Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip, tak zrobię.
Póki co padła(dosłownie) i śpi obok mnie. Pewnie mam nocke z głowy. I na pewno dziś nie będzie kontynuacji nauki samodzielnego spania, już wolę mieć ją pod ręką. Strasznie się boję, że mogłaby zwymiotować w nocy:(
To ewidentnie mąż "coś" przytargal i od niego się zaraziła, ale ta pogoda mam wrażenie nie pomaga.
-
Azzurra tak jak dziewczyny napisaly, najważniejsze, zeby duzo pila, jesli wymiotuje nie zmuszac do jedzenia. Zobaczysz jutro, jak juz nie bedzie wymiotow to dobrze, jesli sytuacja się powtorzy do lekarza. Rzadka kupka moze sie utrzymywac drugi dzien (zalezy tez jak czesto). Sprobowalabym z ta smecta mimo wszystko.
Azzurra lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Co do imienia to mam wrazenie, ze Tymkow/Tymonow ostatnio wszedzie duzo. Tymoteusz juz pewnie rzadziej się pojawia choc zdrobniale i tak będzie Tymkiem. Mi chyba bardziej Krzys sie podoba, bo wypadlo troche z "obiegu". Ale Tymon tez ok, tyle, ze popularne.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Chyba jakaś grypa panuje bo u nas znajomi jednk, drudzy też wymiotują i mają biegunki..
A co do fotelików to kurcze ja nie mam pojęcia.. my na pieczątku z tym maluchem pewnie mało będziemy jeździć bo w sumie to nie mamy gdzie 5km max pewnie a zaraz przyjdzie kupić większy fotelik. I tak jak wiem, ze na bezpieczenstwie sie nie oszczędza, tak nie wiem jaki fotelik wybrać.. -
nick nieaktualnyWitam się wieczorowa porą. Prawie cały dzień przespałam czuje się jakby walec mnie przejechał,a pogoda wcale nie pomaga....
Azzura smecta jak najbardziej polecam. Mojej Kindze ostatnio dałam alpe zmieszana z woda i jak ręką odjął (dałam łyżeczkę alpy i troche wody i od razu przeszło.
Mało mnie bo choroba mnie dopadła i całymi dniami śpię -
Dużo osób strasznie łapią jakieś choróbska, sezon rozpoczęty...
Wyjdzie na to że nienormalna jestem ale ja się ciesze ze zmiany pogody Przynajmniej mam czym oddychać Co prawda jak chwilkę po 6 pracy wychodzę to jednak zimno ale lepiej funkcjonuję niż przy 30 stopniach na dworze
Ale ja zimą urodzony człowiek, może dlatego
Azzura jak tam córeczka? Wiadomo, że jak dziecko chore to większość zasad idzie trochę w kąt, bo dzieciaczkom i tak ciężko w tym wszystkim funkcjonować.Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:No to mam jeszcze dwa modele do rozważenia
Przy tym kiddy niby pisali że ciężki a tu waga podobna do innych. Zobaczymy
Malutka u mnie bez poduszki nie ma spania. Nawet na wakacje ja zabraliśmy:)
Wózek po synku camarelo zostaje. Jedyne co to mąż łożyska w dwóch kółkach wymieniał ale generalnie naprawdę dużo km po naszym parku i wertepach nad Odrą zrobiliśmy i jak dla mnie wygodny bardzo
Chcę tylko sobie ta mufkę na ręce kupić. Myślę, że to będzie wygodniejsze niż ściąganie i zakładanie rękawiczekCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Bondzik co do fotelika, to ten pierwszy fotelik 0-13kg bedziesz uzywac do roczku na pewno, jak nie dluzej - zalezy wszystko ja duze bedzie dziecko. Na pewno jakies wakacje przed Wami. Jesli planujecie jeszcze kolejne dziecko to warto wziac lepszy fotelik. Maxi Cosi maja atesty i dobrze wypadaja w testach, a srednia polka cenowa. Takze ja bym szla w tym kierunku.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć Piękne!
Futuremamo, dziękuję za zainteresowanie. Noc przespana. Dziś bez biegunki, ale ja widzę że trochę niemrawa jeszcze jest. No nic. Pije, jako tako się bawi, nawet śniadanie zjadła. Muszę zaopatrzyć się w Rossmanie w jakieś gotowe słoiki dla niemowląt, bo przy tych objawach to chyba przez dwa-trzy dni zaufam gotowym daniom, a nie swojej tragicznej kuchni:(
Przez to wszystko i ja straciłam apetyt, wszystko mi śmierdzi. Mąż był w szoku,ze nie chce wieczornych kanapek( już tak się u nas utarło,ze około 23 robię się głodna oglądając serial i maz robi mi coś na ząb:-)
Na pocieszenie dziś mamy "dzien kuriera". Przyjdzie łóżeczko, materac, jakis rożek i spiworek samochodowy oraz wyczekiwany bujak:-)
Nie wiem, co z jutrzejszym wyjazdem:/ odechciało mi się jakoś.
-
Aga9090 wrote:Witam się wieczorowa porą. Prawie cały dzień przespałam czuje się jakby walec mnie przejechał,a pogoda wcale nie pomaga....
Azzura smecta jak najbardziej polecam. Mojej Kindze ostatnio dałam alpe zmieszana z woda i jak ręką odjął (dałam łyżeczkę alpy i troche wody i od razu przeszło.
Mało mnie bo choroba mnie dopadła i całymi dniami śpię
Oj, biedna. Mam nadzieję,ze dziś już lepiej. Zdrówka w takim razie życzymy!
-
Hej Wam.
Co do imion mi sie podoba Tymon ale bratanek mojeg M jest Tymoteusz wiec odpadli odrazu. U nas bedzie Kajetan byly jeszcze opcje Czarek Julian Lucjan Bruno Gniewko Mieszko ale tylko Kajtek pzeszlo u mojego M a mi sie bardzo podoba i pasuje do pierworodnego Kostka
Wozek mamy po synku ale jakos na lato planuje kupic spacerowke lzejsza bo ten nasz zwyczajnie znudzil mi sie mamy bebetto holland ale z 2016 roku teraz nowszy ladniejszy
Ja dzis bylam na pobraniu krwi skontrolowac tarczyce i glukoze a jutro wizyta
W Gdansku wieje ze hej az nie chce sie wychodzicagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysku, ja nigdy nie bylam w Gdańsku, a slyszalam, że to naprawdę ładne miasto. Mam nadzieję, że kiedyś dotrę, choć z Krakowa to kawalek jest...
Azzuro, współczuję chorowania. Jak się teraz mała czuje?
Mój Miko trochę lepiej. Przespal prawie całą noc. Kaszle mokro, moze poodksztusza trochę. Gorączki i nie ma. Chyba czuje się lepiej. Oby.
Ja wózek pozyczam od mojej przyjaciółki i, szczerze mowiac, nawet nie wiem, co to za firma. Nie chcę inwestowac w gondole, bo to na pół roku tylko. A spacerowek w tych 2w1 nie lubię. Ciężkie to, masywne, nieporeczne w miescie, o tramwaju nie wspominając. Pewnie bede tez używać kilka miesiecy, a jak mała będzie stabilniejsza, to się przerzucimy na coś lzejszego. Może Mikołaj przestanie wtedy już wózka potrzebować. -
Azzurra wrote:Cześć Piękne!
Futuremamo, dziękuję za zainteresowanie. Noc przespana. Dziś bez biegunki, ale ja widzę że trochę niemrawa jeszcze jest. No nic. Pije, jako tako się bawi, nawet śniadanie zjadła. Muszę zaopatrzyć się w Rossmanie w jakieś gotowe słoiki dla niemowląt, bo przy tych objawach to chyba przez dwa-trzy dni zaufam gotowym daniom, a nie swojej tragicznej kuchni:(
Przez to wszystko i ja straciłam apetyt, wszystko mi śmierdzi. Mąż był w szoku,ze nie chce wieczornych kanapek( już tak się u nas utarło,ze około 23 robię się głodna oglądając serial i maz robi mi coś na ząb:-)
Na pocieszenie dziś mamy "dzien kuriera". Przyjdzie łóżeczko, materac, jakis rożek i spiworek samochodowy oraz wyczekiwany bujak:-)
Nie wiem, co z jutrzejszym wyjazdem:/ odechciało mi się jakoś.
Dobrze, że już trochę lepiej. Ja też dziś dzień kuriera mam. Właśnie siedzę i czekam na meble dla małego i jeszcze ma przyjść kołdra, poduszka, apteczne rzeczy. -
O widzę, że dzisiaj sporo z was ma dzień dostaw to na pewno bardzo cieszy. U nas może w następnym tygodniu pojawią się łóżeczka z materacami.
Miałam wczoraj kontrol u swojego ginekologa i jestem trochę wystraszona. Szyjka skrócona o 2 mm, ma teraz prawie 25 mm. Jest na szczęście twarda, zamknięta i trzyma, a to najważniejsze wg lekarza. Ale kazał mi się zaprzyjaźnić z kanapą, jak najwięcej leżeć i wychodzić z domu tylko w razie konieczności teraz najważniejsze żeby jak najdłużej donosić. Powiedział, że po 32 tc będę rodzić w Bochni, a wcześniej tylko Kraków, bo tam mają 3 stopień referencyjności i są przygotowani na wczesne wcześniaki.
Boże tak bardzo się zaczynam bać, dopiero teraz do nas dociera, że na prawdę istnieje ryzyko przedwczesnego porodu i to może się zacząć nie za ok. dwa miesiące a kwestia tygodni.
Jutro jeszcze wizyta kontrolna na patologii ciąży w Krakowie.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Agulineczka da radę tyle pojezdzić? Znajomi zmieniali skorupkę już w 5 miesiącu małego.. No ale nie znam się. Byliśmy dzisiaj w sklepie i Pani mówiła że najwięcej sprzedaje się maxi cosi citi i teraz pebble ruszyło. Nie chcemy bazy pod isofix bo kosztuje majątek a my ciągle innym samochodem jeździmy więc i tak by się przepinało. No i wózki hahaha.. chyba stanie na bebetto tito Wzory nie zachwycają ale dużo nas przekonuje do tego modelu Podobno adamexy i anexy stanęły. Przynajmniej u nas w okolicy
No i my po wizycie! Hubi ma 1175g j około 37cm wymiarami na 28tc około a główka 31tc :o będzie wielkoglowy? podobno wzorowo komory boczne mózgu się zmniejszyły i mam sie nie martwić bo główka większa to i komory są okej TAKŻE JEST OKEJ. Fiknal sobie i znowu mamy główkę u dołu ale podobno to się zmienia jak w kalejdoskopiefuturemama, JaKa, Azzurra, Daniela, RudyTygrysek, Aga9090, agniecha2101, Paula222, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Bondzik, mój Miki ma dwa lata i jeszcze się do skorupki mieści. Ale on drobny jest . Jak skończył rok, to mu kupiliśmy nowy, większy fotelik, ale spokojnie mógłby jeździć w skorupce dłużej. Większość moich znajomych zmieniala fotelik po roku (zwykle to był prezent od rodziny na roczek, u nas zresztą też ).
Jaka, lezalam na patologii ciazy z dziewczyną w blizniaczej ciąży. Ma podobno rodzic po 34 tygodniu.bondzik007 lubi tę wiadomość
-
Bondzik jasne, ze tyle pojezdzi. Dziwi mnie zmiana fotelika przy 5-miesięcznym dziecku. Moj synek do najmniejszych nie nalezal, rowne 4kg i 56cm przy porodzie. Wage krancowa do tego fotelika osiagnal niedawno jako 2,5 latek, a fotelik sie zmienia jak glowka zaczyna wystawac ponad fotelik. My drugi fotelik kupilismy po ponad roczku.
Edit: po roczku tez mogl jeszcze jezdzic, zmienilismy, bo chcialam, zeby mial wygodniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 18:29
bondzik007 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚