X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk odpoczywaj dużo i oszczędzaj się.

Agniecha co tam u ciebie? Bo właśnie na tvn24 widziałam lawiny błotne w Szwajcarii, masakra i tak pomyślałam o tobie :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    u mnie smutek z 3.5 szyjka 2.6 i silne skurcze dzis. Ponoc skraca sie przez infekcje

Współczuję :-( jeśli możesz napisać te skurcze odczuealne są jak takie miesiączkowe?

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka no figura mega , wżyciu bym nie powiedziała Kobieto, że Ty 80 kg ważysz, myślę że czerń ma niewiele do powiedzenia w tej kwestii! :)

Ja się za to pochwalę, że po podróży poślubnej mam 3 kg na plusie- bez ciąży :D

Nie wiem czy słyszałyście, ale ostatnio w Krakowie odbył się ślub kościelny Dżoany Krupy z jakimś Panem Nunesem. Mi i mojemu mężowi opadły szczęki bo wczoraj przeczytaliśmy, że zdjęcia na ich ślubie robił nasz fotograf ślubny.
    Strasznie jestem ciekawa tych naszych zdjęć i tego czyje obrobi wcześniej - nasze czy Pani Krupy hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:39

Lotopałanka, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,

ja mało się udzielam bo dosłownie zdycham przez te upały.. Na nic nie mam siły i chęci.. źle sypiam, dzisiaj np obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć do 6.. Normalnie masakra.

vcvau8q.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet no ja jestem ciekawa Twoich zdjęć bo pamiętam że sukienkę miałaś śliczna.... I prezentowałas się super więc w pełnej krasie z makijażem, fryzura i mężem obok na pewno robiłaś mega wrażenie.. Bo to chyba Ty pokazywałas nam zdjęcie w sukni ślubnej prawda??

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VioletFlower, dobrze że poznałaś przyczynę, czekam na radosną nowinę od Ciebie :)

mkgk, oby w końcu udało się wyleczyć tą infekcję. Dużo zdrówka :*

Piękne brzuszki macie :)

Zrobiłam dzisiaj taką smaczną pomidorową, i cały czar prysł jak dołożyłam makaronu. Nie wiem czy garnek jest jakiś trefny, czy mi się wydaje, ale moim zdaniem ma taki dziwny, metaliczny posmak. Mąż później wstanie to się wyjaśni

Violet Flower lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Violet, możecie się teraz chwalić że robił Wam zdjęcia fotograf celebrytów ;)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalalam i zrobiłam makaron z sosem pomidorowym mięsem mielonym z indyka i pieczarkami zagryzłam kiszona kapusta i popiłam woda z cytryną i mięta i cukier w normie ale się ucieszyłam...:)

Dip88 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Współczuję :-( jeśli możesz napisać te skurcze odczuealne są jak takie miesiączkowe?

nie sa jak miesiaczkowe sa takie spinajace caly brzuch.

zi13rjjgy7oea2if.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Violet no ja jestem ciekawa Twoich zdjęć bo pamiętam że sukienkę miałaś śliczna.... I prezentowałas się super więc w pełnej krasie z makijażem, fryzura i mężem obok na pewno robiłaś mega wrażenie.. Bo to chyba Ty pokazywałas nam zdjęcie w sukni ślubnej prawda??

tak, dobrze pamiętasz - kiedyś wkleiłam (jeszcze w ciąży zdjęcie sukni z przymiarki. Mogę na dzień dzisiejszy pokazać jedynie zdjęcia robione przez gości - niestety robione telefonem, więc słabej jakości iw sumie niewiele widać.

Poniżej ja i mój orszak - za rączkę idę z synkiem :) Trochę komicznie to wyglądało bo mu wyszła koszula ze spodni :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/138b60c24769.jpg

No i z mężem kroimy torta :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59c477ab8e71.jpg

Lotopałanka, Karolcia27, Dip88, Malutka_94, JaKa, Angelika83, bondzik007, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie.... :) aż się mi moje wesele przypomniało... Też miałam sukienkę z krótszym przodem :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower pięknie. Szczęka mi opadła :D Sama wyglądasz jak celebrytka, a ta cała Krupa się chowa przy tobie. Zdjęcia robione przez fotografa napewno będą boskie :)

Mkgk nie strasz, bo ja mam codziennie właśnie takie skurcze, że mi się spina macica. Położna oczywiście wczoraj powiedziała, że to normalne, ale tutaj to standard. Nie wspomnę że nie miałam ani razu robionego badania moczu,posiewu czy nawet sprawdzonej szyjki. Oni tu się zdają na naturę :/ Kur... XXI wiek mamy. Chyba zacznę szukać polskiego ginekologa :/

A żeby nie psuć sobie humoru to się pochwalę, że wczoraj kupiliśmy wózek i przed chwilą dostałam informacje, że prawdopodobnie już jutro zostanie dostarczony do domu, akurat mają jeszcze na magazynie. Wcześniej nic nie mówiłam, bo dostawa miała być za około 2-3 tyg :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dip... Gratuluję zakupu.... :)

Dip88 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja dziś zaszalalam i zrobiłam makaron z sosem pomidorowym mięsem mielonym z indyka i pieczarkami zagryzłam kiszona kapusta i popiłam woda z cytryną i mięta i cukier w normie ale się ucieszyłam...:)

My też zaszaleliśmy, tylko w drugą stronę ;) Mój M wrócił z pracy z pizzą. Teraz siedzę i się ruszać nie mogę z przejedzenia, a do tego przyznam się że wypiłam szklankę Pepsi. Rety dziewczyny jaka pyszna była, lepsza niż ta cała pizza, całą szklankę na raz wypiłam bo się oderwać nie mogłam, nie wiedziałam że coś może tak smakować :D Najgorsze jest to że teraz to mam ochotę całą butelkę wypić, ostatnio piłam przed ciążą, ale już schowałam i nie ruszam :P

Ogólnie to miałam się odnieść do twojego poziomu cukru i że super, ale przeżywam tą Pepsi. Chyba mi na głowę siadła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:25

Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha.... Pizze bym też zjadła ale to w grudniu... :) wtedy jednego dnia sama zrobię innego zamówię.... :) Mniam mniam... Moje menu rośnie z dnia na dzień... :p

Dip88 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    My też zaszaleliśmy, tylko w drugą stronę ;) Mój M wrócił z pracy z pizzą. Teraz siedzę i się ruszać nie mogę z przejedzenia, a do tego przyznam się że wypiłam szklankę Pepsi. Rety dziewczyny jaka pyszna była, lepsza niż ta cała pizza, całą szklankę na raz wypiłam bo się oderwać nie mogłam, nie wiedziałam że coś może tak smakować :D Najgorsze jest to że teraz to mam ochotę całą butelkę wypić, ostatnio piłam przed ciążą, ale już schowałam i nie ruszam :P

Ogólnie to miałam się odnieść do twojego poziomu cukru i że super, ale przeżywam tą Pepsi. Chyba mi na głowę siadła...

Diptłumacz to sobie tak, że organizm Twój bardzo pepsi potrzebował i nie można sobie wszystkiego odmawiać w tym szczególnym stanie :)

Fajnie, że udało Wam się kupić wózek - gratuluję. Potem będzie mniej na końcu kompletowania wszystkiego.

Dip88 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny w ogóle co jeszcze usłyszałam na wizytach u lekarzy - powiedziało mi to 2 ginekologów:
    że podobno statystycznie ciąże poczęte na przełomie marca/kwietnia a zwłaszcza te kwietniowe są najsłabsze i najczęściej w ciążach poczętych w tym okresie roku dochodzi do poronień. Nieźle, nie.

I jakby popatrzeć to w grudniu/styczniu rzeczywiście najmniej dzieci w roku się rodzi. Więc macie wyjątkowo mocne i zdrowe dzieciaczki! :)

Pytam lekarza czy mówi to tylko by mnie pocieszyć (bo znam wiele osób urodzonych w grudniu), odpowiedział, że nie, że są takie badania.

No to oczywiście w konsekwencji musiałam zadać pytanie który miesiąc w roku jest najlepszy na poczęcie dzieci, by ciąża była jak najbardziej zdrowa:
    Usłyszałam - "zaraz po urlopie" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:36

agniecha2101 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower ciekawe... Jednak jakoś nie potrafię uwierzyć w to co powiedział :P Ale powiem Ci, że mój synek został poczęty w czerwcu, tylko nie wiem czy jeszcze na urlopie czy po :P i ciążę, poród miałam super. A teraz tu boli, tam boli, a to krwiak był, a wtedy prawie całą ciążę mogłam fruwać i góry przenosić. Może coś w tym jest ;)

Violet Flower lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• mkgk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Violet Flower pięknie. Szczęka mi opadła :D Sama wyglądasz jak celebrytka, a ta cała Krupa się chowa przy tobie. Zdjęcia robione przez fotografa napewno będą boskie :)

Mkgk nie strasz, bo ja mam codziennie właśnie takie skurcze, że mi się spina macica. Położna oczywiście wczoraj powiedziała, że to normalne, ale tutaj to standard. Nie wspomnę że nie miałam ani razu robionego badania moczu,posiewu czy nawet sprawdzonej szyjki. Oni tu się zdają na naturę :/ Kur... XXI wiek mamy. Chyba zacznę szukać polskiego ginekologa :/

A żeby nie psuć sobie humoru to się pochwalę, że wczoraj kupiliśmy wózek i przed chwilą dostałam informacje, że prawdopodobnie już jutro zostanie dostarczony do domu, akurat mają jeszcze na magazynie. Wcześniej nic nie mówiłam, bo dostawa miała być za około 2-3 tyg :)

kochana nie strasze ja dlugo mialam skurcze i bylo ok a tu nagle 1cm.N8e wiem co myslec ale dzis spina mi sie co chwile

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    kochana nie strasze ja dlugo mialam skurcze i bylo ok a tu nagle 1cm.N8e wiem co myslec ale dzis spina mi sie co chwile

Ja mam coś takiego, że rano jak się budzę to mam taką twardą jak kamień kulę, dopóki nie zaliczę toalety, a już po toalecie puszcza. Może 1-2 razy w ciągu dnia mnie tak złapie, tyle że nie tak mocno jak rano mam i to bez względu na to czy siedzę czy leżę czy coś robię. I zawsze na wieczór przynajmniej raz też siedząc albo już w łóżku jak spać idę. Nie boli mnie to ani nic, poprostu czuję że się napina.

A ty narazie jak najwięcej odpoczywaj, leż, szyjka powinna się trochę wydłużyć. Ale napewno bądź pod kontrolą. Trzymam kciuki żeby się polepszyło.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ