Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Tak, ja chcę taką mufkę którą do rączki wózka przypinasz Wtedy jak nie wiem dziecku smoczek wypadnie czy cokolwiek, nie wiem buźkę trzeba wytrzeć to wyciągasz po prostu rękę a nie musisz walczyć żeby ściągnąć rękawiczki i potem znów założyć.
Ja w sumie z takich kluczowych rzeczy to tylko fotelik, materacyk i biustonosze do karmienia muszę kupić. Tak to resztę już mamy ale łóżeczko pewnie z początkiem listopada rozłożymy.
Edit. Już znalazłam https://www.smyk.com/dziecko-mama/dziecko/wozki/akcesoria/mufki.html
Chodzi o coś takiego prawda?
Ciekawe gdzie tu w CH coś takiego dostanę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:13
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:A jak to jest z łożyskiem przodującym - nie stanowi to wskazania do cc?
Dziewczyny oprócz mufek są tez rękawiczki. Ja właśnie zamówiłam rękawiczki, zawsze można rozstaw regulować. -
Mam takie
https://scandinavianbaby.pl/product-pol-2799-Elodie-Details-Mufki-do-wozka.html
Ale jest mnóstwo innychagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Jak coś to załóż jakieś może fikcyjne konto żeby chociaż na grupie z nami popisać. Ale nie namawiam żeby nie było Tam poprostu łatwiej i szybciej się pisze.
Azzurra, Dip88 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Daniela wrote:Dziewczyny, ma któraś kontakt z Marrakech? Bardzo długo się nie odzywa, martwię się. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i maluszków.
Bondzik, ja na celiakii się nie znam, ale poszukaj Inessy. Myślę, że może Ci dużo na ten temat powiedzieć.
W ogóle sporo osób wcześniej dość mocno aktywnych, od dłuższego czasu już się nie odzywa i nie chodzi mi o czas od powstania grupy na FB, tylko jeszcze dużo wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:49
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:Hej, ja po wizycie. Wszystko w porzadku. Mała tak ulozona, ze ciezko bylo zobaczyc buzke niestety, wiec fajnego zdjecia nie mam. Szyjka troche krótsza, ale i tak jest dobrze, bo ma lekko ponad 4cm. Ilosc wod ok, przeplywy rowniez. Coreczka wazy jakies 2014g👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:Kai i Rudy Tygrysek gratuluję.
Wiem, ze ja tu z terminem nie za bardzo pasuje, Wy tu niedawno w III trym powchodzilyscie, wiele z Was z terminem na 2 połowę grudnia, a ja tu pewnie sie rozwiaze w polowie listopada Jakos tak sie przyzwyczailam do grudniowek zdalam sobie sprawę, ze zostalo mi raptem 1,5 m-ca na skompletowanie wyprawki, pranie,prasowanie. Niby nie malo, a tak niewiele.
U mnie wyprawka można powiedzieć, że już skompletowana, a pranie i prasowanie w toku i chyba szybko z tego prasowania nie wybrne Planuje w najbliższym czasie spakować już torbę do szpitala, chociaż tu prawie nic nie trzeba pakować ale znając mnie to mnóstwo rzeczy wyląduje w torbie "na wszelki wypadek"ZUZAUK, Dip88 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dzien dobry dziewczyny i wszystkie maluszki w brzuszkach.
W Londynie u nas dzis Nawet 23 stopnie i słonko nawet się nie spodziewałam ze koniec września taki będzie .
U mnie wyprawka prawie skompletowana . Zostało pranie i prasowanie - nie wiem kiedy się za to wezmę . Mąż wyjechał w delegacje a ja mam jeszcze na głowie 5 latka - który zaczął zerówkę i ma tyle zadań domowych ze ledwo wyrabiamy .
Na ostatniej wizycie położna pobrała krew Wkoncu wg niej to 28 tydzień wg mnie zaraz 30 .
Rozmawiałyśmy na temat porodu i dalej namawiają mnie na poród siłami natury mimo pierwszej cesarki i wysokiego cisnieniaoraz cukrzycy . Mam tez łożysko przodujące . Zastanawiam się kiedy córeczka do nas dołączy czy będzie to po 36 tyg czy rozwiążą przez cc w 39 .agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
annika wrote:Ten Jedo Koda fajnie wyglada. A Camarelo jakie macie? Ale chyba macie racje ze trzeba sie wybrać do sklepu i potestowac. Ja po córci mam fotelik Maxi Cosi Cabriofix. Byl spoko ale nie mam porównania. Uzywalismy go do 14-15 miesiaca bo juz jej glowa wystawala.
Jeśli chodzi o infekcje to rzeczywiście sporo ludzi choruje. Dziś odwołali mi USG 3 trymestru bo corka lekarki się rozchorowała. A juz się tak nastawiłamCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
ZUZAUK wrote:Dzien dobry dziewczyny i wszystkie maluszki w brzuszkach.
W Londynie u nas dzis Nawet 23 stopnie i słonko nawet się nie spodziewałam ze koniec września taki będzie .
U mnie wyprawka prawie skompletowana . Zostało pranie i prasowanie - nie wiem kiedy się za to wezmę . Mąż wyjechał w delegacje a ja mam jeszcze na głowie 5 latka - który zaczął zerówkę i ma tyle zadań domowych ze ledwo wyrabiamy .
Na ostatniej wizycie położna pobrała krew Wkoncu wg niej to 28 tydzień wg mnie zaraz 30 .
Rozmawiałyśmy na temat porodu i dalej namawiają mnie na poród siłami natury mimo pierwszej cesarki i wysokiego cisnieniaoraz cukrzycy . Mam tez łożysko przodujące . Zastanawiam się kiedy córeczka do nas dołączy czy będzie to po 36 tyg czy rozwiążą przez cc w 39 .
U nas dziś i jutro do 22°C, ale w nocy temp. spada nawet do 2°. Ale jest ładnie i słoneczne od wczoraj Taką jesień to ja lubię Chociaż teraz to i tak wolę deszcz i 10°, niż upały po ponad 30°.
ZUZAUK lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej dziewczyny ja dopiero wrocilam z laboratorium i od poloznej.Dzis mialam poranom krew na morfologie i hiv i oddalam probke moczu na ogolne badanie.U poloznej posluchalam serduszka Mariczki i polozna zmierzyla mi cisnienie .wszystko ok.tylko malutka nadal ulozona gowka do góry.3 pazdziernika mam wizyte u gina zobaczymy czy do tamtego momentu sie obruci.inaczej na 99%cesarka.oby uparciuch maly sie przekrecil.poza tym skladam piore dokupuje.wije juz gniazdko.milego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 12:38
-
RudyTygrysek wrote:My po wizycie.
Kajtek dalej Kajtkiem. Dzis 27+1 wymiarami nawet 28+3 waga 1379 gram. Obstawialam 1200. I zmienil pozycje i jest miednicowo. Twarz zakryta raczkami pepowina i nogami nie wiedzialam ze tak sie da. Doktor mowil ze chcial ladne ujecia dac z 3D no ale nie uda sie bo widac rece i nogi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86504ff107cf.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3d69babd9f.jpg
To twój klocuś większy od mojego klocka super :* -
mokka wrote:Polecam cytrynian magnezu ze Swansona.
A ja wczoraj byłam na "przypadkowej" wizycie, dziedzic waży 1600, ma się dobrze, łożysko przodujące całkowicie, czyli bez zmian.
Spakowałam już prawie torbę do szpitala- nie znam dnia i godziny z tym łożyskiem.
Wczoraj kupiłam regały w ikei, dziś zamawiam łóżeczko, przewijak
A i czekam na zestaw od mamyginekolog
O właśnie! Moja ginekolog kazała mi kupić cytrynian magnezu no bo nie wchlaniam b6 a większość magnezow to jednak z b6. Możesz mi wkleić dokładnie jaki bierzesz?
A zestaw 90stopni? -
Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka że jej koleżance odkleilo się łożysko w 8miesiacu ciąży i dziecka nie dało się uratować. Zmarło wczoraj. Tragedia.. Myslalam ze przy odklejeniu łożyska można uratować dzidzie jeszcze w tym miesiącu..
-
Te rękawiczki-mufki są fajne bo że tak powiem niezależne a nie sklejone ze sobą Ale to jak już reszta będzie ogarnięta a wózek wyciągnięty to będe myślec dokładnie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka że jej koleżance odkleilo się łożysko w 8miesiacu ciąży i dziecka nie dało się uratować. Zmarło wczoraj. Tragedia.. Myslalam ze przy odklejeniu łożyska można uratować dzidzie jeszcze w tym miesiącu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:33
-
Bondzik, bo tutaj nie miesiąc ciąży ma znaczenie, tylko czy udało się wyłapać zwiastuny odklejania (np. Krwawienie, wzmożone ruchy dziecka), a nie zawsze one są i nie zawsze da się je skojarzyć. Przy odklejaniu łożyska niestety dziecku zaczyna brakować tlenu i może być zwyczajnie za późno na ratunek
Bardzo współczuję Twojej koleżance, moja kuzynka przeżyła podobna tragedię...❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Cześć Piękne!
Zaraz Was trochę poczytam, ale najpierw pochwalę się najfajniejszych meblem w moim domu. Przypominam, że zakupione cudo widoczne na zdjęciu zakupione zostało z myślą o synku. Jakby któraś była zainteresowana zakupem, to informuję że gondola jest duża. I nie mam pojęcia jak moja córka tam wlazła(na zdjęciu nie widać, ale ustawione dość wysoko) i to jeszcze z książką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce1a60015c5e.jpg
Nie cytujcie proszę, później usunę.
A ja właśnie wróciłam z zakupów. Stalam się dumna posiadaczką rajstop ciążowych. Chłodno się zrobiło....jak próbowałam założyć jakiekolwiek nie ciążowe rajstopy, to nie dało rady bo niestety gumka się zsuwa z brzucha i zatrzymuje na bliźnie po cc. Oczywiście ona już nie doskwiera, ale wiecie.... psychika.
agniecha2101, futuremama, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Jej jakaś taka bez energii jestem... Normalnie masakra na nic nie mam siły ani ochoty... Chyba że na spanie hahaha... Zamówiłam dziś koszule do szpitala i prześcieradła do łóżeczka jutro spróbuję ta aptekę bo tylko tego jeszcze mi brakuje i kosmetyki... Jak tak patrzę na wagi Waszych maluszków to już ładne klocuszki nosimy w sobie...w sierpniu jak byłam na początku na usg to ta waga jeszcze taka w sumie niewielka była nawet nie kilogram a tu już patrzę pod 2kg maluchy powoli podchodzą.... z jednej strony jeszcze tylko 2 miesiące ale z drugie strony to jeszcze wieczność... Nie wiem jak ja tyle jeszcze wytrzumymam coraz bardziej niecierpliwa jestem... No ale najpóźniej 30.11 już ja w końcu przytulę....
agniecha2101 lubi tę wiadomość