Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Mnie znowu wkurza, że wszyscy mówią, że mam mały brzuch... jak mówię, że to 6 miesiąc, to takie zdziwienie... Jak duży to źle, mały też źle. Kobieta przytyje 20 kg to źle, a jak 10 kg to też źle... Z usg szpitalnego wynika, że mała jest 3-4 dni młodsza, waży 650 g, aplikacji pokazuje, że w 24 tyg waga to 600 g, więc jest ok.
-
Pojechałam tylko po mamę do pracy bo zaczął padać deszcz.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5037b270745b.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:33
Karolcia27, Aga9090, inaa, Dip88, Malutka_94, bondzik007, Violet Flower, agniecha2101, Jagodagoi, Paula222 lubią tę wiadomość
-
inaa wrote:Paula kupiłam używany, ale taki jaki chciałam. Już go mam wyprany haha i wyczyszczony, wózek kupiony był w Listopadzie 2017, wygląda jak nowy a połowe mniej kosztował z ekscytacji jedną noc nie spałam haha
Jezus jak mi sie teraz ta ciąża dłuży.. okropnie ! Już się nie umiem doczekać, a palić mi sie tak chce, że śnią mi się moje ulubione papierosy wiem, że brzydki nałóg. Niestety chęć się zwieksza bo teraz nie mogę eh...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79ab6aa8e3b1.jpgAga9090, inaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o to to ! Ja mojemu mówie, że nie chce żadnych prezentów na urodzenie tylko czteropak i wagon moich fajek. Boże pomyślicie- jaka patola. Hahah akurat lubię napić się piwa - szczególie w upały a teraz muszę raczyć sie tym oszustwem czyli 0,0 - fuj.
bondzik007 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś zrobiłam wycieczkę po sklepach z wózkami, chyba się zdecydowałam i wiem czego chcę. A to akurat u mnie bardzo rzadko spotykane )))
poza tym zastanawiam się nad zmianą pralki. Czy któraś z Was ma pralko- suszarkę ? -
nick nieaktualny
-
Eh - moja matka mnie tak wkurzyła. Nie zamierza nam pomóc w opiece - bo ona jeszcze młoda i w ogole ma swoje imprezowe życie - nie lubi się zajmować dziećmi. Napisałam jej, że fotelik samochodowy który wzieliśmy od niej po moim bracie ( ma 11 lat ) - mimo, że wygląda jak igła, funkel nówka to i tak musimy kupić nowy bo ponoć po 4 latach nie wolno ich używać. Materiały tracą na właściwościach i bezpieczeństwie . Wiecie co mi odpisała? " O rany ! Przestań głupnąć" ...
Czy ja już faktycznie zwariowałam ? Może to ja faktycznie zwariowałam na punkcie tego dziecka? czuje się przez to dzisiaj fatalnie... może to ja faktycznie wszystko wyolbrzymiam? -
Ja od bardzo dawna za bardzo alkoholu nie pije, czasem przed ciążą jakiegoś drinka wypiłam, ale to raz na kilka miesięcy. Chyba za młodu już swoje wypiłam Za to paczką fajek po porodzie nie pogardze
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Hej
Pisałyście o chrupkach surowych, a ja właśnie takie wsuwam
Karolcia, mi też dużo ludzi nie wierzy że to 6 m-c. Ludziom nie dogodzisz..
Też bym się napiła prawdziwego piwka albo domowej nalewki, byliśmy ostatnio u wujka i sobie popijali a ja siedziałam przy 0%. Nawet rodzynki nie mogłam spróbować, bo były w spirytusie
Mój mały akrobata tak mocno dziś się do pęcherza przytulił, że myślałam że się posikam jak wsiadałam do samochodu on tak zasnął, a ja cierpiałam, dobrze ze do domu było bliskoMalutka_94
-
Cześć dziewczyny
a ja Wam powiem, że odkąd wznowiłam starania o dzidziusia to jakoś mnie nie ciągnie do alkoholu. Po ciągu weselno-wakacyjnym chyba mam dość na jakiś czas
Mam do Was pytanie odnośnie progesteronu. Może się bardziej orientujecie ode mnie
Z racji że to mój 1 cykl staraniowy po przerwie, dziś w 22 dc zbadałam rano poziom progesteronu.
Wynik mam dosyć wysoki - 28,37 ng/ml (przy normie dla fazy lutealnej do 1,83 -23,9 ng/ml).
Czy to nie jest tak że poziom progesteronu w ciągu doby się waha i nie ma się co nakręcać że to już ciąża?
Badałam jakoś po 8 rano. A do badań skłoniło mnie delikatne plamienie (kawa z mlekiem), które mam od wczoraj. Myślałam że to z powodu niskiego progesteronu. Ale chyba raczej niski nie jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:18
-
Violet Flower wrote:Cześć dziewczyny
a ja Wam powiem, że odkąd wznowiłam starania o dzidziusia to jakoś mnie nie ciągnie do alkoholu. Po ciągu weselno-wakacyjnym chyba mam dość na jakiś czas
Mam do Was pytanie odnośnie progesteronu. Może się bardziej orientujecie ode mnie
Z racji że to mój 1 cykl staraniowy po przerwie, dziś w 22 dc zbadałam rano poziom progesteronu.
Wynik mam dosyć wysoki - 28,37 ng/ml (przy normie dla fazy lutealnej do 1,83 -23,9 ng/ml).
Czy to nie jest tak że poziom progesteronu w ciągu doby się waha i nie ma się co nakręcać że to już ciąża?
Badałam jakoś po 8 rano. A do badań skłoniło mnie delikatne plamienie (kawa z mlekiem), które mam od wczoraj. Myślałam że to z powodu niskiego progesteronu. Ale chyba raczej niski nie jest?
Kochana progesteron masz bardzo ładny:* trzymam kciuki za II kreseczki:* teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość:*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Kochana progesteron masz bardzo ładny:* trzymam kciuki za II kreseczki:* teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość:*
Byłoby super, ale myślę, że to byłoby zbyt piękne, gdyby już za 1 razem się udało, dlatego za bardzo się nie nastawiam
Poza tym tak sobie myślę, że jeśli zajdę w ciążę w najbliższych miesiącach to rodząc w lecie będę się męczyć w najgorszych upałach. Chyba już dużo lepszy ten Wasz grudzień -
Badałam jakoś po 8 rano. A do badań skłoniło mnie delikatne plamienie (kawa z mlekiem), które mam od wczoraj. Myślałam że to z powodu niskiego progesteronu. Ale chyba raczej niski nie jest?
Violet u mnie wlasnie na takim etapie progesteron sugerowal ciaze i teraz mamy 25 tydzienViolet Flower lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Bardzo ładny progesteron. Moja koleżanka w cyklu kiedy zaszła też badała i miała podobny ja z kolei właśnie plamiłam kawą z mlekiem, ale było to jednorazowe. Wiadomo, ze nie ma się co nakręcać ale życzę z całego serducha II :*
Nie piszę, bo się urlopujemy z mężem wczoraj sie wygrzalismy a dzisiaj trochę popadało ale nie ma co narzekać, ważne że możemy ten czas spędzić we dwójkę
Inaa wózek jest przepiękny. Mój wymarzony! tez chyba kupię używany ale najpierw chciałabym pooglądać je w sklepach bo cały czas się zastanawiam czy holland czy tito a może adamex vicco na żelowych kolachViolet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Karolcia dzięki za kciuki:*
Byłoby super, ale myślę, że to byłoby zbyt piękne, gdyby już za 1 razem się udało, dlatego za bardzo się nie nastawiam
Poza tym tak sobie myślę, że jeśli zajdę w ciążę w najbliższych miesiącach to rodząc w lecie będę się męczyć w najgorszych upałach. Chyba już dużo lepszy ten Wasz grudzień
Maj to jeszcze nie takie upały, gdyby udało Ci się już teraz -
Mezatka2015 wrote:Violet u mnie wlasnie na takim etapie progesteron sugerowal ciaze i teraz mamy 25 tydzien