X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że dzisiaj padało bo też zaczynam źle znosić upał (puchną mi ręce i stopy) :( a na spacerze w lesie znaleźliśmy z mężem dwie garści kurek ;) ciekawe czy urosły już po burzy hehe ;)

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Malucha w brzuchu jest najwazniejsza. Akurat we wtorek mam spotkanie z szefowa wiec nastawie ja ze jednak koniec sierpnia byl chyba nazbyt opymistyczna wersja.
    Niestety jak to w korpo, akurat nastal czas rotacji wiec nie ma sie co spodziewac ze bedzie lepiej w najblizszym czasie.
    Co do upalow to ja tez dzis u Mamy ledwo zylam, w koncu wzielam dosc chlodny prysznic i jakos od razu mi sie lepiej zrobilo. W pracy tyle ze klima dziala to nie czuc upalu ;) poki co nic mi nie puchnie.
    Wlasnie ja tez po przetrzymywanym sikaniu (albo i tym drugim) czuje potem przez chwile jak podbrzusze ciagnie. Dzis tez poczułam prawe wiezadlo (chyba) kiedy pod prysznicem zabralam sie za golenie nog i podnioslam jedna do gory.
    Wczoraj wieczorem Maluch sie wiercil chyba przez dobra godzine :) najpierw dosc szybko po polezeniu przestal ale jak przekrecilam sie na bok to chyba zburzylam misterny plan i musial sie od nowa umoscic :)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wlasnie sie znów zaczynaja harce :) mam nadzieję ze po urodzeniu aktywność w godzinach wieczorno- nocnych bedzie mniejsza :) inaczej bedziemy mieli wesoło! Kurczę moja mama mówi że naprawdę wcześnie poczułam ruchy. Już dosc dawno pisalam Wam o tym dziwnym drganiu nerwa w brzuchu, które nie było jednak drganiem jak pisalyscie. A od ponad 2 tyg to juz takie regularne kopsniecia. Więc coś kolo 18 tyg ale zaczęło. Niesamowite to uczucie, faktycznie mega pogłębia wiez z maluchem, wczesnej nie mogłam się przemoc żeby coś do brzucha mowic ale jak tak sie uwagi dopomina to sie nie da nie reagowac :)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja też na początku nie byłam pewna czy to ruchy. Ale teraz od jakiegoś tygodnia są coraz intensywniejsze ;) nawet Mąż już może je dostrzec i zaczyna się cieszyć jeszcze bardziej, glaszcze brzuszek :) ja też uwielbiam go głaskać, chyba to Dzieci uspokaja, ale na razie nie potrafię do nich mówić, mam nadzieję, że mi to przyjdzie z czasem, bo z natury jestem małomówna.
    Co do upałów to faktycznie jest ciężko, też puchną mi dłonie i stopy i chyba nawet twarz. Ale i tak cieszę się, że przypadły na ten drugi najlepszy trymestr, bo jeszcze ciężej byłoby nam przetrwać czas na wylocie, a tak z wielkimi brzuszkami będziemy chodzić jesienią :)

Karo ja też planuje iść na L4 od września
    Oczywiście jeśli wszystko będzie szło dobrze. Ale powiem Ci że ciężko będzie mi dotrwać do tego czasu. Ten tydzień jestem jeszcze na urlopie, więc lajt, ale potem bity miesiąc chodzenia. Szkoda mi odchodzić, bo wiadomo że praca to drugi dom. Jeszcze ma się u nas zmienić dyrekcja, kiedy będę na macierzyńskim, więc może się okazać, że nie mam do czego wracać:(

Ja od dwóch godzin nie śpię :/ tak mnie bolą biodra oo jakiś 2 tygodni, coś strasznego, ciężko spać. Zamówiłam poduszkę ciążowa 7 od supermami, czekam na nią jak na wybawienie. Mimo, że mega droga to mam nadzieję, że przyniesie oczekiwane efekty.

GRATULUJĘ udanych wizyt i usg połówkowych :)
    My dopiero za tydzień zobaczymy Maluszki, a 10.08. badania prenatalne 2 trymestru.
    Miłego dnia kochane :)

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i udanych wizyt życzę :)

Jaszmurka lubi tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane...
    Jak tam samopoczucie?? Zaraz robię śniadanie... A potem będę myślała co dalej...trzymam kciuki za wizyty... Życzę miłego dnia...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka co robisz dobrego na sniadanie?
    Ja nie moge sie zdecydowac ;)

Ten tydzien mam zabiegany, praktycznie codziennie cos a w piatek pierwsze zajecia w szkole rodzenia :)

Co do ruchow to tez zauwazam, ze sa czestsze i wyczuwam juz je pod reka. Niesamowite to jest :)

Milego dnia Wszystkim i samych udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:21

thgfugpjfonf59xe.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo warzyw, dwie kanapki, naszło mnie na parówki też... I brzoskwinie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :) Kciuki za wizyty.

Karo nie patrz na innych i idź na zwolnienie. Nie rób nic na siłę, teraz musisz myśleć o was.

Co do tych bóli. Też je mam i właśnie najczęściej przy pełnym pecherzu. No i chyba przy tym twardnieje mi też brzuch. W ogóle od kilku dni bardzo często stawia mi się macica. Ale za tydzień wizyta to dopytam co i jak.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziś Wojtek obudził mnie swoim wierzganiem w brzuszku :D Pierwszy raz aż tak szalał :D

Jaszmurka moim zdaniem tak samo jak Agulineczka, pepco jest malutkie. Jak moje dzieci noszą np. 104 to kupuje 110, bo tak to będzie za małe. Ze Smyka znowu są trochę większe. Z Lidla nie wiem bo dopiero co kupiłam tam ostatnio pierwsze ubranka :)

Ja ze Smyka mam praktycznie całą wyprawkę, w rozm 56 i 62, kilka szt mam 50. Z pepco ciuszków nie lubię, zwykle trafiam na kiepskie jakościowo. Chociaż w Smyku też się zdarzają gorsze ubranka. Osobiście lubię Coccodrillo ale dość drogo jak dla mnie :)

Kciuki za wizyty :)

Jaszmurka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wybraliśmy już wózek i fotelik . Fotelik kupimy taki :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8455b2fda389.jpg

wózek ( tylko nie mamy decyzji co do koloru póki co )

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5732888b13.jpg

We wrześniu zamawiamy :)

Lotopałanka, AMK, Malutka_94, Jaszmurka, Dip88, agulineczka, olciaa, Aga9090, bondzik007 lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczne....:D

Paula222 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Rano byłam oddać mocz do badań, miałam trochę po zakupach pochodzić ale jest za ciepło i zrezygnowałam. 10km od nas była taka ulewa w nocy, a tutaj nic :(

Maluch dzisiaj od rana się kręci :) brzuszek też rośnie, już widać że to ciążowy :)

Trzymam kciuki za wizyty :)

Dip88 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki za rady co do rozmiarów ubranek.

Wózek mi się bardzo podoba, nawet ten kolor co na zdjęciu :)

Paula222 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Ja właśnie po śniadanku - była owsianka z owocami i orzechami :)

Jutro mam połówkowe, niech ten czas szybciej leci.

Co do ruchów to z 2 dni temu czułam parę kopniaków a teraz nic :( buuu

Karo - w ogóle się nie przejmuj, taka prawda że w korpo jak wrócisz po macierzyńskim nikt nie będzie pamiętał kiedy poszłaś na zwolnienie itd, i w ogóle może być już inny zespół bo jest taka rotacja i NIKT Ci nie podziękuje :). Ja tak zrobiłam, czułam się tragicznie i poszłam chyba od 9tc

Paula ale fajny fotelik i wózek ! My musimy wziąć od siostry i pewnie wyczyścić itd :D

Kciuki za wizytujące :)

vcvau8q.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Paulą. Smyk - wyprawka 56-62 (to samo w H&M). Pepco - ja tam dla maluszków mało co kupuję, jakość jest średnia choć oczywiście można też dobrze trafić - jak body to tylko zapinane przy szyi na 2 zatrzaski, inne będą się rozciągać. Raczej dla ciut starszych dzieci, bo jak zniszczy czy mocno poplami to nie żal ;)

Paula fajnie wybrałaś. Ja na szczęscie nie muszę :)

Ja jutro rano idę zrobić krzywą cukrową, którą się robi od 24 tc. W czwartek mam wizytę i wolę pojść już z wynikami.

Jaszmurka, Paula222 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wózek świetny. Czy on jest 2 w 1 ?

Dziewczyny kupowaliście ubrania ciążowe z h&m? Jak z rozmiarami? Przyznam się ze ja praktycznie nie kupuje tam ubrań :( Mam sukienkę letnia ( nie ciążowa) kupiona w tym roku i tylko 38 było na mnie dobre, chociaż już teraz mnie ciśnie. Mam tez Jeansy (nie ciążowe) w rozmiarze 38! (Jak teraz sprawdziłam). Powiem Wam ze z tym rozmiarem 38 to jestem w szoku :( bo ja raczej kupuje (kupowałam) 34 lub małe 36 :)
    Dodam ze u mnie w mieście nie ma działu ciążowego w żadnym sklepie stacjonarnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:58

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa tak jest 2w1 :) Spacerówkę patrzyliśmy, wydaje się bardzo praktyczna i nie kolosalna, jak mieliśmy w Camarelo Sevilla. Więc się okaże w praniu jak będzie :) Aaa i plus taki, że spacerówka jak jest przodem do kierunku jazdy, składa się razem ze stelażem. Dla mnie to spore udogodnienie :) Gondola bardzo fajna, nakładka zakładana jest na magnesowe napy, bardzo wygodne. Mi i mężowi się spodobał :)

co do ubrań ciążowych H&M, jak dla mnie ok :) Spodnie 2 ciąże mi przesłyżyły, teraz na jesień pewnie też :) Za to legginsy bardzo wygodne, ale w poprzednich ciążach rozchodziły się na szwach w kroku ( trzymałam paragon, wymieniali mi na nowe w ramach gwarancji :) ) . A rozmiar, jak nosiłam nie duże L, to kupowałam w H&M M :) Nie wiem od czego to zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:26

olciaa lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj zadzwoniłam do szkoły rodzenia tak zapytać od kiedy zajęcia itd, a babka do mnie, że akurat w czwartek się rozpoczynają i zaprasza!

Trochę mnie to zaskoczyło, ale jak już powiedziałam A, to wypada powiedzieć B ;) czy któraś z Was już się szkoli? Albo kiedy zaczynacie?

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa ja zamawialam niedawno ciuszki ciążowe z h&m i jestem bardzo zadowolona :D co prawda na brzuchu jeszcze jest "worek" ale i tak zamówiłam z myślą o poznym lecie i jesieni - sweter, 3 bluzeczki i leginsy :) rozmiary wg mnie normalne - noszę L lub XL. Bluzki i leginsy zamowilam eLki a sweter XL :) i są super :)
    MalinowaCzekolada ja zaczynam szkołę rodzenia 14 sierpnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:48

olciaa lubi tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ