X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, jak po wizycie???

Aga9090 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Co do Facebooka, to ja po przemyśleniu sprawy nie wybieram się tam. Głównie dlatego, że staram się minimalizować czas który na nim marnuję. A wejście i sprawdzenie czegokolwiek konkretnego, kończy się scrollowaniem reszty Facebooka przez kolejne pół godziny ;)

Tak więc dopóki ktoś tu siedzi, będę się tu udzielać ;)

Ja mimo że posiadam tego FB to minęła mi już "faza" na przeglądanie. Z nudów przejadę i nie polega to na MUSZĘ zobaczyć.. zajmuje mi to minutę bo stwierdzam ze nie ma nic ciekawego :D teraz wchodzę częściej bo jest grupa :D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientuje się któraś z Was w temacie badań celiakii? :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po dość długiej nie obecności dopiero wszystko nadrobiłam z czytaniem postów.
    Mało się udzielałam ostatnio byliśmy na weselu znajomych potem mąż miał tydzień wolnego to nawet nie było kiedy zajrzeć bo szykowaliśmy kącik dla małego i musieliśmy zrobić małe przemeblowanie wiec nie było kiedy zajrzeć.

Gratuluje udanych wizyty ,my tez byliśmy w sobotę na wizycie mały już wazy 1424 g i wychodzi ze jest o tydzień starszy cały czas podczas badań ale jak to lekarz powiedział ze ładne dziecko jest .

Co do fb tez miała konto ale usunęłam pare miesięcy temu głównie ze względu na męża bo śmiał się ze mnie ze nie umiem żyć bez fb to mu udowodniłam ze umiem.

A co do prawa jazdy ja tez zdawałam je będąc z corka w 7 miesiącu ciąży niby zaczęłam je robić w 4 miesiącu przeszłam teorie a gdy zaczęły się jazdy to najpierw mi instruktor je przekładał potem w 20tyg ciąży wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem ciąży wiec na moeosac odpuściłam jazdy zaczęłam znów jeździć w listopadzie dokończyłam wtedy jazdy zdałam egzamin z teorii i w grudniu zdałam prawko ale miałam tez przeboje z tym profilem kandydata na kierowcę no w czasie kursu wyszła za mąż K zmieniłam nazwisko i był problem z zapisaniem się na egzamin tym bardziej ze ja profil robiłam we Wrocławiu a prawko zdawałam w Tarnowie ale koniec końców zdałam i już 09.12 minie dwa lata jak je posiadam

futuremama, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa oszczędzaj się jak najwięcej. Trzymam kciuki żeby dzieci jak najdłużej posiedziały w brzuchu :* Przynajmniej do listopada!

Ja wstawiłam ostatnie pranie dzieciowe (został mi jeszcze wózek do uprania ale to już myślę na koniec listopada zostawić żeby był świeży). W sumie wyszło mi 3 pralki więc tragedi nie ma ;) Za to jak pomyślę o prasowaniu to... :D :D

JaKa lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ma któraś kontakt z Marrakech? Bardzo długo się nie odzywa, martwię się. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i maluszków.

Bondzik, ja na celiakii się nie znam, ale poszukaj Inessy. Myślę, że może Ci dużo na ten temat powiedzieć.

bondzik007 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane byłam na wizycie...
    Mały wazy 1039gram ,wszystko w normie,szyjka bez zmian i pessar trzyma (nawet nie spytałam ile ma ale podobno ok)
    Ale (zawsze jakieś ale) łożysko dalej przodujące brzerznie (nachodzi nadal na szyjkę) i przyrasta do blizny po cieciu cesarskim, wiec mam się przygotować na to,ze będzie trzeba tez macice usunąć do szpitala mnie chce położyć 3-4 tygodnie przed terminem) mam dość wszystkiego, płakać mi się chce z tej bezradności
    Gin nie widzi już szans,ze łożysko się podniesie lub zmieni pozycje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dopisz mi proszę usg 3 trymestru na 11.10. O 9:30

Paula222 lubi tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Aga, slabo to brzmi:(
    Strasznie kategorycznie...może skonsultuj z innym lekarzem jeszcze?
    Jakiś czas temu mój doktorek straszył mnie łożyskiem przodujacym, a za kilka dni inny stwierdził że ono koło przodujacego to "nawet nie leżało".

Powiem Ci, że na sierpniowkach była dziewczyna z łożyskiem wyrośniętym. Śledziłam trochę jej wpisy, bo sama się tego bałam. Tam też byli powiedziane,ze straci macicę, więc ona była na to nastawiona. Dopiero w późniejszej ciąży pojawił się cień nadziei, że może jednak nie. I faktycznie, macicę uratowali.
    Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Dziewczyny, ma któraś kontakt z Marrakech? Bardzo długo się nie odzywa, martwię się. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i maluszków.

Bondzik, ja na celiakii się nie znam, ale poszukaj Inessy. Myślę, że może Ci dużo na ten temat powiedzieć.

No właśnie, Marrakech się bardzo długo nie odzywa. Kilka innych dziewczyn też nie...może po prostu brak czasu.
    Chyba taka też specyfika takiego forum,mam wrażenie że dotyczy to większości wątków. Najpierw jest spory ruch, później dziewczyny się wykruszają. Częśc się przenosi na alternatywne fora, część "znika" całkowicie.
    Ot, Internet. Może chociaż się większość pochwali, jak urodzi:-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura ja te łożysko miałam już stwierdzone na polowkowych.... 11.10 mam usg to się dowiem dokładnie ale już się nie nastawiam,ze będzie dobrze...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaś stwierdzone przodujące, a nie wyrośnięte w bliznę? Bo to straszenie usunięciem macicy, to raczej z tego wyrośnięcia wynika a nie z samego przodowania?
    Jakby nie było, brzmi faktycznie niefajne oby się dobrze skończyło.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ale miałaś stwierdzone przodujące, a nie wyrośnięte w bliznę? Bo to straszenie usunięciem macicy, to raczej z tego wyrośnięcia wynika a nie z samego przodowania?
    Jakby nie było, brzmi faktycznie niefajne oby się dobrze skończyło.
    Miałam sywierdzone przodujące brzeznie,nic o tej bliźnie nie mowil...
    A macice może będzie trzeba usunąć właśnie przez to,ze wroslo częściowo w blizne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 14:40

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Miałam sywierdzone przodujące brzeznie,nic o tej bliźnie nie mowil...
    A macice może będzie trzeba usunąć właśnie przez to,ze wroslo częściowo w blizne..

Oby nie!!u Ciebie skończy się dobrze, nie ma innej opcji. Ale stresu to masz w tej ciąży co nie miara, współczuję:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Aga ale to się da jakoś tak żeby wyciąć tą część blizny do której przyrasta? Be z pewnością cc będą robić. Trzymam kciuki żeby nie było tak źle. Nie dziwię się że maść dość jak tyle przebojów po drodze.

Ciesze się, że mały ładnie rośnie :)

Dziewczyny pytanie z innej beczki, Aniball - któraś słyszała, stosowała? Rzuciło mi się to w oczy i się zastanawiam. Ewentualne za i przeciw? :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ,ze cesarka to już od początku wiem. Tylko problem polega na tym,ze w czerwcu miałam operacje i cieli mnie wzdłuż ,a teraz te łożysko wrasta do blizny po cieciach cesarskich i nie wiem jak mnie teraz ciąć beda aby było bezpiecznie i aby nie doszło do krwawienia i co z ta macica teraz będzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wogole termin porodu wg usg na 24.12 się zmienił..

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    I wogole termin porodu wg usg na 24.12 się zmienił..

Nieźle, coraz bliżej moich urodzin:-)
    Ciekawe, czy któraś urodzi 20.12.:-) może mój syn mi zrobi prezent?
    Ja z USG mam na 17.12., ale mój gin twardo obstaje przy tym z karty ciąży czyli 28.12.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny pytanie z innej beczki, Aniball - któraś słyszała, stosowała? Rzuciło mi się to w oczy i się zastanawiam. Ewentualne za i przeciw? :)[/QUOTE]

Ja pojęcia nie mam, ale u nas położna na szkole rodzenia odradzała. Choć pewnie jeśli któraś stosowała i miała lekki poród, to będzie polecać:-)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Nieźle, coraz bliżej moich urodzin:-)
    Ciekawe, czy któraś urodzi 20.12.:-) może mój syn mi zrobi prezent?
    Ja z USG mam na 17.12., ale mój gin twardo obstaje przy tym z karty ciąży czyli 28.12.
    Ale ja to biorę z przymrużeniem oka:) bo u mnie to tez nie wiadomo. Wiem,ze najpóźniej w 38 tc przez te łożysko ale może się okazać,ze wcześniej..

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ