Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo_88 wrote:Rany, sorry ale nie kumam po co ludzie dzwonia z takimi newsami... nie rozumiem czemu nie umieją zachować takich info dla siebie (a przynajmniej nie dzielić jej z innymi ciezarnymi)... tak samo opowieści co się komu przydarzyło przy porodzie...
Azzurra, Dip88 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Rozważam właśnie taką opcję ale nie wiem, nie wiem A czy dla mnie będzie łatwiej i szybciej, to też ciekawe Zanim bym się ogarnęła na tym Facebooku, to pewnie zdążyłabym urodzić
-
Azzurra wrote:To postaw się na moim miejscu. Ty przynajmniej z Facebook-iem się już poznałas, ja nie. Więc nasze dzieci zaczną już przynajmniej raczkować , zanim ogarnę👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja mam wrażenie, że technicznie fb zbytnio nie różni się od belly. Też trzeba się zalogować, wybrać forum.
Jaką nośność ma ta gondola? Obawiam się, że moja córka(19kg)też by sobie upatrzyla taka miejscowe, dlatego kosz Mojżesza cały czas czeka na rozstawienie.agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Mój lekko przypalony dzisiejszy wypiek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88ec162d4ad1.jpg
Lubię się chwalić jedzeniemAzzurra, Lotopałanka, Dip88, Aga9090, RudyTygrysek, Agus603, JaKa lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:O tym samym pomyślałam. Nie rozumiem jak można przekazywać takie "newsy" komuś kto obecnie jest w ciąży Tym bardziej, że nie tyczy się to kogoś nam bliskiego. Niestety sama miałam okazję nie tak dawno wysłuchać podobnej "opowieści" ale opie***łam konkretnie tą osobę, że nie opowiada się takich historii ciężarnej kobiecie. Wystarczająco i bez tego mamy stresów i zmartwień o nasze maleństwa.
Wiecie co... zgadzam się całkowicie.
Teraz na szczęście nie chodzę do pracy, ale ja miałam w pierwszej ciąży właśnie takie super"koleżanki", które mi opowiadały takie historie,ze aż szkoda wspominać. Nie zrozumiem nigdy takich ludzi. Straszenie przebiegiem ciąży, porodem, komplikacjami, w koncu problemami z dzieckiem...po co to komu i co to daje??
A to, co zdarzyło się tej dziewczynie to dramat, ale pamiętajmy o tym że to nie zdarza się często. Najczęściej w takich sytuacjach pomoc zostaje udzielona na tyle szybko, że i matka i dziecko wychodzą z tego cało.agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Daniela, w opcji gondoli nośność do 9 kg( moja córka ma mniej więcej tyle). W opcji krzesełka do 15.
Ja się wcale nie zdziwie, jeśli mój syn osiągnie te 15 kg szybciej niż pierworodna...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4750876445ee.jpg
W opcji krzesełka. Wybaczcie ekscytację, al jestem zachwycona tym gadżetem, chyba bardziej niż moje dziecko:-) szkoda,ze nie wejdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:12
agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Mój lekko przypalony dzisiejszy wypiek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88ec162d4ad1.jpg
Lubię się chwalić jedzeniemagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
bondzik007 tak wygląda ten magnez :
https://www.ceneo.pl/31319347
a to zestaw 90 stopni:
https://mamaginekolog.pl/produkt/zestaw-dla-noworodka/
Ps do dziewczyn z łożyskiem przodującym, oprócz krwawienia co może jeszcze niepokoić ? -
nick nieaktualny
-
Azzurra wrote:Daniela, w opcji gondoli nośność do 9 kg( moja córka ma mniej więcej tyle). W opcji krzesełka do 15.
Ja się wcale nie zdziwie, jeśli mój syn osiągnie te 15 kg szybciej niż pierworodna...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4750876445ee.jpg
W opcji krzesełka. Wybaczcie ekscytację, al jestem zachwycona tym gadżetem, chyba bardziej niż moje dziecko:-) szkoda,ze nie wejdęAzzurra lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Jeny Dziewczyny, napisze to tutaj bo nie mogę : od paru dni mam dziwną zachcianke, chodzi za mna kreda!!!! Tak taka do pisania. Normalnie ślina mi cieknie na sama myśl. Wyczytałam że to moze byc oznaka niedoboru wapnia. Chyba wspomnieć o tym lekarzowi?? Bo mnie od weekendu aż skręca na sama myśl o zjedzeniu kredy! Teraz patrzę i pod suwaczkiem akurat dzis mi wskoczylo o zapotrzebowaniu na wapn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:17
-
hej U mnie po wizycie Wojtuś położony główkowo, waga 1962 g Rośnie chłopak. Zosatało równiutko 2 miesiące do TP. Ciekawe jak wyjdzie, gin twierdzi, że z moją szyjką mogę być spokojna, a mnie właśnie stresuje fakt przenoszenia i leżenia miesiąc w szpitalu... No i mam małopłytkowość, kazał mi zrobić test płytki na ciepło ? Pierwsze słyszę
futuremama, Lilly_Ana, Lotopałanka, agniecha2101, JaKa, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Karo koniecznie powiedz lekarzowi, powinien przepisać Ci jakiś preparat z wapniem a póki co jedz jogurty naturalne, mleko (choć w mleku sklepowym podobno z wapniem średnio - takie czasy ), lepiej nie jedz tej kredy
-
Ja teraz mleko i jego przetwory pochłaniam w ogromnych ilościach ale kreda... to chyba rzeczywiście musisz mieć duży niedobór. A kiedy masz wizytę?
Paula Wojtuś też już spory Czemu myślisz że przenosisz? Ja liczę że za drugim razem to już mnie maluch nie będzie przetrzymywał
Test płytki na ciepło - też pierwsze słyszę -
Dzis mialam wizyte ale tylko USG III trymestru (nie u prowadzacej), ogolnie do tej pory na prenatalne chodziłam prywatnie a ten trymestr zrobiłam w LuxMed i powiem Wam średnio zadowolona jestem. Cale USG trwało jakies 5, góra 7 minut. Lekarz (o nienajgorszych opiniach) w sumie niewiele mówił, tyle że wszystko w normie.
Lozysko wysoko, I stopień dojrzałości, Malutka około 1863g (+/- 272 g) takze kawał Klocuszka i fiknela glowa w dół - to co tak chętnie wypina rano i wieczorem to pupcia Serce, glowka, pęcherz ok, puls okolo 154 uderzeń. Powiedzial ze wszystko wygląda prawidlowo, z tego co widzę jest ponad 1,5 tyg do przodu. Zapomniałam wspomnieć o tym wapniu ale pewnie i tak by mi nic nie powiedział, nawet szyjki nie zbadał bo to było stricte USG 3 trymestru. Spróbuje dieta cos podgonić, jak nie minie ochota (poki co kredy w zasięgu ręki nie mam) to wspomnę na październikowej wizycie u prowadzacej. Może Mala tak ciagnie, w połowie sierpnia ważyla ok 700g wiec jakby nie było w 1.5 miesiąca prawie potroila maseWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 22:50
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kreda? Nie spotkałam się z taką zachcianka. Ja już wariuje w domu z tym moim chorowitkiem. Trzymanie dwulatka przez dwa tygodnie na 53 m2 może się skończyć obledem. Ale co mam zrobić? Na zewnątrz zimno, a on jeszcze niedoleczony.
Muszę pomalu ogarnąć wyprawkę, na którą do tej pory nie tyle czasu, co kasy brakuje. Ale teraz to już najwyższy czas.