X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo 23 cisnienie spadlo samo, było 135/88, rano tez podobnie. Pojechałam zrobic zlecone badania krwi (morfo, mocz, bilirubine i enzymy watrabowe) a teraz śniadanie i biore pierwsza tabletkę.

futuremama, Aguś 90 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide jutro do mojego prowadzacego na ost wiz przed jego urlopem nastepny raz jak sie z nim spotkam bede znow 1 os. cialem...jestem ciekawa co powie i z czym mnie zostawi... to juz 35 leci czuje ze mlody sie nie obkrecil i wyczuwam jego glowe tuz pod prawym zebrem a stpy wbija w lewa pachwine.

Dodatkowo mam awanture w domu bo powiedzialam ze w 2 turze wole wybrac czlowieka z parti oszolomow niz z partii zlodziei. Blagam nie zaczynajcie przeze mnie tu politykowac bo nie ma sensu nie po to tu to pisze. Po prostu jest mi bardzo przykro

Moj maz wyprowadzil sie z sypialni, obrazil mnie napewde brzydkimi epitetami, postraszyl ze nie bedzie przy porodzie i jeszcze ze syna moge tez sama wychowywac jak mam takie poglady.

Koszmar nie moglam usnac powstrzymalam sie od placzu bo wiem ze zaraz bym miala migrene i znowu trula dziecko. Ale nie czuje sie tak czy siak dzis dobrze. Mam wypieki i czuje sie jak skopana. Nie wiem jak mozna tak byc bez serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:35

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk, nie do wiary! Zdaje się, że jesteś wolnym człowiekiem i masz prawo głosować na kogo chcesz. Co to za argument w ogóle, że z powodu Twoich poglądów politycznych dzieci miałyby się wychowywać bez ojca? Czy on je dla Twojej przyjemności będzie spełniał obowiązki rodzicielskie?
    Jak tak można kobietę w ciąży potraktować i to matkę swoich dzieci? Oj, ma za co przepraszać ten Twój chłop.
    W ogóle nic mnie w życiu politycznym bardziej nie wkurza niż obrażanie innych i robienie awantur. Ja nie mam problemu z tym, że jeden na takie poglądy, a drugi inne. Każdy ma prawo dp swoich. Szanujmy się. Staram się w ogóle nie wchodzić w żadne dyskusje polityczne, bo szybko przestają być one dyskusjami, a zaczynają być dzikimi awanturami. To nie na moje nerwy.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura cieszę się że masz jakieś decyzje :) A nie chcą tak że 3 dni wcześniej zamiast całkiem na święta? Skoro maluszek i tak do przodu :)

Paula nie pocieszasz :D Ale dlatego u nas stanęło na tym że będę się pozbywać ubranek po synku - zostaną tylko te ewentualnie dla Hani. Mówiliśmy kiedyś, że może 3 dzieci ale na ten moment zbyt duże wyzwanie. Może kiedyś się zdecydujemy ale nie chcę teraz o tym myśleć.

Karo super, że ciśnienie zeszło trochę bez tabletek :) Kciuki za wyniki, daj znać:)

Mkgk masakra. Dlatego ja z innymi nie poruszam zbytnio tematów wiary i polityki no ale z mężem mogę pogadać. Nie mamy aż takich różnic raczej w poglądach ale nawet jeśli to że aż tak... Mam nadzieję, że dziś emocje już trochę opadną i przeprosi, choć wiadomo że takie słowa ciężko zapomnieć.

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • EWELA1 Nowa

Wysłany: 22 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie :-) tydzień temu dowiedzialam sie ze jestem w drugiej ciąży :-) w czwartek robilam bete z wynikiem 413 dziś ja powtórzyłam z wynikiem 2330. Moje pytanie do Was czy przyrost jest ok wzrósł 6krotnie czy to nie za duzo

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także widzicie dziewczyny, nie jest lekko. Ja Wam jeszcze w sob pisalam ze czuje się tak super (bo tak jest!), a to pewnie dlatego że mi cisnienie skoczylo do góry (przed ciaza zwykle mialam 125/85, wiec do takiego organizm był przyzwyczajony, a w ciazy mocno mi spadlo, zwykle w granicach max 100-110 jeszcze do ostatniego tygodnia).
    Plus jest taki, ze i ja zwiedziłam szpital i o dziwo trafiłam na IP na dwie mile polozne (lekarka juz troche mniej). Maz wycwiczyl droge (choc w niedz po południu to jednak było dużo lżej). No i ktg wyszlo wzorowo (a mialam prawie godzinę bo Mala na 20 min w połowie przysnela!).
    Cóż, ważne że coś biore. Nie miałam stresów w ten weekend ale duzo sie dzialo (urodziny, szykowanie+ogarnianie, goście) wiec albo troche przeholowalam z moca, albo jakis podswiadomy stres, albo cos sie zaczyna dziac. Ja tez jestem dosc nerwowa wiec nie wiem na ile to cisnienie skoczylo do góry samo a na ile je potem sama nakrecilam (jestem do tego niestety zdolna)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 13:06

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzięki za miłe słowa i otuche! Poczekam na wyniki dzisiejszych badań i napisze wtedy do prowadzacej.

Teraz pytanie z innej beczki. Chcialam poprac ciuszki i mam zapewne glupie pytanie. Czy one po pierwszym praniu maja wyschnac przed drugim czy można od razu wstawić jedno za drugim? A moze nie ma potrzeby prac dwa razy? Mam Lovele, czy 60 stopni i dodatkowe płukanie wystarczy? Oczywiście potem chce wszystko poprasowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 13:16

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja prałam raz, większość w 60 stopni, 3-4 płukania, później prasowanie. W zupełności wystarczy.
    Ja za 3 tyg będę już w szpitalu. Jak ten czas zleciał...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie :). Młody ma 1900 g, wszystko w porządku. Na KTG oczywiście spał więc sobie dość długo poleżałam ale ok :). Ja też powoli przymierzam się do prania ubranek ale jakoś mi tak schodzi :)

futuremama, Kai, JaKa, agniecha2101, Aga9090, Azzurra, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam raz z praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem, temp. 40 stopni ale wszystko prasuję i jak dla mnie wystarczy. Z małym też tak robiłam i nic się nie działo :) Też w Loveli :)

Agulineczka no niesamowite:) Ja na huśtawce - za półtora miesiąca mała może być z nami i ż jeden strony to daleko a czasem panikuję że to już za chwilę a jeszcze tyle do ogarnięcia:)

3i49o7esfkybvicx.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jesli chodzi o beta hcg to niepokoi raczej za wolny wzrost nie szybki.
    Przy szybkim moze byc blizniacza chyba.
    Tak czy siak powodzenia! Nudnych 9msc

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy w ogole nie badalam bety... najpierw test kilka dni po terminie okresu, 2 tyg później wizyta i juz było serduszko. Korcilo, nie powiem :)

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremamo, mój lekarz dyzuruje w tym szpitalu w poniedziałki tylko, więc pewnie stąd zaproponował poniedziałek:-) mi bardzo zależy,zeby on robił cc więc...
    Np tydzień wcześniej nie wchodzi w grę, bo on jest zwolennikiem czekania max blisko terminu o ile się nic nie dzieje. Także termin spoko. Święta i tak mam z głowy, pogodzilam się z tym:-)

Mkgk, no to faktycznie ten Twój maz pojechał po bandzie:(powinien chyba pomyśleć o solidnym bukiecie...
    Ja też mam z mężem przeciwstawne poglądy polityczne, ale jakoś dajemy radę bez kłótni, póki co.
    Dlatego nie lubię dyskusji o polityce, często wywołują jakieś niezdrowe emocje.

Co do prania, to ja piore raz, w programie do dziecięcych ubranek, plus prasowanie po obydwu stronach. Przy córce było wystarczająco.

Karo, życzę żeby to był jednorazowy epizod z tym ciśnieniem.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do was, może trochę dziwne, ale chyba jeszcze takiego nie było ;) słyszałyście/stosowałyście coś takiego - spanie z pieluszką w majtkach albo pod koszulą tak żeby nasiąknęła ona matczyną florą bakteryjną, a po cesarce kiedy tatuś kanguruje przystawia tą pieluszkę do dziecka. Brzmi to bardzo dziwnie, ale ostatnio sąsiadka coś takiego mi poleciła, bo sama tak robiła.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem ci ze brzmi to dziwnie... ale kto wie. Wlasnie mnie przeraza to ze nie bede mogla od razu tulic

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, ale nie stosowalam. Widocznie, przytulenie przez tatę wystarczyło, bo dziecię mam zdrowe:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu dziewczyny, dzis cisnienie znów po poludniu wariowalo, do tego mocz tez niezbyt wyniki. Tu nas poki co monitoruja ale pewnie zostanę kilka dni.

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się, Karo. Dobrze, że jesteś pod opieką.
    Jaka, takie przykladanie czegoś pachnacego mamą ma według mnie sens w przypadku dzieci leżących w inkubatorach.
    Po cc w normalnym trybie kanguruje tata, a mama też w miarę szybko dziecko dostaje, więc dla mnie to już nadmierne kombinowanie. Ale jak ktoś chce, to na pewno nie zaszkodzi.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzuro, to masz wyjątkowy dzień na poród wybrany. A co ostatecznie przewazylo w kwestii cc?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o pieluszce no ale cc nie miałam tylko znajome, wiec nie wiem. A to ma takie znaczenie czy od razu czy jak będziesz mogła to golaska przytulisz?

Za to z sodą się nie polubimy. Pokornie choć niepewnie wypróbowałam ale jednak rennie zostaje. W ostateczności i ograniczam kiedy się da. Mimo to zapas na 2 miesiące trzeba mieć:D

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ