Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kochane
kciuki za wszystkie wizyty i krzywe cukrowe - oby wyniki każdej z Was były dobre!
Ja mam tydzień badań, wizyt po lekarzach. I powiem Wam, że w końcu poznałam przyczynę mojego obumarcia ciąży.
Okazuje się, że moja obumarła ciąża to był zaśniad groniasty częściowy.
Na szczęście ta łagodna forma (nie grożąca nowotworem itp. bo mnie zmroziło jak czytałam w co to się może rozwinąć) i już jest wszystko w porządku.
Jak czytam o tym, że zdarza się to bardzo rzadko (1/1000 ciąż) i raczej się nie powtarza to jestem nieźle pechowa. Jedyna dobra wiadomość z tego, że znam już tą przyczynę, wszystko jest ok w usg i badaniach i mamy zielone światło na starania już teraz. Od wczoraj działamy z mężem
Mam nadzieję, że szybko się uda i będę się się cieszyć upragnioną zdrową ciążą.
Ściskam Was wszystkie mocno!Dip88, Karolcia27, agulineczka, Lotopałanka, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, bondzik007, AMK, olciaa, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Cześć Kochane
kciuki za wszystkie wizyty i krzywe cukrowe - oby wyniki każdej z Was były dobre!
Ja mam tydzień badań, wizyt po lekarzach. I powiem Wam, że w końcu poznałam przyczynę mojego obumarcia ciąży.
Okazuje się, że moja obumarła ciąża to był zaśniad groniasty częściowy.
Na szczęście ta łagodna forma (nie grożąca nowotworem itp. bo mnie zmroziło jak czytałam w co to się może rozwinąć) i już jest wszystko w porządku.
Jak czytam o tym, że zdarza się to bardzo rzadko (1/1000 ciąż) i raczej się nie powtarza to jestem nieźle pechowa. Jedyna dobra wiadomość z tego, że znam już tą przyczynę, wszystko jest ok w usg i badaniach i mamy zielone światło na starania już teraz. Od wczoraj działamy z mężem
Mam nadzieję, że szybko się uda i będę się się cieszyć upragnioną zdrową ciążą.
Ściskam Was wszystkie mocno!
Super, że dostaliście zielone światło i możecie już się starać. Najważniejsze, że teraz już jest wszystko w porządku. To teraz trzymam kciuki żebyś szybciutko zobaczyła dwie kreskiViolet Flower lubi tę wiadomość
-
Kochana Violet super, bardzo się cieszę, oczywiście z tego, że możecie się już starac :-* raz, dwa i będziesz nam tutaj pisała o pozytywnych teście ciążowym :-*
Dobrze, że poznałaś przyczynę, to jakoś tak zawsze chyba trochę uspokaja na duchu człowieka, jak się wie co się tam niedobrego podziało... Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :-*Violet Flower lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A to my w 23 tygodniu witamy się w 6 miesiącu na wadze + 4 kg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6598a09597bc.jpgViolet Flower, agulineczka, Dip88, Jaszmurka, inaa, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, JaKa, Angelika83, agniecha2101, bondzik007, AMK, olciaa, Paula222 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:A to my w 23 tygodniu witamy się w 6 miesiącu na wadze + 4 kg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6598a09597bc.jpg
Piękny brzuszek ahhh. I to Ty pisałaś, że nie masz brzuszka i wszyscy pytają gdzie zostawiłaś? Nie wiem czy coś nie pomyliłam, ale wydaje mi się, że tak )
No to Kochana, brzuszek jest w sam raz i wyglądasz super. Ważne, że dzidzia rośnie miarowo, a wielkością brzuszka się nie przejmuj. Taka Twoja uroda - szybciej zgubisz ciążowe krągłości po porodzie. A to akurat wielki plus :* -
No właśnie w moim otoczeniu ciąża równa się chyba z mega wielkim brzuchem a szczególnie dla mojej mamy, która cały czas mi mówi, że za mało jem itp. no masakra z nią w ogóle ale według mnie jest w sam raz brzuszek właśnie pokazany z tej " dobrej " strony, bo druga jest posiniaczona od kilku dni kłuje się w boczek i też nie wygląda ciekawie siniaków nie ma, ale małe krwiaczki.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia pięknie wyglądasz. Figura idealna i nie przejmuj się co mówią inni
Mi też wychodzą żyły.Tylko tak bardziej jakby po bokach brzucha i na biodrach. -
Violet to trzymam kciuki żeby starania były owocne i szybko żebyś nam się chwaliła pozytywnym testem....
Karolcia śliczny brzuszek.... A to nasz 23+6 i nadal tylko 1kg na plusie waga stoi w miejscu wskazując 80 kg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/580d2b1f5ba9.jpgKarolcia27, Dip88, Violet Flower, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, Angelika83, agniecha2101, AMK lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka wow... Gdzie ty chowasz te 80 kg? W życiu bym nie pomyślała. Przecież ty szczuplutka jesteś
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Moja mama ma cukrzycę typu II z czterech córek trzy mają dzieci i tylko ja zmagalam się i zmagań znowu z cukrzyca.... Wśród znajomych co były lub są w ciąży też jestem jedyna...no cóż taki mój urok....
Najgorzej jest jak się staram, odmawiam sobie zachcianek, trzymam dietę, biorę insulinę a te cukry wciąż nie takie.. Ech.... To się człowiekowi odechciewa.... Ale dla malucha warto a i w sumie na złe jakoś bardzo mi to nie wychodzi bo zawsze przez ciążę ucze się jeść bardziej systematycznie.... A i nowe przepisy wyszukuje...
Mam tak samo jak Ty im więcej sie staram i pilnuje tym bardziej cukry wysokie .. -
ZuzaUK ja się pociesza faktem że póki co po posiłkach są w miarę w normie czasem pojedyncze wysoki ale rzadko przekraczam 130 zwykle wyniki do 120 tylko te na czczo mnie dobijaj no ale co zrobię zwiększamy dawki insuliny nocnej (już 24j biorę) i patrzę co i jak....
-
Co z tymi lekarzami ostatnio, że dopiero jak się pójdzie prywatnie i zapłaci to coś zauważą lub podziałają...toz to porażka...
Mkgk... Oszczędzaj się, odpoczywaj i mam nadzieję że uda Ci się szybko i definitywnie wyleczyć te infekcje...