Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To bardziej, że w tamtym tygodniu miałam połówkowe, i nic mi nie mówił o tej główce...mówił tylko, że ciąża jest młodsza, ale ze główka mała
Widzę, że dzisiaj nie tylko ja mam takie problemy4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula222 wrote:Hej Dziewczyny Wczoraj Wojtuś obudził mnie wierzganiem, a dziś wcale nie słabiej i widać , że nad ranem lubi poszaleć
Witam się w rozpoczętym 24 tyg
agulineczka a macica nie jest na wysokości pępka w 24 tyg ? Czyli tak jak u Ciebie teraz.
Ja jak siedzę i się przygarbię to czuję kopniaki dość wysoko, ale jak leżę czuję że macicę mam odrobinę pod pępkiem
Wiktoria gratuluję córeczki
Lotopałanka ja czuję się tak samo... Zero energi... Ociężałość... W ogóle nie mam siły na nic
Kciuki za krzywe cukrowe
Magic gratuluję synka
Agniecha kciuki za ruchy &&
Paula o wysokosci macicy na tym etapie (24 tc) wyczytałam na codtygodniowych informacjach na bbf.
"Górna część macicy sięga już około 5 cm ponad pępek i jest wielkości piłki nożnej. "
Dlatego sie zastanawiam dlaczego te ruchy odczuwam wciaz tak nisko.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karolcia27 wrote:Hej kochane u mnie dzisiaj kiepskie samopoczucie, ale zaraz napisze dlaczego.
Najpierw gratuluję wszystkich wizyt połówkowych :-* dzisiaj przewaga chłopczyków
Ja byłam w tym Krakowie na tej patologii ciąży, ale lekarz jakieś nieporozumienie. Mówił coś do mnie i klepał sms, masakra jakaś, taki młody, ale gbur straszny, w życiu bym do niego nie chodziła prywatnie. Generalnie tak:
1.Trombofilia nie jest wskazaniem ani przeciwskazaniem do CC, powiedział, że jak chce mogę rodzić u nich w Krakowie.
2. Jak mi neurolog napisze wskazanie do CC przez ten kręgosłup to ma być CC.
3. Najpierw lekarka/położna robiła mi USG, no i potem byłam własnej u tego lekarza, powiedział że główka jest mniejsza, niż powinna, nadal w normie, ale trzeba to obserwować i mam przyjechać za tydzień w piątek oczywiście podłamałam się jak nic
Do tego nie dostałam ani żadnego papieru z tymi pomiarami, nic dosłownie...jestem wkurzona i rozżalona
Teraz nie wiem co mam zrobić, doradzcie proszę, czy iść tutaj na miejscu do gin w przyszłym tygodniu żeby to zbadał i kontrolował czy mam tam jeździć do tego buca?
Ja bym to sprawdziła, ale nie dlatego że uważam że coś jest nie tak, tylko dla świętego spokoju. Bo będziesz przeżywać, denerwować się, czytać a to nie ma najmniejszego sensu:/
Współczuję wizyty:/
-
Azzura tak, to chyba najgorsza wizyta dotychczas. Moja gin uprzedzała mnie, że w poniedziałek i czwartek przyjmuje tam jakiś beznadziejny lekarza, z tego co pacjentki jej mówiły, ale dzisiaj jest wtorek i miała być jakaś fajna babka... Jak weszłam do gabinetu i zobaczyłam jego minę to od razu wiedziałam co mogę się spodziewać. Oczywiście wizyta 3 minuty, ale dosłownie nie wytłumaczył mi nic, powiedział tylko tyle, co wcześniej napisałam. Dokładniej, że z USG wychodzi, że główka jest mniejsza, ale w normie i nie ma się czym martwic, ale trzeba to kontrolować i tyle. A ja, oczywiście w szoku, głupia zamiast coś dopytać, albo powiedzieć ( spojrzał 0.5 sekundy na wyniki połówkowych) to podziękowałam i poszłam.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Paula o wysokosci macicy na tym etapie (24 tc) wyczytałam na codtygodniowych informacjach na bbf.
"Górna część macicy sięga już około 5 cm ponad pępek i jest wielkości piłki nożnej. "
Dlatego sie zastanawiam dlaczego te ruchy odczuwam wciaz tak nisko. -
Karolcia27 wrote:Więc zastanawiam się, czy jest sens tam znowu jechać jak wizyta ma tak wyglądać, czy nie lepiej iść na miejscu do gin prywatnie.
Wiesz, pojechać możesz bo, z tego co rozumiem, chcesz tam rodzić tak?
Ale ja bym się na spokojnie zastanowiła nad kontrolną wizytą u innego lekarza. Żeby się uspokoić. Ja tak zrobilam tak np. jak dwóch lekarzy (prowadzący i od prenatalnych) dali mi sprzeczne info odnośnie mojego łożyska. Znalazłam sobie trzeciego, poszłam i byłam zadowolona bo mnie uspokoił.
Moim zdaniem, u Ciebie jest wszystko w porządku. Lekarz na pewno by potraktował sprawę inaczej, gdyby tam widział coś niepokojącego (ma zresztą taki obowiązek)
. Poza tym pamiętaj,że te pomiary to u każdego lekarza i na każdym sprzęcie wychodzą inaczej.
Wydaje mi się, że absolutnie nie masz się czym martwić. Głupio, że trafiłaś na takiego mało empatycznego lekarza:/
-
Karolcia ja bym juz tam nie jechala. Jesli glowk jest w normie dla danego okresu ciazy, to nawet jesli jest mniejsza niz wskazuje konkretnie tc i jest mniejsza np o tydzien od brzyszka czy kosci udowej to nadal jest ok. Oby tylko miescila sie w siatce centylowej. SpokojnieSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Azzurra wrote:Wiesz, pojechać możesz bo, z tego co rozumiem, chcesz tam rodzić tak?
Ale ja bym się na spokojnie zastanowiła nad kontrolną wizytą u innego lekarza. Żeby się uspokoić. Ja tak zrobilam tak np. jak dwóch lekarzy (prowadzący i od prenatalnych) dali mi sprzeczne info odnośnie mojego łożyska. Znalazłam sobie trzeciego, poszłam i byłam zadowolona bo mnie uspokoił.
Moim zdaniem, u Ciebie jest wszystko w porządku. Lekarz na pewno by potraktował sprawę inaczej, gdyby tam widział coś niepokojącego (ma zresztą taki obowiązek)
. Poza tym pamiętaj,że te pomiary to u każdego lekarza i na każdym sprzęcie wychodzą inaczej.
Wydaje mi się, że absolutnie nie masz się czym martwić. Głupio, że trafiłaś na takiego mało empatycznego lekarza:/
Kochana nie, nie chce tam rodzić. Zastanawialam się nad tym kiedys, ale to ponad 100km ode mnie, w zasadzie sama nie wiem dlaczego do końca moja gin mnie tam skierowała ( mówiła, że szpital w którym chce rodzić jest generalnie bardziej od bezproblemowych ciąż i żeby się jeszcze tam skonsultować co z tą trombofilia). Z kolei gin, do którego chodzę prywatnie mówił, że on nigdy swoich pacjentek z tym tam nie wysyła. Więc trochę mam już mętlik w głowie. Ale chyba zrobię jak mówisz, pójdę jeszcze do zupełnie innego lekarza na USG.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Wkurzyło mnie to też, że zupełnie nie dał mi żadnych wyników, nie wpisał nic do karty ciąży, żebym jeszcze mogła sobie zobaczyć. Nie powiedział mi też tego wymiaru tej główki. Ehh mówię Wam, co za buc...mam nadzieję, że Wam się nie przydarza tacy podczas ciąży i nie tylko!4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Kochana nie, nie chce tam rodzić. Zastanawialam się nad tym kiedys, ale to ponad 100km ode mnie, w zasadzie sama nie wiem dlaczego do końca moja gin mnie tam skierowała ( mówiła, że szpital w którym chce rodzić jest generalnie bardziej od bezproblemowych ciąż i żeby się jeszcze tam skonsultować co z tą trombofilia). Z kolei gin, do którego chodzę prywatnie mówił, że on nigdy swoich pacjentek z tym tam nie wysyła. Więc trochę mam już mętlik w głowie. Ale chyba zrobię jak mówisz, pójdę jeszcze do zupełnie innego lekarza na USG.
Nie martw się, po prostu zapowiada się drobniejsza dziewczynka. Chociaż moja córka była od początku jakieś dwa tygodnie mniejsza niż 'powinna', a urodziła się 3845:/ takze nadrobiła:-)
-
Karolcia27 wrote:Wkurzyło mnie to też, że zupełnie nie dał mi żadnych wyników, nie wpisał nic do karty ciąży, żebym jeszcze mogła sobie zobaczyć. Nie powiedział mi też tego wymiaru tej główki. Ehh mówię Wam, co za buc...mam nadzieję, że Wam się nie przydarza tacy podczas ciąży i nie tylko!
Żeby nie szukać daleko-czytalam kiedyś opinie o moim prowadzącym...że prywatnie jest uroczy (potwierdzam) a w szpitalu, gdzie pracuje..zachowuje się jak ten na którego Ty trafiłas. Także ten:/
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Wkurzyło mnie to też, że zupełnie nie dał mi żadnych wyników, nie wpisał nic do karty ciąży, żebym jeszcze mogła sobie zobaczyć. Nie powiedział mi też tego wymiaru tej główki. Ehh mówię Wam, co za buc...mam nadzieję, że Wam się nie przydarza tacy podczas ciąży i nie tylko!
-
agulineczka wrote:Paula o wysokosci macicy na tym etapie (24 tc) wyczytałam na codtygodniowych informacjach na bbf.
Dlatego sie zastanawiam dlaczego te ruchy odczuwam wciaz tak nisko. -
Dzięki kochane :-* trochę się uspokoiłam zadzwoniłam jeszcze do ginki, która mnie tam skierowała, poradziła mi żebym w przyszłym tygodniu tam zadzwoniła i zapytała kto przyjmuje wtedy w piątek, jeśli jakiś docent, nazwiska nie pamiętam ale mam zapisane, to żebym jechala,bo on jest dobry w USG, a jeśli ktoś inny, to żebym nie jechała. Mówiła, że USG jest badaniem, gdzie każdy gin może wykonać inaczej i na każdym sprzęcie, czyli to co pisalyscie wcześniej:-) jak się okaże, że przyjmuje znowu ten co dziś, to pójdę tutaj na miejscu do kogos. Na razie staram się nie martwić, idę do wanny a potem obejrzę jakiś film w towarzystwie męża i lodów
Paula222 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Wczoraj zwolnił się termin do mojej prowadzacej, wiec dzis poszlam skontrolować te szyjke ktora rzekomo w 2 tyg skrocila sie o 0.7 cm. No i znam powód: sposob pomiaru! Moja szyjka jest lekko wygieta i można mierzyć ja po luku (CX Trace - wtedy wychodzi ponad 4cm czyli tak jak dawnej u prowadzacej) albo po linii prostej (CX - wychodzi 3.7 cm czyli tak jak ostatnio u lekarza na polowkowym). Dzis dr pomierzyla na dwa sposoby i wyszlo jej to samo - na pewno nic się nie skrocilo powiedziałam tez o wodnistej wydzielinie zwłaszcza rano i sprawdziła PH - wszystko w normie.
agniecha2101, JaKa, Malutka_94, Dip88, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Dzięki kochane :-* trochę się uspokoiłam zadzwoniłam jeszcze do ginki, która mnie tam skierowała, poradziła mi żebym w przyszłym tygodniu tam zadzwoniła i zapytała kto przyjmuje wtedy w piątek, jeśli jakiś docent, nazwiska nie pamiętam ale mam zapisane, to żebym jechala,bo on jest dobry w USG, a jeśli ktoś inny, to żebym nie jechała. Mówiła, że USG jest badaniem, gdzie każdy gin może wykonać inaczej i na każdym sprzęcie, czyli to co pisalyscie wcześniej:-) jak się okaże, że przyjmuje znowu ten co dziś, to pójdę tutaj na miejscu do kogos. Na razie staram się nie martwić, idę do wanny a potem obejrzę jakiś film w towarzystwie męża i lodów
Powiem Wam,że źle te upały znoszę.. bardzo źle. Napuchlam nawet na buzi, nie chce za często w lustro spoglądać.
Starość nie radośćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:44
-
U nas dzisiaj było zbawiennie zimniej jakieś 4-5 stopni i pochmurno ale naprawdę od razu czuć różnice ale jutro znowu powtórka z upałów ma być... Ja też napuchlam, ale czuję że na nogach i stopach.
mkgk lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
mo skarbek kopnal 3 razy dzis... troche sie uspokoilam.
Upaly to malo powiedziane zaryzylowalam i wlazlam do jeziora....myslalam ze sie ochlodze. Masakra zupa... juz nie wejde bo i tak sie nie ochlodzilam a jak zobaczylam sra.... dziecko do jeziora to juz mnie wyleczylo. Czy u Was tez tak ludzie sie zachowuja? co kawalek grill... smrodza pija piwska dzieci biegaja bez opieki... matki dra sie no po prostu koszmar