Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no przyszedł lekarz, pomacal brzuch, zrobili badanie takim przenośnym ktg, ale dobrze wszystko i orzekli, że mam zostać do jutra... Bez sensu, skoro już czuję się okej, pewnie żadnych badań już nie będą robili ani USG i jutro rano mnie wypiszą też bez zrobienia badań... Nie wiem sama, myślę nad wypisem na żądanie ale nie wiem czy dobrze zrobię4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hej Po wpisywałam wszystkie wizyty i zmiany dat
Dziś mam swoją 100 dnówkę do porodu
Karolcia współczuję przeżyć ! Skurcze jelitowe też potrafią być mocne Dobrze, że już lepiej i jesteś pod opieką lekarzy. A co mówili lekarze? Jak szyjka?
Malutka_94, Dip88, inaa, olciaa, futuremama lubią tę wiadomość
-
Hej
U mnie jeszcze goście ja już padam... Nie służą mi chyba wizyty....
Karolcia współczuję przeżyć...ale dobrze ze wszystko w porządku... Masz rację pewnie jak to w weekend żadnych badań Ci już nie zrobią ale mimo wszystko zostałaby ta jeszcze jedna noc skoro tak chcą... A może akurat jeszcze jutro jakieś usg zrobią...
Wczoraj pierwszy raz widziałam i poczułam ruchy małej w okolicach pępka.... a noc miniona to tragedia jakaś... Co chwila jakieś skurcze w lydkach aż nie mialam już mocy wstawać z łóżka.... A ból łydek dopiero przed chwilą mi ustąpił
Spokojnej niedzieli kochane... -
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Nie no przyszedł lekarz, pomacal brzuch, zrobili badanie takim przenośnym ktg, ale dobrze wszystko i orzekli, że mam zostać do jutra... Bez sensu, skoro już czuję się okej, pewnie żadnych badań już nie będą robili ani USG i jutro rano mnie wypiszą też bez zrobienia badań... Nie wiem sama, myślę nad wypisem na żądanie ale nie wiem czy dobrze zrobię
Ale ty zostań do jutra to tylko jeden dzień, dasz radęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 10:29
-
Karolcia ja też myślę żebyś została, to tylko jeden dzień. A może jutro przed wypisem jeszcze jakieś badanie zrobią.
-
mokka wrote:Karolcia lepiej zostań, to tylko jeden dzień.
Dziewczyny kochane, czy jest gdzieś lista w co należy się zaopatrzyć ?
Wklejam to co skopiowałam tutaj z forum
1. Sól fizjologiczna, gaziki
2. Maść Bepanthen
3. OCTANISEPT
4. Gruszka do nosa, nożyczki do paznokci, szczotka do włosów
5. Termometr do wanny, termometr dla dziecka
6. Podpaski poporodowe BELLA
7. Majtki poporodowe
8. Wkładki laktacyjne
9. Chusteczki nawilzające Water Wipes (bardzo polecała koleżanka, w domu będziemy stosować waciki z przegotowaną wodą, a chusteczki tylko na wyjścia).
10. Maść do brodawek
Woda morska w sprayu do noska
Paracetamol w czopkach
Silikonowe osłonki na sutki
Podkłady takie pod prześcieradło
2gi wpis:
DLA MAMY:
- chusteczki nawilzane,
- Papier toaletowy
- balsam do ust
- mały ręcznik do twarzy i duży do kapieli
- koszula
- podkłady poporodowe (canpol)
- podpaski (podpaski canpol są podobno lepsze od belli bo mają od spodu klej, a bella nie mają)
- klapki pod prysznic
- gumka do włosów
- majtki wielorazowe - siateczkowe, wygodne są bokserki
- wkładki laktacyjne zelowe
- płyn do higieny intymnej Ginexid,
- szlafrok
- maść do sutkow - czysta lanolina lub dla mam z ziaji,
- woda (podobno dobrze mieć butelkę z dziubkiem), kubek, sztućce,
- ręcznik papierowy (po porodzie lepiej po kąpieli podcierac się takim niż zwykłym frotte)
DLA DZIECKA :
- ubranka (tu już nie będę się rozpisywać każda wie mniej więcej co)
- zamiast octeniseptu lepszy jest podobno ocedin mini 0+,
- sól fizjologiczna i gaziki
- chusteczki waterwipes
- 20 - 30 pampersow,
- pieluchy tetrowe (warto mieć jak zabierają dziecko na badania zawsze pieluche i pampersa ze sobą)
- ręcznik,
- płyn do kąpieli (emolium lub zwykły babydream, zależy, czy ktoś chce dawać emolienty od początku, czy nie)
- termometr - położna polecala Microlife 150,
- witamina D (bez oleju w składzie, można dawać kropelke na piers i przystawiac)
- krem na zimę do wychodzenia na dwór
- na odparzenia zielony linomag lub bepanthen,
- płyn do prania lovela lub biały jeleń
- do paznokci obcinaczka (trzeba obcinać na prosto i jest łatwiej niż nozyczkami) i pilnik żeby te ostre boki przepilowac.
Nie pamiętam która z Was to zamieściła to nie zacytuję
Karolcia Kochana trzymaj się, współczuję stresu ale dobrze, że z dzidzią ok i że już przeszło :*mokka lubi tę wiadomość
-
Hejo
apropo toxo - wystarczy robić IgM jak się nie miało bo IgG świadczy o tym czy kiedyś przeszłyśmy a awidność o tym kiedy mniej wiecej. Jeśli miałyśmy IgG ujemne to awidności nie robimy bo jest droga a i tak nic nie da bo nie przechodziłyśmy toxo . IgM świadczy o świeżej infekcji lub jej braku
Ja również wychowana na wsi wsrod kotów , zawsze co spadło do piaskownicy/ na ziemie było zjadane i nigdy nie miałam toxo . Niestety nie unikniemy, ponoć nawet źle umyte sałatki z restauracji mogą być potencjalnym zagrożeniem wiec nie wiadomo co byśmy robiły i tak jak nas ma trafić pech to trafi.
Karolcia- ja współczuje bo często miewałam niedrożność jelit i mam wrażenie, że to gorsze skurcze niż poród. :* Dobrze, że Ci przeszło
Paula śliczne włosy
Możesz mi wpisać wizyte na 13.09 godz. 9.30
KUPIŁAM WÓZEK aaaaa przez to nie mogłam spać .. tak mi się podoba. Udało nam się kupić w super stanie Bebetto Holland model z tego roku potem pochwalę się zdjęciami hihihiolciaa, Dip88, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj znowu upał. Mamy gości, ale powiem wam, że mimo tego że bardzo lubię zapraszać znajomych i robić dla nich jedzenie to już jest ostatnia impreza u mnie w tym roku.
Nie wiem jak u was,ale mi zaczyna już kręgosłup dawać nieźle w kość. -
Karolcia27 współczuje przeżyć i stresu ale w szpitalu lepiej zostać i być pod opieką. Mam nadzieje, że będzie dobrze.
Ja mam często tak, że bolą mnie jelita ze stresu a ze stresuja sie na okrągło pierdołami to te uczucie praktycznie mnie nie opuszcza. Dodatkowo mam nową przypadłość ciążową..hemoridy mnie dopadły;/ Sory, że tak od dupy storny;p.
Jutro doktorek, trochę się stresuje co powie na te wyniki glukozy i w ogóle ale czuje kopniaki małego to mnie uspakaja:d.
Musze zajrzeć na te 5-10-15 skoro mówicie, że fajne promocje, bo już też powoli zaczynam kompletować ubranka. Ostatnio byłam u teściowej,bo kazała mi przyjechać zobaczyć co nakupiła, żebym się nie powtarzała. Laski doznałam szoku....nie mam naprawdę nic przeciwko używanym rzeczom bo naprawde idzie znależć prawdziwe perełki, ale ona pokazała mi dwa worki ciuchów z których podobały mi się może z dwie rzeczy....Poza tym sama robie porządki w szafkach bo nie mam za dużo miejsca na przechowywanie a planuje dokupić tlyko jedną komodę i nie bedzie miejsca na rzeczy, których i tak nie bede ubierac. Nie chce być niewdzięczna, bo naprawdę ciesze sie ze sie stara i coś kupuje,ale kurde no ciuszki we wszystkich kolorach teczy z jakimiś slonikami i ogolnie wygląd jak za komuny to nie dla mnie .... powiedziałam jej delikatnie ze ma sie juz wstrzymać bo mam jeszcze dostać od innych, ale no jak ja jej mam poiedzieć, żeby mi nie kupowała takich rzeczy bo wole jakby kupiła mi jedną rzecz z pepco chociażby niz 15 z komisu za 2 zl .... ehhhhh bałam się że tak będzie -
Aguś no to nieciekawie. Może powiedz teściowej, żeby nie kupowała bo masz już wszystko A hemoroidów współczuję, ja miałam po porodzie
Karolcia daj znać co u ciebie? Czy wszystko ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 20:50
-
Agus603 wrote:Karolcia27 współczuje przeżyć i stresu ale w szpitalu lepiej zostać i być pod opieką. Mam nadzieje, że będzie dobrze.
Ja mam często tak, że bolą mnie jelita ze stresu a ze stresuja sie na okrągło pierdołami to te uczucie praktycznie mnie nie opuszcza. Dodatkowo mam nową przypadłość ciążową..hemoridy mnie dopadły;/ Sory, że tak od dupy storny;p.
Jutro doktorek, trochę się stresuje co powie na te wyniki glukozy i w ogóle ale czuje kopniaki małego to mnie uspakaja:d.
Musze zajrzeć na te 5-10-15 skoro mówicie, że fajne promocje, bo już też powoli zaczynam kompletować ubranka. Ostatnio byłam u teściowej,bo kazała mi przyjechać zobaczyć co nakupiła, żebym się nie powtarzała. Laski doznałam szoku....nie mam naprawdę nic przeciwko używanym rzeczom bo naprawde idzie znależć prawdziwe perełki, ale ona pokazała mi dwa worki ciuchów z których podobały mi się może z dwie rzeczy....Poza tym sama robie porządki w szafkach bo nie mam za dużo miejsca na przechowywanie a planuje dokupić tlyko jedną komodę i nie bedzie miejsca na rzeczy, których i tak nie bede ubierac. Nie chce być niewdzięczna, bo naprawdę ciesze sie ze sie stara i coś kupuje,ale kurde no ciuszki we wszystkich kolorach teczy z jakimiś slonikami i ogolnie wygląd jak za komuny to nie dla mnie .... powiedziałam jej delikatnie ze ma sie juz wstrzymać bo mam jeszcze dostać od innych, ale no jak ja jej mam poiedzieć, żeby mi nie kupowała takich rzeczy bo wole jakby kupiła mi jedną rzecz z pepco chociażby niz 15 z komisu za 2 zl .... ehhhhh bałam się że tak będzie
powiedz mezowi by z tesciowa pogadal... wspolczuje bo trudna syt. ona chce dobrze...a wychodzi roznie.
-
a mnie wkurzaja poniszczone rzeczy ze niektorzy daja poplamione i znoszone
... taka ze mnie niewdziecznica
i tez tak myslalam ze bede uzywane brala ale teraz widze ze czasami lepiej pare groszy wiecej i nowe. Teraz na przecenie mozna naprawde kupic ladne i tanie