X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka super :)

A gdzie reszta dziewczyn? Czekamy na informacje jak tam po wizytach :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :-) Byliśmy jeszcze z mężem na azjatyckim jedzonku i na zakupach po wizycie, to trochę zeszło ;-)
    Jakoś strasznie nieusatysfakcjonowana jestem tym badaniem :-/ Niby lekarka powiedziała, że wszystko ok, ale ogólnie mało rozmowna była i nic więcej konkretnego się nie dowiedzieliśmy . I jakoś szybko jej to badanie poszło, jakieś 15-20 min i po wszystkim a ja się naczytałam, że około godziny powinno trwać. No i chce żebyśmy jeszcze raz przyszli za 7-8 tygodni, żeby zbadać jeszcze raz, więc mam wątpliwości czy faktycznie dziś nic niepokojącego nie widziała... :-/ no bo skoro wszystko ok, to po co znowu powtarzać... mam mieszkanie uczucia jakieś :-/
    No i nawet nie widziałam bąbelka, bo nie miałam jak zajrzeć jej w monitor, a dla mnie drugiego nie włączyła :-/ W ogóle jakaś mało przyjemna babka :-/ No ale skoro niby wszystko ok, to tego się trzymajmy ;-)

Lotopałanka, Aga9090, Malutka_94, Dip88, JaKa, AMK, Azzurra, Jaszmurka lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha2101 trzymamy się tego, że jest ok :)

Lotopałanka super :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efe31f39cdc6.jpg

A to my w 22 tyg. +5kg
    Jakie Ty masz śliczne długie włosy :-) Brzusio też piękny :-)
    P.S. rozbawiły mnie buty w tle :-P jeden w jedną stronę, drugi w drugą :-P

Irminka1231 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po badaniu :D będzie dziewczynka :) wszystkie parametry są ok, mała wazy juz 310g :D chociaż lekarz mówił że trzeba będzie obserwować łożysko bo to że jest z przodu to wiedziałam ale teraz wyszło że jest nisko :/ generalnie żadnych uwag nie miał i cały czas tylko powtarzał "super, super" :P kazał się niczym nie martwić wiec jestem dobrej myśli :)
    Zaliczylam jeszcze endokrynologa bo to tsh podskoczylo no i mam wyższa dawkę euthyroxu eh...

Aga9090, Malutka_94, agniecha2101, Karolcia27, Dip88, JaKa, olciaa, AMK, Irminka1231, Azzurra, Kai, Jaszmurka, agulineczka, futuremama, Malinowa_Czekolada, mindusia87, inaa, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Paula ślicznie :)

Ja to teraz nie założyłabym takiej krótkiej kiecki, nawet spodenek krótkich w tym roku nie zakładam. Bo jakoś wydaję mi się, że mam jakieś flaczaste uda :P Mój M mówi, że mam jakieś paranoje :D i albo on kłamie albo ja mam urojenia :P

Cyganieszka też ślicznie wyglądasz :)
    Ja ze swoich nóg też dumna nie jestem, bo i grube i pajączków mam sporo i rozstępów trochę, ale olewam to i i tak nosze krótkie kiece i spodenki, bo jest mi tak wygodnie i nie potrafię nosić spodni w taką pogodę :-P a na ulicy gorsze balerony nieraz widzę odsłonięte niż moje :-D

Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Też patrzyłam na laktatory i dużo plusów zbiera lovi ten dwufazowy ale zapomniałam jak się nazywa a mam na kompie w zakładce :P

Mi brzuszek tak naprawdę teraz wyskoczył i mam ok. 2kg na plus a od bratowej ciągle slysze ze będę miec wielki brzuch jak juz?! mi taki urósł.. nie wiem czy mówi to żeby było mi miło czy żeby co.. zawsze jej odpowiadam ze o to chodzi ze brzuch w ciąży rośnie i że cieszy mnie ze ti brzuszek z Hubciem a nie dupsko :D
    A ja mam zamiar zamówić elektryczny z Canpola , dużo tańszy, a dużo dobrych opinii słyszałam :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I Ja juz po wizycie , stres jeszcze nie opadl .
    Bedzie dziewczynka . Pierwsze usg niby wszystko dobrze , dzidzia duza I Ma dlugie nogi tak sie lekarka smiala. Niestety wstydliwa I nie dala sobie zrobic zdjecia profilowego , ogolnie ulozona do ogladania wszystkich :)
    Mam powtorzenie z usg za 1,5 tygodnia . Mam nadzieje ze wtedy bardziej bedzie wspolpracowac .
    Co do usg kardio to lekarz na tym etapie nie widzi zadnych problemow z serduszkiem , choc nie wykluczyl na 100% zadnych dziur w serduszku, chce nas zobaczyc za miesiac ..
    pozatym to jestem zmeczona bo te dwa usg trwaly 2,5 godz .

Malutka_94, Dip88, olciaa, JaKa, Irminka1231, Azzurra, Kai, Karolcia27, Jaszmurka, futuremama, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, mindusia87, inaa, bondzik007, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05ae67328fb2.jpg

Laura zdrowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:45

Dip88, JaKa, AMK, Azzurra, Aga9090, 88Kala, Kai, Malutka_94, Karolcia27, Jaszmurka, agulineczka, futuremama, agniecha2101, mindusia87, inaa, bondzik007, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ucina mi tekst wiec napisze jeszcze raz :)

Laura zdrowa :) ufff :) . Wazy 409g. Nadal większa niż wynika z OM, wiec termin porodu zmieniony na 11 grudnia. Ciesze się bardzo :) Mąż zachwycony :)

Kolejna wizyta dopiero 06 września :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:56

Dip88, AMK, JaKa, Irminka1231, Azzurra, Aga9090, 88Kala, Karolcia27, Jaszmurka, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny gratuluję wam wszystkim, cieszę się że wszystko w porządku i mamy następne dziewczynki :)

Agniecha nie martw się, myślę że gdyby coś z serduszkiem było nie tak to napewno powiedzieliby coś. A pewnie jeszcze raz chcą skontrolować żeby mieć pewność :) I tak jak dziewczyny piszą, trzymamy się że jest ok.

olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Coś ucina mi tekst wiec napisze jeszcze raz :)

Laura zdrowa :) ufff :) . Wazy 409g. Nadal większa niż wynika z OM, wiec termin porodu zmieniony na 11 grudnia. Ciesze się bardzo :) Mąż zachwycony :)

Kolejna wizyta dopiero 06 września :(

No to rodzimy razem :) Mój też starszy niż wychodzi z OM i termin od 12 tc cały czas 11 grudzień.

olciaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip mi się marzy by jeszcze Laurka się pospieszyła i zechciała szybciej przyjść na świat...najlepiej przed 9 grudnia. Bo 9 kończę 32 lata :) hehehe :) Ale się dostosuje :)

Powiem Wam ze to wspaniałe uczucie moc nazywać ją po imieniu :)

JaKa, Dip88, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka, Lotopałka, Paula cudowne brzuszki macie :D :) mój w porównaniu do waszych to już spory balonik :) jak zrobie jakieś foto to wrzucę.

Gratuluję wszystkich połówkowych :)

My po pierwszych wczorajszych zajęciach szkoły rodzenia. Grupa dziewczyn całkiem spora, mężów było tylko 8. Mój się wściekł na początku bo był pierwszy i już chciał wychodzić ;) dostaliśmy na dzień dobry siateczkę Lovi ze smoczkiem, butelką, wkładkami laktacyjnymi i książeczką nt karmienia piersią, fajna rzecz :)
    Byliśmy też w Kubusiu pooglądać. Łóżeczka jak łóżeczka, natomiast z wózków bliźniaczych mieli Bebetto i ABC design zoom. Solidniejszy zdecydowanie jest ten drugi i Mąż ku niemu by się skłanił. Ale różnica w cenie prawie drugie tyle. Bebetto 2500zł+nosidełka, ABC 4500zł+nosidełka. Sama już nie wiem czy jest sens kupować taki wypaśny, jak na początku pewno prawie w ogóle nie będziemy wychodzić na spacery.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości:) w końcu się dziewczynki ujawniają:-)

JaKa, wózek to ważna rzecz, tym bardziej przy dwójce. Może w grudniu nie będzieci wychodzić, ale w końcu zrobi się cieplej:) zresztą wózka będziesz używała dość długo, warto dobrze wybrać moim zdaniem. Pamiętaj, że "lepszy" wozek później sprzedasz, z "gorszym" może być problem(z doświadczenia mówię:-) bo "lepszy po córce sprzedałam natychmiast a "gorszy" stoi i zajmuje miejsce do dziś.
    Mnie przedstawione przez Ciebie opcje nie przekonują, ale to tylko dlatego że ja będę jednak szukała wózka typu"jeden obok drugiego". Choć ja to w ogóle nie wiem, ile z niego będę korzystać, bo już widzę że córkę wózek zaczyna"parzyć":/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też chciałam jeden obok drugiego, nie wyobrażałam sobie innej opcji. Ale mieszkamy w bloku, więc drzwi wąskie, poza tym nawet do sklepu ciężko takim wjechać dlatego zaczęłam rozglądać się za typem jeden za drugim. Z resztą zawsze jak widzę bliźniaki to prowadzą je właśnie w takim wózku, jedynie spacerówki zdarzają się obok siebie.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że nie dałam wczoraj znać, ale jakieś stresy mnie zlapaly. Z małą wszystko ok, waży już 460 g, ale przedwczoraj bolala mnie wątroba i dostalam polecenie zrobienia w trybie pilnym prób watrobowych i kwasow żółciowych, bo jestem zagrożona cholestaza ciążowa. Wystraszylam się i dziś rano polecialam na badanie. Na szczęście proby watrobowe wyszły ok, a na wynik kwasów zolciowych muszę jeszcze poczekać. Mam nadzieję, że będą dobre. Bardzo się boję cholestazy, mialam ją w pierwszej ciąży i skończyło się naglym cc.
    Dziś bylam cały dzień na działce. Fajnie było :-).

Azzurra, JaKa, Karolcia27, Dip88, futuremama, agniecha2101, bondzik007, Aguś 90 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wózki jeden obok drugiego które spotkałam mają szerokość poniżej 80cm, czyli mieszcza się w standardowe drzwi:)
    Ale oczywiście nie namawiam, bo sama mam dylemat:-)
    Niestety w wózkach pojedynczych można przebierać i grymasić, a w podwójnych praktycznie zawsze jesteśmy skazani na kompromis. Ja znalazłam jeden taki wózek (prawie) idelalny, ale cena powala. Także jeszcze do decyzji daleko... nawet mi się podoba ten zakupiony przez marrakech, muszę go dokładniej obejrzeć.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że nie dałam wczoraj znać, ale jakieś stresy mnie zlapaly. Z małą wszystko ok, waży już 460 g, ale przedwczoraj bolala mnie wątroba i dostalam polecenie zrobienia w trybie pilnym prób watrobowych i kwasow żółciowych, bo jestem zagrożona cholestaza ciążowa. Wystraszylam się i dziś rano polecialam na badanie. Na szczęście proby watrobowe wyszły ok, a na wynik kwasów zolciowych muszę jeszcze poczekać. Mam nadzieję, że będą dobre. Bardzo się boję cholestazy, mialam ją w pierwszej ciąży i skończyło się naglym cc.
    Dziś bylam cały dzień na działce. Fajnie było :-).
    Kai, dobrze że z Malutką ok. I że jesteś pod kontrolą.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję połówkowych :)

ZUZAUK, olciaa lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ