X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, poczytałam chwilę i taki apetyt na rzeczy niejadalne (zaburzenie łaknienia), może być też spowodowany przez niedobór żelaza.

Więc poza produktami bogatymi w wapń, dorzuciła bym też te z żelazem.

Karo_88 lubi tę wiadomość

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, tez teraz doczytałam. Jakieś niecale 3 tyg temu morfologie (erytrocyty, hemoglobina) mialam w dolnej granicy normy (dosłownie na granicy). Cały czas biore ten sam suplement co od początku ciazy gdzie dawka zelaza nie jest jakaś ekstremalnie wysoka, ale być może na tym etapie to juz za mało. Choć lekarka mówiła wtedy, że jak na ten etap ciazy to i tak dobre wyniki. Za 2 tyg mam kolejną wizytę i mam zrobić znów morfologie. Do tego czasu zdrowo jemy :)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    hej :) U mnie po wizycie Wojtuś położony główkowo, waga 1962 g :) Rośnie chłopak. Zosatało równiutko 2 miesiące do TP. Ciekawe jak wyjdzie, gin twierdzi, że z moją szyjką mogę być spokojna, a mnie właśnie stresuje fakt przenoszenia i leżenia miesiąc w szpitalu... No i mam małopłytkowość, kazał mi zrobić test płytki na ciepło ? Pierwsze słyszę
    Kochana mok Wiktor miał małopłytkowość... Nie bede pisać co nas spotkało ale kontroluj morfologie przynajmniej co dwa dni, a ile masz płytek?

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, no powiem Ci, że ta kreda to mnie zaskoczyła:-) moja siostra wspominała coś o ochocie na surowe pieczarki i dotąd wydawało mi się, że to byla hardcorowa zachcianka, ale jednak nie:-)

Mój mąż wrócił do domu...przez te chorobe wymeczony podróżą totalnie. Wykapal córkę i padł..no i chrapie! Nie mam sumienia go budzić, a nie chce mi się zwlec tyłka i poscielic sobie w innym pokoju więc leżę obok niego i myślę...zamówiła bym coś wyprawkowego w necie( np. w Next są wyprzedaże) ale kurczę się splukalam, a wypłata dopiero jutro, jak na złość.

W ogóle to strasznie mi się od kilku nocy źle śpi, chyba synus zmienił pozycję. W sumie piszą że mniej niż 5% dzieci się nie przekręca główką w dół. Nie jestem dobra z matmy, ale chyba biorąc pod uwagę fakt że córka była w tych 5%, to raczej mam małe szanse na to że i synek pozostanie tyłkiem do świata, prawda?

Oczywiście gratuluję udanych wizyt. Duże te Wasze dzieciaki już....kurczę, niektóre z Was to już może będą szczepić dzieci a ja dopiero będę rodzić...

No, to sobie popisalam. Dobranoc:-)

Dip88 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra, niekoniecznie małe szanse. Zależy jaki był powód ułożenia miednicowego. Jeśli było to spowodowane np. specyficzną budowa miednicy czy innym czynnikiem z twojej strony, to szanse masz statystycznie większe;)

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie termin porodu wg miesiączki wychodzi 5.12. a wg wczorajszego usg z wymiarów 24.11. Wiadomo, że to usg teraz mało miarodajne i raczej pod uwagę nie brane, ale jeśli coś to zostały niecale 2 miesiące!... a my w lesie! Jedynie wozek mamy w miarę wybrany i troche ciuszkow ale to kropla. Od poniedziałku ruszam z zakupami!

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jeszcze nie jest tak źle, bo mam 120 a norma zaczyna się od 150, ale całą ciążę spada. Tyle , że w poprzedniej miałam tak samo a po porodzie wróciło do normy, więc myślę ,że i teraz tak będzie :)

Karo_88 spora malutka :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Zaczynamy dziś kolejny tydzień... Wczoraj jazda spoko była... Instruktor stwierdził że jak tak pojadę na egzaminie to powinnam zdać... Więc jest nadzieja... Ja dziś się źle czuje... Spać mi się chce... Czuję ogólnie jakieś osłabienie.... Ledwo telefon trzymam w rękach... Jeszcze ta pogoda za oknem... Deszcz szaro buro i ponuro....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09009d1f64d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:06

agulineczka, Paula222, Aga9090, agniecha2101, Dip88, JaKa, Azzurra lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Aga jeszcze nie jest tak źle, bo mam 120 a norma zaczyna się od 150, ale całą ciążę spada. Tyle , że w poprzedniej miałam tak samo a po porodzie wróciło do normy, więc myślę ,że i teraz tak będzie :)

Karo_88 spora malutka :)
    A to nie jest jeszcze źle. Ja tak wyczulona jestem,bo syn miał 2 tysiące płytek i musimy kontrolować co dwa tygodnie od 2 lat

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no tragedii nie ma ale gin twierdzi że za mało :/ I musi dać adnotacje do karty ciąży, żeby podczas porodu mieli to na uwadze :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec bylam na tej wizycie w luxie i lek bardzo mnie zaskoczyl nie musialam o nic prosic sam sie wystraszyl tego kurczenia i sztywnienia. Zrobil mi wymaz z kanalu szyjki macicy, Dal skier na posiew moczu i usg transvaginalne zrobil.

Szyjka 27mm zamknieta bez oznak rozwierania (bylo ost. 25). Ale mam lezec 2 tyg. i brac ponownie luteine dopochwowo.

Dodatkowo skier. mnie na badanie CRP i ten posiew moczu. Mimo ze ogolne badanie moczu bez zarzutu. Ale dr obawia sie czy nie ma utajonej infekcji bo ona moze wplywac na te skurcze. A ja czesto sikam tylko mi sie wydaje ze to przez uciski.

Takze ok moze nie jest ale pod kontrola. Zobaczymy czekam teraz do 7 dni na wyniki. A mlody jak miednicowo byl ulozony tak jest.

Z wyprawki mamy skrecone lozeczko nawet w domku letniskowym drugie tez juz czeka. A ja przejzalam ciuchy i wiem na czym stoje troche mi brakuje ale mysle ze to nawet mozna po porodzie zawsze dokupic. Dzis zamawiam wit. i kosmetyki dla Nas w Gemini i zostaje wozek ale juz mamy wybrany... stanelo na tym z moich marzen Cybex Priam 3w1 cena straszna.
    Ale pomyslalam ze skoro czekalam na tego ananska 10 lat i to pewnie bedzie jedynakiem to co bede zalowac a poniewaz ja bardzo dbam o rzeczy i naleze do pedantek to sprzedam go potem z latwoscia za chociaz polowe ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:55

futuremama, Aga9090, agniecha2101, JaKa lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie pocieszasz :D Moje gemini właśnie przyszło :) Kto by pomyślał że przesyłka z apteki może cieszyć :D
    U nas też nowy tydzień, do tego piątek - czyli jeszcze przyszły tydzień i potem tylko jeszcze dwa dni w pracy. Wrzesień się kończy, grudzień coraz bliżej. Humor zdecydowanie lepszy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd6bbece3fa.jpg

agulineczka, Paula222, mkgk, Aga9090, agniecha2101, Dip88, JaKa, Azzurra lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki dziewczyny :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Widzę, że nasze pociechy rosną jak na drożdżach.
    Ciekawa jestem ile waży mój kopacz, USG III trym w przyszłą środę, więc się dowiem. :)

Jakiś czas temu widziałam Wasze dyskusje o laktatorach elektrycznych.
    Czy któraś z Was mogłaby mi polecić właśnie laktator, do którego można dopasować kubeczki do mrożenia pokarmu ok. 70 ml? Taką pojemność polecała ostatnio położna w szkole rodzenia, że taka pojemność to tak na jeden posiłek dziecka.
    Czy doświadczone mamy mogą to potwierdzić? :)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Widzę, że nasze pociechy rosną jak na drożdżach.
    Ciekawa jestem ile waży mój kopacz, USG III trym w przyszłą środę, więc się dowiem. :)

Jakiś czas temu widziałam Wasze dyskusje o laktatorach elektrycznych.
    Czy któraś z Was mogłaby mi polecić właśnie laktator, do którego można dopasować kubeczki do mrożenia pokarmu ok. 70 ml? Taką pojemność polecała ostatnio położna w szkole rodzenia, że taka pojemność to tak na jeden posiłek dziecka.
    Czy doświadczone mamy mogą to potwierdzić? :)

Dołączam się do pytania.

Dziewczyny, które robią stosują clexane, słyszałyście o wycofanej serii?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was nadrobić z kilku dni to pare h czytania;p.
    Ładnie brzuszki dziewczyny :). My też rośniemy :) i mam nadzieje ze na kolejnej wizycie mały będzie miał już sporo ponad 1 kg.

Co do kredy to moja ciocia jadła krede w ciąży bo też miała taki smak.Jak to usłyszałam to zgłupiałam;p. Faktycznie tak się ponoć objawia niedobór wapnia.

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Jeny Dziewczyny, napisze to tutaj bo nie mogę : od paru dni mam dziwną zachcianke, chodzi za mna kreda!!!! Tak taka do pisania. Normalnie ślina mi cieknie na sama myśl. Wyczytałam że to moze byc oznaka niedoboru wapnia. Chyba wspomnieć o tym lekarzowi?? Bo mnie od weekendu aż skręca na sama myśl o zjedzeniu kredy! Teraz patrzę i pod suwaczkiem akurat dzis mi wskoczylo o zapotrzebowaniu na wapn :D
    To faktycznie musi Ci chyba bardzo czegoś brakować, właśnie wapnia czy coś. Kiedyś coś gdzieś mi się obiło o uszy o jedzeniu kredy, ale za nic sobie nie przypomnę o co dokładnie chodziło. Warto by było chyba porozmawiać o tym z lekarzem, albo jakieś badania z krwi zrobić..
    Ciekawe czy zebyś miała kredę pod ręką, to faktycznie byłabyś ją w stanie zjeść hehe :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    hej :) U mnie po wizycie Wojtuś położony główkowo, waga 1962 g :) Rośnie chłopak. Zosatało równiutko 2 miesiące do TP. Ciekawe jak wyjdzie, gin twierdzi, że z moją szyjką mogę być spokojna, a mnie właśnie stresuje fakt przenoszenia i leżenia miesiąc w szpitalu... No i mam małopłytkowość, kazał mi zrobić test płytki na ciepło ? Pierwsze słyszę
    Oooo to duże już te nasze bąble ;-) Tak myślałam, że już pod 2kg będzie ;-)

Zorientowałaś się już o co chodzi z tym testem płytki na ciepło..?

Paula222 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Hej czy ktoś mnie może wciągnąć na grupę na fb. Nieukrywam że tam częściej będę zaglądać
    Z tym to się musisz do Lotopałanki zwrócić ;-)

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon dyniowy rozpoczęty ;-) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a839175dd9c.jpg

Aga9090, Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ