X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    To i ja się pochwalę, 450g długonogiej dziewczyny;) wszstkie wyniki w normie.

Gratuluję :) który tc u Ciebie ?

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka to mi się podoba takie na allegro : "łóżeczko sosnowe z szuflada Krzyś", ma potem opcje zamiany na zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka :) a materac prawdopodobnie piankowy, położna odradzala gryke i kokos. Mówiła też żeby nie kupować tych ochraniaczy na łóżko bo może się to przyczynić do śmierci lozeczkowej, tak samo niby jak są baldachimy to nie ma cyrkulacji powietrza. Dla mnie to z resztą zbędny wydatek :P a komode kupiliśmy w Ikei, zwykła biała z 4 szufladami.

bondzik007 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Melduję się po wizycie. Dziewczynka już na 100% :) badanie było dosyć szybkie. Wszystko wygląda prawidłowo i dzidzia o jeden dzień starsza niż wg OM. Bardzo się cieszę :):) ! Za dwa tygodnie mam wizytę u lekarza prowadzącego to znowu sobie pooglądam ;)

Super , że wszystko dobrze :) też wizytuję za tydzień , w piątek :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

3mam kciuki za wizyty kolejne :) teraz połówkowe za chwilę ,wszystkie będziemy pić glukoze , ja sie troche tym stresuje miałam robioną krzywą w lutym , i strasznie nie chce cukrzycy :/

U nas dzisiaj też parno , ja sobie poprasowałam zmieniam pościel , i pranko musze puścić :)

Na obiad barszczyk biały z jajkiem , i placki ziemniaczane :)

Co do łóżeczka ja już mam wybrane , no i kupuję przewijak ale nie w formie komody bo nie mam miejsca na taki , kupuje taki jakby regalik :) żeby miec wszystko pod ręką :)

bondzik007 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję ochraniaczy naczytałam się o odpuściłam ... może kiedyś jak dziecko będzie większe i będzie pchało nogi między szczebelki , teraz na pewno nie ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat łóżeczka się rozwinął więc mam takie pytanie. Kupujecie teraz kołdrę i poduszkę? Czy raczej do przykrywania kocyk albo dziecko będzie spało w śpiworku? Nie wiem co lepsze na te zimowe miesiące dla takiego maluszka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa ja też jak poczytałam to odpuściłam (a tak mi się zawsze podobało :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Gratuluję wizyt i mie przyjmujemy innych wieści jak tak dobre :)

Położyłam się na krótką drzemkę o 18, wstałam przed chwilą :/ Teraz pewnie pół nocy z głowy :/
    Zazdroszczę Wam tych drzemek, ja nie umiem w dzień spać :-P a teraz przez tą pogodę w nocy też strasznie ciężkie spanie i chodzę potem taka nie do życia :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Witam was w kolejny upalny dzień.

Gratuluję wczorajszych wizyt. Wspaniałe wiadomości, oby tak dalej :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

U mnie wczoraj popołudniu było 39 stopni w cieniu :/ nic nie pomagało, do tego mega duszno... Masakra, jeszcze tylko dziś i od jutra chłodniej. Oczywiście skończyło się na tym że zrobiło mi się raz mega słabo, a wstałam tylko do toalety. Leżenie z nogami w górze nie pomogło, dopiero jak mój M obłożył mnie mokrymi ręcznikami to przeszło. W ciągu sekundy zrobiło mi się ciemno w oczach i miałam straszny szum w uszach, że ledwo słyszałam co M do mnie mówi :/ Niech już przyjdzie jesień. Mam dość gorąca....
    To u Was widzę jeszcze gorzej niż u nas z tą pogodą :-( Współczuję :-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • inaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo gratuluję udanych wizyt i kciuki za następne...

Ja kupuje dostawkę Chicco Nex2Me Dream ... poza tym w jej pokoju bedzie kołyska po mnie tylko muszę ją przemalować na biało. Z ikei kupuje jeszcze szafe i komodę z przewijakiem :)! Taki jest plan hehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Kciuki za dzisiejsze wizyty i gratulacje tych udanych z wczoraj. Jeju jakie duże dziecinki już mamy <3

Ja wczoraj czytałam o lozeczkach, materacykach.. nawet na to nie potrafię się zdecydować :( jak to kupujecie kochane? I skad? Macie jakies sprawdzone strony, czy allegro? Może będziemy się tych trochę "chwalić", bo kurde naprawdę jest to dla mnie trudne, a jest tego pełno. Nie wiemy czy zdecydować sie na zwykle lozeczko, czy lozeczko razem z komodą i przewijakiem, czy lozeczko i komoda oddzielnie i na komodę przewijak czy może przewijak na łóżeczko. Ehh
    My kupiliśmy używaną komodę z przewijakiem, a łóżeczko dostaliśmy od znajomych, pewnie tylko materacyka poszukamy nowego. W nowe mebelki będziemy inwestować jak już wrócimy do PL do swojego domku :-)
    Kołyskę fajną też dostaliśmy :-) taką około 30-letnią ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja mam spanie jak i w nocy tak i w dzień xD mała też śpioch ;p

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• olciaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również czytałam o ochraniaczach, baldachimach i zabawkach w łóżeczku. Chociaż to wszystko takie piękne, kolorowe i estetyczne, to niestety ale nasz maluszek nie będzie ich miał.

Od początku ciąży czytam pewna serie książek jednej autorki i chociaż mnie bardzo interesują to poczułam jakiś przesyt. Czasami wole włączyć tv i oglądać coś bez sensu, niż sięgnąć po książkę. Nie wiem czym to jest spowodowane :( Ewentualnie jak skończę czytać, to sięgnę po innego autora.

U mnie dziś burza od rana, ale to dobrze bo nie dało się wytrzymać. Wczoraj moja mama miała imieniny, wiec przyjechałam jej pomoc. Wzięłam się za sprzątanie dołu i ledwo później funkcjonowałem. Te temperatury i pewnie ciąża sprawiły ze nie szło mi to tak sprawnie jak zawsze. Ale najważniejsze ze impreza się udała :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam noc ! Wczoraj zjadłam fasolkę po bretonsku. W nocy miałam dziwny sen, coś z cmentarzem już nie będę wchodZić w szczegóły. Ale obudził mnie silny ból brzucha i byłam zalana potem. Poszłam do łazienki, usiadłam na chwilę położyłam się i przeszlo. Patrzę na zegarem a tam 3.30 ! Dzień ciąży i godzina w której straciłam syna. Znowu oblał mnie pot i zasnęłam jakoś. Od rana na myśl o tym boli mnie brzuch. Narazić jest ok

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha jak ty dałaś radę wczoraj i dziś już funkcjonować w tym upale. Podziwiam cie. Ja to wczoraj jedynie co zrobiłam to naleśniki z serem. A i tak na siedząco i z wiatrakiem obok robiłam :P Ledwo dałam radę.
    Wiesz poprostu czy coś robię czy nie, to i tak jest tak samo gorąco i ciężko :-P a szkoda mi, żeby się warzywa zmarnowały i tak się męczę. Wiatrak, dzbanek wody pod ręką i jakoś idzie ;-) Najgorzej jest wystać przy kuchence :-/ ale dziś już trochę odpoczywam ;-)
    Najgożej że ta upały tu to jeszcze z dwa tygodnie mają potrwać :-/ W niedzielę może chociaż nad jeziorkiem się ochłodzimy trochę :-)
    Męża jest mi strasznie szkoda, że w takie upały w pracy się musi męczyć :-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin my córkę chrzcilismy jak miała dwa miesiące i było to w drugi dzień świat wielkanocnych wcześniej zarezerwowaliśmy lokal, synka natomiast będziemy chcieli dopiero po przeprowadzce do swojego domu żeby już były chrzciny w naszej nowej parafi wiec będzie miał ok 5 miesięcy juz ,z chrzestnym nie ma problemu bo będzie brat męża natomiast z chrzestna mamy problem i chyba będzie żona kolegi męża z pracy .

Kciuki za dzisjesze wizyty

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja mam dylemat którą siostrę jako chrzestną wybrać...Mam trzy:

Agata - niby spoko ale jej mąż jest chrzestnym naszego syna więc niekoniecznie bym chciała kogoś od nich...

Aśka - wydaje mi się że najlepsza opcja, ale ze swoim dużo starszym partnerem (rozwodnikiem) żyje bez ślubu i mój tata który jest mega religijny pracuje jako kościelny uważa, że nie może być :/

Olka - wiecznie z nią problemy, ja na nią ostatnio wręcz patrzeć nie mogę, sieczka w głowie i w ogóle szkoda gadać...

a nie chciałabym nikogo z poza rodziny jednak...i sama nie wiem co zrobić....:/
    Też mam niezły dylemat w tym temacie. Chcielibyśmy, żeby jedna osoba była z mojej rodziny, a druga z męża i w sumie z chrzestnym nie mamy dużego problemu, będzie z męża strony ktoś, mamy kilku facetów do wyboru ;-) ale z chrzestną już gorzej :-/ Moja starsza siostra właśnie podobnie jak Twoja żyje z facetem bez ślubu, mają dziecko, a on ma też dwójkę z poprzedniego małżeństwa i jakoś mi ze względów religijnych odpada, bo w sumie to chrzestni od tego są, żeby dawać przykład wiary i pomóc nam dziecko w wierze wychowywać, a u mojej sis te wartości daleko w tyle. Młodsza z kolei uważam, że mimo, że ma 21 lat, to jest za młoda na to, bo utrzymuje ją mamusia jeszcze i jest mało samodzielna, poza tym ostatnio właśnie ta starsza siostra wzięła ją na chrzestną swojej córy, więc nie będę jej w tak krótkim odstępie "wciskać" chrześniaka. Z dalszej rodziny nie mam kogo wziąć, bo kontakty słabe :-/ i chyba będą oboje chrześni z rodziny z męża strony.
    A na Twoim miejscu wybrałabym Agatę ;-) Myślę, że nie jest to przeszkodą, że już jej mąż jest chrzestnym Waszego syna. Chyba, że jest jeszcze jakieś ALE... ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witam się :)

3mam kciuki za wizyty kolejne :) teraz połówkowe za chwilę ,wszystkie będziemy pić glukoze , ja sie troche tym stresuje miałam robioną krzywą w lutym , i strasznie nie chce cukrzycy :/

U nas dzisiaj też parno , ja sobie poprasowałam zmieniam pościel , i pranko musze puścić :)

Na obiad barszczyk biały z jajkiem , i placki ziemniaczane :)

Co do łóżeczka ja już mam wybrane , no i kupuję przewijak ale nie w formie komody bo nie mam miejsca na taki , kupuje taki jakby regalik :) żeby miec wszystko pod ręką :)
    A u mnie na obiad też były placki ziemniaczane (ze swoich młodziutkich ziemniaczków) i też barszcz, ale czerwony ;-) tzn zupa buraczkowa, a nie taki typowy barszcz z uszkami :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja też nie kupuję ochraniaczy naczytałam się o odpuściłam ... może kiedyś jak dziecko będzie większe i będzie pchało nogi między szczebelki , teraz na pewno nie ;p
    Ja mam taki cieniutki ochraniacz na łóżeczko i być może założę, ale na początek tylko od strony ściany, żeby zimno nie ciągnęło. Jeszcze nad tym pomyślę :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    Widzę, że temat łóżeczka się rozwinął więc mam takie pytanie. Kupujecie teraz kołdrę i poduszkę? Czy raczej do przykrywania kocyk albo dziecko będzie spało w śpiworku? Nie wiem co lepsze na te zimowe miesiące dla takiego maluszka...
    Poduszka jest zbędna zupełnie dla takiego maleństwa, ewentualnie taka poduszka klin jak dziecko ma sklonność dużą do ulewania, ale też opinie na jej temat różne. Czasem lepiej poprostu lekko podnieść jedną stronę łóżeczka do góry.
    Kołderki osobiście też nie zamierzam używać, na początek pewnie otulacz lub rożek, zobaczę w czym chętniej dziecko będzie spało, no i mam też dwa śpiworki takie dość cienkie, bo w sumie u nas zimą jest bardzo ciepło w domu :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ