X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-* za mną też nie za dobra noc, ostatnio źle mi się śpi, zasypiam szybko, ale w nocy przewracam się z boku na bok i mam strasznie lekki sen, przez co mąż się budzi co chwilę i już mi wczoraj powiedział, że musi się wyspać do pracy, więc tej nocy prawie w ogóle nie spalam, bo nie chciałam się gramolic po tym łóżku... Do tego bolało mnie podbrzusze tak okresowo i brzuch twardnial :-( wystraszyłam się, ale teraz jest lepiej. Dzisiaj zostaje w domu i odpoczywam :-*

Miłego dnia wszystkim, kciuki za wizyty :-*
    Azzura życzę zdrówka, Daniela super, że dzisiaj wychodzicie :-* jak Twój synek?

Azzurra lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    ja na glukoze ide w przyszlym tyg. ale mnie przestraszylyscie tymi wymiotami i mdleniem
    Dlatego ja się cieszę,że dopiero we wrześniu mogę to zrobić. Przynajmniej będzie chłodniej.
    Mam nadzieję, że nic tam nie wyjdzie, bo oczywiście jak tak czytam dziewczyny zmagające się z cukrzycą to sobie zaczynam wkręcać że może i u mnie tym razem coś nie tak? I szukam objawów:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja tak marudzę na tą cukrzycę ale ona nie jest taka zła.... Da się z nią żyć.... I to nawet całkiem przyjemnie....

A co do książek to u nas i ja i mąż czytamy trochę... Obecnie w domu mamy już chyba ponad 500 tytułów...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Daniela, dobrze że już wychodzicie

Karolcia, niezła przygoda z tym dronem, ja bym się zdenerwowała ;)

Za mną marna noc, jakoś się budziłam ciągle. Muszę się dziś wziąć za sprzątanie, jutro odwiedza nas moja koleżanka, a w sobotę kolega męża z dziewczyną. A tak mi się nie chce przez ten upał :(

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) U nas zalatanie bo szykujemy się do wyjazdu jutro rano, wracamy w niedzielę wieczorem.

Współczuję Wam tych krzywych cukrowych dobrze, że mam to za sobą :P

Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Kochana ja tak marudzę na tą cukrzycę ale ona nie jest taka zła.... Da się z nią żyć.... I to nawet całkiem przyjemnie....

A co do książek to u nas i ja i mąż czytamy trochę... Obecnie w domu mamy już chyba ponad 500 tytułów...

To faktycznie musisz upychać:-) my też trochę mamy, ale póki co w oddzielnym pokoju który służy mężowi do pracy, tzw. gabinet. Z tym,że za chwilę drugie dziecię no i ten pokój trzeba będzie za jakiś czas zwolnić. Dlatego mąż wolał drugą dziewczynkę (bo dłużej pobędą razem w pokoju:-)).

A co do cukrzycy, to ja się w pierwszej ciąży trochę bałam bo moja babcia miała cukrzycę typu ll...do tego czytalam,że czym starsza matka tym większe ryzyko. Jadłam sporo i o różnych porach, piłam jak smok....a wyniki były idealne. Teraz jest to samo, z tym że ostatnio czytałam (za dużo czytam:D), że w kolejnej ciąży ryzyko większe. Także trochę świruje.

Zastanawia mnie tylko, to że podobno tylko kilka procent kobiet cierpi na cukrzycę ciążową. A wśród moich znajomych(i tu, na forum) ten odsetek wydaje mi się większy.
    ...
    Ale w sumie statystykom średnio wierzę.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma cukrzycę typu II z czterech córek trzy mają dzieci i tylko ja zmagalam się i zmagań znowu z cukrzyca.... Wśród znajomych co były lub są w ciąży też jestem jedyna...no cóż taki mój urok....

Najgorzej jest jak się staram, odmawiam sobie zachcianek, trzymam dietę, biorę insulinę a te cukry wciąż nie takie.. Ech.... To się człowiekowi odechciewa.... Ale dla malucha warto a i w sumie na złe jakoś bardzo mi to nie wychodzi bo zawsze przez ciążę ucze się jeść bardziej systematycznie.... A i nowe przepisy wyszukuje...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Moja mama ma cukrzycę typu II z czterech córek trzy mają dzieci i tylko ja zmagalam się i zmagań znowu z cukrzyca.... Wśród znajomych co były lub są w ciąży też jestem jedyna...no cóż taki mój urok....

Najgorzej jest jak się staram, odmawiam sobie zachcianek, trzymam dietę, biorę insulinę a te cukry wciąż nie takie.. Ech.... To się człowiekowi odechciewa.... Ale dla malucha warto a i w sumie na złe jakoś bardzo mi to nie wychodzi bo zawsze przez ciążę ucze się jeść bardziej systematycznie.... A i nowe przepisy wyszukuje...
    Faktycznie słabo:( ale to już u Ciebie za półmetkiem:) i faktycznie ta choroba wymusza przynajmniej jakiś rozsądny jadłospis. Szczerze, to u mnie by się to przydało, nawet bez cukrzycy.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja tam lubię gotować i szukać nowych pomysłów na dania nawet bez tej diety ale teraz szczególnie muszę zwracać uwagę na składniki.... Na to w jakim stopniu co jest ugotowane itd... Ale Azzurra o czym my piszemy u Ciebie będzie wszystko ok

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty :)

Ja dopiero wstałam i właśnie piję kawkę. Ja też ostatnio źle śpię. Najpierw zasnąć nie mogę, a potem budzę się po kilka razy.

Ja mam krzywą za 1,5 tyg. Trochę się boję, bo ostatnio właśnie po połówkowych wyszła mi cukrzyca, ale obyło się bez insuliny. Moja mama też ma cukrzycę, chociaż w sumie wyszła jej 2 lata temu. No zobaczymy jak to będzie.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wow 500 tytułów :O
    Ja to lubię takie lekkie romantyczne komedie typu Klub Miłośniczek Czekolady i wszystkie książki Carole Mathews ... teraz czytam Olejnik " Cała w fiołkach
    jakoś średnio mi idzie no i kupiłam wczoraj Agata Przybyłek " Ja zaraz zwariuję" ... podobała mi się też bardzo " Biuro M" <3

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas króluje fantastyka i SF, ale i coś romantycznego się pewnie znajdzie i biografie, kryminały, thrillery, horrory w sumie wszystkiego po trochu

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to uwielbiam książki podróżnicze i reportaże. Ale polubiłam czytać w sumie niedawno i moje książki mieszczą się bez problemu na jednej półce ;)

Odbywają się nad nami ćwiczenia lotnicze przed 15tym, fajnie sobie popatrzeć :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny właśnie tak sobie siedzę i odpoczywam przed dalszym działaniem i dotarło do mnie ze za ok 3,5 msca wyląduje w szpitalu czekając na spotkanie z naszym drugim skarbem.... Boziu ale pędzi ten czas... Muszę kiedyś usiąść i zrobić listę co mi jeszcze brakuje

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzisiaj mam jakiś spadek formy...siedzę jeszcze w łóżku i nie chce mi się wstawać nawet a tu już po 12... Upał nieziemski, dzisiaj szkoła rodzenia, a tam taki skwar, że ciężko wytrzymac, ale nie chce żeby nas coś ominęlo :-( dopiero w sobotę i niedzielę ma być coś chłodniej, ale od poniedziałku znowu gorąc... Ehh ponarzekalam sobie :-P

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój...
    U mnie gorączka mimo paracetamolu, z nosa się leje, mięśnie bolą tak że chodzić nie mogę. Jak do jutra nie przejdzie, to chyba się do internisty wybiorę. Choć sensu w tym nie widzę, bo wiem co dostanę: paracetamol i Prenalen. Swoją drogą-w poprzedniej ciąży też pierwsze przeziębienie zaliczyłam w 5miesiacu.

Mam jednak trochę szczęścia, że akurat teraz mam pomoc mamy.

I tak jak patrzę na nasze suwaczki to stwierdzam,że wy już będziecie o szczepieniach, kupach i nocnych pobudkach dyskutować, a ja będę jeszcze w dwupaku...

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra współczuję :/ Kuruj nam się szybko.

Karolcia nie martw się ja jak narazie tylko kawę wypiłam, teraz rozmawiałam prawie godzinę z mamą przez tel i pozatym nic nie zrobiłam :P siedzę w piżamie kompletnie nie ogarnięta. U mnie leje deszcz i bardzo mnie to cieszy :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Powodzenia dla wiztujących. Inaa kciuki za wyniki glukozy. 93 to już ciut za dużo, no ale glukometrem faktycznie wychodzi więcej.

Azzurra współczuję choróbska, pewnie masz rację, że od klimy. Na gardło polecam Argentin-T w sprayu. Do uszu kilka kropel wody utlenionej (przeciwdziala rozwojowi bakterii namnażanych w uchu i gardle).

lotopałanka, ale masz pokaźną kolekcję książek. Ja akurat nie lubię SF, ale kriminały już bardziej. Niestety w tej ciąży jakoś nie czytam, sama nie wiem czemu.

W sierpniu mam cały czas synka w domu (chodził do lipca do złobka). Od września idzie pierwszy raz do przedszkola jako 2,5 latek i wtedy zamierzam ogarnąć resztę wyprawki. Ja nie lubię zostawiać rzeczy na sam koniec. Tym bardziej, że urodzę pewnie po 10 listopada.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj słabo spałam, strasznie gorąco mi było. Na szczęście synek w swoim pokoju przespał calutką noc bez pobudki, a mojemu męzowi moje kręcenie się nie przeszkadza, bo on to w ogóle ma strasznie twardy sen - do pozazdroszczenia.
    Malutka pół nicy chyba też nie spała, bo co chwilę sprzedawała jakieś kopniaczki.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide dzis prywatnie na kontrole szyjki i wyzebram cos na ta inf bo juz nie wytrzymuje

zi13rjjgy7oea2if.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ