Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:O kurcze, jeszcze wyjazd mieliście zaplanowany... No to nie za fajnie, ale dobrze że byłaś u lekarza i dowiedziałaś sie o tej szyjce :-* tak, mąż też ma racje, powinnaś jak najwięcej leżeć, koleżance też się skracała i mogła tylko do WC wstawać ale jakoś to przetrwała, mówiła że jakoś to minęło, urodziła w terminie i ma kochanego synkaCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Witam was.
Mezatka odpoczywaj i oszczędzaj się, a wszystko będzie dobrze.
Nie wyspałam się dzisiaj, całą noc się budziłam, ledwo na oczy patrzę Ale nic trzeba się ogarnąć, bo o 9 na wizytę idę, pewnie bez usg. Zamierzam jednak wypytywać o twardnienie brzucha, ból spojenia łonowego i co mi do głowy wpadnie
Kciuki za wizyty, bo dziś chyba dziewczyny znów z połówkowymi ruszają O ile pamięć mnie nie myli. -
Karolcia27 wrote:P.S. Grudniowe mamusie gdzie jesteście ? Bo coś tu ostatnio pusto
Witam
Ja jestem cały czas i Was czytam ale nie pisze nic bo mam tak podły zły i zdolowany humor że nie chce Was nim zarazac -
Lotopałanka wrote:Witam
Ja jestem cały czas i Was czytam ale nie pisze nic bo mam tak podły zły i zdolowany humor że nie chce Was nim zarazac
Lotopałanka jak masz ochotę się wygadać czy ponarzekać to śmiało pisz Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać razem.
Ja odrazu powiem, że po wizycie wpadnie do mnie teściowa i jak mnie czymś nie wkurzy to będzie cud Także jak coś to też później będę wam marudzićagniecha2101, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Ktoras z Was pisala o smaku na camembert w panierce. Ja w pt nie mogłam sie opanować w markecie na dziale z serami, taka miałam ochotę na jakis plesniowy. I tak wiem, że z pasteryzowanego mleka można, ale na żadnym opakowaniu nie znalazłam info o tym czy jest po pssteryzacji. No i nie wzielam
-
Ja ostatnio nie mogłam się powstrzymać jak mąż jadł, tak mi się chciało, to wydłubywałam ze środka bez pleśni Myślałam, że pleśniowych w ogóle nie można jeść, nie tylko tych z niepasteryzowanego mleka..👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Tak, to pewnie dlatego :-*
P.S. Grudniowe mamusie gdzie jesteście ? Bo coś tu ostatnio pusto
W pracy:p
Moja młoda ma super wyczucie. Jak męża nie ma blisko to mi w brzuchu tańczy kankana. A jak tylko zawołam żeby zobaczył jak się fajnie rusza to natychmiastowa cisza. Wg męża to oznacza że przy mnie młoda będzie szaleć, a przy nim będzie aniołek:pagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaro_88 wrote:Cześć dziewczyny! Ktoras z Was pisala o smaku na camembert w panierce. Ja w pt nie mogłam sie opanować w markecie na dziale z serami, taka miałam ochotę na jakis plesniowy. I tak wiem, że z pasteryzowanego mleka można, ale na żadnym opakowaniu nie znalazłam info o tym czy jest po pssteryzacji. No i nie wzielam
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Ja ostatnio nie mogłam się powstrzymać jak mąż jadł, tak mi się chciało, to wydłubywałam ze środka bez pleśni Myślałam, że pleśniowych w ogóle nie można jeść, nie tylko tych z niepasteryzowanego mleka..
agniecha2101, Jaszmurka, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:To dokładnie tak samo jest tutaj. Ja mam położną holenderke, niestety, ale już z opieki poporodowej będzie codziennie do mnie przychodzić Polka. Ja to cały czas się zastanawiam, jak to będzie po porodzie, bo tutaj 1-2 godz po urodzeniu położna odwozi ze szpitala do domu. Klinikę polożniczą mam 15 km stąd i jak ja po porodzie w tym aucie wysiedze Ja w szpitalu już kilka godzin po, wykąpać się nie mogłam bo mdlałam z osłabienia, a co dopiero chodzić i wracać sobie odrazu autem do domu. Jakoś nie mogę sobie tego wszystkiego wyobrazić.
Kurcze ale z tym odwożeniem tak szybko do domu po porodzie, to mnie zaskoczyłaś... Trochę przesada ale później ta położna zostaje jeszcze z Tobą w domu? Jakiś lekarz przyjeżdża Cię zbadać czy coś...? Jak to dalej wygląda?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:No już bez przesady, nic nie grozi po zjedzeniu takiego sera (jadłam w każdej ciąży, bo uwielbiam)
Takie coś znalazłam hehe: "Sery pleśniowe zawierają tyraminę (związek ten znajdziemy także czerwonym wino, czekoladzie, cytrusach, kawi i herbacie), której spożycie u osób wrażliwych może wywołać atak migreny. Dlaczego tak się dzieje? Tyramina wywołuje nagły skok ciśnienia i skurcz naczyń krwionośnych. Produkty bogate w tyraminę nie powinny być również spożywane przez kobiety w ciąży, ponieważ związek ten nasila skurcz mięśni macicy, co może wywołać przedwczesny poród lub prowadzić do poronienia."
Ale chyba naprawdę kilogramami trzeba byłoby taki ser jeść👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:No mi ginka nawet powiedziała, że nie jeść pleśniowych, a mało co mówi że nie można a też uwielbiam
Takie coś znalazłam hehe: "Sery pleśniowe zawierają tyraminę (związek ten znajdziemy także czerwonym wino, czekoladzie, cytrusach, kawi i herbacie), której spożycie u osób wrażliwych może wywołać atak migreny. Dlaczego tak się dzieje? Tyramina wywołuje nagły skok ciśnienia i skurcz naczyń krwionośnych. Produkty bogate w tyraminę nie powinny być również spożywane przez kobiety w ciąży, ponieważ związek ten nasila skurcz mięśni macicy, co może wywołać przedwczesny poród lub prowadzić do poronienia."
Ale chyba naprawdę kilogramami trzeba byłoby taki ser jeśćagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:My będziemy chyba kupować Bebetto Vulcano, ale jeszcze nie zapadła ostateczna decyzja
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Jagoda gratuluję synka
A ja właśnie przebrałam wczorajszy łup I wyprawkę w rozmiarze 50/56 mam już całą. Ewentualnie dokupie tylko kilka cieplejszych rzeczy i parę pajaców. Po podliczeniu z tego co dostałam mam:
3 pary jeansów
10 spodenek/półspiochów
4 pajace
4 bawełniane czapeczki
14 bluzek/kaftaników dł.rękaw
8 body dł.rękaw
11 body kr.rękaw
3 bluzo-kurteczki z miśka
2 pajace z miśka
kombinezon i kurtka zimowa
otulacz
Nie liczyłam z tym co ja już nakupowałam, także wychodzi że już mam tego trochę za dużo. Chociaż ja kupowałam bardziej 56/62. Od teraz skupiam się na rozmiarach 62 i 68. Oczywiście też czekam na zimowe kolekcje. Bo tu wszędzie też wszystko na lato. Nawet bodziaki na długi rękaw ciężko znaleźć.Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Ale super szkoda, że u Nas tak nie ma hehe co do glukozy to niestety nie wypowiem się, bo nie mam pojęcia
Ale od którego w ogóle tygodnia można zrobić to badanie? I to ma być glukoza 75?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙