Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:O to ja mam spanie jak i w nocy tak i w dzień xD mała też śpioch ;p
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agulka901 wrote:Ale miałam noc ! Wczoraj zjadłam fasolkę po bretonsku. W nocy miałam dziwny sen, coś z cmentarzem już nie będę wchodZić w szczegóły. Ale obudził mnie silny ból brzucha i byłam zalana potem. Poszłam do łazienki, usiadłam na chwilę położyłam się i przeszlo. Patrzę na zegarem a tam 3.30 ! Dzień ciąży i godzina w której straciłam syna. Znowu oblał mnie pot i zasnęłam jakoś. Od rana na myśl o tym boli mnie brzuch. Narazić jest ok👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agulka901 wrote:Ale miałam noc ! Wczoraj zjadłam fasolkę po bretonsku. W nocy miałam dziwny sen, coś z cmentarzem już nie będę wchodZić w szczegóły. Ale obudził mnie silny ból brzucha i byłam zalana potem. Poszłam do łazienki, usiadłam na chwilę położyłam się i przeszlo. Patrzę na zegarem a tam 3.30 ! Dzień ciąży i godzina w której straciłam syna. Znowu oblał mnie pot i zasnęłam jakoś. Od rana na myśl o tym boli mnie brzuch. Narazić jest ok
Pewnie psychika, wspomnienia robią swoje. Tymbardziej, że teraz też się martwisz. Takich wspomnień nie da się wymazać, ale postaraj się uspokoić. Musisz myśleć pozytywnie dla maleństwa. -
Magdaa21 wrote:Co do łóżeczka to mi się podoba takie na allegro : "łóżeczko sosnowe z szuflada Krzyś", ma potem opcje zamiany na zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka a materac prawdopodobnie piankowy, położna odradzala gryke i kokos. Mówiła też żeby nie kupować tych ochraniaczy na łóżko bo może się to przyczynić do śmierci lozeczkowej, tak samo niby jak są baldachimy to nie ma cyrkulacji powietrza. Dla mnie to z resztą zbędny wydatek a komode kupiliśmy w Ikei, zwykła biała z 4 szufladami.
Mam w obserwowanych to łóżeczko też o ochraniaczach mam to samo zdanie Dzięki dziewczyny za pomysly. Jak wpadniecie na coś nowego fajnego to dajcie znać Ja przewijak chyba też bym chciała oddzielnie mieć na jakimś regale, tak abym miała pod ręką kosmetyki. Ale nie wiem jak to się ma w praktyce. -
Ja z młodym miałam normalnie podusie, kołderke, ochraniacze i baldachim, ale 10 lat temu nikt jeszcze nie mówił że to może szkodzić czy coś w tym stylu. Pamiętam jeszcze jak położna przyszła i była zachwycona. Natomiast teraz nie zdecyduje się na to Tymbardziej, że tutaj nie wolno noworodkom takich rzeczy mieć, ale niemowlakom już tak. Zalecany jest śpiworek, ewentualnie na to kocyk i tyle. Myślę, że kupię kołderke i poduszkę, ale tak na później
-
Lotopałanka wrote:Ja mam dylemat którą siostrę jako chrzestną wybrać...Mam trzy:
Agata - niby spoko ale jej mąż jest chrzestnym naszego syna więc niekoniecznie bym chciała kogoś od nich...
Aśka - wydaje mi się że najlepsza opcja, ale ze swoim dużo starszym partnerem (rozwodnikiem) żyje bez ślubu i mój tata który jest mega religijny pracuje jako kościelny uważa, że nie może być
Olka - wiecznie z nią problemy, ja na nią ostatnio wręcz patrzeć nie mogę, sieczka w głowie i w ogóle szkoda gadać...
a nie chciałabym nikogo z poza rodziny jednak...i sama nie wiem co zrobić....
Hmm ja bym brała Aśkę. Sama jestem z rodziny, gdzie moja mama rozstała się z ojcem biologicznym gdy miałam 2latka.. Teraz mamy super rodzinę i... wspaniałego ojca. Nie zamieniłabym go na żadnego innego a i każdy mówi że córki by się nie wyparł Mój ojciec biologiczny nie interesował się mną przez dobre 17lat, a gdy już chciał złapać kontakt zaczął od tego jaka to moja mama jest zła. No źle facet zaczął.. No ale wracając.. czy wypada czy nie wypada, czy to ważne? Czasem ten rozwód to jedyne wyjście, by dorośli i dzieci byli szczęśliwi i nie uważam aby była potrzeba ich szufladkowania Moja mama z racji że jest po rozwodzie, nie może przyjmować komunii, nigdy nie dostanie rozgrzeszenia.. bardzo ją to boli i bardzo to przeżywa bo z kościołem jest związana bardzo. Ale czasem życie pisze niestety inne scenariusze niż my to sobie ułożyliśmy i wymarzyliśmy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 14:46
Lotopałanka, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Witam się
3mam kciuki za wizyty kolejne teraz połówkowe za chwilę ,wszystkie będziemy pić glukoze , ja sie troche tym stresuje miałam robioną krzywą w lutym , i strasznie nie chce cukrzycy
U nas dzisiaj też parno , ja sobie poprasowałam zmieniam pościel , i pranko musze puścić
Na obiad barszczyk biały z jajkiem , i placki ziemniaczane
Co do łóżeczka ja już mam wybrane , no i kupuję przewijak ale nie w formie komody bo nie mam miejsca na taki , kupuje taki jakby regalik żeby miec wszystko pod ręką
Pokaż co tam masz Podoba mi się też łóżeczko ikea ale 599zł, więc trochę dużo patrząc na ceny na allegro całkiem podobnych łózeczek -
nick nieaktualnyMagdaa21 wrote:Co do łóżeczka to mi się podoba takie na allegro : "łóżeczko sosnowe z szuflada Krzyś", ma potem opcje zamiany na zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka a materac prawdopodobnie piankowy, położna odradzala gryke i kokos. Mówiła też żeby nie kupować tych ochraniaczy na łóżko bo może się to przyczynić do śmierci lozeczkowej, tak samo niby jak są baldachimy to nie ma cyrkulacji powietrza. Dla mnie to z resztą zbędny wydatek a komode kupiliśmy w Ikei, zwykła biała z 4 szufladami.
No i materac zawsze kokos-gryka i żadnego nie uczulałoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 14:50
-
Heh to jak temat wyprawki to jaki polecacie leżaczek-bujaczek???
Ja myślałam o takim
https://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-szary.html?utm_source=afiliacja&utm_medium=salesmedia&utm_term=cps&utm_campaign=promocje_SG&utm_content=9043
Ale w sumie zastanawiam się czy on będzie dobry... Czy dużo miejsca zajmuje... Bo tak jak pisałam wcześniej jakoś bardzo dużo miejsca nie mam na ustawienie kolejnych rzeczy... -
Hej,
My już po. Wszystko ok. Franek waży 436 g i ma długie nogi. FL 3.63 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2afe998060f2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:05
Jaszmurka, Aga9090, Malutka_94, Lotopałanka, bondzik007, olciaa, Dip88, agniecha2101, Angelika83, Paula222, Magdaa21, Kai, Malinowa_Czekolada, Karmelkovaa, Karolcia27, Aguś 90, futuremama lubią tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
My z kolei mieszkamy w nieocieplonym domu i nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli nie założyć ochraniacza. Mi ciepło ubranej jest zimno od ścian, a co dopiero takiemu maleństwu.
W ogóle chyba będziemy musieli zainwestować w jakiś ogrzewacz do pokoju, bo c.o. tutaj jest tak marne, że szkoda gadać..Malutka_94
-
Lotopałanka wrote:Ja mam dylemat którą siostrę jako chrzestną wybrać...Mam trzy:
Agata - niby spoko ale jej mąż jest chrzestnym naszego syna więc niekoniecznie bym chciała kogoś od nich...
Aśka - wydaje mi się że najlepsza opcja, ale ze swoim dużo starszym partnerem (rozwodnikiem) żyje bez ślubu i mój tata który jest mega religijny pracuje jako kościelny uważa, że nie może być
Olka - wiecznie z nią problemy, ja na nią ostatnio wręcz patrzeć nie mogę, sieczka w głowie i w ogóle szkoda gadać...
a nie chciałabym nikogo z poza rodziny jednak...i sama nie wiem co zrobić....
-
nick nieaktualnyMalutka_94 wrote:My z kolei mieszkamy w nieocieplonym domu i nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli nie założyć ochraniacza. Mi ciepło ubranej jest zimno od ścian, a co dopiero takiemu maleństwu.
W ogóle chyba będziemy musieli zainwestować w jakiś ogrzewacz do pokoju, bo c.o. tutaj jest tak marne, że szkoda gadać.. -
Cześć Wam, tak w ogóle!
Gratuluję udanych wizyt.
Jeśli chodzi o łóżeczko, to chce wziąć identycznie jak ma teraz córka, czyli 140x70 z szufladą i możliwością przekształcenia w tapczanik. Wcześniej miałam dostawke, ale tym razem jej nie kupuję. Przewijak to raczej wezmę taki na łóżeczko. Poprzednio miałam taki Chicco razem z wanienka, ale się pozbyłam. Materac też biorę identyczny jak dla córki, czyli lateks-pianka(Hevea). Bardzo fajny.
Właśnie moje dziecko usnęło, a ja czekam na mamę popijając kawę w chłodzie. Teraz dopiero doceniam naprawdę zmianę naszego mieszkania. Poprzednie było na poddaszu, wyobraźcie sobie:/
Nie mogę się doczekać zarówno mamy, której nie widziałam od stycznia niestety jak i tego, co kupiła swoim wnukom.agniecha2101 lubi tę wiadomość