Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie racje. Malucha w brzuchu jest najwazniejsza. Akurat we wtorek mam spotkanie z szefowa wiec nastawie ja ze jednak koniec sierpnia byl chyba nazbyt opymistyczna wersja.
Niestety jak to w korpo, akurat nastal czas rotacji wiec nie ma sie co spodziewac ze bedzie lepiej w najblizszym czasie.
Co do upalow to ja tez dzis u Mamy ledwo zylam, w koncu wzielam dosc chlodny prysznic i jakos od razu mi sie lepiej zrobilo. W pracy tyle ze klima dziala to nie czuc upalu poki co nic mi nie puchnie.
Wlasnie ja tez po przetrzymywanym sikaniu (albo i tym drugim) czuje potem przez chwile jak podbrzusze ciagnie. Dzis tez poczułam prawe wiezadlo (chyba) kiedy pod prysznicem zabralam sie za golenie nog i podnioslam jedna do gory.
Wczoraj wieczorem Maluch sie wiercil chyba przez dobra godzine najpierw dosc szybko po polezeniu przestal ale jak przekrecilam sie na bok to chyba zburzylam misterny plan i musial sie od nowa umoscic
-
Haha wlasnie sie znów zaczynaja harce mam nadzieję ze po urodzeniu aktywność w godzinach wieczorno- nocnych bedzie mniejsza inaczej bedziemy mieli wesoło! Kurczę moja mama mówi że naprawdę wcześnie poczułam ruchy. Już dosc dawno pisalam Wam o tym dziwnym drganiu nerwa w brzuchu, które nie było jednak drganiem jak pisalyscie. A od ponad 2 tyg to juz takie regularne kopsniecia. Więc coś kolo 18 tyg ale zaczęło. Niesamowite to uczucie, faktycznie mega pogłębia wiez z maluchem, wczesnej nie mogłam się przemoc żeby coś do brzucha mowic ale jak tak sie uwagi dopomina to sie nie da nie reagowac
-
Karo ja też na początku nie byłam pewna czy to ruchy. Ale teraz od jakiegoś tygodnia są coraz intensywniejsze nawet Mąż już może je dostrzec i zaczyna się cieszyć jeszcze bardziej, glaszcze brzuszek ja też uwielbiam go głaskać, chyba to Dzieci uspokaja, ale na razie nie potrafię do nich mówić, mam nadzieję, że mi to przyjdzie z czasem, bo z natury jestem małomówna.
Co do upałów to faktycznie jest ciężko, też puchną mi dłonie i stopy i chyba nawet twarz. Ale i tak cieszę się, że przypadły na ten drugi najlepszy trymestr, bo jeszcze ciężej byłoby nam przetrwać czas na wylocie, a tak z wielkimi brzuszkami będziemy chodzić jesienią
Karo ja też planuje iść na L4 od września
Oczywiście jeśli wszystko będzie szło dobrze. Ale powiem Ci że ciężko będzie mi dotrwać do tego czasu. Ten tydzień jestem jeszcze na urlopie, więc lajt, ale potem bity miesiąc chodzenia. Szkoda mi odchodzić, bo wiadomo że praca to drugi dom. Jeszcze ma się u nas zmienić dyrekcja, kiedy będę na macierzyńskim, więc może się okazać, że nie mam do czego wracać
Ja od dwóch godzin nie śpię tak mnie bolą biodra oo jakiś 2 tygodni, coś strasznego, ciężko spać. Zamówiłam poduszkę ciążowa 7 od supermami, czekam na nią jak na wybawienie. Mimo, że mega droga to mam nadzieję, że przyniesie oczekiwane efekty.
GRATULUJĘ udanych wizyt i usg połówkowych
My dopiero za tydzień zobaczymy Maluszki, a 10.08. badania prenatalne 2 trymestru.
Miłego dnia kochaneJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualny
-
Lotopałanka co robisz dobrego na sniadanie?
Ja nie moge sie zdecydowac
Ten tydzien mam zabiegany, praktycznie codziennie cos a w piatek pierwsze zajecia w szkole rodzenia
Co do ruchow to tez zauwazam, ze sa czestsze i wyczuwam juz je pod reka. Niesamowite to jest
Milego dnia Wszystkim i samych udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:21
-
Witam was Kciuki za wizyty.
Karo nie patrz na innych i idź na zwolnienie. Nie rób nic na siłę, teraz musisz myśleć o was.
Co do tych bóli. Też je mam i właśnie najczęściej przy pełnym pecherzu. No i chyba przy tym twardnieje mi też brzuch. W ogóle od kilku dni bardzo często stawia mi się macica. Ale za tydzień wizyta to dopytam co i jak. -
Hej Dziś Wojtek obudził mnie swoim wierzganiem w brzuszku Pierwszy raz aż tak szalał
Jaszmurka moim zdaniem tak samo jak Agulineczka, pepco jest malutkie. Jak moje dzieci noszą np. 104 to kupuje 110, bo tak to będzie za małe. Ze Smyka znowu są trochę większe. Z Lidla nie wiem bo dopiero co kupiłam tam ostatnio pierwsze ubranka
Ja ze Smyka mam praktycznie całą wyprawkę, w rozm 56 i 62, kilka szt mam 50. Z pepco ciuszków nie lubię, zwykle trafiam na kiepskie jakościowo. Chociaż w Smyku też się zdarzają gorsze ubranka. Osobiście lubię Coccodrillo ale dość drogo jak dla mnie
Kciuki za wizyty
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Poza tym wybraliśmy już wózek i fotelik . Fotelik kupimy taki :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8455b2fda389.jpg
wózek ( tylko nie mamy decyzji co do koloru póki co )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5732888b13.jpg
We wrześniu zamawiamyLotopałanka, AMK, Malutka_94, Jaszmurka, Dip88, agulineczka, olciaa, Aga9090, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
Hej
Rano byłam oddać mocz do badań, miałam trochę po zakupach pochodzić ale jest za ciepło i zrezygnowałam. 10km od nas była taka ulewa w nocy, a tutaj nic
Maluch dzisiaj od rana się kręci brzuszek też rośnie, już widać że to ciążowy
Trzymam kciuki za wizytyDip88 lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Hej Dziewczynki
Ja właśnie po śniadanku - była owsianka z owocami i orzechami
Jutro mam połówkowe, niech ten czas szybciej leci.
Co do ruchów to z 2 dni temu czułam parę kopniaków a teraz nic buuu
Karo - w ogóle się nie przejmuj, taka prawda że w korpo jak wrócisz po macierzyńskim nikt nie będzie pamiętał kiedy poszłaś na zwolnienie itd, i w ogóle może być już inny zespół bo jest taka rotacja i NIKT Ci nie podziękuje . Ja tak zrobiłam, czułam się tragicznie i poszłam chyba od 9tc
Paula ale fajny fotelik i wózek ! My musimy wziąć od siostry i pewnie wyczyścić itd
Kciuki za wizytujące -
Zgadzam się z Paulą. Smyk - wyprawka 56-62 (to samo w H&M). Pepco - ja tam dla maluszków mało co kupuję, jakość jest średnia choć oczywiście można też dobrze trafić - jak body to tylko zapinane przy szyi na 2 zatrzaski, inne będą się rozciągać. Raczej dla ciut starszych dzieci, bo jak zniszczy czy mocno poplami to nie żal
Paula fajnie wybrałaś. Ja na szczęscie nie muszę
Ja jutro rano idę zrobić krzywą cukrową, którą się robi od 24 tc. W czwartek mam wizytę i wolę pojść już z wynikami.
Jaszmurka, Paula222 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Paula wózek świetny. Czy on jest 2 w 1 ?
Dziewczyny kupowaliście ubrania ciążowe z h&m? Jak z rozmiarami? Przyznam się ze ja praktycznie nie kupuje tam ubrań Mam sukienkę letnia ( nie ciążowa) kupiona w tym roku i tylko 38 było na mnie dobre, chociaż już teraz mnie ciśnie. Mam tez Jeansy (nie ciążowe) w rozmiarze 38! (Jak teraz sprawdziłam). Powiem Wam ze z tym rozmiarem 38 to jestem w szoku bo ja raczej kupuje (kupowałam) 34 lub małe 36
Dodam ze u mnie w mieście nie ma działu ciążowego w żadnym sklepie stacjonarnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:58
-
olciaa tak jest 2w1 Spacerówkę patrzyliśmy, wydaje się bardzo praktyczna i nie kolosalna, jak mieliśmy w Camarelo Sevilla. Więc się okaże w praniu jak będzie Aaa i plus taki, że spacerówka jak jest przodem do kierunku jazdy, składa się razem ze stelażem. Dla mnie to spore udogodnienie Gondola bardzo fajna, nakładka zakładana jest na magnesowe napy, bardzo wygodne. Mi i mężowi się spodobał
co do ubrań ciążowych H&M, jak dla mnie ok Spodnie 2 ciąże mi przesłyżyły, teraz na jesień pewnie też Za to legginsy bardzo wygodne, ale w poprzednich ciążach rozchodziły się na szwach w kroku ( trzymałam paragon, wymieniali mi na nowe w ramach gwarancji ) . A rozmiar, jak nosiłam nie duże L, to kupowałam w H&M M Nie wiem od czego to zależy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:26
olciaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dzisiaj zadzwoniłam do szkoły rodzenia tak zapytać od kiedy zajęcia itd, a babka do mnie, że akurat w czwartek się rozpoczynają i zaprasza!
Trochę mnie to zaskoczyło, ale jak już powiedziałam A, to wypada powiedzieć B czy któraś z Was już się szkoli? Albo kiedy zaczynacie? -
Olciaa ja zamawialam niedawno ciuszki ciążowe z h&m i jestem bardzo zadowolona co prawda na brzuchu jeszcze jest "worek" ale i tak zamówiłam z myślą o poznym lecie i jesieni - sweter, 3 bluzeczki i leginsy rozmiary wg mnie normalne - noszę L lub XL. Bluzki i leginsy zamowilam eLki a sweter XL i są super
MalinowaCzekolada ja zaczynam szkołę rodzenia 14 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:48
olciaa lubi tę wiadomość