Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia postaraj się dostać gdzieś do lekarza, a jak nie to odpoczywaj do swojej wizyty.
Azzurra właśnie zamierzam ubarwić trochę u położnej, bo tu inaczej się nic nie wywalczy. No zobaczymy
A co do anemii to też miałam od połowy ciąży i jeszcze jakiś czas po porodzie. -
A teraz żeby było śmiesznie, szkoda że mnie nie widzicie Zajadam mega pikantne chipsy po kryjomu i patrze jednocześnie przez okno czy mój M nie podjeżdża pod dom, bo wyszedł na chwilę zaraz by się czepiał że śmieci jem i takie tam. Znikają z prędkością światła
Czy ja jestem normalna? HahahaAzzurra, Karo_88, Karolcia27, Aga9090, Malutka_94, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Paula kupiłam używany, ale taki jaki chciałam. Już go mam wyprany haha i wyczyszczony, wózek kupiony był w Listopadzie 2017, wygląda jak nowy a połowe mniej kosztował z ekscytacji jedną noc nie spałam haha
Jezus jak mi sie teraz ta ciąża dłuży.. okropnie ! Już się nie umiem doczekać, a palić mi sie tak chce, że śnią mi się moje ulubione papierosy wiem, że brzydki nałóg. Niestety chęć się zwieksza bo teraz nie mogę eh...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79ab6aa8e3b1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:26
Dip88, Paula222, Lotopałanka, Aga9090, AMK, Malutka_94, bondzik007, Agus603, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:A teraz żeby było śmiesznie, szkoda że mnie nie widzicie Zajadam mega pikantne chipsy po kryjomu i patrze jednocześnie przez okno czy mój M nie podjeżdża pod dom, bo wyszedł na chwilę zaraz by się czepiał że śmieci jem i takie tam. Znikają z prędkością światła
Czy ja jestem normalna? Hahaha
Od czasu do czasu trochę śmiecia nie zaszkodzi:-) skoro ma poprawić humor...
Ja wczoraj zjadłam do wieczornego serialu 3/4 czekolady. A ostatnio miałam pogadankę że swoim doktorkiem bo zapytałam go,czy to normalne że po raz kolejny tak tyję w ciąży. A on na to, że widocznie ten typ tak ma, obejrzał nogi(?) stwierdził, że jak u baletnicy ( dobre, nie;)? i powiedział,żeby się tylko słodyczami nie opychać.
Wczoraj mialam te słowa w uszach pochłaniając te czekoladę.
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Inaa ja czasami też mam ochotę zapalić, ale trzeba wytrzymać. W poprzedniej ciąży odrzuciło mnie totalnie, a dym wyczuwałam na kilometr i mi już śmierdziało, a teraz przeciwnie.
Pozatym śliczny wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:28
-
Inaa śliczny wózek Bardzo pododbają mi się jasne kolory Ale ja jestem zmuszona kupować ciemniejsze, dużo jeździmy autem i mieszkamy na wsi więc wiadomo heh Piękny już nie mogę się doczekać aż też będę mieć w domu
Poza tym też mi się dłuży. Strasznie zaczęło. Jeszcze dobre 3 miesiące hehh nie wiem kiedy to zleci -
hm kupiony był w Listopadzie i gdyby nie mój upór zeby nami pachniał to nie był brudny prawie w ogole a też się bałam koloru. najwyżej będę prać chwila no i u nas na śląsku ten smog hahaha wyjde na godzine wrócę z czarnym
-
Azzurra wrote:Hahaha,
Od czasu do czasu trochę śmiecia nie zaszkodzi:-) skoro ma poprawić humor...
Ja wczoraj zjadłam do wieczornego serialu 3/4 czekolady. A ostatnio miałam pogadankę że swoim doktorkiem bo zapytałam go,czy to normalne że po raz kolejny tak tyję w ciąży. A on na to, że widocznie ten typ tak ma, obejrzał nogi(?) stwierdził, że jak u baletnicy ( dobre, nie;)? i powiedział,żeby się tylko słodyczami nie opychać.
Wczoraj mialam te słowa w uszach pochłaniając te czekoladę.
Nasze zachcianki są silniejsze, a najlepsze jest to że niektóre rzeczy lepiej smakują niż jak przed ciążą Diety i takie cuda to po ciąży, a teraz trzeba korzystać jak można. Ja to ostatnio nawet na wagę przestałam wchodzić, wolę nie patrzeć. Żadne tłuszcze mi nigdzie nie wiszą itd to jest ok Ja też w poprzedniej ciąży dużo przytyłam, jakieś 22-23 kg i po ciąży wszystko wróciło do normy bez diet.Oby teraz też tak byłoagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
No, ja to samo właśnie.tez dużo przytyłam i szybko zrzuciłam, ale nie powiem... zazdroszczę dziewczynom, co w całej ciąży tyja po 10 kg. No nic, trzeba liczyć na geny i na to,że tym razem też waga zejdzie. Z dwójką małych dzieci nie będę miała i tak czasu na jedzenie:-)
Trochę mi się przykro zrobiło, jak ciocia mnie nazwała grubaskiem ale co tam. Ta sama ciocia odwiedziła nas też wczoraj i zapytała, czemu ja właściwie jestem na zwolnieniu skoro się dobrze czuję.
Po raz kolejny zrobiło mi się przykro, bo faktu że w poprzedniej ciąży pracowałam prawie do porodu jakoś nie odnotowała.
Teraz też bym pracowała, ale kurczę nie oszukujmy się że zaszłam szybko w kolejna ciążę żeby posiedzieć w domu z pierworodną,więc troszkę bez sensu było by teraz wracać do roboty na kilka miesięcy i fundować córce żłobek.
-
Dip88 wrote:A teraz żeby było śmiesznie, szkoda że mnie nie widzicie Zajadam mega pikantne chipsy po kryjomu i patrze jednocześnie przez okno czy mój M nie podjeżdża pod dom, bo wyszedł na chwilę zaraz by się czepiał że śmieci jem i takie tam. Znikają z prędkością światła
Mnie się coraz ciezej lezy na plecach, spie na boku ale jak czytam albo oglasam cos na wznak, mam wrażenie że zaczyna brakowac powietrza. -
nick nieaktualny
-
O ja bym sobie zjadła takie chrupki serowe.... Mmmmm.... Ale i tak o dziwo największą ochotę mam na zakazane w moim przypadku słodycze... Aż mi dziwnie bo ja na co dzień nie przepadam za słodkim... Prędzej jakieś właśnie chrupki, paluszki, orzechy itd a tu jak mijam te kasy z batonami itd to masakra czasem aż skręca hahaha
-
nick nieaktualny
-
Hehe poprawiłaś mi humor:* no ogarnęłam trochę dom, u nas znowu upały okropne, więc siedzę w domu i popijam tą wodę, nakupiłam takich naturalnych soków i z buraka, ale póki co, powstrzymam się z wypiciem go, bo piłam przed ciąża i już mi strasznie obrzydł.
Jak można poprawić te wyniki oprócz brania suplementacji?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Aga9090 wrote:Karolcia ja miałam anemie. Jedz mięso wołowe, wątróbka, buraki, dużo produktów które zawierają żelazo. Z początku musiałam się zmuszać do jedzenia i cały czas bym mogła spać. jadłam jeszcze tabletki tandyferon fol
Dziękuję:* Chociaż wiem, że wątróbki nie wolno, ostatnio w szkole rodzenia położna też mówiła, żeby nie jeść.
Ja też chodzę taka jakby mnie walec przejechał ... w ogóle mam jakieś głupie, czarne myśli ostatnio, że urodzę dużo wcześniej, że mała będzie chora... ja nie wiem, coś mi się chyba z głową podziało;(
ehh... kopnijcie mnie w tyłek, bo tylko Wam tutaj żale wylewam.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualnyKarolcia ja tej wątróbki nie jadłam, bo po prostu nie lubię.. mięso wołowe, wieprzowe (kurczak ma mniej żelaza niż wołowe) no i dużo warzyw, jadłam też pomidory, szpinak, brokuł, sok z buraka no i po miesiącu żelazo mi podskoczyło z 5 do 44. Ferrytyne też miałam sporo poniżej normy
-
Mnie znowu wkurza, że wszyscy mówią, że mam mały brzuch... jak mówię, że to 6 miesiąc, to takie zdziwienie... Jak duży to źle, mały też źle. Kobieta przytyje 20 kg to źle, a jak 10 kg to też źle... Z usg szpitalnego wynika, że mała jest 3-4 dni młodsza, waży 650 g, aplikacji pokazuje, że w 24 tyg waga to 600 g, więc jest ok.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualny