X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O łóżeczkach i materacykach też chętnie poczytam. Nas ogranicza miejsce, więc przewijak będzie na łóżeczko a komodę chyba zamówimy na wymiar, żeby też maksymalnie wykorzystać wolne miejsce w sypialni.
    Pierwotnie chcieliśmy wymienić nasze lóżko na mniejsze, żeby zyskać trochę przestrzeni, ale szkoda nam tego co mamy, bo jest duże i mega wygodne. Do salonu też się nie chcemy przenosić.
    Mam nadzieję, że jak już Mała będzie wymagać więcej miejsca to zmienimy mieszkanie.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca ja się zastanawiam nad piankowym. Poprzednio miałam kokos-gryka i też był ok. Ale naczytałam się, że one szybko łapią wilgoć i jakieś robaki potrafią się zalęgnąć. A tu w Holandii jest wiecznie wilgotne powietrze, oprócz lata. Widziałam jak tu przez to dziewczyny miały problem z maluszkami bo były całe pogryzione przez to coś i zmieniały materace na piankowe. Ale mówię w Pl miałam go i wszystko było ok, ale tutaj wolę nie ryzykować :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-)
    Wczoraj trochę podczytywałam, ale nie bardzo miałam czas, żeby cokolwiek napisać, zaraz będę dokładniej nadrabiać. U nas też straszne upały, tak już drugi tydzień i przez najbliższe dwa też ma się nic pod względem pogody nie zmienić :-/ Masakra normalnie :-/ Ledwo żyję, a szkoda mi warzywek z mojego ogródka i non stop robię jakieś przetwory, a pot się po tyłku leje i sapię jak spasiona świnka :-P ale dziś robię chyba sobie wolne, tylko obiadek ugotuję :-) Wczoraj o 21 było jeszcze 29°C :-/
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :-* i gratuluję wczorajszych i przedwczorajszych ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny :)

Gratuluję wczorajszych super wieści.

Ja dziś jadę z siostrą , będzie mierzyć suknię ślubną :D

A tak poza tym wczoraj pracowity dzień, kupiliśmy dzieciom szafę i regał i było przemeblowanie :P

Lotopałanka, Dip88, agulineczka, Magdaa21, Malutka_94 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękności <3

Dipp ja też chcę już jesień.. nie mogę wytrzymać w tym piekle.. Też mi sie słano robi i żadne wiatraki nie pomagają :( chodzę po domu w majtkach i staniku sportowym :D.

Co do książek to powiem Wam że na początku ciąży, w maju i początek czerwca, przeczytałam chyba z 6 książek i mam teraz małą przerwę bo chyba miałam mały przesyt czytania :D. Aczkolwiek kupiłam 3 nowe i na mnie czekają :)

Kciukasy za wizyty :*

vcvau8q.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Mieszkalysmy razem, pozyczalysmy sobie kasę i karmilysmy się jak było biednie ( bo bywało).
    To jest naprawdę dobra koleżanka. Ale chyba czułaby się niezręcznie. A ja to już całkiem:(
    No nic, bardzo dziękuję Wam za rady. Wszystkie opcje pozostają otwarte, więc będę wracała do tematu:-)
    Azzurra wiesz wydaje mi się, że skoro faktycznie nie ma takiej osoby, godnej zaufania, z którą mogłabyś zostawić córę, to jednak niestety, ale zostawiłabym z małą męża i rodziła bez jego towarzystwa... Wiem, łatwo się mówi, no ale jak dla mnie to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie. My tutaj też nikogo bliskiego nie mamy, oprócz mojego brata, który nie ma pojęcia o wychowaniu dzieci i niestety, ale będziemy zdani tylko i wyłącznie na siebie. Teraz to nasze pierwsze bobo, więc bez problemu mąż będzie mógł być cały czas przy mnie, ale nie mamy zamiaru jakoś długo czekać ze staraniami o drugie, więc przy kolejnym będzie już trochę problem i wiem że poprostu nie będzie wyjścia i będę musiała rodzić sama. A nie powiem, przeraża mnie ta wizja trochę, najbardziej z tego względu, że jesteśmy w obcym kraju i nie jestem w stanie dogadać się ze wszystkim tak swobodnie jak w PL. Ale napewno nie zostawiłabym swojego dziecka z obcą osobą lub taką, której nie potrafię w 100% zaufać.
    Moja znajoma niedługo ma termin, ma półtora roczną córę i niestety przy tym porodzie nie będzie męża przy niej, bo też nie mają kogoś bliskiego, kto mógłby się małą zająć. Niestety, ale czasem nie ma poprostu wyjścia.
    U Ciebie i tak jest opcja, że będzie Twoja mama, więc nie ma co za wczasu mocno przeżywać ;-)

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię resztę później, bo idę obierać i trzeć ziemniaki na placki :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Hej Piękności <3

Dipp ja też chcę już jesień.. nie mogę wytrzymać w tym piekle.. Też mi sie słano robi i żadne wiatraki nie pomagają :( chodzę po domu w majtkach i staniku sportowym :D.

Co do książek to powiem Wam że na początku ciąży, w maju i początek czerwca, przeczytałam chyba z 6 książek i mam teraz małą przerwę bo chyba miałam mały przesyt czytania :D. Aczkolwiek kupiłam 3 nowe i na mnie czekają :)

Kciukasy za wizyty :*

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę coś poczytać, ale mam chyba przesyt i poprostu jakoś mi się nie chce. Zabrać się nie mogę :P

Ale nawciskalam. Jestem na telefonie i miałam zacytować Magiccherrycupcake i coś minie poszło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 10:39

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha jak ty dałaś radę wczoraj i dziś już funkcjonować w tym upale. Podziwiam cie. Ja to wczoraj jedynie co zrobiłam to naleśniki z serem. A i tak na siedząco i z wiatrakiem obok robiłam :P Ledwo dałam radę.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hello, ja mam o 9.00 połówkowe i już mały stresik. Proszę trzymajcie kciuki, żeby poszło sprawnie i żeby było wszystko super :)

Czekam na wiadomość jak tam :) Bo już napewno po wszystkim. Daj nam tu znać :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze zwykle łóżeczko, materac kokos-gryka i przewijak na łóżeczku

Dip88 lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Właśnie przyszła zawieszka dla Wojcia <3 Ajjj zakochałam się :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dce29b4bb8d.jpg

Poza tym listonosz mnie wkurzył. Ledwo położyłam synka spać a ten wjechał na podwórko i trąbi jak debil, zamiast podejść jak człowiek do drzwi i zapukać. Synek w płacz. Nie wiem co za ludzie pracują na tej poczcie, ale w tej gminie ciągle jakieś dziwaki ...
    Śliczna <3 Gdzie zamawiałaś? Drogo takie cudo kosztuje? ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Dziewczynka już na 100% :) badanie było dosyć szybkie. Wszystko wygląda prawidłowo i dzidzia o jeden dzień starsza niż wg OM. Bardzo się cieszę :):) ! Za dwa tygodnie mam wizytę u lekarza prowadzącego to znowu sobie pooglądam ;)

Lotopałanka, Dip88, AMK, Jaszmurka, Aga9090, Irminka1231, agulineczka, mindusia87, Magdaa21, Karmelkovaa, Malutka_94, olciaa, agniecha2101, Aguś 90, bondzik007, Azzurra, Kai, JaKa, Karolcia27 lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Melduję się po wizycie. Dziewczynka już na 100% :) badanie było dosyć szybkie. Wszystko wygląda prawidłowo i dzidzia o jeden dzień starsza niż wg OM. Bardzo się cieszę :):) ! Za dwa tygodnie mam wizytę u lekarza prowadzącego to znowu sobie pooglądam ;)

Super :D Gratuluję

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Hahaha! O chrzcinach to ja ostatnio również z mężem rozmawiałam. Wykorzystaliśmy najbardziej sensowne opcje rodziców chrzestnych "przy okazji" córki a teraz mamy zagadkę. No i termin muszę ustalić trochę "pod mamę", czyli zapewne sierpień. Trochę się boję takie duże dziecko chrzcić-bardziej kumate już i pewnie trudniej utrzymać w ryzach podczas uroczystości. Córka miała 3 miesiące i całą przespała, z przerwą na cycka na zakrystii:-)

Właśnie dziewczyny, w jakim wieku chrzcilyscie swoje dzieci?albo zamierzacie?

Trochę się teleportuje w czasie, od porodu do chrzcin, wybaczcie:-)
    My również już nie raz poruszaliśmy temat chrzcin :-) Mamy niezłą zagwostkę z chrzestnymi przy pierwszym dziecku, więc co to będzie przy kolejnych...:-P
    Ogólnie to my byśmy chcieli ochrzcić jak najszybciej, bo jesteśmy osobami wierzącymi i nam na tym zależy, ale z tego względu, że chcemy ochrzcić dziecko w PL, to pewnie będzie to mniej więcej w okolicach Wielkanocy. Trochę potrwa załatwienie dokumentów, żeby móc w ogóle przekroczyć granicę, poza tym z takim maleństwem będę się strasznie bała wyruszać w taką podróż. U nas ksieża w poście i adwnencie niechętnie chrzczą dzieci. Najprawdopodobniej jeśli będzie wszystko ok, to pojedziemy na Wielkanoc do PL i chrzciny będą albo w święta, albo tydzień po, bo ja za bardzo nie chcę w samą Wielkanoc. Skończy się też już żałoba po teściowej, więc też z tego względu taki termin by nam pasował. Oczywiście dużo zależy od zdrówka maleństwa. Jeśli będzie trzeba, to będziemy chrzcić szybko tutaj. Najbardziej boję się drogi do PL z takim maleństwem nie ochrzczonym jeszcze :-( :-/ I sama nie wiem czy gorsza podróż samolotem czy samochodem będzie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dylemat którą siostrę jako chrzestną wybrać...Mam trzy:

Agata - niby spoko ale jej mąż jest chrzestnym naszego syna więc niekoniecznie bym chciała kogoś od nich...

Aśka - wydaje mi się że najlepsza opcja, ale ze swoim dużo starszym partnerem (rozwodnikiem) żyje bez ślubu i mój tata który jest mega religijny pracuje jako kościelny uważa, że nie może być :/

Olka - wiecznie z nią problemy, ja na nią ostatnio wręcz patrzeć nie mogę, sieczka w głowie i w ogóle szkoda gadać...

a nie chciałabym nikogo z poza rodziny jednak...i sama nie wiem co zrobić....:/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Śląsku temperatura do 30 dochodziła w tym tyg, ale siedząc w pracy w najcieplejsze godziny nawet tego nie zauważam. Pokój mam z oknem od północy, w kamienicy z grubymi murami to nawet nie mamy potrzeby klimy włączać. Ale żeby nie było tak dobrze, to w zimę zawsze tam marznę:p

Co do łóżeczka, to plan mam taki, żeby nabyć takie z opuszczanym całkiem bokiem, aby na początku traktować je jako dostawę. Ale to muszę pomierzyć czy na nowym mieszkaniu mi się to tak zmieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 12:06

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Widzę, że nie tylko u mnie takie upały. Ja juz ledwo od tych upałow żyję. W cieniu 32 stopnie nie wspominając o słońcu. Siedzimy z synkiem caly czas w domu nawet nie wycbodzimy. Jeszcze ostatnio jak na zlośc wyszła nam rura wydechowa z zawiasów pod spodem. Auto mamy chwilowo niesprawne. Mąż pojechal po części.
    My z maluszkiem czujemy się dobrze. Czekamy do nast wizyty w szpitalu. Mieliśmy jechać w mężem wczoraj ale chcial ze popsuło sie auto. Teraz czekam na nowy termin

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    U nas już po połówkowych. 360g szczęścia, wszystko prawidłowo, przeszliśmy po całości. Chyba wszystko widziałam. W główce, serducho wszystkie elementy, przepływy, przewód pokarmowy drożny, zaczątki moczu więc tu też ok, rączki, nóżki, pępowina no i potwierdził, że jest dziewczynka. Jak to on stwierdził "Chłopaka nie ma szans tu zrobić, proszę zobaczyć to są wargi sromowe" :D :D
    Termin z USG 5 dni do przodu - na każdym USG tak jest więc albo dzidzia duża albo rzeczywiście chwilę wcześniej się urodzi :)

Gratuluję zdrowej córci :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ