Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O widzisz, tez teraz doczytałam. Jakieś niecale 3 tyg temu morfologie (erytrocyty, hemoglobina) mialam w dolnej granicy normy (dosłownie na granicy). Cały czas biore ten sam suplement co od początku ciazy gdzie dawka zelaza nie jest jakaś ekstremalnie wysoka, ale być może na tym etapie to juz za mało. Choć lekarka mówiła wtedy, że jak na ten etap ciazy to i tak dobre wyniki. Za 2 tyg mam kolejną wizytę i mam zrobić znów morfologie. Do tego czasu zdrowo jemy
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:hej U mnie po wizycie Wojtuś położony główkowo, waga 1962 g Rośnie chłopak. Zosatało równiutko 2 miesiące do TP. Ciekawe jak wyjdzie, gin twierdzi, że z moją szyjką mogę być spokojna, a mnie właśnie stresuje fakt przenoszenia i leżenia miesiąc w szpitalu... No i mam małopłytkowość, kazał mi zrobić test płytki na ciepło ? Pierwsze słyszę
-
Karo, no powiem Ci, że ta kreda to mnie zaskoczyła:-) moja siostra wspominała coś o ochocie na surowe pieczarki i dotąd wydawało mi się, że to byla hardcorowa zachcianka, ale jednak nie:-)
Mój mąż wrócił do domu...przez te chorobe wymeczony podróżą totalnie. Wykapal córkę i padł..no i chrapie! Nie mam sumienia go budzić, a nie chce mi się zwlec tyłka i poscielic sobie w innym pokoju więc leżę obok niego i myślę...zamówiła bym coś wyprawkowego w necie( np. w Next są wyprzedaże) ale kurczę się splukalam, a wypłata dopiero jutro, jak na złość.
W ogóle to strasznie mi się od kilku nocy źle śpi, chyba synus zmienił pozycję. W sumie piszą że mniej niż 5% dzieci się nie przekręca główką w dół. Nie jestem dobra z matmy, ale chyba biorąc pod uwagę fakt że córka była w tych 5%, to raczej mam małe szanse na to że i synek pozostanie tyłkiem do świata, prawda?
Oczywiście gratuluję udanych wizyt. Duże te Wasze dzieciaki już....kurczę, niektóre z Was to już może będą szczepić dzieci a ja dopiero będę rodzić...
No, to sobie popisalam. Dobranoc:-)Dip88 lubi tę wiadomość
-
Mnie termin porodu wg miesiączki wychodzi 5.12. a wg wczorajszego usg z wymiarów 24.11. Wiadomo, że to usg teraz mało miarodajne i raczej pod uwagę nie brane, ale jeśli coś to zostały niecale 2 miesiące!... a my w lesie! Jedynie wozek mamy w miarę wybrany i troche ciuszkow ale to kropla. Od poniedziałku ruszam z zakupami!
-
Aga jeszcze nie jest tak źle, bo mam 120 a norma zaczyna się od 150, ale całą ciążę spada. Tyle , że w poprzedniej miałam tak samo a po porodzie wróciło do normy, więc myślę ,że i teraz tak będzie
Karo_88 spora malutka -
Hej... Zaczynamy dziś kolejny tydzień... Wczoraj jazda spoko była... Instruktor stwierdził że jak tak pojadę na egzaminie to powinnam zdać... Więc jest nadzieja... Ja dziś się źle czuje... Spać mi się chce... Czuję ogólnie jakieś osłabienie.... Ledwo telefon trzymam w rękach... Jeszcze ta pogoda za oknem... Deszcz szaro buro i ponuro....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09009d1f64d8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:06
agulineczka, Paula222, Aga9090, agniecha2101, Dip88, JaKa, Azzurra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Aga jeszcze nie jest tak źle, bo mam 120 a norma zaczyna się od 150, ale całą ciążę spada. Tyle , że w poprzedniej miałam tak samo a po porodzie wróciło do normy, więc myślę ,że i teraz tak będzie
Karo_88 spora malutka -
No wiec bylam na tej wizycie w luxie i lek bardzo mnie zaskoczyl nie musialam o nic prosic sam sie wystraszyl tego kurczenia i sztywnienia. Zrobil mi wymaz z kanalu szyjki macicy, Dal skier na posiew moczu i usg transvaginalne zrobil.
Szyjka 27mm zamknieta bez oznak rozwierania (bylo ost. 25). Ale mam lezec 2 tyg. i brac ponownie luteine dopochwowo.
Dodatkowo skier. mnie na badanie CRP i ten posiew moczu. Mimo ze ogolne badanie moczu bez zarzutu. Ale dr obawia sie czy nie ma utajonej infekcji bo ona moze wplywac na te skurcze. A ja czesto sikam tylko mi sie wydaje ze to przez uciski.
Takze ok moze nie jest ale pod kontrola. Zobaczymy czekam teraz do 7 dni na wyniki. A mlody jak miednicowo byl ulozony tak jest.
Z wyprawki mamy skrecone lozeczko nawet w domku letniskowym drugie tez juz czeka. A ja przejzalam ciuchy i wiem na czym stoje troche mi brakuje ale mysle ze to nawet mozna po porodzie zawsze dokupic. Dzis zamawiam wit. i kosmetyki dla Nas w Gemini i zostaje wozek ale juz mamy wybrany... stanelo na tym z moich marzen Cybex Priam 3w1 cena straszna.
Ale pomyslalam ze skoro czekalam na tego ananska 10 lat i to pewnie bedzie jedynakiem to co bede zalowac a poniewaz ja bardzo dbam o rzeczy i naleze do pedantek to sprzedam go potem z latwoscia za chociaz polowe ceny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:55
futuremama, Aga9090, agniecha2101, JaKa lubią tę wiadomość
-
Paula nie pocieszasz Moje gemini właśnie przyszło Kto by pomyślał że przesyłka z apteki może cieszyć
U nas też nowy tydzień, do tego piątek - czyli jeszcze przyszły tydzień i potem tylko jeszcze dwa dni w pracy. Wrzesień się kończy, grudzień coraz bliżej. Humor zdecydowanie lepszy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd6bbece3fa.jpgagulineczka, Paula222, mkgk, Aga9090, agniecha2101, Dip88, JaKa, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Widzę, że nasze pociechy rosną jak na drożdżach.
Ciekawa jestem ile waży mój kopacz, USG III trym w przyszłą środę, więc się dowiem.
Jakiś czas temu widziałam Wasze dyskusje o laktatorach elektrycznych.
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić właśnie laktator, do którego można dopasować kubeczki do mrożenia pokarmu ok. 70 ml? Taką pojemność polecała ostatnio położna w szkole rodzenia, że taka pojemność to tak na jeden posiłek dziecka.
Czy doświadczone mamy mogą to potwierdzić? -
ziuta.w wrote:Cześć dziewczyny,
Widzę, że nasze pociechy rosną jak na drożdżach.
Ciekawa jestem ile waży mój kopacz, USG III trym w przyszłą środę, więc się dowiem.
Jakiś czas temu widziałam Wasze dyskusje o laktatorach elektrycznych.
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić właśnie laktator, do którego można dopasować kubeczki do mrożenia pokarmu ok. 70 ml? Taką pojemność polecała ostatnio położna w szkole rodzenia, że taka pojemność to tak na jeden posiłek dziecka.
Czy doświadczone mamy mogą to potwierdzić?
Dołączam się do pytania.
Dziewczyny, które robią stosują clexane, słyszałyście o wycofanej serii? -
Was nadrobić z kilku dni to pare h czytania;p.
Ładnie brzuszki dziewczyny . My też rośniemy i mam nadzieje ze na kolejnej wizycie mały będzie miał już sporo ponad 1 kg.
Co do kredy to moja ciocia jadła krede w ciąży bo też miała taki smak.Jak to usłyszałam to zgłupiałam;p. Faktycznie tak się ponoć objawia niedobór wapnia.
-
Karo_88 wrote:Jeny Dziewczyny, napisze to tutaj bo nie mogę : od paru dni mam dziwną zachcianke, chodzi za mna kreda!!!! Tak taka do pisania. Normalnie ślina mi cieknie na sama myśl. Wyczytałam że to moze byc oznaka niedoboru wapnia. Chyba wspomnieć o tym lekarzowi?? Bo mnie od weekendu aż skręca na sama myśl o zjedzeniu kredy! Teraz patrzę i pod suwaczkiem akurat dzis mi wskoczylo o zapotrzebowaniu na wapn
Ciekawe czy zebyś miała kredę pod ręką, to faktycznie byłabyś ją w stanie zjeść hehe👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:hej U mnie po wizycie Wojtuś położony główkowo, waga 1962 g Rośnie chłopak. Zosatało równiutko 2 miesiące do TP. Ciekawe jak wyjdzie, gin twierdzi, że z moją szyjką mogę być spokojna, a mnie właśnie stresuje fakt przenoszenia i leżenia miesiąc w szpitalu... No i mam małopłytkowość, kazał mi zrobić test płytki na ciepło ? Pierwsze słyszę
Zorientowałaś się już o co chodzi z tym testem płytki na ciepło..?Paula222 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙