Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Operacja mocz zakończona. Niestety, mało tego. Ale trudno, spróbuję z tym co mam.
Po raz kolejny rozwaliły mnie porady internetowe. Przeczytałam,że powinien być pierwszy poranny mocz że środkowego strumienia. Najpierw powinnam córkę bardzo dokładnie podmyć, a dopiero później niby złapać ten środkowy strumień tego pierwszego moczu. Hahaha!!!
Ciekawe, o której moja córka oddaje pierwszy poranny mocz. Bo ja mam wrażenie że sika non stop:-)oprócz oczywiście chwili kiedy stoję z pojemnikiem ona siku czekam.
W takich momentach przypominam sobie, dlaczego obiecałam sobie nie czytać internetow;)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Azzurra to gratuluję, że się udało i podziwiam Bo ja na tą chwilę nie umiem sobie wyobrazić jak złapać ten moment Jedynie co mi przychodzi do głowy to puścić dziecko po domu bez pampersa i w momencie siusiania podbiec z kubeczkiem i łapać co się da ooo i nawet może wtedy byłby ten środkowy strumień ... A z tym pierwszym moczem to zagadka, przecież takie małe dzieci ciągle siusiają, w nocy jeszcze też...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:20
agniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Agniecha, ja bym przy okazji zrobiła. Ja miałam dwa razy-w ciąży i w połogu, bo miałam jakiś guzek(okazał się to być przewód mleczny, który córka mi szybko udroznilila:-) Ja osobiście nie lubię tego badania, nawet bardzo (a badanie transwginalne, tak jak pisałam, już mnie nie rusza:-), ale to bardzo ważne.
Tak więc postaram się umówić w PL na te USG piersi, ale zastanawiam co jeszcze mogłabym zbadać korzystając z pobytu w PL... nie miałam tu Toxo i Cyto, więc może dobrze byłoby zrobić... nie za późno już teraz ma te badania?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Azzurra to gratuluję, że się udało i podziwiam Bo ja na tą chwilę nie umiem sobie wyobrazić jak złapać ten moment Jedynie co mi przychodzi do głowy to puścić dziecko po domu bez pampersa i w momencie siusiania podbiec z kubeczkiem i łapać co się da ooo i nawet może wtedy byłby ten środkowy strumień ... A z tym pierwszym moczem to zagadka, przecież takie małe dzieci ciągle siusiają, w nocy jeszcze też...
Ja zrobiłam tak: umyłam córkę, dałam jej duuuzo picia (niestety, woda z sokiem ale trudno, cel uświęca środki) i wsadziłam do wanny. Okrecilam kran z letnią wodą, dałam zabawki do kąpieli żeby je moczyła pod kranem. I poszło.Pytanie, na ile to będzie sterylne bo podejrzewam że słabo. Zaraz wyjadą jakieś bakterie i każą mi posiewy i inne cuda robić, i tak z dobrej woli pani doktor zrobi się zamieszanie..
-
agniecha2101 wrote:Mnie to już chyba żadne badanie nie rusza, trochę się pociągałam już po lekarzach różnych specjalizacji i przeróżne badania miałam robione, m.in. proktologiczne, więc szczerze, to już jakiegokolwiek wstydu się wyzbyłam przed lekarzami. No ale cycki, to bym wolała, żeby mi kobieta badała
Tak więc postaram się umówić w PL na te USG piersi, ale zastanawiam co jeszcze mogłabym zbadać korzystając z pobytu w PL... nie miałam tu Toxo i Cyto, więc może dobrze byłoby zrobić... nie za późno już teraz ma te badania?
A ja jak miałam pierwszy raz robione USG piersi, to robił mi je przystojny, młody lekarz. Szczerze? Cieszyłam się że w gabinecie było ciemno. Za drugim razem też się facet trafił
A wstyd jako taki odczuwałam nawet przed swoim ginekologiem do końca pierwszej ciąży, tj do przyjęcia na oddział i pobytu w szpitalu.
Teraz badanie ginekologiczne to dla mnie jak przegląd jamy ustnej(no, prawie:) Luz.agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Agniecha trzymam mocno kciuki
A ja już sprawdziłam i jest u mnie do kupienia lek z magnezem tylko zwykły Magne B6 i Asmag Forte. Tylko teraz który lepszy?
Magne B6:
1 tabl. powl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6
Asmag Forte:
1 tabletka zawiera: wodoroasparaginian magnezu 0,5g (laktoza, skrobia ziemniaczana, dekstryna, metyloceluloza, ultraamylopektyna, stearynian magnezu, aerosil).
Dziewczyny pomożecie? Malinowa_Czekolada? Skład mi nic nie mówi
Obydwa dobreDip88 lubi tę wiadomość
-
Azzurra kreatywność rodziców włącza się w takich sytuacjach. No ja bym teraz nie wpadła na to
Także trzymam kciuki za dobre wyniki córci
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Azzurra gratuluję zlapania siuskow. Ciezka sprawa, wiem. Kciuki za dobre wyniki. Ja teraz nie mialabym juz problemow z synkiem, bo jest od czerwca odpieluchowany i sam rano woła: siku!
Mi teraz w moczu wyszly bakterie i leukocyty (dobrze pobieralam). Zobaczymy co lekarz powie.Azzurra lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej Dziewczyny. Nie mam weny pisać, jest tak gorąco ze pół dnia spędzam na ogrodzie w naszym basenie po ogarnięciu wszystkiego. Wczoraj zrobiłam zapas leczo więc mam spokój z obiadem na dzisiaj i na jeszcze jakis dzień w tych garach jest tak gorąco ze paruje.. do trgoy wszystkiego czwarty dzień bez wypróżnienia się.. wczoraj nawet suszone śliwki nie pomogły więc dzisisj chwyciłam po lactulose. zobaczymy.. mam nadzieję że pomoże bo czuje sie strasznie.
Ja tez miałam bakterie i leukocyty. Pije sok z zurawiny z apteki i bralam z tydzień urosept i wszystko okej
A co do zastrzyków to zauważyłam ze jak za długo robię w jeden rejon to wtedy wychodzi siniak. Teraz przerzuciłam się nad pępek po prawej i lewej i jest okej. Wcześniej bylo w boczki okej, a z czasem siniol -
Hej laseczki u mnie zabiegany tydzień... We wtorek miałam wizytę u gina - wszystko ok wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i zajęcia zaczynam 14.08 a dzisiaj na 16:45 połówkowe + endo bo tsh trochę wzrosło do 2,17 eh eh jak nie urok to.....
PS. Paula wpisz mi proszę wizyte na 21.08 :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 10:31
JaKa lubi tę wiadomość
-
W takim razie musze kupic urospet.
Zapisujcie sie dziewczyny na usg piersi,zwlaszcza jak ktos nie miał. Ja w zeszlym roku przrzywalam ogromny stres po usg (jakas zmiana podrjrzana, później biopsja) na szczęście na strachu sie skonczylo, ale miesiac wyjety z zycia...agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Azzurra wrote:Mi to mój zawsze tylko palpacyjnie bada. Słyszę tylko"długa i zamknięta" i finito. Teraz jak byłam sprawdzić to łożysko, to transwaginalnym USG badał też szyjkę i mam zapisane 32 mm. Z tego co piszecie, to szału nie ma....ale nawet słowem się nie zająknął że coś nie tak, wprost powiedział że wszystko wygląda niemal idealnie
Podobno teraz są nowe wytyczne i podczas każdego badania połówkowego musi być przeprowadzone badanie szyjki przez USG. Potwierdzanie to, dziewczyny po połówkowych?
Ja w poprzedniej ciąży na pewno nie miałam sprawdzanej szyjki, ale widocznie ostatnio się zmieniło.
Ja właśnie teraz na połówkowych miałam transwaginalnie sprawdzaną szyjkę. -
Dzień dobry dziewczyny
Po nieprzespanej ciężkiej nocy przez stres połówkowego usg , zasnęłam nad ranem . I dopiero wstałam . Idę zrobić kawę .
Wizyta o 14 . Usg połówkowego a później o 16 usg serduszka . Koszmary nocne były takie ze budziłam się z płaczem , nigdy się tak nie stresowałam . Mój mąż ma już chyba mnie dość bo mówi ze panikuje bezsensu .
Mam nadzieje ze wszystko z naszym maleństwem będzie dobrze . Dziewczyny prosze o wsparcie . -
agulineczka wrote:W takim razie musze kupic urospet.
Zapisujcie sie dziewczyny na usg piersi,zwlaszcza jak ktos nie miał. Ja w zeszlym roku przrzywalam ogromny stres po usg (jakas zmiana podrjrzana, później biopsja) na szczęście na strachu sie skonczylo, ale miesiac wyjety z zycia...
Tak to prawda, ja bardzo dawno nie byłam a muszę kontrolować bo mam torbiele.. ale wiecie jak jest.. jak jest wszystko okej to jakos daleko do lekarza.
Dziewczyny czy Wy tez tak puchniecie? Piję tyle wody, jem arbuza a obraczki rano po nocy nie mogłam założyć. Cieszę się z tego naszego rodzenia zimą. Nie mam porównania co do lata, ale z opowieści kuzynek strasznie się męczyły. -
Hej Piękne,
ja wstałam 30 min temu.. przez te upały nie mam na nic siły. Wczoraj jak położyłam się spać miałam dziwne skurce.. znaczy nagle zaczęło mnie boleć tak strasznie i puściło i tak z 4 razy - raz z lewej, raz z prawej strony, wiecie co to może być?
Dipp to co mówi teściowa jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj - ja jak moją uwielbiam to czasem też za przeproszeniem pieprzy swoje farmazony a ja się tylko uśmiecham albo ją śpinam że "NIE" (dalej z uśmiechem) i wie że nie ma co więcej gadać -
Malinowa_Czekolada wrote:Obydwa dobre
Skoro Asmag Forte jest tak samo dobry to chyba na niego się zdecyduje, bo tu kosztuje niecałe 3 euro, Magne B6 prawie 7 euro, a muszę kilka opakowań napewno kupić.
Któraś z was brała ten Asmag Forte? Bo też nie chce tak do końca tą ceną się sugerować -
ZUZAUK wrote:Dzień dobry dziewczyny
Po nieprzespanej ciężkiej nocy przez stres połówkowego usg , zasnęłam nad ranem . I dopiero wstałam . Idę zrobić kawę .
Wizyta o 14 . Usg połówkowego a później o 16 usg serduszka . Koszmary nocne były takie ze budziłam się z płaczem , nigdy się tak nie stresowałam . Mój mąż ma już chyba mnie dość bo mówi ze panikuje bezsensu .
Mam nadzieje ze wszystko z naszym maleństwem będzie dobrze . Dziewczyny prosze o wsparcie .