X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo 23 cisnienie spadlo samo, było 135/88, rano tez podobnie. Pojechałam zrobic zlecone badania krwi (morfo, mocz, bilirubine i enzymy watrabowe) a teraz śniadanie i biore pierwsza tabletkę.

futuremama, Aguś 90 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide jutro do mojego prowadzacego na ost wiz przed jego urlopem nastepny raz jak sie z nim spotkam bede znow 1 os. cialem...jestem ciekawa co powie i z czym mnie zostawi... to juz 35 leci czuje ze mlody sie nie obkrecil i wyczuwam jego glowe tuz pod prawym zebrem a stpy wbija w lewa pachwine.

Dodatkowo mam awanture w domu bo powiedzialam ze w 2 turze wole wybrac czlowieka z parti oszolomow niz z partii zlodziei. Blagam nie zaczynajcie przeze mnie tu politykowac bo nie ma sensu nie po to tu to pisze. Po prostu jest mi bardzo przykro

Moj maz wyprowadzil sie z sypialni, obrazil mnie napewde brzydkimi epitetami, postraszyl ze nie bedzie przy porodzie i jeszcze ze syna moge tez sama wychowywac jak mam takie poglady.

Koszmar nie moglam usnac powstrzymalam sie od placzu bo wiem ze zaraz bym miala migrene i znowu trula dziecko. Ale nie czuje sie tak czy siak dzis dobrze. Mam wypieki i czuje sie jak skopana. Nie wiem jak mozna tak byc bez serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:35

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk, nie do wiary! Zdaje się, że jesteś wolnym człowiekiem i masz prawo głosować na kogo chcesz. Co to za argument w ogóle, że z powodu Twoich poglądów politycznych dzieci miałyby się wychowywać bez ojca? Czy on je dla Twojej przyjemności będzie spełniał obowiązki rodzicielskie?
    Jak tak można kobietę w ciąży potraktować i to matkę swoich dzieci? Oj, ma za co przepraszać ten Twój chłop.
    W ogóle nic mnie w życiu politycznym bardziej nie wkurza niż obrażanie innych i robienie awantur. Ja nie mam problemu z tym, że jeden na takie poglądy, a drugi inne. Każdy ma prawo dp swoich. Szanujmy się. Staram się w ogóle nie wchodzić w żadne dyskusje polityczne, bo szybko przestają być one dyskusjami, a zaczynają być dzikimi awanturami. To nie na moje nerwy.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura cieszę się że masz jakieś decyzje :) A nie chcą tak że 3 dni wcześniej zamiast całkiem na święta? Skoro maluszek i tak do przodu :)

Paula nie pocieszasz :D Ale dlatego u nas stanęło na tym że będę się pozbywać ubranek po synku - zostaną tylko te ewentualnie dla Hani. Mówiliśmy kiedyś, że może 3 dzieci ale na ten moment zbyt duże wyzwanie. Może kiedyś się zdecydujemy ale nie chcę teraz o tym myśleć.

Karo super, że ciśnienie zeszło trochę bez tabletek :) Kciuki za wyniki, daj znać:)

Mkgk masakra. Dlatego ja z innymi nie poruszam zbytnio tematów wiary i polityki no ale z mężem mogę pogadać. Nie mamy aż takich różnic raczej w poglądach ale nawet jeśli to że aż tak... Mam nadzieję, że dziś emocje już trochę opadną i przeprosi, choć wiadomo że takie słowa ciężko zapomnieć.

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • EWELA1 Nowa

Wysłany: 22 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie :-) tydzień temu dowiedzialam sie ze jestem w drugiej ciąży :-) w czwartek robilam bete z wynikiem 413 dziś ja powtórzyłam z wynikiem 2330. Moje pytanie do Was czy przyrost jest ok wzrósł 6krotnie czy to nie za duzo

• Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także widzicie dziewczyny, nie jest lekko. Ja Wam jeszcze w sob pisalam ze czuje się tak super (bo tak jest!), a to pewnie dlatego że mi cisnienie skoczylo do góry (przed ciaza zwykle mialam 125/85, wiec do takiego organizm był przyzwyczajony, a w ciazy mocno mi spadlo, zwykle w granicach max 100-110 jeszcze do ostatniego tygodnia).
    Plus jest taki, ze i ja zwiedziłam szpital i o dziwo trafiłam na IP na dwie mile polozne (lekarka juz troche mniej). Maz wycwiczyl droge (choc w niedz po południu to jednak było dużo lżej). No i ktg wyszlo wzorowo (a mialam prawie godzinę bo Mala na 20 min w połowie przysnela!).
    Cóż, ważne że coś biore. Nie miałam stresów w ten weekend ale duzo sie dzialo (urodziny, szykowanie+ogarnianie, goście) wiec albo troche przeholowalam z moca, albo jakis podswiadomy stres, albo cos sie zaczyna dziac. Ja tez jestem dosc nerwowa wiec nie wiem na ile to cisnienie skoczylo do góry samo a na ile je potem sama nakrecilam (jestem do tego niestety zdolna)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 13:06

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzięki za miłe słowa i otuche! Poczekam na wyniki dzisiejszych badań i napisze wtedy do prowadzacej.

Teraz pytanie z innej beczki. Chcialam poprac ciuszki i mam zapewne glupie pytanie. Czy one po pierwszym praniu maja wyschnac przed drugim czy można od razu wstawić jedno za drugim? A moze nie ma potrzeby prac dwa razy? Mam Lovele, czy 60 stopni i dodatkowe płukanie wystarczy? Oczywiście potem chce wszystko poprasowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 13:16

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja prałam raz, większość w 60 stopni, 3-4 płukania, później prasowanie. W zupełności wystarczy.
    Ja za 3 tyg będę już w szpitalu. Jak ten czas zleciał...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie :). Młody ma 1900 g, wszystko w porządku. Na KTG oczywiście spał więc sobie dość długo poleżałam ale ok :). Ja też powoli przymierzam się do prania ubranek ale jakoś mi tak schodzi :)

futuremama, Kai, JaKa, agniecha2101, Aga9090, Azzurra, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam raz z praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem, temp. 40 stopni ale wszystko prasuję i jak dla mnie wystarczy. Z małym też tak robiłam i nic się nie działo :) Też w Loveli :)

Agulineczka no niesamowite:) Ja na huśtawce - za półtora miesiąca mała może być z nami i ż jeden strony to daleko a czasem panikuję że to już za chwilę a jeszcze tyle do ogarnięcia:)

3i49o7esfkybvicx.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jesli chodzi o beta hcg to niepokoi raczej za wolny wzrost nie szybki.
    Przy szybkim moze byc blizniacza chyba.
    Tak czy siak powodzenia! Nudnych 9msc

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy w ogole nie badalam bety... najpierw test kilka dni po terminie okresu, 2 tyg później wizyta i juz było serduszko. Korcilo, nie powiem :)

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremamo, mój lekarz dyzuruje w tym szpitalu w poniedziałki tylko, więc pewnie stąd zaproponował poniedziałek:-) mi bardzo zależy,zeby on robił cc więc...
    Np tydzień wcześniej nie wchodzi w grę, bo on jest zwolennikiem czekania max blisko terminu o ile się nic nie dzieje. Także termin spoko. Święta i tak mam z głowy, pogodzilam się z tym:-)

Mkgk, no to faktycznie ten Twój maz pojechał po bandzie:(powinien chyba pomyśleć o solidnym bukiecie...
    Ja też mam z mężem przeciwstawne poglądy polityczne, ale jakoś dajemy radę bez kłótni, póki co.
    Dlatego nie lubię dyskusji o polityce, często wywołują jakieś niezdrowe emocje.

Co do prania, to ja piore raz, w programie do dziecięcych ubranek, plus prasowanie po obydwu stronach. Przy córce było wystarczająco.

Karo, życzę żeby to był jednorazowy epizod z tym ciśnieniem.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do was, może trochę dziwne, ale chyba jeszcze takiego nie było ;) słyszałyście/stosowałyście coś takiego - spanie z pieluszką w majtkach albo pod koszulą tak żeby nasiąknęła ona matczyną florą bakteryjną, a po cesarce kiedy tatuś kanguruje przystawia tą pieluszkę do dziecka. Brzmi to bardzo dziwnie, ale ostatnio sąsiadka coś takiego mi poleciła, bo sama tak robiła.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem ci ze brzmi to dziwnie... ale kto wie. Wlasnie mnie przeraza to ze nie bede mogla od razu tulic

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, ale nie stosowalam. Widocznie, przytulenie przez tatę wystarczyło, bo dziecię mam zdrowe:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu dziewczyny, dzis cisnienie znów po poludniu wariowalo, do tego mocz tez niezbyt wyniki. Tu nas poki co monitoruja ale pewnie zostanę kilka dni.

n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się, Karo. Dobrze, że jesteś pod opieką.
    Jaka, takie przykladanie czegoś pachnacego mamą ma według mnie sens w przypadku dzieci leżących w inkubatorach.
    Po cc w normalnym trybie kanguruje tata, a mama też w miarę szybko dziecko dostaje, więc dla mnie to już nadmierne kombinowanie. Ale jak ktoś chce, to na pewno nie zaszkodzi.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzuro, to masz wyjątkowy dzień na poród wybrany. A co ostatecznie przewazylo w kwestii cc?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o pieluszce no ale cc nie miałam tylko znajome, wiec nie wiem. A to ma takie znaczenie czy od razu czy jak będziesz mogła to golaska przytulisz?

Za to z sodą się nie polubimy. Pokornie choć niepewnie wypróbowałam ale jednak rennie zostaje. W ostateczności i ograniczam kiedy się da. Mimo to zapas na 2 miesiące trzeba mieć:D

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ