X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Agulineczka, powodzenia na wizycie. Reszcie wizytujących również powodzenia i pamiętajcie, że w tle majaczy już pomysł z karami dla spóźnialskich za brak info o czasie;);)
    Kai, jesteś pierwszą na czarnej liście, bo nie było chyba info z wczoraj:)!!

Ja wstałam wcześniej, pije kawę i patrzę na śpiącą córkę zastanawiając się, jak ja jej ten cholerny mocz pobiore do tej analizy:(??Na szczęście to nie posiew, tyle dobrego:/
    Także dziś będzie pogoń za moczem, i to zaraz.

Dobrego dnia Piękne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 07:32

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja też już nie śpię, kawę wypiłam i myślę co tu dziś robić. Wczoraj pod wieczór przyszła jeszcze do nas teściowa na kawę i mnie wkurzyła, bo ona do mnie co tak śmiesznie chodzę, a ja mówię że dzień wcześniej cały dzień byłam na nogach i jeszcze pół dnia ogródek ogarniałam i dostałam strasznych zakwasów w pachwinach i w udach. Dlatego ledwo nogami przebierałam :P A ona do mnie z tekstem, że wszystko przez to że siedzę tylko i nic nie robię i że tak nie wolno w ciąży, ogólnie zaczęła mi wciskać swoje historie. No myślałam, że zaraz ją za drzwi wystawię :P Kurcze to co ja mam jeszcze robić? Wszystkim sama się zajmuje, bo mój M prawie do wieczora w pracy, jedynie w weekend mi pomaga. Dom czysty, obiad, zakupy zawsze zrobione, jeszcze czasami jej sprawy czy tam coś potrafię ogarnąć, bo ona też długo w pracy i ona, kobieta jeszcze mi tu mówi, że siedzę cały dzień i nic nie robię. Jeszcze wcześniej mówiłam jej o tym brzuchu, że twardy mi się robi, a ona że teraz to wszyscy się naczytają głupot i wymyślają :/ To ja myślałam, że mi coś doradzi, bo urodziła 4 dzieci, w tym 2 ciążę leżała w szpitalu na podtrzymaniu, a ona mi tu z głupotami wypala. Musiałam to wyrzucić z siebie, bo jestem wściekła na nią, tyle :P

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Azzurra powodzenia w łapaniu moczu córeczki :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech te tesciowe :) nie ma co sie przejmowac co mowia.
    Ja w przyszlym tyg zamowilam Pania do mycia okien. Szczyt burzujstwa ;) ale nie zamierzam sama myc albo truc meza zeby umyl wszystkie (zawsze mi pomagal i myl polowe).

Dip88, inaa lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dip teściową się nie przejmuj, ja to mam wrażenie, że kobiety z tego pokolenia już pozapominały jak to było. Poza tym nie oszukujmy sie, kiedys o wielu zagrozeniach po prostu nie wiedzialy, wiec i podejscie inne.

Ja wczoraj mialam dzien pieknosci ;) Bylam u fryzjera i na paznokciach. Od razu lepiej sie czuje :) Tylko te upaly mnie dobily. Dzis siedze przy pozamykanych oknach i wiatraku i jest znosnie.
    W planach ogarniecie mieszkania i segregacja ciuszkow od kolezanki. W koncu bede wiedziala co dokupic.

Pisalyscie o magnezie. Ja tez biore MagneB6 3x1 plus nospa 3x1. Wlasnie musze zrobic nowe zamowienie w aptece.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Ech te tesciowe :) nie ma co sie przejmowac co mowia.
    Ja w przyszlym tyg zamowilam Pania do mycia okien. Szczyt burzujstwa ;) ale nie zamierzam sama myc albo truc meza zeby umyl wszystkie (zawsze mi pomagal i myl polowe).

Tez o tym mysle. Wprawdzie mamy male mieszkanie, ale do tego zabudowany przeszklony balkon a maz pracuje dodatkowo w weekendy, wiec nie mam serca go prosic. Poczekam chyba jednak az te upaly zelzeja, bo od rana jest taki zar, ze sie kobieta udaru nabawi.

thgfugpjfonf59xe.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Azurra, ja jestem farmaceutą i powiem ci że sama też stosuje Vigantol. On ma 500j.m/kropelkę to możesz i sobie i dziecku dawać. A on nie ma smaku :p
    Kochana to jak Ty farmaceutką jesteś, to jaki Ty magnez polecasz? :-) Najlepiej bez witaminy b6...

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dziś wizyta u gina w sumie po ciąg dalszy L4... Dziś mam w planach porobić porządki wśród książek.... Takie sprzątanie to ja lubię :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochana to jak Ty farmaceutką jesteś, to jaki Ty magnez polecasz? :-) Najlepiej bez witaminy b6...

Hejo, co do magnezu, to tak jak już wcześniej dziewczyny pisały na forum - ważne żeby był lek. Bez witaminy b6 pierwszy do głowy przychodzi mi slow mag. Ja sama stosuje magneb6 forte, ale on akurat ma dodatek vitb6

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały mnie wykańczają, postanowiłam sobie, że jak tylko temperatura spadnie i zacznę jeździć i oglądać się za wózkiem itd.

Nie mogłam się wcześniej przemóc do kupowania czegokolwiek :p

Powodzenia z wizytami, ja się odezwę po weekendzie (ale będę podczytywać) bo jedziemy do rodziny w góry :)

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Też zgonisz na mojego prowadzącego:)?

W sumie dobrze,fajny z niego gość ale ostatnio(tj. w tej ciąży) trochę mi podpadł więc niech ma za swoje!:D

A tak serio...to kiedyś czytałam, że np standardem podczas badania ginekologicznego powinno być badanie piersi. I faktycznie, poprzednia gin mi badała. Obecny ani razu. Co jakiś czas tylko pyta kiedy było USG robione, i jak uznaje że zbyt dawno, to daje skierowanie.
    W sumie nie bardzo mi przykro, bo jakoś nie chciałabym żeby badał mi piersi. Do pokazywania"podwozia"jakoś już przywykłam..ale badanie piersi...wolałabym nie.
    Też o tym słyszałam, ale nie miałam ani razu badanych, ani w ogóle poruszanego tematu badania piersi.

W ogóle to zastanawiam się czy jak będę w PL, to nie zrobić USG piersi, bo tu nie mam co liczyć na takie badanie, a podobno warto w ciąży zrobić. Co myślicie? W ogóle to przyznam się, że w życiu jeszcze takiego badania nie robiłam. Zawsze jakoś brakowało czasu :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściową się nie przejmuje, no ale jak tu się nie wkurzyć :P

Ja zaraz też będę szukać magnezu żeby tu jakiś zamówić. W ogóle to nie wpadłam na to żeby w polskim sklepie sprawdzić czy mają, bo jest tam jakby mała apteka, mało tego, można nawet antybiotyki z pod lady bez recepty kupić :P

Pozatym od wczoraj wieczora na wysokości pępka, tylko bardziej z boku co kilkanaście minut wypycha mi się mała kuleczka, a jak pogłaszcze to się chowa i tak w kółko. Ciekawe co tam synuś kombinuje ;)

agniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Też o tym słyszałam, ale nie miałam ani razu badanych, ani w ogóle poruszanego tematu badania piersi.

W ogóle to zastanawiam się czy jak będę w PL, to nie zrobić USG piersi, bo tu nie mam co liczyć na takie badanie, a podobno warto w ciąży zrobić. Co myślicie? W ogóle to przyznam się, że w życiu jeszcze takiego badania nie robiłam. Zawsze jakoś brakowało czasu :-/

Tutaj też mi nie sprawdzają i nic nie mówią o badaniu piersi. A miałam raz badane... Dawno temu... Jedynie tutaj po skończeniu 30 r.ż. raz w roku wysyłają list do domu z umuwioną już wizytą na badanie piersi. Także w przyszłym roku już się załapie :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja Was proszę o mocne kciuki, dziś mamy badanie serduszka. Już mnie lekki stres dopada :-/

ZUZAUK jak się nie mylę to Ty chyba też masz takie badanie dziś. Jeśli tak, to mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :-* a jeśli coś pomieszałam, to przepraszam ;-)

Za wszystkie pozostałe wizyty też kciuki :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nam Karmelkovaa zniknęła... :-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to agniecha trzymam mocne kciuki :) Wszystko będzie w porządku!

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Agniecha, ja bym przy okazji zrobiła. Ja miałam dwa razy-w ciąży i w połogu, bo miałam jakiś guzek(okazał się to być przewód mleczny, który córka mi szybko udroznilila:-):-) Ja osobiście nie lubię tego badania, nawet bardzo (a badanie transwginalne, tak jak pisałam, już mnie nie rusza:-), ale to bardzo ważne.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane ja Was proszę o mocne kciuki, dziś mamy badanie serduszka. Już mnie lekki stres dopada :-/

ZUZAUK jak się nie mylę to Ty chyba też masz takie badanie dziś. Jeśli tak, to mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :-* a jeśli coś pomieszałam, to przepraszam ;-)

Za wszystkie pozostałe wizyty też kciuki :-*
    Trzymamy. Na pewno wszystko będzie w porządku!!!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja teściową się nie przejmuje, no ale jak tu się nie wkurzyć :P

Ja zaraz też będę szukać magnezu żeby tu jakiś zamówić. W ogóle to nie wpadłam na to żeby w polskim sklepie sprawdzić czy mają, bo jest tam jakby mała apteka, mało tego, można nawet antybiotyki z pod lady bez recepty kupić :P

Pozatym od wczoraj wieczora na wysokości pępka, tylko bardziej z boku co kilkanaście minut wypycha mi się mała kuleczka, a jak pogłaszcze to się chowa i tak w kółko. Ciekawe co tam synuś kombinuje ;)
    Też bym się wkurzyła.

A synek może domaga się dokładki ciasta;-)?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha trzymam mocno kciuki :)

A ja już sprawdziłam i jest u mnie do kupienia lek z magnezem tylko zwykły Magne B6 i Asmag Forte. Tylko teraz który lepszy? :P

Magne B6:
    1 tabl. powl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6

Asmag Forte:
    1 tabletka zawiera: wodoroasparaginian magnezu 0,5g (laktoza, skrobia ziemniaczana, dekstryna, metyloceluloza, ultraamylopektyna, stearynian magnezu, aerosil).

Dziewczyny pomożecie? Malinowa_Czekolada? Skład mi nic nie mówi :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Też bym się wkurzyła.

A synek może domaga się dokładki ciasta;-)?

A wiesz, że może coś w tym jest? :P Bo zaczął jak zjadłam 2 kawałki i tak do tej pory ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ