Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wieczornie,
Kai, dzięki. Moja Mała już dziś lepiej, ale widzę że jest osłabiona. Mąż nadal choruje, ja też jakaś nie do życia. Podjęłam decyzję, że zostajemy w domu, tj. ja i córka. Jakoś nie widzę tego wyjazdu, szkoda bo Wrocławskie zoo jest super:(
U mnie dzień kuriera zakończony. Doszło łóżeczko, materac( narazie schowane), jakieś tekstylia no i wyczekiwany kołysko-lezako-bujak. Powiem tak- wypas:D
Będzie problem, bo kupiłam to cudo z myślą o synku a już widzę że córka łatwo się nie da z niego wygonić. Czadowy gadżet.
JaKa, bo u Ciebie to faktycznie może być wcześniej. Ale na pewno będzie wszystko w porządku:-) wazne że chłopaki zdrowe a Ty się musisz oszczędzać podwójnie. Wczoraj urodziła pierwsza listopadowka..trzech chłopaków:-) tylko pobieżnie zerknęłam, ale wygląda na to że mają się wszyscy dobrze, także super.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.JaKa, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Hej hej,
Zaraz nadrobię.
Melduję się po wizycie. Szyjka 3cm, gin mówi że damy radę, tylko mam zwolnić i się oszczędzać.
No i nazwał mój brzuch superinkubatorem, bo maluch waży już 1,4kg (dwa tygodnie temu 1kg).Azzurra, futuremama, RudyTygrysek, Aga9090, JaKa, agniecha2101, AMK, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
A z tymi fotelikami to różnie bywa....moja córka wyrosła z 0-13 przed roczkiem, a jest z niej kruszynka-na samym dole siatki centylowej jeśli chodzi o wagę, ALE na górze jeśli chodzi o wzrost. Także nóżki zaczęła podkurczac w "skorupce" i zmieniliśmy szybko.
-
Azzurra, mam nadzieję, że młoda szybko wróci do sił. Nie dziwię się, że zostajecie, szkoda mi Twojego męża, że musi jechać w takim stanie.
Mój jutro jedzie do Włocławka służbowo za kolegę, który nie miał opieki do dzieci (żona w delegacji), a sam też ma głowę gdzie indziej, bo wczoraj dowiedział się o śmierci cioci. Ale mus to mus niestety.
Właścicielka wozka coś odpisała?
Bondzik, niektórzy po prostu z jakichś nieznanych mi powodów czują parcie na kolejny fotelik, jak tylko dziecko osiąga 9kg to zmieniają. Zazwyczaj na fotelik fwf. Nie dość, że dziecko 5 miesięczne rzadko kiedy siedzi samo stabilnie, to jeszcze sama jazda przodem jest mniej bezpieczna że względu na dużą głowę w stosunku do reszty ciała i przeciążenia.
Azzurra, u Ciebie pewnie córka rzeczywiście szybko wyrosła, ale tak mi się skojarzyło, jak kiedyś nasz kumpel opowiadał o wizycie u pediatry z dzieckiem. Zapytała, czy dziecku wystają już nóżki poza fotelik, bo jeśli tak, to koniecznie muszą zmienić. Smialismy się, że musimy wszyscy fotele w samochodzie wymienić, bo wszystkim nam nogi wystają. To chyba by była jazda z nogami do przodu❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela, u mnie z fotelikami to w ogóle byl Sajgon, już kiedyś pisałam. Tak naprawdę to teraz dopiero, jak kupiłam tego Roemera(notabene bardziej z myślą o synku), to podróż nie jest katorgą, takze podejrzewam że to nie ostatni fotelik tej marki w naszej rodzinie.
Na oglądanie wózka wstępnie umowilam się na piątek:-) bardzo jestem ciekawa tej podwójnej Emmy. Nie widziałam na żywo podwójnej, w necie też niewiele znalazłam. A do marki mam równiez zaufanie ogromne, bo to są wózki nie do zdarcia. Nie wiem, czy wczytywalas się w opis tego egzemplarza, ale brzmi bardzo zachęcająco. Jeśli jest faktycznie prawie nowy, to może przemyśle kupno? W sumie nawet kolor dla mnie ok(bo nie szary:-)
Gratuluje udanej wizyty, duża dziewczynka się szykuje:) ja kolejne usg mam dopiero za trzy tygodnie, aż się boję zgadywać ile będzie ważył......
-
Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń na żywo Opis czytałam i mnie zachęcił.
Ja sama wózek rok po roku kupiłam używany. W ogóle niezniszczony, babka zmieniała na wózek bliźniaczy z miejscami obok siebie, bo dzieci jej się kłócily i spacery były koszmarem.
Teraz ma lekkie wgiecie na stelażu, bo jak miałam w zeszłym roku wypadek, to akurat wózek był w bagażniku. Ale jeździ się ok, będę korzystać tylko z gondoli, a potem sprzedam za bezcen, bo i tak już za niego pieniądze z ubezpieczenia dostałam. I na wiosnę kupię nowa spacerowke. Bo poprzednia sprzedalam, nie byłam z niej do końca zadowolona.
Ja też mam teraz wizytę za 3 tygodnie, to pewnie już będzie usg III trymestru. I mam nadzieję, że szyjka dalej będzie trzymać.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Kai wrote:Ja też jutro wizytuje, trzymajcie kciuki za tę moją kruszynke, żeby urosła ładnie i żeby przeplywy dobre były.
A rano mam jeszcze diabetologa. Muszę jeszcze książeczkę uzupełnić.
Kai, będziemy trzymać kciuki. Daj znać po wizycie, koniecznie.
Kai lubi tę wiadomość
-
Z tego co kiedys czytalam, a mocno zglebialam temat, to nie nóżki sa wyznacznikiem zmiany fotelika, a glowka. Moj synek tez podkurczal nóżki. Mi zalezalo, zeby jak najdluzej jezdzil tylem do kierunku jazdy. Kolejny fotelik kupiliśmy tez z opcja front/back, ale niestety okazalo sie, ze kazda jazda tylem konczy sie sporymi wymiotami i zaczelismy sadzac go przodem do.kierunku jazdy.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Z tego co kiedys czytalam, a mocno zglebialam temat, to nie nóżki sa wyznacznikiem zmiany fotelika, a glowka. Moj synek tez podkurczal nóżki. Mi zalezalo, zeby jak najdluzej jezdzil tylem do kierunku jazdy. Kolejny fotelik kupiliśmy tez z opcja front/back, ale niestety okazalo sie, ze kazda jazda tylem konczy sie sporymi wymiotami i zaczelismy sadzac go przodem do.kierunku jazdy.
A ja śpię spokojnie:-)agulineczka lubi tę wiadomość
-
Ten Jedo Koda fajnie wyglada. A Camarelo jakie macie? Ale chyba macie racje ze trzeba sie wybrać do sklepu i potestowac. Ja po córci mam fotelik Maxi Cosi Cabriofix. Byl spoko ale nie mam porównania. Uzywalismy go do 14-15 miesiaca bo juz jej glowa wystawala.
Jeśli chodzi o infekcje to rzeczywiście sporo ludzi choruje. Dziś odwołali mi USG 3 trymestru bo corka lekarki się rozchorowała. A juz się tak nastawiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:53
-
Dzięki Dziewczyny za dobre rady odnośnie fotelików nie wiem dlaczego tamci zmienili.. oni mieli w ogóle chyba używkę 3w1 a wiadomo jakie tam foteliki, no ale byli przeszczęśliwi jak mi opowiadali jaki "biznes" udało im się zrobic na wózku bo kupiony za 800zl a sprzedany za 900
Kciuki za wizyty! -
Uff ja ostatnie 2 dni sporo latalam po mieście, jutro mamy 3 rocznicę ślubu i najpierw biegałam za jakimś drobiazgiem dla Meza a dzis za jakąś sukienka. Udalo mi się kupić sukienke uniwersalna z super bawelny, marszczona z boku i w kolorze butelkowej zieleni. Bedzie dobra na pewno kolejny miesiąc i potem po ciazy tez, bo ma taki luźny krój. Nawet nie jest chyba stricte ciążowa akurat jeszcze ja moze przyodzieje na swoja 30tke w październiku, choć imprezy raczej nie bedzie juz hucznej a no i kupilam 2 pary butów korzystając z promocji w CCC i Deichmanie. Malutka po takich eskapadach (wybujana przez cały dzień) wieczorami nieźle daje czadu, wypina sie, przeciaga, kopie, przekreca i sama ona wie co tam jescze. Ciągle nie moge wylapac jej pozycji, mam wrażenie że jej sie non stop zmienia upodobanie ciekawa jestem ile waży, ale raczej najmniejsza nie jest sądząc po tym ile ma siły (żeby zasadzić kopniaka nie straszna jest jej dlon albo lokiec jesli oparte sa o 'jej' terytorium). W czw wieczorem mam usg, moja ciekawość powinna zostac zaspokojona dobranoc
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Jadę do pracy, mój telefon mówi mi że jest jest 2°C przeokrutnie zimno. Pierwszy raz czapka ubrana w tym sezonie. Co prawda jestem chyba jedyna osobą z czapka na głowie, ale mam to gdzieś.
Przed pracą jeszcze szybka morfologia+mocz.
Poza tym u mnie nic ciekawego, paczki przychodzą a ja ciągle zamawiam nowe
Miłego dnia kobietki;)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kai kciuki zaciśnięte O której wizytujesz?
Wyznacznikiem głównym rzeczywiście jest żeby główka nie wystawała ale my już zmieniliśmy jak że tak powiem zbliżał się do granicy - pewnie chwilę jeszcze by pojeździł - ale właśnie z nóżkami już masakra, ogólnie ciasno no i jednak nosić już też ciężko. Także on się wkurzał, my się wkurzaliśmy - miał skończone 9 mcy i kupiliśmy ten od 9kg tak żeby się rozkładał do półleżącej pozycji.
Teraz mamy większy, teoretycznie tez od 9 może być jak się zapina na te jego pasy ale już zapinamy normalnym - ta opcja teoretycznie od 15 i tak mniej więcej ważył jak zaczęliśmy go tak używać. Ale mały jest wysoki, każdy myśli że rok starszy.
Nie zmienia to faktu, że jak jechaliśmy nad morze to zabraliśmy poprzedni fotelik, ten do 18kg, bo jednak tyle godzin w aucie, mały sobie tez sporo spał więc tamten lepiej go trzymał i opcja rozkładania bardzo przydatna na tej trasie -
Wózek mam Camarelo Carmela
Na początku przygody sto lat temu też mi się wydawało, że wózek 3w1 to super biznes. Zobaczyłam parę fotelików jak to wygląda, poczytałam o bezpieczeństwie i podziękowałam.
Ja się wcześniej cieszyłam, że mała się obróciła, czuś to było ewidentnie gdzie ma nogi a teraz wiem tyle że nic nie wiem, mam wrażenie że czuć ją wszędzie. Widać, że miejsca mniej.
Annika a podali Ci nowy termin? Ja dopiero za 3 tyg idę. Pewnie będę jedną z ostatnich