Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Agulineczka, powodzenia na wizycie. Reszcie wizytujących również powodzenia i pamiętajcie, że w tle majaczy już pomysł z karami dla spóźnialskich za brak info o czasie;)
Kai, jesteś pierwszą na czarnej liście, bo nie było chyba info z wczoraj:)!!
Ja wstałam wcześniej, pije kawę i patrzę na śpiącą córkę zastanawiając się, jak ja jej ten cholerny mocz pobiore do tej analizy:(??Na szczęście to nie posiew, tyle dobrego:/
Także dziś będzie pogoń za moczem, i to zaraz.
Dobrego dnia Piękne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 07:32
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja też już nie śpię, kawę wypiłam i myślę co tu dziś robić. Wczoraj pod wieczór przyszła jeszcze do nas teściowa na kawę i mnie wkurzyła, bo ona do mnie co tak śmiesznie chodzę, a ja mówię że dzień wcześniej cały dzień byłam na nogach i jeszcze pół dnia ogródek ogarniałam i dostałam strasznych zakwasów w pachwinach i w udach. Dlatego ledwo nogami przebierałam A ona do mnie z tekstem, że wszystko przez to że siedzę tylko i nic nie robię i że tak nie wolno w ciąży, ogólnie zaczęła mi wciskać swoje historie. No myślałam, że zaraz ją za drzwi wystawię Kurcze to co ja mam jeszcze robić? Wszystkim sama się zajmuje, bo mój M prawie do wieczora w pracy, jedynie w weekend mi pomaga. Dom czysty, obiad, zakupy zawsze zrobione, jeszcze czasami jej sprawy czy tam coś potrafię ogarnąć, bo ona też długo w pracy i ona, kobieta jeszcze mi tu mówi, że siedzę cały dzień i nic nie robię. Jeszcze wcześniej mówiłam jej o tym brzuchu, że twardy mi się robi, a ona że teraz to wszyscy się naczytają głupot i wymyślają To ja myślałam, że mi coś doradzi, bo urodziła 4 dzieci, w tym 2 ciążę leżała w szpitalu na podtrzymaniu, a ona mi tu z głupotami wypala. Musiałam to wyrzucić z siebie, bo jestem wściekła na nią, tyle
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Azzurra powodzenia w łapaniu moczu córeczki -
Ech te tesciowe nie ma co sie przejmowac co mowia.
Ja w przyszlym tyg zamowilam Pania do mycia okien. Szczyt burzujstwa ale nie zamierzam sama myc albo truc meza zeby umyl wszystkie (zawsze mi pomagal i myl polowe).
Dip88, inaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dip teściową się nie przejmuj, ja to mam wrażenie, że kobiety z tego pokolenia już pozapominały jak to było. Poza tym nie oszukujmy sie, kiedys o wielu zagrozeniach po prostu nie wiedzialy, wiec i podejscie inne.
Ja wczoraj mialam dzien pieknosci Bylam u fryzjera i na paznokciach. Od razu lepiej sie czuje Tylko te upaly mnie dobily. Dzis siedze przy pozamykanych oknach i wiatraku i jest znosnie.
W planach ogarniecie mieszkania i segregacja ciuszkow od kolezanki. W koncu bede wiedziala co dokupic.
Pisalyscie o magnezie. Ja tez biore MagneB6 3x1 plus nospa 3x1. Wlasnie musze zrobic nowe zamowienie w aptece.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Karo_88 wrote:Ech te tesciowe nie ma co sie przejmowac co mowia.
Ja w przyszlym tyg zamowilam Pania do mycia okien. Szczyt burzujstwa ale nie zamierzam sama myc albo truc meza zeby umyl wszystkie (zawsze mi pomagal i myl polowe).
Tez o tym mysle. Wprawdzie mamy male mieszkanie, ale do tego zabudowany przeszklony balkon a maz pracuje dodatkowo w weekendy, wiec nie mam serca go prosic. Poczekam chyba jednak az te upaly zelzeja, bo od rana jest taki zar, ze sie kobieta udaru nabawi. -
Malinowa_Czekolada wrote:Azurra, ja jestem farmaceutą i powiem ci że sama też stosuje Vigantol. On ma 500j.m/kropelkę to możesz i sobie i dziecku dawać. A on nie ma smaku :p👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Kochana to jak Ty farmaceutką jesteś, to jaki Ty magnez polecasz? Najlepiej bez witaminy b6...
Hejo, co do magnezu, to tak jak już wcześniej dziewczyny pisały na forum - ważne żeby był lek. Bez witaminy b6 pierwszy do głowy przychodzi mi slow mag. Ja sama stosuje magneb6 forte, ale on akurat ma dodatek vitb6agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Te upały mnie wykańczają, postanowiłam sobie, że jak tylko temperatura spadnie i zacznę jeździć i oglądać się za wózkiem itd.
Nie mogłam się wcześniej przemóc do kupowania czegokolwiek :p
Powodzenia z wizytami, ja się odezwę po weekendzie (ale będę podczytywać) bo jedziemy do rodziny w góryagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Też zgonisz na mojego prowadzącego:)?
W sumie dobrze,fajny z niego gość ale ostatnio(tj. w tej ciąży) trochę mi podpadł więc niech ma za swoje!
A tak serio...to kiedyś czytałam, że np standardem podczas badania ginekologicznego powinno być badanie piersi. I faktycznie, poprzednia gin mi badała. Obecny ani razu. Co jakiś czas tylko pyta kiedy było USG robione, i jak uznaje że zbyt dawno, to daje skierowanie.
W sumie nie bardzo mi przykro, bo jakoś nie chciałabym żeby badał mi piersi. Do pokazywania"podwozia"jakoś już przywykłam..ale badanie piersi...wolałabym nie.
W ogóle to zastanawiam się czy jak będę w PL, to nie zrobić USG piersi, bo tu nie mam co liczyć na takie badanie, a podobno warto w ciąży zrobić. Co myślicie? W ogóle to przyznam się, że w życiu jeszcze takiego badania nie robiłam. Zawsze jakoś brakowało czasu👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja teściową się nie przejmuje, no ale jak tu się nie wkurzyć
Ja zaraz też będę szukać magnezu żeby tu jakiś zamówić. W ogóle to nie wpadłam na to żeby w polskim sklepie sprawdzić czy mają, bo jest tam jakby mała apteka, mało tego, można nawet antybiotyki z pod lady bez recepty kupić
Pozatym od wczoraj wieczora na wysokości pępka, tylko bardziej z boku co kilkanaście minut wypycha mi się mała kuleczka, a jak pogłaszcze to się chowa i tak w kółko. Ciekawe co tam synuś kombinujeagniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Też o tym słyszałam, ale nie miałam ani razu badanych, ani w ogóle poruszanego tematu badania piersi.
W ogóle to zastanawiam się czy jak będę w PL, to nie zrobić USG piersi, bo tu nie mam co liczyć na takie badanie, a podobno warto w ciąży zrobić. Co myślicie? W ogóle to przyznam się, że w życiu jeszcze takiego badania nie robiłam. Zawsze jakoś brakowało czasu
Tutaj też mi nie sprawdzają i nic nie mówią o badaniu piersi. A miałam raz badane... Dawno temu... Jedynie tutaj po skończeniu 30 r.ż. raz w roku wysyłają list do domu z umuwioną już wizytą na badanie piersi. Także w przyszłym roku już się załapieagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kochane ja Was proszę o mocne kciuki, dziś mamy badanie serduszka. Już mnie lekki stres dopada
ZUZAUK jak się nie mylę to Ty chyba też masz takie badanie dziś. Jeśli tak, to mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :-* a jeśli coś pomieszałam, to przepraszam
Za wszystkie pozostałe wizyty też kciuki :-*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Też o tym słyszałam, ale nie miałam ani razu badanych, ani w ogóle poruszanego tematu badania piersi.
W ogóle to zastanawiam się czy jak będę w PL, to nie zrobić USG piersi, bo tu nie mam co liczyć na takie badanie, a podobno warto w ciąży zrobić. Co myślicie? W ogóle to przyznam się, że w życiu jeszcze takiego badania nie robiłam. Zawsze jakoś brakowało czasuagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Kochane ja Was proszę o mocne kciuki, dziś mamy badanie serduszka. Już mnie lekki stres dopada
ZUZAUK jak się nie mylę to Ty chyba też masz takie badanie dziś. Jeśli tak, to mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :-* a jeśli coś pomieszałam, to przepraszam
Za wszystkie pozostałe wizyty też kciuki :-*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Ja teściową się nie przejmuje, no ale jak tu się nie wkurzyć
Ja zaraz też będę szukać magnezu żeby tu jakiś zamówić. W ogóle to nie wpadłam na to żeby w polskim sklepie sprawdzić czy mają, bo jest tam jakby mała apteka, mało tego, można nawet antybiotyki z pod lady bez recepty kupić
Pozatym od wczoraj wieczora na wysokości pępka, tylko bardziej z boku co kilkanaście minut wypycha mi się mała kuleczka, a jak pogłaszcze to się chowa i tak w kółko. Ciekawe co tam synuś kombinuje
A synek może domaga się dokładki ciasta;-)?
-
Agniecha trzymam mocno kciuki
A ja już sprawdziłam i jest u mnie do kupienia lek z magnezem tylko zwykły Magne B6 i Asmag Forte. Tylko teraz który lepszy?
Magne B6:
1 tabl. powl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6
Asmag Forte:
1 tabletka zawiera: wodoroasparaginian magnezu 0,5g (laktoza, skrobia ziemniaczana, dekstryna, metyloceluloza, ultraamylopektyna, stearynian magnezu, aerosil).
Dziewczyny pomożecie? Malinowa_Czekolada? Skład mi nic nie mówiagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Też bym się wkurzyła.
A synek może domaga się dokładki ciasta;-)?
A wiesz, że może coś w tym jest? Bo zaczął jak zjadłam 2 kawałki i tak do tej poryagniecha2101 lubi tę wiadomość