Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bondzik007 wrote:Tak to prawda, ja bardzo dawno nie byłam a muszę kontrolować bo mam torbiele.. ale wiecie jak jest.. jak jest wszystko okej to jakos daleko do lekarza.
Dziewczyny czy Wy tez tak puchniecie? Piję tyle wody, jem arbuza a obraczki rano po nocy nie mogłam założyć. Cieszę się z tego naszego rodzenia zimą. Nie mam porównania co do lata, ale z opowieści kuzynek strasznie się męczyły.
Zastanawiam się tylko, czy to efekt upałów czy to nie puchnięcie a ogólny przyrost masy spowodowany dietą. Ostatnio jem głównie lody i owoce:(
-
JaKa wrote:Marrakech ja też się spodziewam, że poród będzie wcześniej, mam termin wg prenatalnych tak jak Ty na 15.12. Dobrze byłoby żeby dzieci wytrzymały chociaż do przełomu listopad/grudzień.
Co do płci, to narazie wiemy, że jest jeden Synek jest większy i troszkę starszy. Liczę na to, że w przyszłym tygodniu dowiemy się kim jest drugie mniejsze Maleństwo
Bardzo chcielibyśmy żeby była parka, ale Mąż mówi że pewno też chłopak. Zobaczymy, oby tylko zdrowe były
Nam sie przesunął termin wg usg na okolice 9-11 grudnia, rożne daty bo dziewczynki tez różnią sie gabarytowo. Jedna jestmniejsza i chudsza, wg jakis obliczeń 15% ale na tym etapie do przyjęcia byle podrosła pozniej
My tez chcieliśmy parke, a sie okazały dwie dziewczynki ale tak,jak mowisz - zdrowie na pierwszym miejscu!
A jak samopoczucie?JaKa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny młodego karmiłam butelkami philips avent i jakoś obyło się bez strasznych kolek. Kilka dni temu znalazłam takie antykolkowe z takim czymś w środku Nie wiem czy to jakaś nowość czy jak, ale pierwszy raz je widzę. Czy któraś z was może słyszała opinie o nich albo używała ich? Pytam, bo jestem ciekawa czy są lepsze od tych zwykłych. Jak coś to też piszcie jakie polecacie butelki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3df348a7968b.jpg -
Hej dziewczyny odebralam wszystkie wyniki.wszyste bardzo dobre.cukier na czczo 67 a po obciazeniu( glukoza 75g) wyniósł 76.wspolczuje wam tych puchniec.moja siostra tez sie z nimi meczyla w upaly.mnie na szczescie ominely jak narazie.trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.biore sie za obiad.milego dnia
Dip88, agniecha2101, Malutka_94, JaKa, Paula222, olciaa, futuremama, Aga9090, Karolcia27, Azzurra, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane , wiem że troche mnie nie bylo ale po pracy nie mam na nic sily ani ochoty. Jestem teraz na tygodniowym L4 wiec w koncu odpocznę i Was nadrobię.
Najpierw Gratki dla wszystkich mamusiek po połówkowych ! ja idę 9..08 i czekam juz z utęsknieniem,
Widziałam że pojawił się temat szyjki, ja miałam mierzoną, ale nie dostałam wyniku w cm, lekarz tylko powiedział że długa jak stąd do Warszawy więc się nie martwię.
Co do bakterii w moczu też miałam i brałam antybiotyk AMOTAKS.
Do wszystkich MAMUŚ nie czujących regularnych ruchów, lub wcale - NIE MA CO SIE PRZEJMOWAĆ! Mi wczoraj lekarz powiedział że to naprawdę kwestia indywidualna i po 25 tygodniu wszystkie będziemy czuć, jedne mniej drugie bardziej.
Ja czuje juz lekkie kopniaczki, ale np ostatnio 3 dni w ogóle nie czułam, a lekarz powiedział ze moze tak byc bo jest jeszcze wcześnie. TAKŻE GŁOWY DO GÓRY !agniecha2101, Dip88, bondzik007, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Jaszmurka Ja mam w następnym tygodniu we wtorek. To będzie chyba 24t1d. Nie mam pojęcia kiedy tak naprawdę najlepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 12:04
Jaszmurka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Azzurra wrote:Zuza, trzymam kciuki. A zapisałas się w końcu do tej przychodni Babka Medica czy gdzies indziej?(bo to chyba Ty pytałaś, jak nie to przepraszam)
Azzurra tak mam wizytę w poniedziałek bo na weekend lecę do Polski odebrać syna od dziadków . W poniedziałek prywatne mam wizytę w tej Babka Medica , mam nadzieje ze będzie ładne usg 4d i zobaczę mój skarb .Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Jaszmurka,
najlepiej robić test od 24 tc, bo wtedy najczęściej zaczyna się rozwijać cukrzyca ciążowa. Ja robiłam wcześniej, bo miałam cukrzycę w poprzednich ciążach. Teraz wynik był ok, ale powtórzę po 24 tygodniu właśnie dla uspokojenia.
Irminka, jak Ty funkcjonujesz z tak niskim poziomem cukru? Wow, na czczo 67 to już naprawdę niziny...
Ja mam laktator Lovi i butelki do niego. Sprawdzały się, choć córka przez pierwsze 8mcy uparcie odmawiała innej formy picia mleka niż z piersi. Syn zaakceptował od razu.
Nie puchnę, nie przytyłam jeszcze, ale brzuszek lekki już mam To mój ostatni ciążowy brzuszek, więc cieszę się z niego bardzo
Wczoraj czekałam na deszcz, ale dotarł jedynie do GdańskaDip88, Jaszmurka lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Propo brzuszków to mój z wczoraj ( wagowo mam + 3 kg)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2837b53b0445.jpg
Generalnie słyszę, że nie duży mam Ale mi coraz ciężej jest A to dopiero 24 tydzień leci.Dip88, olciaa, agniecha2101, bondzik007, Aga9090, Malutka_94, Karolcia27, Madlen_:), Irminka1231, Azzurra, AMK, JaKa, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Paula ślicznie
Ja to teraz nie założyłabym takiej krótkiej kiecki, nawet spodenek krótkich w tym roku nie zakładam. Bo jakoś wydaję mi się, że mam jakieś flaczaste uda Mój M mówi, że mam jakieś paranoje i albo on kłamie albo ja mam urojenia
Cyganieszka też ślicznie wyglądaszWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:05
-
Czesc dziewczyny
Podczytuje Was na tel ale nie umiem sie tam ogarnac
Agniecha dziekuje za pamiec ;*
Dopadlam stary laptop meza ale ledwo chodzi tak zamula hehe xD
Moj w naprawie bo cos siadlo ;/
Pieknie sie maluszki rozwijaja a brzusie sliczne chociaz moj przy Waszych to balonik duzy juz , no ale co tam trudno xD mala kopie , bardzo ruchliwa i to mnie cieszy , kopniaki juz zasadza niezle jutro wizytujemy
Sciskam Was mocno , do czasu az nie odzyskam laptopa to tak czasami postaram sie napisac , ale sledze
Buziaki ! ;*
Dip88, agniecha2101, Malutka_94, JaKa lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych