy dobrze...może za bardzo do siebie córkę przywiązuję jak twierdzą niektórzy.
Jeszcze dużo czasu... bardzo prawdopodobne jest i tak cc u mnie, więc wtedy przyjedzie mama i z głowy. A jak nie to Agulka też mi pomysł podsunęła ciekawy. Tym bardziej że ja niby nie wyobrażam sobie samotnego porodu, a z drugiej strony nie jestem przekonana do obecności mojego męża
Dziękuję Tobie i wszystkim, które się wypowiedziały:-) co dwie głowy (albo kilka) to nie jedna:-)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Heh to jak temat wyprawki to jaki polecacie leżaczek-bujaczek???
Ja myślałam o takim
https://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-szary.html?utm_source=afiliacja&utm_medium=salesmedia&utm_term=cps&utm_campaign=promocje_SG&utm_content=9043
Ale w sumie zastanawiam się czy on będzie dobry... Czy dużo miejsca zajmuje... Bo tak jak pisałam wcześniej jakoś bardzo dużo miejsca nie mam na ustawienie kolejnych rzeczy...
-
Lotopałanka wrote:A o jakim Ty myślisz Azzurra???
Ten wynalazek jest drogi, ale z doświadczenia wiem że paradoksalnie takie drogie rzeczy łatwiej sprzedaćMiałam markowy, drogi wózek i sprzedałam go w ciągu tygodnia. A trochę tańszy Peg Perego ( bardzo fajny notabene!) zawala nam składzik do dziś
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o ochraniacze na łóżeczko, to ja na początku nie miałam, bo miałam dostawke. Później córka zaczęła spac w większym łóżeczku, to zakupiłam bo dziecko się strasznie kręci w nocy w łóżeczku i wsadzała mi nogi między szczeble i był krzyk od razu. Także ten ochraniacz nie jest taki zły w późniejszym okresie. Ale radzę Wam uważać na pranie. Ja swój oczywiście upralam..a następnie prasowalam chyba że trzy dni, i nie mogłam skończyć. Te wszystkie tasiemeczki...brrr...
-
Trzymają i to jak...
Dziewczyny zwariuję jak będziecie linki do tak świetnych rzeczy podsyłać. Mój pasek w komputerze jest cały zawalonyLotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Pyszczek wrote:Widzę, że temat łóżeczka się rozwinął więc mam takie pytanie. Kupujecie teraz kołdrę i poduszkę? Czy raczej do przykrywania kocyk albo dziecko będzie spało w śpiworku? Nie wiem co lepsze na te zimowe miesiące dla takiego maluszka...
Ja mam kołderkę i płaską podusię. U mnie śpiworek się nie sprawdzał -
Kurczę, teraz jest taki wybór, że szok. Ja jeszcze nic nie wybrałam. Za tydzień jedziemy na weekend do rodziny w Bieszczady i zaplanowałam, że po powrocie zabieram się do robienia listy :p
Na razie rozmawiam z koleżankami, które mają malutkie dzieci i powiem wam, że co osoba to inna opinia w sprawie wózka, łóżka i całej masy innych rzeczy :p -
bondzik007 wrote:Mam w obserwowanych to łóżeczko też
o ochraniaczach mam to samo zdanie
Dzięki dziewczyny za pomysly. Jak wpadniecie na coś nowego fajnego to dajcie znać
Ja przewijak chyba też bym chciała oddzielnie mieć na jakimś regale, tak abym miała pod ręką kosmetyki. Ale nie wiem jak to się ma w praktyce.
-
My też już po
dzidzia nam zrobiła niespodziankę i okazała się dziewczynka
będzie Karolina Rita
Wszystkie parametry w normie
olciaa, Lotopałanka, bondzik007, Aga9090, Irminka1231, Kai, agniecha2101, Jaszmurka, Malinowa_Czekolada, JaKa, Malutka_94, Karmelkovaa, inaa, agulineczka, AMK, Angelika83, Dip88, Karolcia27, Aguś 90, futuremama, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
My tez juz po. Wszystko jest ok mala rosnie jak na drozdzach i pozostaje Mia
olciaa, bondzik007, Aga9090, Irminka1231, Kai, agniecha2101, Jaszmurka, Malinowa_Czekolada, JaKa, Malutka_94, Karmelkovaa, agulineczka, AMK, Angelika83, Dip88, Karolcia27, Aguś 90, futuremama, Jagodagoi, Azzurra lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Magdaa21 wrote:Ja przewijak będę miała w łazience na pralce, blisko woda (a chce jak najmniej używać mokrych chusteczek), ewentualnie jak to nie zda egzaminu to przeniose ten przewijak na łóżeczko
Bardzo bym tak chciała, bo też jestem za używaniem bieżącej wody, ale nie mam pralki w łazience