Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
asylia wrote:Dzień dobry :*
Justynka trzymam kciuki z caaaaaaaaaaaaaaaaaaałych sił. :*
Ja dzisiaj byłam u lekarza, ale tak jak myślałam, za wiele się nie dowiedziałam. Tylko badanie na fotelu, macica jak to określiła p. dr. na dwoje babka wróżyła.
Dała mi skierowanie na betę - od razu pojechałam i teraz czekam na wyniki.
Jeśli przyrasta prawidłowo mam się umówić na wizytę na za tydzień/półtora.
Jedna rzecz mnie martwi - zupełnie przestały mnie bolec piersi. To właściwie mój jedyny konkretny objaw (trochę senność jeszcze, ale bez tragedii jest), więc.. świruję.
Asylia nie martw sie, ja tez mam tak ze czasem czuje je mniej a czasem bardziej np. Jak wstanę są bardziej „tolerancyjne” na dotyk i mniej czule, a pod wieczor juz są cięższe i bardziej wrażliwe
Tez poza tym nie mam większych objawów, głowa do góry bedzie dobrze -
Lilly_Ana wrote:Nie wiedziałam że duphaston jest taki drogi :o dziś pierwszy raz go kupiłam i 42zł dałam za opakowanie. A ono mi starczy na ledwo tydzień...
U mnie w aptece Duphaston jest dość tani, bo za magnez, duphaston i luteinę zapłaciłam ok. 25 złotych wczoraj -
bondzik007 wrote:Dziewczyny dzień dobry! Jestem pierwszy raz na fioletowej stronie! Chyba nie uda mi się nadrobić wszystkiego, ale chętnie do Was dołączę jeśli mogę, mimo że podchodzę do tej ciąży z dozą rezerwy ponieważ w listopadzie już jedną straciłam. Jak na razie wczoraj zobaczyłam II beta 232,47 i termin na 24.12 wg aplikacji Wizyta u gin 27.04 czyli w 6tyg )Czekam jeszcze na receptę na clexane i duphaston. Miłego dnia! :*
Ja mam dupka brać 3x1 więc straszna cena za miesiącCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
To może tylko ta apteka taka droga u mnie? Zaraz poszukam w internecie jak to cenowo wychodzi bo za 2 paczki zapłaciłam 84zł, a straszą mi na 12-13 dniCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:Nie wiedziałam że duphaston jest taki drogi :o dziś pierwszy raz go kupiłam i 42zł dałam za opakowanie. A ono mi starczy na ledwo tydzień...
ja za 2 opakowania płacę ok 53zł...i starcza mi na 2 tygodnie to...
bondzik007 witaj po tej stronie i gratuluję....rozgość się i zostań z nami do grudnia -
Justyska89 wrote:A zastanawiam się jak wygląda beta przy zwykłej ciąży a jak przy pozamacicznej????
U mnie w pierwszej pozamacicznej przyrastała ładnie do nie całych 700 i się zatrzymała, w tym momencie już zwijałam się z bólu, na drugi dzień spadała
W drugiej pozamacicznej wzrosła do 1500 , ale miałam niby ,, okres'' nawet nie wiedziałam, że mogę być w ciąży bo to było po urodzeniu synka jeszcze okresu nie zdążyłam dostać.
Trzymam kciuki Kochana na Ovu założyłam wątek w ,, Poronienie --> ciąża pozamaciczna ( ektopowa) '' , ale lepiej na razie czekaj i nie wróż czarnego scenariusza -
Lotopałanka wrote:ja za 2 opakowania płacę ok 53zł...i starcza mi na 2 tygodnie to...
bondzik007 witaj po tej stronie i gratuluję....rozgość się i zostań z nami do grudniaCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lily super, że dobre wieści z wizyty i maleństwo jest tam gdzie trzeba
Duphaston u mnie też jest b. drogi, w poprzednich musiałam sporo go brać też 3x1 , i płaciłam wtedy 42 za opakowanie, teraz kupiłam 2 i na razie starczy bo wszystko graMagdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
O kurde.. dużo. :o
Ja muszę dzisiaj tarczycowe - ale to groszowe sprawy i witaminy (endo też zapisała). -
Ja tez mam dupka 3x1 25zł opakowanie ;p ale biorę dowcipnie progesterone besins200mg i ten za to jakos 45zł paczka w niej 12 tabletek a ja wpycham 4 dziennie xD nie mówiąc o accofilu który kosztuje 420 jakoś za 7zastrzyków a biorę co 3 dni i clexan codzinnie a ten 112 za 10 zastrzyków ale niby mam miec u innego gina na fundusz bo na razie kombinuje troche taniej po kobietach którym zostało po ciązy ;p ale co tam byle dzidzia rosła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:13
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
joasia8966 wrote:A który to będzie u Ciebie tc?
Dzisiaj zaczynam 7 tydzień. We wtorek będzie dokładnie 6+4.
Liczę bardzoooo, że będzie serduszko. To czekanie w niepewności jest paskudne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:16
joasia8966 lubi tę wiadomość
-
A nie ma refundacji na duphaston tak?
Jestem ciekawa czy ja dostanę.
No clexane Karmelkova też ma niezłą cenę z refun. kosztuje około 30zł a neoparin z refun. 3zł coś! mi moja gin mówiła typowo o clexanie, ale chyba pójdę z torbami Do tego moje wizyty kosztują 250zł. -
asylia wrote:Dzisiaj zaczynam 7 tydzień. We wtorek będzie dokładnie 6+4.
Liczę bardzoooo, że będzie serduszko. To czekanie w niepewności jest paskudne.
U mnie będzie 6+3 i też właśnie myślę że powinno już być
Z jednej strony chciała bym już dziś jechać żeby zobaczyć że wszystko jest dobrze a z drugiej mimo że wiem że jeszcze jest czas nie chciała bym się zestresować że nie ma serduszka.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
joasia8966 wrote:U mnie będzie 6+3 i też właśnie myślę że powinno już być
Z jednej strony chciała bym już dziś jechać żeby zobaczyć że wszystko jest dobrze a z drugiej mimo że wiem że jeszcze jest czas nie chciała bym się zestresować że nie ma serduszka.