Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra jak tylko będziesz mieć chwilę daj znać jak tam po wizycie
U mnie też już fajnie chłodno, biorę się za sprzątanie i będę co jakiś czas zaglądać. Pozatym coraz częściej mam zgage, właśnie teraz znów zaczyna mnie łapać... -
Hej wszystkim
Dip88 mnie też wczoraj złapała pierwszy raz w życiu, już wiem co przeżywa mój mąż, bo on z kolei ma często...
Azzura trzymam kciuki :-*
U nas też ochłodzenie (w końcu) ! Od razu człowiek się lepiej czuje też zabieram się zaraz za sprzątanie, a potem chyba leniwe popołudnie, bo nie mamy na dzisiaj żadnych planówAzzurra lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Mi w poprzedniej ciąży i teraz na zgage pomaga mleko. Zazwyczaj wystarczy jedna szklanka i przechodzi, a czasem trochę więcej
-
Azzurra wrote:Niestety mamy opóźnienie....brzuch mnie boli, z nosa kapie i generalnie to najchętniej bym stąd uciekła.
Zawsze się zastanawiam, co to jest ta zgaga i czy ją kiedykolwiek miałam:)
Trzymaj się kochana, zaraz będzie po wszystkim
Zgaga to takie pieczenie, palenie w przełyku, czasami aż w gardle. Ale nie jak przy chorobie, podchodzi takimi sokami z żołądka czasami. Ciężko opisać -
Inaa jakie świetne wieści! Ale takie błędy nie powinny się zdarzać no! ;/
U mnie wczoraj było chłodniej a dzisiaj znowu będziemy gooraaacoo. Musze upiec dwa placki i zmykam na basen pewnie. -
Azzura no widzisz Ja wiele lat byłam opiekunką i tylko taką opcję widziałam dla swojego dziecka Ale też widziałam pracę niektórych opiekunek i ciężko by mi było zaufać. A ułożyło się zupełnie inaczej i jak pierwszy dzień byłam na rozmowie w żłobku a mały poszedł na salę to miałam cały czas w wgląd w monitoring i to było super. Tyle że to też kwestia żłobka. Bo w między czasie dostał się gdzie indziej na dofinansowane miejsce i moja rozmowa z dyrektorką trwała 15min a moje dziecko wpsladło w histerię że nie mogłam to uspokoić. Także mimo że koszty mniejsze został w swoim i parę miesięcy później też się udało że dostał dofinansowanie.
I takim sposobem, nie wiadomo kiedy minął czas żłobkowy i nasz rozbójnik kończy 3 lata
Powodzenia na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:33
-
Cholera,
Nagrywarka się zepsuła:(
Coś próbują działać, ale pytanie czy się uda.
Chwilę poczekam, ale znając moje szczęście to będą dwie opcje: połówkowe bez nagrania dziś, albo przełożenie badań. A w poniedziałek muszę jechać do babci na wieś, bo rozpoczynamy remont. Czyli za bardzo nie mam kiedy.
Ale synka już chwilę wiedziałam:-)
-
Hej Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze badania!
Inaa, super ze powtorzylas wyniki, strach myśleć że w dzisiejszych czasach takie wpadki sie zdarzają, ale też znak że nigdy nie nalezy martwić się na zapas
Co do szyjki, to ja 2 tyg temu mialam 4cm, a wczoraj 4,7 u tej samej dr! Byla sama w szoku ale mierzyla pare razy i nic innego wyjsc nie chciało. A w sumie normalnie funkcjonowalam, chodziłam do pracy itd, zeszły week mielismy gości i grilla (co pisalam ze plecy mi nie wytrzymały przygotowań), fakt że potem na tyg po pracy odpoczywalam glownie na kanapie.
Myślę ze jak dzidzius napiera glowka na szyjke to ona się moze jakos odksztalca i wtedy wynik mierzenia jest inny. U mnie była wtedy glowka, a teraz jest pupcia w dół. W końcu to roznice mm i pewnie jakis nacisk tez ma znaczenie na pomiar.
mkgk lubi tę wiadomość
-
Karo tak czy siak szyjka ładna
Azzurra to nas trzymasz w niepewności
Ja już posprzątałam, jeszcze tylko podłogi muszę przemyć, a już czuję kręgosłup...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:17
-
Już po:)
Nagrywarka zadziałała:)
Mamy 394g zdrowego chłopca, wszystkie wymiary po środku norm, serduszko, nerki, cała reszta-bez zastrzeżeń.
Nie chciał za bardzo pozować, ale najważniejsze że wygląda na zdrowego Krzysia. Głowa do góry, a jakże. Szyjka prawidłowa. Wszystko gra:-) policzyliśmy nawet palce u rąk:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:28
Violet Flower, Dip88, Karolcia27, Malinowa_Czekolada, inaa, Malutka_94, bondzik007, Magdaa21, futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane. Ja wczoraj bylam na wizycie i podglądałam mojego okruszka. Chwalę się zatem bo rozpiera mnie radość
Kopiuj wklej :
No my już po wizycie. Dzidziuś zdrowy. Machal rączkami i nóżkami. Wszystko w porządku. Cale 63mm człowieka a tu ssie paluszka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b756c528453c.jpgViolet Flower, Dip88, Karolcia27, Kai, Lotopałanka, Malinowa_Czekolada, inaa, Malutka_94, Jagodagoi, bondzik007, Magdaa21, futuremama, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Azzura ale super, gratuluję
Vivanillka super wieści! Piękne zdjęcie Jesteś dla mnie nadzieją że i u mnie wkrótce nastana dobre wieści. Gratuluję i trzymam kciuki za spokojne kolejne miesiące -
Azzurra super, gratuluję
Vivanillka tobie także gratuluję maleństwa
Violet Flower jeszcze chwila i będziemy oglądać twoją kruszynke. Teraz twoja kolejViolet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet Flower ja niezmiennie trzymam kciuki za Twojego kropusia u mnie niestety stwierdzono hashimoto i cukrzycę ciążową (prawdopodobnie). Mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Także muszę się pilnować. Na szczęście do słodkiego mnie nie ciągnie. Jeśli będzie chłopak to imię mamy- Hubert a nad dziewczynką się zastanawiamy. Ale mam przeczucie że chłopak...
Violet Flower, Karolcia27 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Azzurra super, gratuluję
Vivanillka tobie także gratuluję maleństwa
Violet Flower jeszcze chwila i będziemy oglądać twoją kruszynke. Teraz twoja kolej
Dziękuję za wsparcie, jesteście Kochane :*Dip88, inaa, futuremama lubią tę wiadomość
-
Karo_88 wrote:Hej Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze badania!
Inaa, super ze powtorzylas wyniki, strach myśleć że w dzisiejszych czasach takie wpadki sie zdarzają, ale też znak że nigdy nie nalezy martwić się na zapas
Co do szyjki, to ja 2 tyg temu mialam 4cm, a wczoraj 4,7 u tej samej dr! Byla sama w szoku ale mierzyla pare razy i nic innego wyjsc nie chciało. A w sumie normalnie funkcjonowalam, chodziłam do pracy itd, zeszły week mielismy gości i grilla (co pisalam ze plecy mi nie wytrzymały przygotowań), fakt że potem na tyg po pracy odpoczywalam glownie na kanapie.
Myślę ze jak dzidzius napiera glowka na szyjke to ona się moze jakos odksztalca i wtedy wynik mierzenia jest inny. U mnie była wtedy glowka, a teraz jest pupcia w dół. W końcu to roznice mm i pewnie jakis nacisk tez ma znaczenie na pomiar.
piekna szyjka
ale masz racje mi wlasnie glowa naciskal.
Ale wczoraj jak poszlam do gin. on tym usg troche odciagnal malego. Bolelo jak diabli ale mlody sie troche odsunal.