X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka mnie tak wczoraj kuło bolało , ale przeszło ... chyba faktyczni tak ma być :)

Lilly nie 3maj nas tyle :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie była pozamaciczna <3 trzymam mocno mocno mocno kciuki !!!!

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Patka mnie tak wczoraj kuło bolało , ale przeszło ... chyba faktyczni tak ma być :)

Lilly nie 3maj nas tyle :)
    Mi lekarz mówił, że raz na kilka dni mogę łykać nospę żeby pomóc się "tam" wszystkiemu rozkurczać :)

w57v3e3kf38uii49.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska wierzę że jednak to nie cp :/ 3 maj się dzielnie :**
    Ile masz tyg , że nie widzi zbytnio pęcherzyka ? moze kiepski sprzet ma

Patka ja łykam magnez nospe w ostateczości juz :) wczoraj brałam jedna ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 09:56

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    A powiedzcie mi czy na tym etapie normalnym jest kłucie w podbrzuszu takie porównywalne do bólów miesiączkowych? Nie trwają one długo, nie są nieznośne a po prostu nieprzyjemne. Mam wadę macicy, przez którą może się nie powiększać tak jak należy stąd też moje pytanie..

Ja mam takie bóle co jakiś czas od trzech tygodni. Póki co wszystko jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Justyska wierzę że jednak to nie cp :/ 3 maj się dzielnie :**
    Ile masz tyg , że nie widzi zbytnio pęcherzyka ? moze kiepski sprzet ma

Patka ja łykam magnez nospe w ostateczości juz :) wczoraj brałam jedna ;/
    Ja już przed ciąża miałam ogromny niedobór magnezu i zalecenie żeby brać po 5 tabletek dziennie, teraz przeraża mnie to,że moje zapotrzebowanie teraz jest jeszcze większe..

Justyska trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A więc wszystko jest tak jak powinno wyglądać w macicy na ciążę błona śluzową itd tylko lekarz powiedział że boi się że to może być pozamaciczna. Powiedział że to co ostatnio pokazał to nie mówił na 100% ze to pęcherzyk. Kazał zrobić druga betę i wysłać mu wieczorem wyniki i wtedy on powie co dalej dał nawet skierowanie do szpitala jakby okazało się że to pozamaciczna

Oby wszystko było dobrze. Może rzeczywiście wczesny etap, kiepski sprzęt.. Trzymamy mocno zaciśnięte kciuki za betę.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89, oby to nie była pozamaciczna :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziwię się bo sprzęt ma super nawet pokazywałam wam ostatnio zdjęcie ja już szczerze mówiąc nic niewiem tylko modlę się o ta bete. Chyba już poronienie byłoby lepsze niż cp. Do 17 to ja wyplacze wszystkie łzy

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska, trzymaj sie kochana! Trzeba brać wszystko pod uwagę ale wiele razy juz czytałam, ze takie było podejrzenie jak u Ciebie a okazało sie ze ciąża jest w porządku i rozwija sie prawidłowo <3 życzę Ci tego samego!
    Tule mocno!!!

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka mnie się wydaje ze jak Twoja beta ostatnio była 271 to nie było szans widzieć pęcherzyka więc myślę, że nie ma co się stresować bo na pewno wszystko będzie dobrze a pęcherzyk pokaże się przy becie 2000 w odpowiednim miejscu.

Więc skoro śluzówka macicy wskazuje na ciąże, to założe się , że to nie cp tylko wczesna ciąża a plamienie może mieć różne przyczyny. Wierzę, że u Ciebie to nic nie będzie złego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 10:26

marrakech2708, agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Przepraszam że się wczoraj nie odzywałam, ale nie chciało mi się już włączać laptopa. A na telefonie nie umiem z tego forum korzystać ;)

Wszystko jest w porządku, maluch zagnieździł się w macicy <3 oczywiście zarodka nie było jeszcze widać, ale to wiedziałam od początku, chciałam się tylko upewnić że jest w macicy :)
    Dostałam zwolnienie do końca miesiąca na razie. Mam brać duphaston 3x1, dokończyć luteinę którą biorę 2x1 dopochwowo, acard, prenatal.
    Pytała czy chcę kartę założyć dziś czy zaczekać, chciałam zaczekać, jedną kartę ciąży już mam z zeszłego roku, nie chce drugiej.
    Kazała zrobić toxoplazmozę i morfologię i mocz. Na kolejną wizytę za ok. 2 tyg :)

inaa, futuremama, Lotopałanka, Magdaa21, agniecha2101, joasia8966, Paula222, Violet Flower lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Musze suwaczek zmienić bo mi nie działa nie przesuwa się ;/

Ja każdego dnia musze kliknąć ustawienia-zapisz i tyle i wtedy sie aktualizuje :) nie wiem czemu sie tak dzieje:/

a3pfhxv.png

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Przepraszam że się wczoraj nie odzywałam, ale nie chciało mi się już włączać laptopa. A na telefonie nie umiem z tego forum korzystać ;)

Wszystko jest w porządku, maluch zagnieździł się w macicy <3 oczywiście zarodka nie było jeszcze widać, ale to wiedziałam od początku, chciałam się tylko upewnić że jest w macicy :)
    Dostałam zwolnienie do końca miesiąca na razie. Mam brać duphaston 3x1, dokończyć luteinę którą biorę 2x1 dopochwowo, acard, prenatal.
    Pytała czy chcę kartę założyć dziś czy zaczekać, chciałam zaczekać, jedną kartę ciąży już mam z zeszłego roku, nie chce drugiej.
    Kazała zrobić toxoplazmozę i morfologię i mocz. Na kolejną wizytę za ok. 2 tyg :)

Ale nam tu kochana zbudowałas napięcie!!! :) ale warto było czekać na takie wiesci :)
    Cieszę sie, ze mały dotarł do celu i teraz niech sie tam pięknie rozwija <3

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Justyśka mnie się wydaje ze jak Twoja beta ostatnio była 271 to nie było szans widzieć pęcherzyka więc myślę, że nie ma co się stresować bo na pewno wszystko będzie dobrze a pęcherzyk pokaże się przy becie 2000 w odpowiednim miejscu.

Więc skoro śluzówka macicy wskazuje na ciąże, to założe się , że to nie cp tylko wczesna ciąża a plamienie może mieć różne przyczyny. Wierzę, że u Ciebie to nic nie będzie złego <3
    U mnie pęcherzyk był widoczny przy becie 798 ale to pewnie indywidualna kwestia, a przy 271 to rzeczywiście raczej małe szanse na zobaczenie pęcherzyka.

futuremama lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa :)
    Dziś jest najszczęśliwszy piątek 13-tego w moim życiu... bo poraz pierwszy ujrzałam na teście 2 kreski. Kilkanaście cykli starań i.... nie wiem jakiś cud Wielkanocny chyba się stał, bo ryczę od rana... Nigdy nie miałam nawet cienia-cienia. A tu od razu grubaśne kreski.
    Właśnie lecę na betę i zbadam przy okazji progesteron- zawsze miałam problem z niskim. Stosowałam ostatni cykl ( w zasadzie d 17-26 d,) progesteron w kremie.

Nie wierzyła - i chyba nadal nie wierzę, że się udało...

PatkaPatka, futuremama, inaa, Lotopałanka, agniecha2101, kasiulka1082, TaPaT, asylia, marrakech2708, Lilly_Ana, Mezatka2015, Violet Flower, lamka lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Grudniówki,

Dołaczam i do was. Wstepny termin mam na 10.12.2018, u mnie samopoczucie ok, zero mdłosci, humor dopisuje. Zenergia bywa roznie. Raz dobrzea raz zle. To moja druga ciaza.

PatkaPatka, futuremama, inaa, Lotopałanka, agniecha2101, kasiulka1082, Lilly_Ana, Mezatka2015, lamka lubią tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety tez pobolewa podbrzusze, szczególnie pod wieczór i jak za długo siedzę w jednej pozycji. A że praca siedząca to cóż...
    Jak bardziej dokucza to biorę magnez i często pomaga trochę :)
    Nospę brałam tylko w poprzedniej ciąży jak mi brzuch twardniał i się bałam bo słabo ruchy czułam.

Justyska trzymam kciuki żeby pęcherzyk był tym właściwym i wszystko było dobrze :) Czekam z Tobą na wyniki bety i trzymam kciuki :)

Lily super wieści :)

Myszka i Jagoda dzień dobry :)

Mdli mnie okropnie, ostatnio się nasilają coraz bardziej. Z jednej strony się cieszę bo pewnie beta rośnie a drugiej... same wiecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 10:33

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja dziś średnio z samopoczuciem gardło boli mdli i trzeba w pracy siedzieć

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny jak ten suwaczek zrobić

hchyvfxmhk9q8a0c.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ