Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyganieszka wrote:To i ja się pochwalę, 450g długonogiej dziewczyny;) wszstkie wyniki w normie.
Gratuluję który tc u Ciebie ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Co do łóżeczka to mi się podoba takie na allegro : "łóżeczko sosnowe z szuflada Krzyś", ma potem opcje zamiany na zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka a materac prawdopodobnie piankowy, położna odradzala gryke i kokos. Mówiła też żeby nie kupować tych ochraniaczy na łóżko bo może się to przyczynić do śmierci lozeczkowej, tak samo niby jak są baldachimy to nie ma cyrkulacji powietrza. Dla mnie to z resztą zbędny wydatek a komode kupiliśmy w Ikei, zwykła biała z 4 szufladami.
bondzik007 lubi tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Melduję się po wizycie. Dziewczynka już na 100% badanie było dosyć szybkie. Wszystko wygląda prawidłowo i dzidzia o jeden dzień starsza niż wg OM. Bardzo się cieszę ! Za dwa tygodnie mam wizytę u lekarza prowadzącego to znowu sobie pooglądam
Super , że wszystko dobrze też wizytuję za tydzień , w piątek" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Witam się
3mam kciuki za wizyty kolejne teraz połówkowe za chwilę ,wszystkie będziemy pić glukoze , ja sie troche tym stresuje miałam robioną krzywą w lutym , i strasznie nie chce cukrzycy
U nas dzisiaj też parno , ja sobie poprasowałam zmieniam pościel , i pranko musze puścić
Na obiad barszczyk biały z jajkiem , i placki ziemniaczane
Co do łóżeczka ja już mam wybrane , no i kupuję przewijak ale nie w formie komody bo nie mam miejsca na taki , kupuje taki jakby regalik żeby miec wszystko pod rękąbondzik007 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja też nie kupuję ochraniaczy naczytałam się o odpuściłam ... może kiedyś jak dziecko będzie większe i będzie pchało nogi między szczebelki , teraz na pewno nie ;p" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jaszmurka wrote:Gratuluję wizyt i mie przyjmujemy innych wieści jak tak dobre
Położyłam się na krótką drzemkę o 18, wstałam przed chwilą Teraz pewnie pół nocy z głowy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Witam was w kolejny upalny dzień.
Gratuluję wczorajszych wizyt. Wspaniałe wiadomości, oby tak dalej
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
U mnie wczoraj popołudniu było 39 stopni w cieniu nic nie pomagało, do tego mega duszno... Masakra, jeszcze tylko dziś i od jutra chłodniej. Oczywiście skończyło się na tym że zrobiło mi się raz mega słabo, a wstałam tylko do toalety. Leżenie z nogami w górze nie pomogło, dopiero jak mój M obłożył mnie mokrymi ręcznikami to przeszło. W ciągu sekundy zrobiło mi się ciemno w oczach i miałam straszny szum w uszach, że ledwo słyszałam co M do mnie mówi Niech już przyjdzie jesień. Mam dość gorąca....👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hejo gratuluję udanych wizyt i kciuki za następne...
Ja kupuje dostawkę Chicco Nex2Me Dream ... poza tym w jej pokoju bedzie kołyska po mnie tylko muszę ją przemalować na biało. Z ikei kupuje jeszcze szafe i komodę z przewijakiem ! Taki jest plan hehe -
bondzik007 wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty i gratulacje tych udanych z wczoraj. Jeju jakie duże dziecinki już mamy
Ja wczoraj czytałam o lozeczkach, materacykach.. nawet na to nie potrafię się zdecydować jak to kupujecie kochane? I skad? Macie jakies sprawdzone strony, czy allegro? Może będziemy się tych trochę "chwalić", bo kurde naprawdę jest to dla mnie trudne, a jest tego pełno. Nie wiemy czy zdecydować sie na zwykle lozeczko, czy lozeczko razem z komodą i przewijakiem, czy lozeczko i komoda oddzielnie i na komodę przewijak czy może przewijak na łóżeczko. Ehh
Kołyskę fajną też dostaliśmy taką około 30-letnią👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
O to ja mam spanie jak i w nocy tak i w dzień xD mała też śpioch ;p
agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Również czytałam o ochraniaczach, baldachimach i zabawkach w łóżeczku. Chociaż to wszystko takie piękne, kolorowe i estetyczne, to niestety ale nasz maluszek nie będzie ich miał.
Od początku ciąży czytam pewna serie książek jednej autorki i chociaż mnie bardzo interesują to poczułam jakiś przesyt. Czasami wole włączyć tv i oglądać coś bez sensu, niż sięgnąć po książkę. Nie wiem czym to jest spowodowane Ewentualnie jak skończę czytać, to sięgnę po innego autora.
U mnie dziś burza od rana, ale to dobrze bo nie dało się wytrzymać. Wczoraj moja mama miała imieniny, wiec przyjechałam jej pomoc. Wzięłam się za sprzątanie dołu i ledwo później funkcjonowałem. Te temperatury i pewnie ciąża sprawiły ze nie szło mi to tak sprawnie jak zawsze. Ale najważniejsze ze impreza się udała
-
Ale miałam noc ! Wczoraj zjadłam fasolkę po bretonsku. W nocy miałam dziwny sen, coś z cmentarzem już nie będę wchodZić w szczegóły. Ale obudził mnie silny ból brzucha i byłam zalana potem. Poszłam do łazienki, usiadłam na chwilę położyłam się i przeszlo. Patrzę na zegarem a tam 3.30 ! Dzień ciąży i godzina w której straciłam syna. Znowu oblał mnie pot i zasnęłam jakoś. Od rana na myśl o tym boli mnie brzuch. Narazić jest ok
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Dip88 wrote:Agniecha jak ty dałaś radę wczoraj i dziś już funkcjonować w tym upale. Podziwiam cie. Ja to wczoraj jedynie co zrobiłam to naleśniki z serem. A i tak na siedząco i z wiatrakiem obok robiłam Ledwo dałam radę.
Najgożej że ta upały tu to jeszcze z dwa tygodnie mają potrwać W niedzielę może chociaż nad jeziorkiem się ochłodzimy trochę
Męża jest mi strasznie szkoda, że w takie upały w pracy się musi męczyć👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Co do chrzcin my córkę chrzcilismy jak miała dwa miesiące i było to w drugi dzień świat wielkanocnych wcześniej zarezerwowaliśmy lokal, synka natomiast będziemy chcieli dopiero po przeprowadzce do swojego domu żeby już były chrzciny w naszej nowej parafi wiec będzie miał ok 5 miesięcy juz ,z chrzestnym nie ma problemu bo będzie brat męża natomiast z chrzestna mamy problem i chyba będzie żona kolegi męża z pracy .
Kciuki za dzisjesze wizyty -
Lotopałanka wrote:Ja mam dylemat którą siostrę jako chrzestną wybrać...Mam trzy:
Agata - niby spoko ale jej mąż jest chrzestnym naszego syna więc niekoniecznie bym chciała kogoś od nich...
Aśka - wydaje mi się że najlepsza opcja, ale ze swoim dużo starszym partnerem (rozwodnikiem) żyje bez ślubu i mój tata który jest mega religijny pracuje jako kościelny uważa, że nie może być
Olka - wiecznie z nią problemy, ja na nią ostatnio wręcz patrzeć nie mogę, sieczka w głowie i w ogóle szkoda gadać...
a nie chciałabym nikogo z poza rodziny jednak...i sama nie wiem co zrobić....
A na Twoim miejscu wybrałabym Agatę Myślę, że nie jest to przeszkodą, że już jej mąż jest chrzestnym Waszego syna. Chyba, że jest jeszcze jakieś ALE...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Witam się
3mam kciuki za wizyty kolejne teraz połówkowe za chwilę ,wszystkie będziemy pić glukoze , ja sie troche tym stresuje miałam robioną krzywą w lutym , i strasznie nie chce cukrzycy
U nas dzisiaj też parno , ja sobie poprasowałam zmieniam pościel , i pranko musze puścić
Na obiad barszczyk biały z jajkiem , i placki ziemniaczane
Co do łóżeczka ja już mam wybrane , no i kupuję przewijak ale nie w formie komody bo nie mam miejsca na taki , kupuje taki jakby regalik żeby miec wszystko pod ręką👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Ja też nie kupuję ochraniaczy naczytałam się o odpuściłam ... może kiedyś jak dziecko będzie większe i będzie pchało nogi między szczebelki , teraz na pewno nie ;p👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Pyszczek wrote:Widzę, że temat łóżeczka się rozwinął więc mam takie pytanie. Kupujecie teraz kołdrę i poduszkę? Czy raczej do przykrywania kocyk albo dziecko będzie spało w śpiworku? Nie wiem co lepsze na te zimowe miesiące dla takiego maluszka...
Kołderki osobiście też nie zamierzam używać, na początek pewnie otulacz lub rożek, zobaczę w czym chętniej dziecko będzie spało, no i mam też dwa śpiworki takie dość cienkie, bo w sumie u nas zimą jest bardzo ciepło w domu👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙