Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyganieszka, Paula piękne brzuszki
Ostatnio odniosłam wrażenie, ze mój zrobił się już taki ciążowy. Jakoś szybko
My dziś wybieramy się na połówkowe. Proszę trzymajcie mocno kciuki. Staram się nie stresować, nie czytać i myśleć pozytywnie.agulineczka, Dip88, futuremama, Malutka_94, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Karmelkova fajnie, że się odezwałaś
Olcia też trzymam kciuki, dużo dziś wizyt mamy. -
Też patrzyłam na laktatory i dużo plusów zbiera lovi ten dwufazowy ale zapomniałam jak się nazywa a mam na kompie w zakładce
Mi brzuszek tak naprawdę teraz wyskoczył i mam ok. 2kg na plus a od bratowej ciągle slysze ze będę miec wielki brzuch jak juz?! mi taki urósł.. nie wiem czy mówi to żeby było mi miło czy żeby co.. zawsze jej odpowiadam ze o to chodzi ze brzuch w ciąży rośnie i że cieszy mnie ze ti brzuszek z Hubciem a nie dupsko -
Daniela wrote:Lovi Prolactis?
Mam i polecam. Uratował moją laktację, gdy synek leżał w szpitalu.
O o, dokładnie ten ) i ceną nie przeraża az tak jak medela -
A to my z Patrycją
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220477e2471a.jpg
Jutro zaczynamy 24 tc
Dzis byłam na wizycie... Lekarz zbadał ręcznie.... Posluchalismy serduszka ślicznie bije i na 17.20 zaprosił mnie na usgDip88, Aga9090, olciaa, Malutka_94, Karolcia27, Paula222, Azzurra, bondzik007, Irminka1231, agniecha2101, AMK, JaKa, Malinowa_Czekolada, inaa, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Dziewczyny młodego karmiłam butelkami philips avent i jakoś obyło się bez strasznych kolek. Kilka dni temu znalazłam takie antykolkowe z takim czymś w środku Nie wiem czy to jakaś nowość czy jak, ale pierwszy raz je widzę. Czy któraś z was może słyszała opinie o nich albo używała ich? Pytam, bo jestem ciekawa czy są lepsze od tych zwykłych. Jak coś to też piszcie jakie polecacie butelki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3df348a7968b.jpg
Po wypróbowaniu avent i innych cudów ta była najlepsza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f720c4d5055b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:51
Dip88, inaa lubią tę wiadomość
-
Ojej nie było mnie jakiś czas na forum. Po poworcie do Danii mam tyle roboty, ze czasami nie wiem w co ręce wlozyć. Teraz znalazlam chwile w ciągu dnia aby usiąść i zajrzeć na forum. Nawet nie czytam postów bo wiem, ze tak czy siak was nie nadrobie. Za dużo tego. Ja na 8 sierpnia na 13.50 mam wyznaczona wizyte w szpitalu na usg kontrolne i prosze tam od razu o dopisanie. My z maluszkiem czujemy się w porządku.
Mały czasami tak dokazuje ze aż mi brzuch podskakuje. Fajne uczucie. Tylko te upały są nie do wytrzymania. Już te temperatury czasami dają nieźle mi popalić. Nie mowiąc o tym, że spać przez nie w nocy nie mogę. Mordęgaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane :-* no no no ale macie śliczne brzuszki ja wrzucę w przyszłym tygodniu jak już stuknie 6 miesiąc ale na szczęście też wydaje mi się, że mam brzuszek a reszta dość bez zmian mi też puchną nogi na te upały, a raczej stopy. Dzisiaj znowu skwar, z emkiem ogarnelismy kilka spraw, kupiliśmy mu nowe okularki, i zabieramy się za sprzedaz auta a na 18 do szkoły rodzenia
U mnie mała też fika, ale czuję tylko od pępka w dół ale w różnych miejscach. Szczególnie jak zjem i się położę
Dzięki, spróbuję zrobić w boczki te zastrzyki na szczęście mam, jak to mówię " smalcesonik" to jest za co chwycić4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Kciuki za wszystkie wizyty, szczególnie połówkowe :-* wiem, że to ogromny stres, sama przeżywałam w tamtym tygodniu, bolał mnie żołądek itp. Ale na pewno będzie wszystko super :-* jesteśmy z Wami :-* piszcie co i jak :-* i czekamy na zdjecia maluchów :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hej Dziewczyny!!!
muszę znowu Was nadrobić bo chwilke mnie nie było...zeszly tydzień mialam kiepski- ten mokry wyciek na bieliźnie plus 2 x sluz z krową...teraz już ok...choc czuje sie jak skwarek;)
jak Wy znosicie upaly?
powoli zaczynam poszukiwania wózka i fotelika.
Wózek taki bardziej outdoorowy- na razie na liście mam xlandera x move, emmaljunga duo kombi i Concord Neo.
Znacie te wózki? Możecie jakiś polecić?
Maz jest za xlanderem bo cenowo jest rozsądny i twierdzi ze na wózek nie ma co aż tyle wydawac.
jeśli chodzi o fotelik to zastanawiam się miedzy cybexem aton 5 albo cloudem ktory sie rozklada.
Co myślicie? -
Dip88 wrote:Paula ślicznie
Ja to teraz nie założyłabym takiej krótkiej kiecki, nawet spodenek krótkich w tym roku nie zakładam. Bo jakoś wydaję mi się, że mam jakieś flaczaste uda Mój M mówi, że mam jakieś paranoje i albo on kłamie albo ja mam urojenia
Cyganieszka też ślicznie wyglądasz
Ja znowu mam wrażenie, że moje uda wyglądają nadzwyczaj ładnie Oprócz pajączków które wyszły mi na prawym udzie Może rzeczywiście tylko Ci się wydaje Albo orbitrek trzyma moje udka w kondycji hehh -
Paula222 wrote:Ja znowu mam wrażenie, że moje uda wyglądają nadzwyczaj ładnie Oprócz pajączków które wyszły mi na prawym udzie Może rzeczywiście tylko Ci się wydaje Albo orbitrek trzyma moje udka w kondycji hehh
Ja nigdy nic nie miałam do moich ud, bardziej mi się moje łydki nie podobały, bo zawsze mi się takie mega szczupłe podobały A teraz mam na odwrót myślę że łydki są ok, a uda już nie hahaha Ja pajączków jak narazie nie mam, ale za to mam po 2 malutkie rozstępy na każdym udzie, ale są na tyle wysoko, że pod krótkimi spodenkami ich nie widać i jakoś mi one nie przeszkadzają Taka pamiątka po poprzedniej ciąży
Także dziewczyny smarować nie tylko brzuchy, ale i uda, pupy i co tam chcecie -
Dip, to możemy się zamienić. Ja zawsze miałam bardzo szczupłe łydki(nawet w ostatnim stadium ciąży) i masywne uda. Nawet jak byłam bardzo szczupła, to uda miałam "zdrowe". Także szorty nie dla mnie, za to jestem mega fanką spódnic do kolan, z wiadomych względów:)
Odkryłam właśnie swoje ulubione danie:serek czekoladowy z dodatkiem połowy tabliczki czekolady. To by tłumaczyło chyba moje "puchnięcie" w ostatnim czasie:)
A moja mała gwiazda śpi już 2,5 godziny....szkoda mi ja budzić, skoro woli w tym upale spać..ale znowu będzie koko- dżambo do 23:/
-
Azzurra wrote:A moja mała gwiazda śpi już 2,5 godziny....szkoda mi ja budzić, skoro woli w tym upale spać..ale znowu będzie koko- dżambo do 23:/
To podobnie ja mój synek tylko, że mój w dzien nie śpi no chyba że jest naprawdę zmęczony ale takich dni jest jak na palcach jednej ręki policzyć. Mój mały urwis to i do 23 potrafi szaleć -
I po usg 537g gram zdrowej kobietki... Wymiarami odpowiada tygodniowi ciąży więc wszystko jest w jak najlepszym porzadku
bondzik007, Dip88, Aga9090, futuremama, Irminka1231, Malutka_94, Daniela, agniecha2101, Karolcia27, JaKa, AMK, Azzurra, Madlen_:), mkgk, Kai, agulineczka, Malinowa_Czekolada, mindusia87, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość