X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przestało padać, świeci słońce i wieje - jak to nad morzem :) U mnie wieje prawie zawsze.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Azzurra, a może zerknij na olx - nie namawiam na kupno używanego, ale patrzę właśnie, że w mazowieckim jest wystawiony ten wózek (chyba). Mógłbyście obejrzeć bliżej, a później ewentualnie zamówić.

Daniela, jesteś genialna. :-)

Daniela lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) U mnie rano deszczowo, a pózniej słoneczko a teraz znowu deszcz.. :(

Ale się objadłam dzisiaj torcikiem malinowym :D mniam mniam. Hubciowi smakuje bo wierci się od góry do dołu :D A najgorsze to to, że mam ochotę na jeszcze :o a słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć jeszcze jakiś czas temu :)

A co do imion właśnie to mojemu mężowi praktycznie żadne się nie podoba hahah :D żadne Stasie, Jasie, Antki, Olki, Marcele nie wchodziły w grę :D Wybredny ale muszę liczyć się z jego zdaniem :)

A wózek.. trudna decyzja ale najlepiej prowadziło mi się bebetto i to bez opcji tego mega bujania bo czułam że nie panuje nad tym wózkiem :D

Dip88 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka a jaki fotelik wybrałaś? Bo to u mnie też temat na tapecie. Myślałam o cybexach ale chyba jednak maxi cosi pebble plus.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek zamówiliśmy Bebetto Holland , fotelik Baby Safe York.

U nas imię wybrane od ok 15 tyg ciąży :) Wojtuś będzie już na 100 % i nie wyobrażam sobie żeby miało się to zmienić :) Mąż chciał Zdziśka, ja absolutnie i chciałam Antosia ale i Wojtka, mąż na szczęście przystał na ten pomysł hehe :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura - mi bardziej podoba się imię Krzyś - Tymków teraz sporo, przynajmniej u nas :)

RudyTygrysek - wielkie gratulacje! <3 Twój narzeczony chyba czyta Ci w myślach, zdążyłaś zacząć narzekać nam i proszę pierścień :D ;)

Kai - zdrówka dla synka <3

annika - tak, ja wózek mam już od 1.08 :D Bebetto Torino 2w1 wzięliśmy, używkę.

Azzura - bardzo fajny wózek ten co wkleiłaś ;)

My nie decydujemy się na to bankowanie krwi.

U nas też imię wybrane, ale były o to mega spory. Na początku miał być chłopak (do 19tyg) i mieliśmy wybrane imię Wojtek. Dla dziewczynki mieliśmy imię Zuzia, w sumie od początku starań miał być Wojtek albo Zuzia. Ale jak się okazało że jednak dziewczynka to Mąż stwierdził że za dużo jest teraz Zuź i odpada. Były typy Emilka, Julka, Nadia, Nikola, Iga, Pola. Ale większość nie podobała nam się na tyle żeby dać tak córce. I po parokrotnym przeglądnięciu imion będzie Weronika, a nazywamy ją Nika. Myśleliśmy żeby dać po prostu Nika ale nie pasuje do nazwiska więc została Weronika. ;) I teraz nie wyobrażam sobie inaczej jej nazywać jak Nikusia ;)

RudyTygrysek, Kai, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas też paskudna pogoda, niedawno padał grad i zrobiło się wręcz mroźne powietrze :o

Ja mam teraz mega apetyt, normalnie Mąż mnie nie poznaje :D jak sobie nałożę tak jak wcześniej, to czuję jakby nic do mnie nie dotarło, tylko wszystko do Mikusia :D

Postanowiłam zainwestować w poduszkę ciążową. Nie mogę się już ułożyć, jak mnie plecy nie bolą, to brzuszek przeszkadza i tak w kółko..

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Mokka a jaki fotelik wybrałaś? Bo to u mnie też temat na tapecie. Myślałam o cybexach ale chyba jednak maxi cosi pebble plus.

Kochana, fotel mamy Kiddy Evoluna 2. Chciałam cybex, aleeee
    1. dziecko nie może podróżować leżąc
    2. kiddy jest większy i obecnie nr 1 wg wszystkich testów

Co do imienia, wybrane 3 miesiące temu, tzn od początku wiedziałam, że jeśli dziedzic to będzie takie imię :) malż tylko musiał się przekonać

U mnie (nad morzem) dramat ! Piździ, burza była i jeszcze grad, ale tak ogromny, że myślałam, że będę miała dziury w aucie …..

Malutka poduszka super sprawa, ja od połowy ciązy się z nią nie rozstaje !

Ps dziś dzień kuriera, przyszło zamówienie z apteki, kocyki, smoczki, śpiworek itd.. powoli się ogarniam, trzymając kciuki by łożysko pozwoliło mi jak najdłużej być w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:07

futuremama lubi tę wiadomość

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam jeszcze dwa modele do rozważenia :D
    Przy tym kiddy niby pisali że ciężki a tu waga podobna do innych. Zobaczymy :)

Malutka u mnie bez poduszki nie ma spania. Nawet na wakacje ja zabraliśmy:)

Wózek po synku camarelo zostaje. Jedyne co to mąż łożyska w dwóch kółkach wymieniał ale generalnie naprawdę dużo km po naszym parku i wertepach nad Odrą zrobiliśmy i jak dla mnie wygodny bardzo :)
    Chcę tylko sobie ta mufkę na ręce kupić. Myślę, że to będzie wygodniejsze niż ściąganie i zakładanie rękawiczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:02

3i49o7esfkybvicx.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny( szczególnie te, które są już mamami) ponieważ dopadła nas (chyba) pierwsza w życiu mojej córki infekcja wirusowa( albo inne licho, nie wiem!) prośba o radę, kiedy zacząć panikować.

Od soboty mój mąż źle się czuł-lekka gorączka, ból brzucha, biegunka. Dziś z lekka lepiej, ale....biegunkę ma Miśka. Zaliczyła dwugodzinna drzemke w dzień, co już mi dało do myślenia. Niedawno wstała i puściła solidnego pawia. Jest apatyczna i generalnie słabo wygląda, ale gorączki brak.
    Ponieważ to nasza pierwsza taka przygoda, pytanie do bardziej doświadczonych-kiedy zacząć panikować? Podać coś? Czy na razie tylko picie?

No i chyba takim sposobem wyjazd do Wrocławia się nie odbędzie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:10

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No to mam jeszcze dwa modele do rozważenia :D
    Przy tym kiddy niby pisali że ciężki a tu waga podobna do innych. Zobaczymy :)

Malutka u mnie bez poduszki nie ma spania. Nawet na wakacje ja zabraliśmy:)

Wózek po synku camarelo zostaje. Jedyne co to mąż łożyska w dwóch kółkach wymieniał ale generalnie naprawdę dużo km po naszym parku i wertepach nad Odrą zrobiliśmy i jak dla mnie wygodny bardzo :)
    Chcę tylko sobie ta mufkę na ręce kupić. Myślę, że to będzie wygodniejsze niż ściąganie i zakładanie rękawiczek :)

Fotelik sporo waży, ale mniej niż cybex.

Do mnie właśnie przyszły nie mufki, a rękawiczki, w środku futerko, fajnie, bo można regulować rozstaw.

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dziewczyny( szczególnie te, które są już mamami) ponieważ dopadła nas (chyba) pierwsza w życiu mojej córki infekcja wirusowa( albo inne licho, nie wiem!) prośba o radę, kiedy zacząć panikować.

Od soboty mój mąż źle się czuł-lekka gorączka, ból brzucha, biegunka. Dziś z lekka lepiej, ale....biegunkę ma Miśka. Zaliczyła dwugodzinna drzemke w dzień, co już mi dało do myślenia. Niedawno wstała i puściła solidnego pawia. Jest apatyczna i generalnie słabo wygląda, ale gorączki brak.
    Ponieważ to nasza pierwsza taka przygoda, pytanie do bardziej doświadczonych-kiedy zacząć panikować? Podać coś? Czy na razie tylko picie?

Woda, ewentualnie elektrolity. Jeśli będzie piła chętnie wode, to nie ma dramatu.

A kiedy mieliście jechać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:32

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Woda, ewentualnie elektrolity. Jeśli będzie piła chętnie wode, to nie ma dramatu.

A kiedy mieliście jechać?

W środę. Teoretycznie jeszcze możemy pojechać(tzn. mąż to musi, my opcjonalnie) ale jak jutro będzie taka słaba to chyba się będę bała. Dotąd chorowała mi raz( tzn miała katar i stan podgorączkowy zimą) także może panikuje.
    No i pytanie, czy reakcja łańcuchowa zatrzyma się na córce,w końcu jeszcze ja zostałam:/

Dzięki Daniela.
    PS do właścicielki wózka już napisałam:D

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura u nas od razu smecta. Wiadomo łatwo nie Jest ale czy strzykawka czy łyżeczką po troszkę daje, bo nam pomaga.
    Albo orsalit ale z tym gorzej. No i np. dicoflor żeby tą florę wspierać.
    Pilnuję, przypominam żeby pił. No i w sumie bardziej zawracam uwagę czy chodzi do toalety.

Mokka ż tego co patrzyłam to wychodzi tyle samo ale tak jak mówię one ogólnie podobnie. Chyba że Cabrio fix czy City mi jakoś mniej wychodziło i jak do smyka poszłam to czuć różnicę ale znowuż one mi po prostu nie pasują.

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w sumie mąż ma rację że mało będę sama z małą jeździć a jak razem jedziemy to i tak on będzie nosił. Więc mam wagą się nie martwić tylko wybrać który uważam :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja Garsolit dałam, zobaczymy jak noc i jutro. Smecta poczęstowałam wczoraj męża, to stwierdził ze jest jeszcze gorzej;)

A co do wagi sprzętów typu wózek czy fotelik, ja tym razem mniej zwracam uwagę na to. Wiecie, ile razy nioslam/podnosilam sama jedno czy drugie ? zero. Ale to ja. Zgadzam się, że jeśli ktoś np. nie ma windy albo często sam jeździ z dzieckiem autem, to to mogą być ważne cechy.
    Tak samo jak nie korzystałam z opcji wpinania fotelika do stelaża wózka.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u nas fotelik często był wpisany także dla maxi cisi plus taki że mamy już adaptery do naszego wózka i mam nadzieję że by pasowały do innego modelu fotelika tej firmy :D
    Windę mam ale jakby na półpietrzu więc amortyzatory w wózku są przydatne co by wjechać/ zjechać ten kawałek po schodach.

3i49o7esfkybvicx.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Nikodem to i u mnie na liście był, ale mąż zawetował

Też miałam kolegę Czarka i z niego fajny chłopak był:)

Dla drugiej córki była już upatrzona Iga, ale okazało się że będzie dziedzic. Mam wrażenie,ze mój biedny mąż się nie może nadal otrząsnąć:/

Dziewczyny, czy u Was też taka koszmarna pogoda? U mnie wieje strasznie, w nocy spać znowu nie mogłam..

Mój syn ma na imię Nikodem :D Mojej znajomej też, tylko jej ma 15 lat. Tak czy siak stwierdziłysmy że Nikodemy to bardzo spokojni i grzeczni chłopcy, trochę tylko za leniwi haha

U mnie już nie wieje, ale zimno zaczęło się robić :P

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

Ja też planuje kupić Maxi Cosi Pebble Plus.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:

Elektrolity i dużo wody. Jeśli z córeczką na drugi dzień nie będzie lepiej albo jakaś gorączka to ja bym poszła do lekarza.

Azzurra lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ