Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra chyba takie są uroki forum i też mam nadzieję że u Marrakech wszystko ok i poprostu nie ma czasu zajrzeć.
Aga trzymam kciuki żeby lekarze znaleźli jak najlepsze rozwiązanie dla ciebie. I tak tyle już przeszłaś. Musi być dobrze. -
Hej, ja po wizycie. Wszystko w porzadku. Mała tak ulozona, ze ciezko bylo zobaczyc buzke niestety, wiec fajnego zdjecia nie mam. Szyjka troche krótsza, ale i tak jest dobrze, bo ma lekko ponad 4cm. Ilosc wod ok, przeplywy rowniez. Coreczka wazy jakies 2014g
Aga9090, futuremama, Dip88, Paula222, Azzurra, Lotopałanka, mkgk, agniecha2101, bondzik007, Lilly_Ana, JaKa lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Wszystko ok . Mała urosła, ma 1364 g, jest już tylko 10 dni do tylu, a nie dwa tygodnie. Przeplywy może nie są idealne, ale calkiem dobre.
Azzurra, Lotopałanka, Aga9090, Dip88, futuremama, Paula222, agniecha2101, bondzik007, Lilly_Ana, JaKa lubią tę wiadomość
-
My po wizycie.
Kajtek dalej Kajtkiem. Dzis 27+1 wymiarami nawet 28+3 waga 1379 gram. Obstawialam 1200. I zmienil pozycje i jest miednicowo. Twarz zakryta raczkami pepowina i nogami nie wiedzialam ze tak sie da. Doktor mowil ze chcial ladne ujecia dac z 3D no ale nie uda sie bo widac rece i nogi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86504ff107cf.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3d69babd9f.jpgfuturemama, agniecha2101, bondzik007, Azzurra, Lilly_Ana, JaKa lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam szczęście, krew pobrana za pierwszym wkłuciem
Strasznie mnie bawi, jak przed pobieraniem pielęgniarka pyta jak znoszę pobieranie krwi, a ja odpowiadam "ja dobrze, pielęgniarki gorzej"
Wyniki w dalszym ciągu spoko, minimalnie monocytów za dużo, ale to pewnie po tym przeziębieniu mi zostało.
Szkoła rodzenia umówiona. Dwa spotkania po 3h w październiku, w trybie indywidualnym.
Starczy tych internetów na dziś, dobranoc
futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kai i Rudy Tygrysek gratuluję.
Wiem, ze ja tu z terminem nie za bardzo pasuje, Wy tu niedawno w III trym powchodzilyscie, wiele z Was z terminem na 2 połowę grudnia, a ja tu pewnie sie rozwiaze w polowie listopada Jakos tak sie przyzwyczailam do grudniowek zdalam sobie sprawę, ze zostalo mi raptem 1,5 m-ca na skompletowanie wyprawki, pranie,prasowanie. Niby nie malo, a tak niewiele.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny cieszę się że dzieciaczki tak ładnie rosną Trochę mi szkoda że moja wizyta tak daleko ale z drugiej strony czuć jak się młoda w brzuszku rozpycha więc chyba też dobrze rośnie
Agulineczka no Twoja mała to już naprawdę nie taka mała Zobaczymy kiedy postanowi przejść na drugą stronę mocy Chyba ze masz planowaną cc no to z pewnością trochę wcześniej. Pewnie w listopadzie już połowa z nas będzie się zastanawiała kiedy nadejdzie ten dzień. Choć ja mam nadzieję, że grzecznie do grudnia wytrwam.
Z tym aniballem nie wiem. Zdaję chyba sobie sprawę, że jednak pierwszy poród gdzieś tam w główce echem się odbija i trochę się boję jak będzie tym razem. Także szukam różnych pomysłów jak można usprawnić. Koleżanka pisała mi o tym żelu położniczym. Ponoć za pierwszym razem pomógł. Pocieszające że za drugim razem kupiła ale nie zdążyła użyć A rocznikowo nasze dzieci będą tak samo z tym że u niej trochę mniejsza różnica. -
Witam dziewczyny Dawno mnie nie było więc wszystkiego nie nadrobię ale mam nadzieję że u Wszystkich wszystko w porządku.
Ja z mężem wzięliśmy się za odświeżenie pokoiku dla naszego bąbelka a skończyło się "remontem" Odmalowaliśmy wszystko co się dałao żeby na kilka lat mieć spokoj i poprawiliśmy gadzie żeby ładnie wyglądało. Więc nie muszę tłumaczyć jaki syf się zrobił w domu. Sprzątam już cały tydzień i nie umiem wyjść z bałaganu mimo tego że dużo rzeczy powyrzucaliśmy i powynosiliśmy na przechowanie do rodziców.
Byłm też na wizycie i u Nas wszystko ok Mały w 28 tyg wazył 1250g i był bardzo rozbawiony i niedał sie pomierzyć. Cukry też ok nawet diabetolog pochwaliła że opanowane i cukrzyca wyrównana.agniecha2101, Lilly_Ana, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Hej Kobiety... ja dzis mam wizyte w luxmedzie. Od 3 dni zle sie czuje bardzo twardnieje mi brzuch wieczorami ledwo chodze a skorcze mam nawet w nocy i mnie budza.
Dzis mam wizyte u lek. lux medzie. Jestem ciekawa czy jak mu to opowiem zrobi mi jakies usg i spr ta szyjke bo sie martwie.
My wczoraj zlozylismy lozeczko.W pokoju zrobilo sie ultraciasno. Niedlugo bede prala ciuszki i pojade kupic wozek.
-
mkgk wrote:Hej Kobiety... ja dzis mam wizyte w luxmedzie. Od 3 dni zle sie czuje bardzo twardnieje mi brzuch wieczorami ledwo chodze a skorcze mam nawet w nocy i mnie budza.
Dzis mam wizyte u lek. lux medzie. Jestem ciekawa czy jak mu to opowiem zrobi mi jakies usg i spr ta szyjke bo sie martwie.
My wczoraj zlozylismy lozeczko.W pokoju zrobilo sie ultraciasno. Niedlugo bede prala ciuszki i pojade kupic wozek.
Może za mało magnezu łykasz? Ja też miałam duże twardnienia brzucha, zwlaszcza jak więcej pochodziłam. Zwiększyłam dawkę magnezu, dorzuciłam aspargin i jest lepiej.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Polecam cytrynian magnezu ze Swansona.
A ja wczoraj byłam na "przypadkowej" wizycie, dziedzic waży 1600, ma się dobrze, łożysko przodujące całkowicie, czyli bez zmian.
Spakowałam już prawie torbę do szpitala- nie znam dnia i godziny z tym łożyskiem.
Wczoraj kupiłam regały w ikei, dziś zamawiam łóżeczko, przewijak
A i czekam na zestaw od mamyginekolog
agniecha2101, futuremama lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Wracam do żywych... Przyznam szczerze że jak się cieszyłam że znajomi nas odwiedzili na te kilka dni tak wczoraj byłam najszczesliwsza osoba pod słońcem że jednak już pojechali.... Tak się wymeczylam że masakra... Jeszcze ostatnie 2-3 dni tak mnie coś bolało po lewej stronie pod żebrami ze juz nie wiedziałam jakie pozycje przyjmować.... Bolało mnie jak siedziałam, jak stałam czy nawet jak leżałam....
Teraz też trochę poodsypiam mały lekko przeziębiony zostaje że mną w domu więc do przedszkola nie idzie.... To można się wyspać.... a dzis na 18 kolejna przedostatnia pewnie jazda przed egzaminem.... Pozdrawiam i miłego dnia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:55
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:A jak to jest z łożyskiem przodującym - nie stanowi to wskazania do cc?
Agulineczka z tym lozyskiem to jest tak,ze może w każdej chwili byc krwotok i trzeba w te pedy do szpitala ..... Przez to z takim lozyskiem musimy byc dużo wcześniej przygotowane. No i wskazanie do cc to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:06