Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dibolek wrote:hej dziewczyny, jakie kupiłyście/będziecie kupowały płyny do kąpieli ?
emolienty czy zwykłe?
szampon z płynem 2w1 czy oddzielnie ?
Ja mam hipp płyn do kąpieli. Będę troszkę dodawać do wody emolient kupię jak zajdzie taka potrzeba. Wtedy atoperal baby -
Ja nie używałam emolientow, uważam że na wyrost nie ma co stosować takich środków. Moja dwójkę kapalam albo w wodzie z dodatkiem oliwki (po kąpieli niczym nie smarowalam), albo używałam mydla z Aleppo. Teraz przerzuce się na mydło marsylskie lub na jakieś z Lawendowej Farmy, bo mają fajne składy.
Zamówiłam w zeszłym tygodniu komode. Jak przyjdzie i mąż ja złoży, to w końcu ruszę z przygotowaniami. Muszę się liczyć z wcześniejszym porodem i być może koniecznością leżenia, więc postaram się trochę przyspieszyc.
I kupię dziś przez Internet pierwsze ubrankoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:01
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Ja USG III trym. będę miała 31+6 tak mi najlepiej pasuje bo chce wtedy też już l4 wziąć Ale też jeżeli ma sprawdzać ogólny dobrostan dzidzi to im dalej to dla mnie lepiej, żeby bliżej końca mieć informację czy mała ma się dobrze.
Ciuszki w większości piorę w 40 stopniach bo tak metki mówią, a że wszystko potem i tak pracuję to dobiję resztę bakterii
Co do kąpieli malucha planuję oilatum tak jak z synkiem. U nas bardzo dobrze się sprawdziło. -
Ja dziś bylam u internisty z wynikami w sprawie moich jelit (bóle po lewej stronie). No i ogólnie ok, ale oczywiście zmierzyła mi ciśnienie i bylo pod 150 ma ktoras z Was syndrom białego fartucha? Bo obawiam się że lekarze maja mnie za wariatke kiedy mowie ze mierze i w domu jest ok
Co do samopoczucia, to ja zwłaszcza rano jestem okrutnie słaba, bolą mnie zebra od spania na bokach, mam duszności, zadyszke i od soboty juz 3 razy znow wymiotowalam rano na czczo... za to Maleńka fika i to chociaz jest piękne -
bondzik007 wrote:Ja mam hipp płyn do kąpieli. Będę troszkę dodawać do wody emolient kupię jak zajdzie taka potrzeba. Wtedy atoperal baby
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Futurenama, ostatnio tak sobie pomyślałam, że zaczyna mi się ten czas dłużyć, to dostałam taki projekt w pracy z deadlinem na za miesiąc, że ani mrugne będzie październik:p
Ogólnie czuje się dobrze, jakiś czas temu podczas ubierania spodni jakoś dziwnie nogą poruszyłam i coś mi strzykło w lewym biodrze. Od tego czasu trochę mnie te biodro boli, ale mam wrażenie że przechodzi. Oby, już się bałam że do końca będzie mi dokuczać. -
Cyganieszka wrote:Karo, mam to samo z ciśnieniem. Jak mierze w domu to mam mega niskie, max 100/60 a u lekarza nieraz mi skurczowe 130 wychodzi
No ale u poloznej ostatnio mialam 145 i dzis podobnie...
Przed polowkowym tez mialam 150... dlatego zakupilam sprzęt do domu. Prowadzaca każe mierzyć i mieć spisane na kartce w karcie ciazy (apka w tel nie wystarczy). -
Daniela wrote:Hej hej w środę,
Nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego, zaległości mam jednak zbyt duże i wciąż nienaprawiony laptop.
Azzurra, mam nadzieję, że wypoczynek udany. Co do krzywej, to po 2 godzinach masz bardzo niski poziom, popytaj lekarza o hiperinsulinemie i hipoglikemie. Na czczo norma jest od 70 do 92, u Ciebie spadek jest bardzo gwałtowny. Może to nic takiego, ale moim zdaniem warto zwrócić uwagę.
Rudy Tygrysku, przykro mi, że Twój partner, ojciec Twoich dzieci, nie oświadczył się jeszcze... Wiem też, że presją nic nie zdzialasz. Kiedyś mojej koleżance chłopak oświadczył się pod naciskiem rodziny i mówiła, że w momencie oświadczyn miała ochotę rzucić mu pierscionkiem w twarz, bo czuła, że to nie było szczere. To było wiele lat temu, nie pobrali się do dziś.
Daniela, bardzo Ci dziękuję że zwróciłas na to uwagę! W sumie jako jedyna wliczając mnie.
Ja się zupełnie nie znam na tych normach, zetknęłam tylko do internetu i wyczytałam te normy górne (chyba większość ma po prostu z tym problem, a nie w odwrotną stronę). Zresztą....czuję się doskonale, jakbym nie była w ciąży więc nic nie wzbudzało mojej czujności. Fakt, waga poszybowała w górę ale w poprzedniej ciąży było identycznie...
Oczywiście już po przeczytałam w necie o hipoglikemii, ale jak zajrzałam do Wiki i przeczytałam tekst że grozi zgonem, to jednak stwierdzam że nie będę nic czytać i zapytam w poniedziałek lekarza:-) póki co jestem w drodze do Krynicy i mam zamiar wykorzystać tę dni na maksa, bo coś czuję że pierwsze kroki po powrocie to będą do ginekologa i diabetologa
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za czujność.
-
RudyTygrysek wrote:Moj M wie ze ja bardzo chce i czekam. Nie chce tez na nim tego wymuszac bo wiem ze on wtedy wcale tego nie zrobi. Za kilka dni mamy rocznice zwiazku moze to bedzie ten dzien. On ogolnie nie umie okazywac uczuc nie jest tego nauczony. Nie mowi ze kocha nie caluje naszego synka, poprostu nie potrafi a ja wiem ze juz teraz go tego nie naucze. Spokojnie poczekam dalej wyjscia nie mam. Juz raz sie smialam ze sama sobie kupie pierscionek
i tez do tej pory pierscionka nie widzialam, chociaz juz cala rodzina go "nakierowywuje" ale on nic...
mi w sumie najbardziej by zalezalo zeby miec takie samo nazwisko jak moj bąbelek no i zeby w pozniejszych etapach jego zycia jej tez nie bylo przykro ze tata inne nazwisko i mama inneRudyTygrysek lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Malutka_94 wrote:Dziewczyny, a w ilu stopniach pierzecie ciuszki?
A jeśli chodzi i kąpiel, to tylko HiPP -dla córki mam płyn do kąpieli i żel pod prysznic i do mycia głowy. Z reguły nie smaruje niczym starszej, i nie zamierzam smarować bez potrzeby juniora.
Czasem tylko pod koniec kąpieli masuje trochę oliwką, ale to w wyjątkowych przypadkach ( np. jak córka była wcześniej na basenie).
-
Madlen_:) wrote:Paula myślę że u Ciebie moze mieć na to wpływ to że ćwiczysz - mi lekarka powiedziała że twardnienie brzucha jest często spowodowane duża aktywnością lub wysiłkiem , ale jak bierzesz magnez to na pewno wszystko bedzie ok
Ja ćwiczę od początku II trymestru, więc raczej to nie to Tym bardziej że zmniejszyłam z 5 x w tyg na 4 -
Karo ja mam to samo z ciśnieniem. Lekarz teraz już mi mierzy pod koniec wizyty bo na wejściu mam np 140/90 a po wizycie 115/75 hehe...
Wczoraj bylam na wizycie i z malutką wszystko ok, waży 920g szyjke mam długa ale nie wiem ile ma. No i po wizycie polecialam na shopping i dokupilam małej kilka rzeczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc5440dd3448.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9aae551f28aa.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/169eceed8954.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 12:09
Paula222, Lotopałanka, bondzik007, Malutka_94, inaa, Angelika83, Dip88, futuremama, olciaa, JaKa, AMK, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Hahah nie martw się mojego też tak wygląda. Tylko że jego szafę olewam, a jak wkładam czyste, poskładane pranie to kładę na tej kupie porozwalanych ciuchów Ostatnio z miesiąc temu poukładałam mu z nudów to po kilku dniach miał to samo i mu powiedziałam, że już nie będę układać bo i tak zaraz porozwala
Jednak faceci to faceci. Mam nadzieję, że chociaż jednego nauczę, ale też coś nie wychodzi
Wiesz, że ja mam taką samą nadzieję?
Że uda mi się wychować syna na w miarę uporządkowanego człowieka..
Bo niestety, ale mój mąż ma bardzo wiele zalet...jest naprawdę fajnym, zaradnym, inteligentnym facetem ale jeśli chodzi o zachowanie porządku, to słabo....bardzo slabo ..muszę go do wszystkiego gonić. Nie wzbrania się jakoś szczególnie, ale żeby coś zrobił sam z siebie? Tylko podstawowe rzeczy..
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Malutka_94 wrote:W ogóle to ogarnęła mnie dziś jakaś panika że z wyprawką jestem w lesie i że nie zdążę :o
haha ja tak miałam przed wczoraj Ale zrobiłam zakupy przez internet, do tego zamówiłam wózek i fotelik, więc zostaje sama chemia i karuzelaMalutka_94, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
U mnie kolejna wizyta 26 września.
Dziewczyny po cc, czy stosowałyście po zabiegu plastry sutricon? Albo msarowałyście czymś bliznę?
88Kala piękne zakupy Ja też mam taki kombinezonik pluszowy, kupiłam biąły w H&M i tak się zastanawiam czy dokupowac taki typowy zimowy watowany gruby skoro dziecko i tak będzie jeździć w wózku pod gruba kołderką albo w ocieplanym śpiworku.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚