Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mkgk odpoczywaj dużo i oszczędzaj się.
Agniecha co tam u ciebie? Bo właśnie na tvn24 widziałam lawiny błotne w Szwajcarii, masakra i tak pomyślałam o tobie -
mkgk wrote:u mnie smutek z 3.5 szyjka 2.6 i silne skurcze dzis. Ponoc skraca sie przez infekcje
Współczuję jeśli możesz napisać te skurcze odczuealne są jak takie miesiączkowe?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Lotopałanka no figura mega , wżyciu bym nie powiedziała Kobieto, że Ty 80 kg ważysz, myślę że czerń ma niewiele do powiedzenia w tej kwestii!
Ja się za to pochwalę, że po podróży poślubnej mam 3 kg na plusie- bez ciąży
Nie wiem czy słyszałyście, ale ostatnio w Krakowie odbył się ślub kościelny Dżoany Krupy z jakimś Panem Nunesem. Mi i mojemu mężowi opadły szczęki bo wczoraj przeczytaliśmy, że zdjęcia na ich ślubie robił nasz fotograf ślubny.
Strasznie jestem ciekawa tych naszych zdjęć i tego czyje obrobi wcześniej - nasze czy Pani Krupy heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:39
Lotopałanka, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Violet no ja jestem ciekawa Twoich zdjęć bo pamiętam że sukienkę miałaś śliczna.... I prezentowałas się super więc w pełnej krasie z makijażem, fryzura i mężem obok na pewno robiłaś mega wrażenie.. Bo to chyba Ty pokazywałas nam zdjęcie w sukni ślubnej prawda??
-
VioletFlower, dobrze że poznałaś przyczynę, czekam na radosną nowinę od Ciebie
mkgk, oby w końcu udało się wyleczyć tą infekcję. Dużo zdrówka :*
Piękne brzuszki macie
Zrobiłam dzisiaj taką smaczną pomidorową, i cały czar prysł jak dołożyłam makaronu. Nie wiem czy garnek jest jakiś trefny, czy mi się wydaje, ale moim zdaniem ma taki dziwny, metaliczny posmak. Mąż później wstanie to się wyjaśniViolet Flower lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Ja dziś zaszalalam i zrobiłam makaron z sosem pomidorowym mięsem mielonym z indyka i pieczarkami zagryzłam kiszona kapusta i popiłam woda z cytryną i mięta i cukier w normie ale się ucieszyłam...
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Violet no ja jestem ciekawa Twoich zdjęć bo pamiętam że sukienkę miałaś śliczna.... I prezentowałas się super więc w pełnej krasie z makijażem, fryzura i mężem obok na pewno robiłaś mega wrażenie.. Bo to chyba Ty pokazywałas nam zdjęcie w sukni ślubnej prawda??
tak, dobrze pamiętasz - kiedyś wkleiłam (jeszcze w ciąży zdjęcie sukni z przymiarki. Mogę na dzień dzisiejszy pokazać jedynie zdjęcia robione przez gości - niestety robione telefonem, więc słabej jakości iw sumie niewiele widać.
Poniżej ja i mój orszak - za rączkę idę z synkiem Trochę komicznie to wyglądało bo mu wyszła koszula ze spodni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/138b60c24769.jpg
No i z mężem kroimy torta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59c477ab8e71.jpgLotopałanka, Karolcia27, Dip88, Malutka_94, JaKa, Angelika83, bondzik007, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Violet Flower pięknie. Szczęka mi opadła Sama wyglądasz jak celebrytka, a ta cała Krupa się chowa przy tobie. Zdjęcia robione przez fotografa napewno będą boskie
Mkgk nie strasz, bo ja mam codziennie właśnie takie skurcze, że mi się spina macica. Położna oczywiście wczoraj powiedziała, że to normalne, ale tutaj to standard. Nie wspomnę że nie miałam ani razu robionego badania moczu,posiewu czy nawet sprawdzonej szyjki. Oni tu się zdają na naturę Kur... XXI wiek mamy. Chyba zacznę szukać polskiego ginekologa
A żeby nie psuć sobie humoru to się pochwalę, że wczoraj kupiliśmy wózek i przed chwilą dostałam informacje, że prawdopodobnie już jutro zostanie dostarczony do domu, akurat mają jeszcze na magazynie. Wcześniej nic nie mówiłam, bo dostawa miała być za około 2-3 tygLotopałanka lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Ja dziś zaszalalam i zrobiłam makaron z sosem pomidorowym mięsem mielonym z indyka i pieczarkami zagryzłam kiszona kapusta i popiłam woda z cytryną i mięta i cukier w normie ale się ucieszyłam...
My też zaszaleliśmy, tylko w drugą stronę Mój M wrócił z pracy z pizzą. Teraz siedzę i się ruszać nie mogę z przejedzenia, a do tego przyznam się że wypiłam szklankę Pepsi. Rety dziewczyny jaka pyszna była, lepsza niż ta cała pizza, całą szklankę na raz wypiłam bo się oderwać nie mogłam, nie wiedziałam że coś może tak smakować Najgorsze jest to że teraz to mam ochotę całą butelkę wypić, ostatnio piłam przed ciążą, ale już schowałam i nie ruszam
Ogólnie to miałam się odnieść do twojego poziomu cukru i że super, ale przeżywam tą Pepsi. Chyba mi na głowę siadła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:25
Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:My też zaszaleliśmy, tylko w drugą stronę Mój M wrócił z pracy z pizzą. Teraz siedzę i się ruszać nie mogę z przejedzenia, a do tego przyznam się że wypiłam szklankę Pepsi. Rety dziewczyny jaka pyszna była, lepsza niż ta cała pizza, całą szklankę na raz wypiłam bo się oderwać nie mogłam, nie wiedziałam że coś może tak smakować Najgorsze jest to że teraz to mam ochotę całą butelkę wypić, ostatnio piłam przed ciążą, ale już schowałam i nie ruszam
Ogólnie to miałam się odnieść do twojego poziomu cukru i że super, ale przeżywam tą Pepsi. Chyba mi na głowę siadła...
Diptłumacz to sobie tak, że organizm Twój bardzo pepsi potrzebował i nie można sobie wszystkiego odmawiać w tym szczególnym stanie
Fajnie, że udało Wam się kupić wózek - gratuluję. Potem będzie mniej na końcu kompletowania wszystkiego.
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam dziewczyny w ogóle co jeszcze usłyszałam na wizytach u lekarzy - powiedziało mi to 2 ginekologów:
że podobno statystycznie ciąże poczęte na przełomie marca/kwietnia a zwłaszcza te kwietniowe są najsłabsze i najczęściej w ciążach poczętych w tym okresie roku dochodzi do poronień. Nieźle, nie.
I jakby popatrzeć to w grudniu/styczniu rzeczywiście najmniej dzieci w roku się rodzi. Więc macie wyjątkowo mocne i zdrowe dzieciaczki!
Pytam lekarza czy mówi to tylko by mnie pocieszyć (bo znam wiele osób urodzonych w grudniu), odpowiedział, że nie, że są takie badania.
No to oczywiście w konsekwencji musiałam zadać pytanie który miesiąc w roku jest najlepszy na poczęcie dzieci, by ciąża była jak najbardziej zdrowa:
Usłyszałam - "zaraz po urlopie"Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:36
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Violet Flower ciekawe... Jednak jakoś nie potrafię uwierzyć w to co powiedział Ale powiem Ci, że mój synek został poczęty w czerwcu, tylko nie wiem czy jeszcze na urlopie czy po i ciążę, poród miałam super. A teraz tu boli, tam boli, a to krwiak był, a wtedy prawie całą ciążę mogłam fruwać i góry przenosić. Może coś w tym jest
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Violet Flower pięknie. Szczęka mi opadła Sama wyglądasz jak celebrytka, a ta cała Krupa się chowa przy tobie. Zdjęcia robione przez fotografa napewno będą boskie
Mkgk nie strasz, bo ja mam codziennie właśnie takie skurcze, że mi się spina macica. Położna oczywiście wczoraj powiedziała, że to normalne, ale tutaj to standard. Nie wspomnę że nie miałam ani razu robionego badania moczu,posiewu czy nawet sprawdzonej szyjki. Oni tu się zdają na naturę Kur... XXI wiek mamy. Chyba zacznę szukać polskiego ginekologa
A żeby nie psuć sobie humoru to się pochwalę, że wczoraj kupiliśmy wózek i przed chwilą dostałam informacje, że prawdopodobnie już jutro zostanie dostarczony do domu, akurat mają jeszcze na magazynie. Wcześniej nic nie mówiłam, bo dostawa miała być za około 2-3 tyg
kochana nie strasze ja dlugo mialam skurcze i bylo ok a tu nagle 1cm.N8e wiem co myslec ale dzis spina mi sie co chwile
-
mkgk wrote:kochana nie strasze ja dlugo mialam skurcze i bylo ok a tu nagle 1cm.N8e wiem co myslec ale dzis spina mi sie co chwile
Ja mam coś takiego, że rano jak się budzę to mam taką twardą jak kamień kulę, dopóki nie zaliczę toalety, a już po toalecie puszcza. Może 1-2 razy w ciągu dnia mnie tak złapie, tyle że nie tak mocno jak rano mam i to bez względu na to czy siedzę czy leżę czy coś robię. I zawsze na wieczór przynajmniej raz też siedząc albo już w łóżku jak spać idę. Nie boli mnie to ani nic, poprostu czuję że się napina.
A ty narazie jak najwięcej odpoczywaj, leż, szyjka powinna się trochę wydłużyć. Ale napewno bądź pod kontrolą. Trzymam kciuki żeby się polepszyło.