X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    też miałam taka nadzieję że kilka mmoze się skrócić i to norma ale w internecie nic takiego nie znalazlam
    Ja miałam w czerwcu 4 cm szyjkę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c92c07f8b5d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/821447a72646.jpg

Jakieś opinie o tych dwóch laktatorach? :) Jakieś 150zl różnicy. Canpol tańszy:)
    Lovi podobno lepszy jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na odparzenia bardzo dobry jest Tormentile

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, z tego co widzę po nas to wcale te dalsze etapy nie sa spokojniejsze, te ruchy, szyjki, dolegliwosci ze strony innych ukladow.
    Dzis (pierwszy dzień zwolnienia) mialam siedząc w domu jakies wlasnie przemyślenia, że strach w ciazy to chyba towarzyszy cały czas, mimo tych ruchów czy badan. No i zabrnelam w jakies czeluscia internetu i fora, ze potem zalowalam.
    Muszę się jakos zorganizowac, żeby nie marnować czasu, ale ja przyzwyczajona do tempa w pracy mysle ze przede wszystkim musze sie przestawić do siedzenia samej poki Maz nie wróci (zawsze to on był pierwszy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 22:10

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd ja to znam Karo_88 ... ja już też tak do roboty nie łażę, ale przez to się rozleniwiam i leże cały dzien ;(.Czekam na męża, leże w jednej pozycji bo tak mogę pisać na laptopie.. eh i jem... masakra

Czy ruszajacy sie dzidziuś może być przyczyną luźnego stolca? Ja jak zawsze miałam problemy z zaparciamy tak teraz od 3 tyg latam codziennie, ale ... no właśnie ale- inaczej. Krew i mocz mam w normie i tak sie zastanawiam czy to nie niebezpieczne dla małej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 22:27

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy ! Od kilku godzin mam silny ból jajników, na początku bolał mnie cały brzuch a później przeniosło się na sam dół i czuję wyraźnie jajniki :-( dzidziuś się rusza, więc to mnie uspokaja, wzięłam no spe, pomogło na jakiś czas, ale potem znowu się zaczęło ... :-( Poczekam do jutra, mam nadzieję, że przejdzie. Nie czuje, że to rozciąganie macicy czy więzadła, a właśnie te jajniki, do tego odezwały się plecy, ale w tym miejscu co zawsze rwa kulszowa. Do lekarza z tym jutro?

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Pomocy ! Od kilku godzin mam silny ból jajników, na początku bolał mnie cały brzuch a później przeniosło się na sam dół i czuję wyraźnie jajniki :-( dzidziuś się rusza, więc to mnie uspokaja, wzięłam no spe, pomogło na jakiś czas, ale potem znowu się zaczęło ... :-( Poczekam do jutra, mam nadzieję, że przejdzie. Nie czuje, że to rozciąganie macicy czy więzadła, a właśnie te jajniki, do tego odezwały się plecy, ale w tym miejscu co zawsze rwa kulszowa. Do lekarza z tym jutro?
    Lepiej sprawdź, bo to różnie może być...

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym poszla do lekarza jesli by do jutra rano nie przeszło. Niewykluczone że te plecy mogą mieć z tym coś wspólnego, tyko wszystko tak blisko ze moze promieniować do przodu.
    Wzielam prysznic i położyłam się, posmarowalam brzuch oliwka i obudzilam tym chyba mala rozrabiare :) teraz mnie co jakis czas tyrpie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 00:31

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję problemów. Po pierwszej ciąży mogę stwierdzić, że zaden jej etap nie jest bezstresowy. I po porodzie nadal stres jest.
    Laktator mam reczny, Lovi. I tylko ten się u mnie sprawdził. Nie urywa piersi, a bylam nim w stanie odciągnąć nawet 130 ml na raz.
    Polecam też wkladki laktacyjne Lovi, takie z niby "koronką". Świetnie się trzymają, są duże, ale cieniutkie. Canpol ma beznadziejne wkladki. Zwijaja się, są małe i grube.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Ja już po badaniach krwi i moczu i z niecierpliwością czekam na wyniki głównie na HBS i toxo. Oby były dobre

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tylko do WC. Emek ściągnął... Teściową... Ale nie mam wyjścia teraz :/

O rety, mam nadzieję że masz fajną teściową :P Bo ja z moją to po kilku dniach bym zwariowała, w zależności od jej humorów. Ale teraz wasze zdrowie jest najważniejsze i dobrze że w ogóle masz kogoś. Oby te "kilka" miesięcy szybko wam zleciało i już bez żadnych niespodzianek.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

Karolcia ja bym leciała sprawdzić do lekarza. Koniecznie daj znać co u was.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK wrote:
    Witam dziewczyny :) Ja już po badaniach krwi i moczu i z niecierpliwością czekam na wyniki głównie na HBS i toxo. Oby były dobre

Trzymam kciuki za wyniki :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja z kolei wczoraj miałam szyjkę 51 mm, teraz to ja się zastanawiam, czy nie za długa.. bo jednak naturalnie się skraca.. u mnie nic.

Dip88 lubi tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wczoraj teście wrócili do siebie i zabrali ze sobą wnuka więc do piątku mamy z mężem czas dla siebie... Szkoda tylko że mąż musi chodzić do pracy i to jeszcze na nadgodziny... Ale chociaż wieczory razem.... :) we dwoje pierwszy raz od dawna.... Ale już tęsknię za młodym.... Jakoś mi tak dziwnie bez niego

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-* u mnie trochę lepiej, ale czuję się struta... Nawet wiem po czym :-( ból jajników minął, nie wiem co to było, ale przypuszczam, że może ogólnie od żołądka i częstych wizyt w WC wczoraj... Póki co, nie idę do lekarza, wydaje mi się, że to zatrucie pokarmowe...
    Jeszcze chciałam się zapytać, bo zdarzyło mi się dzisiaj to drugi raz, pierwszy kilka dni temu, że tak zrobiło mi się słabo, nogi jak z waty, miałam kołatanie serca i puls wywaliło mi na 146, bo mam ciśnieniomierz w domu, a ciśnienie znowu niskie.

Kciuki za wszystkie wizyty :-*
    Ja też muszę porobić badania przed wizytą, ale jakoś nie chce mi się pchać do miasta na ten upał jak na razie :-(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Dziewczyny, a ja z kolei wczoraj miałam szyjkę 51 mm, teraz to ja się zastanawiam, czy nie za długa.. bo jednak naturalnie się skraca.. u mnie nic.

To tylko się ciesz :) Ja w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam prawie 6 cm, zaczęła mi się skracać dopiero po 34 tc. W 39 tc chodziłam już z rozwarciem na 3 cm, a i tak skończyło się w 41 tc na wywoływaniu porodu przez brak skurczy. Nie masz czym się martwić :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    ja od wczoraj wieczora znowu mam skurcze i twardnienia... dziwne 3x dziennie nospa i dalej mam dolegliwosci. Stresuje mnie to... leze ale jak leze na plecach to mam wrazenie ze sie wzmaga zamiast zelzec

A może poproś lekarza o luteinę dopochwową. Ja dostałam 2x1 i czuję znaczną poprawę. Faktycznie na plecach jest najgorzej, ale ogólnie to jest mega poprawa już po 2-3 dniach stosowania. Magnez dalej biorę a no-spę mam brać tylko jakbym czuła spory dyskomfort

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej wszystkim :-* u mnie trochę lepiej, ale czuję się struta... Nawet wiem po czym :-( ból jajników minął, nie wiem co to było, ale przypuszczam, że może ogólnie od żołądka i częstych wizyt w WC wczoraj... Póki co, nie idę do lekarza, wydaje mi się, że to zatrucie pokarmowe...
    Jeszcze chciałam się zapytać, bo zdarzyło mi się dzisiaj to drugi raz, pierwszy kilka dni temu, że tak zrobiło mi się słabo, nogi jak z waty, miałam kołatanie serca i puls wywaliło mi na 146, bo mam ciśnieniomierz w domu, a ciśnienie znowu niskie.

Kciuki za wszystkie wizyty :-*
    Ja też muszę porobić badania przed wizytą, ale jakoś nie chce mi się pchać do miasta na ten upał jak na razie :-(

Dobrze że już lepiej i oby to było tylko zatrucie. Jednak gdyby nie przechodziło to skonsultuj się z lekarzem.
    Co do tego pulsu, kołatania serca itd to mi się też tak kilka razy zdarzyło, głównie przy tych upałach. Też robiło mi się słabo i jak mierzyłam sobie ciśnienie to wszystko skakało w górę. Mi położna powiedziała, że to normalne w ciąży, ale możesz powiedzieć o tym lekarzowi, bo tu u mnie to dla nich wszystko jest normalne, więc nie sugeruj się tym ;) Powiedziała mi tylko że w takich momentach najlepiej kłaść się na lewym boku z uniesionymi nogami i w sumie jak tak robiłam to po chwili przechodziło. Raz to nawet leżąc mi się tak zrobiło, że prawie zemdlałam, ale jak się obruciłam to przeszło.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    O rety, mam nadzieję że masz fajną teściową :P Bo ja z moją to po kilku dniach bym zwariowała, w zależności od jej humorów. Ale teraz wasze zdrowie jest najważniejsze i dobrze że w ogóle masz kogoś. Oby te "kilka" miesięcy szybko wam zleciało i już bez żadnych niespodzianek.
    Kochana moja jest taka, że mam ochotę dźgnąć ja tępym narzędziem :)

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ