X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie odzywam się, bo jestem z synem w szpitalu na badaniach, zlapalam doła, bo myślałam, że wyjdziemy dziś, a mamy zostać do jutra :( Ledwo wytrzymuje... Syn smutny, a w domu płacze za nim siostra...

Wyrwalam się dziś na polowkowe - dziecię zdrowe, wszytko ok, waży prawie pół kilograma :)

Postaram się nadrobić, jak już wrócę do domu..

agulineczka, Dip88, futuremama, Azzurra lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja po wizycie, ale bez usg. Co do twardnienia brzucha to jeśli nie trwa to dłużej niż 2 minuty i nie boli to mam się nie martwić. Jeżeli już złapie to mam wygodnie usiąść i się zrelaksować. Ból spojenia łonowego powiedziała, że też jest normalny, ale będziemy obserwować. I mam brać magnez. Serduszko bije 145/min. Sprawdziła jeszcze raz wyniki z połówkowego. Wszystko ok. Dostałam skierowanie na krzywą, ale to za 2 tyg mnie czeka ;) Dostałam dziś kartę ciąży, jak zobaczyłam to wybuchłam śmiechem. Taka wydrukowana kartka papieru. Za bardzo tam nic nie ma :P
    No i jak wracałam to zaliczyłam małe zakupy ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83513dce74c9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4b68d558f8d.jpg

I te pieluchy hydrofilowe kupiłam, są cieńsze niż tetra. Ale czy dobre nie wiem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f613b069f31.jpg
    Gratuluje udanej wizyty piekne ciuszki

Dip88 lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Hej, nie odzywam się, bo jestem z synem w szpitalu na badaniach, zlapalam doła, bo myślałam, że wyjdziemy dziś, a mamy zostać do jutra :( Ledwo wytrzymuje... Syn smutny, a w domu płacze za nim siostra...

Wyrwalam się dziś na polowkowe - dziecię zdrowe, wszytko ok, waży prawie pół kilograma :)

Postaram się nadrobić, jak już wrócę do domu..

Lubię za połowkowe. Współczuję pobytu w szpitalu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip cieszę się, ze wszystko ok. Ubranka bardzo ładne :)

Dip88 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela lubię za połówkowe, za szpital nie. Irminka tobie też gratuluję udanej wizyty. Mój ostatnio na usg był główką w dół. Dziś macała mi brzuch tylko tzn. sprawdzała wysokość macicy i powiedziała że mały leży po skosie. A właśnie od wczoraj jak siedzę to czuję jak mnie gniecie pod prawym żebrem ;)

Irminka1231 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Ja dostałam takiej strasznej wysypki od słońca. Jestem uczulona. Ale jakbym miała wakacje spędzić w pokoju? Faktycznie nie wychodź przez 2,3 dni bez względu na to jakiego pochodzenia jest wysypka to słońce pogarsza sprawę. I kup sobie żel aloesowy z altermedici. Super sprawa. 9zł chyba dałam i smarowałam się co kilka godzin. Mega ulga. A te miejsca gdzie nasz baaardzo czerwone to jak pismarujech hydrocortyzonem to krzywdy dziecku nie zrobisz :)
    U mnie wszystko czerwone więc bałam się na taki wielki obszar skóry. To moje przedramie, tak jest na oby rękach cały dekolt i udo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a6df1c6c9e.jpg

Dziś odebrałam wyniki morfologię i mocz i chyba z moczem widzę że coś nie tak... :(

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie znowu migrena 2 dzien trwa jestem umeczona w chacie nie ma czym oddychac. Maluszek kopie i dobrze bo zawsze gdy lykam leki na migrene to mam stresa.... lekarz mnie pociesza ze kobiety chemie biora i dzieci zdrowe sie rodza ale ja przez te cholerne migreny cala ciaze przezywam. Ale naprawde bez leku umieram....

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedlugo zaczne 25 tc. A moja kolezanka wlasnie w 25 urodzila.... trzymam za nas kciuki bysmy donosily. Bo co ta dziewczyna przeszla to jej.... dziecko zyje ale ma juz ok 3 lat i dopiero sie dziecku wszystko wyrownuje... lata pracy i rehabilitacji.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super ze napisalas co masz z wyprawki jak bede szla na zakupy wezme liste... bedzie latwiej

Paula222 lubi tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)
    Czy któraś z Was bierze Aspargin (czyli magnez + potas)?
    Łapią mnie skurcze łydek i ten specyfik polecił mi ginekolog, ale nie zapytałam ile powinnam tego brać a w ulotce duża rozpiętość.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Łapią mnie skurcze łydek i ten specyfik polecił mi ginekolog, ale nie zapytałam ile powinnam tego brać a w ulotce duża rozpiętość.
    Ja biore od wczoraj 3 razy dziennie po 1 tabletce

ziuta.w lubi tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a u mnie gorszy dzień. Straszny ból w nocy bardzo nisko po prawej stronie. Łyknęłam dwie nospy i jakoś przeszło. Ale potem czułam, że się zaczyna. Dopiero popołudniu jak leżałam to się młoda tak przekręciła w brzuchu, że mi przeszło. Dobrze, że mam jutro wizytę bo stres :( ale nawet z sikaniem miałam problem jak bolało. :( Plus ten głupi upał... Już mam dosyć :(

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:

Ja biorę, zaleciła mi gin, ale biorę tylko 1 tabletkę na czczo + 5/6 tabletek innego magnezu SlowMag.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    a u mnie znowu migrena 2 dzien trwa jestem umeczona w chacie nie ma czym oddychac. Maluszek kopie i dobrze bo zawsze gdy lykam leki na migrene to mam stresa.... lekarz mnie pociesza ze kobiety chemie biora i dzieci zdrowe sie rodza ale ja przez te cholerne migreny cala ciaze przezywam. Ale naprawde bez leku umieram....

Współczuję:( wiem, co przeżywasz, mnie też czasem męczą, ale jak się zaczyna to też ratuję się przeciwbólowymi, ale biorę tylko Apap. Mam wrażenie, że te najgorsze już minęły, chociaż zobaczymy jak pogoda się pogorszy i ciśnienie będzie spadało. A co bierzesz?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela gratulacje połówkowych:* przykro mi, że siedzisz z dzieciątkiem w szpitalu:( oby szybko Was wypuścili:*

Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam w tamtym tygodniu o tym moim nieszczęsnym badaniu w Krakowie na patologii ciąży, że lekarz stwierdził, że główka mniejsza niż powinna. A więc zadzwoniłam tam dzisiaj, jaki lekarz będzie przyjmował w piątek i okazało się, że ten sam... no więc wizytę odpuściłam i zapisałam się dzisiaj na usg. Powiedziałam wszystko doktorce, zmierzyła dokładnie i powiedziała, że według niej wszystko dobrze, nie widzi żadnych odchyleń. Mówi, że to musiało być jakieś nieporozumienie albo sama nie wie co... mówiła, że dzidziuś rośnie zdrowo, teraz wazy 492 g. Zaufam jej i nie będę już o tym myślała:)

Za to dzisiaj miałam dziwną przygodę:) poszłam do mamy na basen, a że nikogo nie ma tam w domu, bo pojechali na wakacje więc rozstawiłam sobie leżaczek w basenie i opalam się:) za chwilę słyszę jakiś dziwny, brzęczący odgłos, tak się wystraszyłam, bo dosłownie myślałam, że to jakiś rój pszczół leci, bo taki był to dźwięk, patrzę a centralnie nade mną wisi sobie dron i ktoś kameruje... No to spierdzieliłam do domu:P nie wiem co to miało być:P mąż mówił, że mogłam wodą chlapać:P

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    U mnie wszystko czerwone więc bałam się na taki wielki obszar skóry. To moje przedramie, tak jest na oby rękach cały dekolt i udo

Dziś odebrałam wyniki morfologię i mocz i chyba z moczem widzę że coś nie tak... :(

Ale masakra... to od słońca? Czytałam, że w ciąży skóra może całkiem inaczej reagować na promienie słoneczne. Mogą pojawiać się właśnie różne plamy, uczulenia itp.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam jakis nieswoj dzien. Kolezanka w pracy miala sie w weekend spotkac ze swoja kolezanka z dawnych lat. Dzis odebrala tel i tamta nie przyjedzie, bo zmarlo dziecko jej innej kolezanki i jest pogrzeb w sob. Zachlysnelo sie wodami plodowymi...
    Moja Myszka dzis tez spokojniejsza, wczoraj wieczorem skakala dobre 30 min zanim sie ulozyla do snu. Dzis puka co jakis czas.
    Mnie po 2 tyg wrocily wodnisto-kremowe uplawy. W biocenozie wszystko niby ok. Ostatnio lekarka sprawdzala papierkiem i bylo ok. W pt wizyta a ja oczywiscie juz w glowie mam saczenie wod tfu tfu.
    Takze slabszy dzien. Do tego nie wiem czy poprosic o l4 w pt czy przeczekac do komca sierpnia. Z jednej strony szykuja sie ciezkie 3 tyg pelne stresu i pewnie wkrotce zaczne zalowac, z drugiej wiadomo wolalabym odejsc w miare planowo, pozegnac sie itd ale w sumie cały zespół odchodzi z końcem miesiąca wiec z kim się tu żegnać ;)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo bierz wolne bez wyrzutów sumienia :-) ja bym tak zrobiła, tym bardziej jak tu pracować na takie upały? Nawet jak w pracy masz chłodno, to jeszcze dojazd i tyle godzin siedzenia... Masakra to co piszesz :-( dzisiaj, w miejscowości obok był wypadek samochodowy i zginął ojciec, synek 6 lat, matka w ciąży zaawansowanej a ich córka 10-letnia walczy o życie... Straszne...dawno już nie było takiego wypadku w moim rejonie, a to jeszcze nie wszyscy, bo to był karambol z kilkoma samochodami i cysterna, tragedia straszna :-(

Karo_88 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi jeszcze o pracę, to szczerze mi się czasem nieźle nudzi w domu i tak sobie myślę o pracy, ale dzidziusia jest najważniejsza :-* a w pracy nikt Ci nie podziękuje za to, że poszłas na zwolnienie pod koniec sierpnia i że wytrwalas tak dlugo.

Karo_88, Dip88 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:

Nieciekawie to wygląda :/ Moja mama ma często uczulenie od słońca, ale dlatego że bierze leki po których tak skóra reaguje na słońce. Jednak wygląda to trochę inaczej bo u niej bardziej przypomina to bąble. Ja już gdzieś u kogoś widziałam coś takiego, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło. Skleroza :/ Napewno jak mi się przypomni to napisze.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ