X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Co do męża na badaniu obciążenia to pojedziemy na 7 i będzie mógł spokojnie pojechać po 9 do pracy więc chyba go wezmę.

Aga - Ile dziennie brałaś tardyferonu? 1 czy 2 tabletki?

Piękny wózeczek mi się wcześniej przewinął :)

Violet - trzymam Kochana kciuki moooocno :*

Ja wyjechałam na tydzień do siostry, i tak siedzę całymi dniami w domu więc uznałam że się trochę rozerwę. Trochę mam żal pupy do męża chociaż wiem że nie powinnam.. Egoistyczne z mojej strony ale trochę mi przykro że jak wie że ja nie mogę szaleć przez to moje łożysko to on sobie lata po basenach, rowerach i innych wydarzeniach a ja siedzę jak ten palec w domu kiedy chociaż w weekend fajnie by było posiedzieć z nim.. Wiem że to ja jestem w ciąży ale kurna..boli mnie to.. Czy ostro przesadzam? Staram się być wyrozumiała i go często wypycham gdzieś ale jak sam sobie organizuje czas to czuję się pominięta :(

Sorki za żale :D

Violet Flower lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, to chyba hormony, ja też tak mam. Męża wypycham, ale jak gdzieś pojedzie do kolegi beze mnie to łzy mi kapią :p tak samo z zasypianiem - wiem że musi wstać wcześnie i wysyłam go jak tylko nic już nie musi robić, ale wystarczy że zaśnie i nie powie mi dobranoc i czuję się opuszczona. Denerwuje mnie to :D

Azzurra, może córce się jeszcze zmieni :p jak byłam mała to miałam takie prościutkie włosy, mama mi specjalnie od szczotki końcówki podwijała. Aż któregoś razu fryzjerka zakręciła mi loki i tak już zostało. Teraz mam ładnie pofalowane, ale wtedy wyglądałam jak jakiś pudel. A w dodatku te włosy miałam krótkie i pewna kobieta pomyliła mnie z chłopcem :O

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:

Co do męża na badaniu obciążenia to pojedziemy na 7 i będzie mógł spokojnie pojechać po 9 do pracy więc chyba go wezmę.

Ja wyjechałam na tydzień do siostry, i tak siedzę całymi dniami w domu więc uznałam że się trochę rozerwę. Trochę mam żal pupy do męża chociaż wiem że nie powinnam.. Egoistyczne z mojej strony ale trochę mi przykro że jak wie że ja nie mogę szaleć przez to moje łożysko to on sobie lata po basenach, rowerach i innych wydarzeniach a ja siedzę jak ten palec w domu kiedy chociaż w weekend fajnie by było posiedzieć z nim.. Wiem że to ja jestem w ciąży ale kurna..boli mnie to.. Czy ostro przesadzam? Staram się być wyrozumiała i go często wypycham gdzieś ale jak sam sobie organizuje czas to czuję się pominięta :(

Brałam 1 x1. 2 godziny przed jedzeniem i 2 godziny po nie wolno ani jeść i ani pić nabiału, bo żelazo nie wchłania się z nabiałem

• mokka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:

Nie przesadzasz !!!! Zrobiłabym to samo! u mnie też przez szyjkę tryb leżąco-siedzony wiec oczekuje od meża, by troche więcej się mna interesował, właściwie nie robimy nic szalonego, ale jedziemy razem na obiad/kolacje, albo po prostu jest obok :)

Ps czy któraś z Was planuje zakup wózka Mima?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie czekając na ostatnie pobranie przy krzywej. Ej, ja nic nie czuję :D żadnych mdłości, osłabienia etc. Wychodzi na to, że niepotrzebnie męża ze sobą ciągnęłam.
    Glukozę dostałam cytrynową i całkiem smaczna :)

Poza tym u mnie nic nowego, może w tym tygodniu wreszcie zmobilizujemy się z mężem do obejrzenia wózków, bo nic nie oglądaliśmy, nawet w necie. Jakoś w ogóle mnie to nie kręci. Poza częścią ubranek nie mam nic. Ani z drobnostek typu kosmetyki ani z większych jak wózek właśnie czy łóżeczko. Chyba jestem jakaś inna...Jak Was tak czytam to tyle wiecie, macie spore obeznanie a ja nie dość że nie mam wiedzy to nawet specjalnych chęci...

Dip88 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra ja się spodziewałam jakiegoś afro u ciebie, bo tak pisałaś o tych mopach i w ogóle :D A tu widzę piękne kręcone włosy, bardzo mi się podobają :)
    Ja miałam loczki do 3 roku życia po pierwszym poważnym obcięciu już nie wróciły, do tej pory mam proste.

Magiccherrycupcake to chyba normalne w naszym stanie, bo widzę że większość z nas ma jakieś żale do facetów :P Mój M często wraca z pracy 16-18, a po 19-20 jak oglądamy tv potrafi już tak zasnąć na kanapie i śpi do rana. Też się wściekam, wychodzi na to że jestem zła bo jest zmęczony, a to chodzi o to że brakuje mi go i spędzonego razem czasu. Teraz sobie zrobił urlop, ale i tak na tym urlopie 2 razy dziennie potrafi jechać do różnych klientów coś załatwić. Czasem jadę z nim to chociaż jadąc autem pogadamy itd no ale nie zawsze mi się chce i zresztą co to za frajda. No, ale ktoś pracować musi ;)

Azzurra lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • inaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam Was w III trymestrze :O ! <3
    Niby szybko zleciało, aleteraz się dłuży hehehe

Violet Flower, Dip88, Aga9090, Malutka_94, Paula222, Karolcia27, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura piękne włosy!! :)
    Zazdroszczę moje proste jak patyki nie podatne na układanie :)

Magic Cherry Cupcake, żale jak najbardziej zrozumiałe. Chyba większość facetów tak ma, jak nie włożysz przysłowiowego palca do oka to nie załapią sami z siebie czego nam kobietom potrzeba :)

Ina gratulacje. Teraz już będzie z górki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:44

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3 Wg Belly zaczęłam dziś 7 miesiąc <3

Aga gratuluję wyników krzywej ( i zazdroszczę :P )

Karolcia27 do mnie też każdy, że mam mały brzuch. Na szczęście od około 2 tyg rośnie jak szalony i zaczyna wyglądać na ciążowy :)

inaa ja też zawsze raczyłam się piwem 0 %, a przy cukrzycy nawet tego nie mogę :P Czuję się jak jakaś chora :/

Ja mam ochotę na piwo z sokiem malinowym, UWIELBIAM !!

Violet Flower moooooocne kciuki za piękne II !!!!

Azzurra wow masz pięknie kręcone włosy :)

Azzurra, Dip88, Aga9090, Malutka_94, Karolcia27, Violet Flower lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Dip88, u mnie jest afro-po rozczesaniu. Niestety nie złożone z pięknych loczków, tylko z czegoś na kształt stogu siana w który uderzył piorun.

Jaszmurka, ja w pierwszej ciąży też bardzo późno zaczęłam kompletowanie wyprawki. Koleżanki z pracy pokazywały mi wózki, strony z ubrankami etc. a ja jakoś nie czułam potrzeby oglądania, nudziło mnie to wręcz. Mimo to zdążyłam wszystko dopiąć na ostatni guzik, więc spokojnie.

Powiem Wam ze mnie mąż z rana tak wkurwi...rzyl, że coś okropnego. Chyba przez ciśnienie wywołane kłótnią, brzuch mi stwardniał. Tak jakby macica zareagowała na stres:)albo synek się też zdenerwował:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, jak tam dzisiaj nastrój i samopoczucie??

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane za słowa pocieszenia, dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam :) :*

Azzurra piękne włoski :) Ja zawsze chciałam mieć kręcone a mam proste jak druty :)

vcvau8q.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a ja zaczynam dzisiaj 6-sty miesiąc <3 Jeju <3 Jak to szybko zleciało i już w sumie tak niedaleko.. :)

A wracając do męża to raz mnie na prawdę "rozbawił", zdarzyło mu się że miał mieć spotkanie z kuzynem, które mu kompletni nie pasowało i po rozmowie z nim przyszedł do mnie i powiedział, że NAŚCIEMIAŁ mu, że ja muszę się oszczędzać itd i on powinien teraz ze mną siedzieć i zapewniać mi rozrywki. NAŚCIEMIAŁ ! Czaicie? Noż myślałam że go uduszę.. Zapytałam się "a nie musisz?" i zlał to pytanie. Noż czasem mam ochotę zepchnąć go ze schodów.

vcvau8q.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale śliczna dziewczynka <3

Aga9090, Malutka_94 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu :)

Ciężka noc za mną, każdy dźwięk mnie budził i w dodatku budziłam się przestraszona. Na dobre zasnęłam dopiero po 3, jak mnie Mąż uspokoił, bo zaczęłam płakać z tego wszystkiego.

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Ci Mezowie. Moj wczoraj zagail, ze we wrzesniu moze weźmie tydz urlopu bo jeszcze nie czuje się wypoczęty, i najpierw pojedziemy do rodziców (jesteśmy z jednej miejscowości) a potem on zostawi mnie u mojej mamy i pojedzie z kolegą na pare dni w Bieszczady 450 km na rowerach (oczywiscie to pomysł kolegi, za ktorym ja niezbyt przepadam - wciąż poszukujacy singiel który zawsze próbuje odciagnac Malzona na jakies męskie wyprawy) !!! Ja rozumiem, ze nie wszędzie musimy jeździć razem (niech jedzie na rower na 1-2 dni na weekend), ale kurde! Skoro ma plan wziąć urlop, to spedzmy go tak żeby obie strony były zadowolone... no i tez sie zdenerwowalam, ze mu takie pomysły chodzą po głowie... A moze ze mną cos nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:31

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po dość długiej nie obecności ale mąż miał wolne był w domu i tak cały czas gdzieś jeździliśmy załatwialiśmy nie było kiedy pisać dopiero dziś nadrobiłam forum .
    U nas wszystko dobrze chociaż dziś w nocy prawie nie spałam mały strasznie kopał i do tego brzuch mi twardnial ale teraz już jest lepiej tez , już jestem tez po badaniu glukozy byłam na nim z mężem chociaż nawet dobrze zniosłam to badanie to wolałam żeby był ze man wrazie w żeby samemu autem nie jechać w te upały mąż kupom mi glukozę cytrynowa i faktycznie jest lepsza od zwykłej , w sobotę mam wizytę u lekarza.

Co do wit K ja tez miałam w karcie napisane żeby tylko podawać witaminę D gdyż K już corka w szpitalu dostała a rodziłam w 02.2017

Tez skorzystałam z promocji w 5.10.15 i dziś mi paczka przyszła .

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Co do loków zdjęcie nr 1 rozczesane tylko na mokro.
    Zdjęcie nr 2 rozczesane na sucho :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/722921489012.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/285a504caff2.jpg

Ale kochany słodziaczek:* jak Ania z Zielonego Wzgórza:)

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Karolcia, jak tam dzisiaj nastrój i samopoczucie??

Hej wszystkim:* u Nas trochę lepsze samopoczucie, chociaż nadal czuję się osłabiona, mąż mi wpycha wodę, której już mam serdecznie dość :/ bóli brzucha póki co nie mam, ale też od wczoraj nie byłam w wc, chociaż pewnie za wiele w tych jelitach jeszcze nie ma, bo trzymam dietę póki co i mało jem.
    Jak na razie odpoczywam w domu, wczoraj sprzedaliśmy samochód do tego wszystkiego, tak mi było ciężko się z nim rozstać, bo był piękny:P no i jestem uziemiona trochę, poza tym mieliśmy tylko jeden, bo ja do pracy miałam blisko, a mój mąż śmiga teraz na rowerze, bo póki co w moim mieście jest paraliż komunikacyjny, bo zburzyli główny most, są objazdy i mega korki, trzeba stać co najmniej godzinę, żeby dojechać do centrum, czy to w tygodniu, czy w weekend, czy o 7 rano, czy o 18...

Kochane, zrobiłam wczoraj to zamówienie w gemini;) wrzucę Wam zaraz zdjęcia, może komuś się przyda:) nie kupiłam wszystkiego, bo nie było, ale resztę dokupię w rossmanie.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3a4a0bc69af.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/787f27d25ea9.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d64b0c27e1f.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7629bb2f4ee7.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9d2da1d8061.png

Mam nadzieję, że wybrałam w miarę dobre marki:)
    Do dokupienia z takich kosmetyczno - pielęgnacyjnych rzeczy jeszcze zostało:

- termometr elektroniczny
    - płyn do kąpania malucha BABY DREAM lub HIPP
    - krem HIPP na wiatr i niepogodę (ma dobre oceny na forach)
    - podpaski poporodowe (na tych z gemini pisze, że to podkłady, więc w końcu nie wiem, ale innych nie było:)
    - dokupić jeszcze wkładki laktacyjne z Rossmana

Jaszmurka, Dip88, Malinowa_Czekolada, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ