Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai wrote:Hej, hej! Musimy wytrwać na tej ostatniej prostej. Niestety później nie będzie lepiej. Nieprzespane noce, zmęczenie okrutne, zamieszanie jeszcze większe, zagadki typu: czemu płacze, czy się najada, czy się nie przeziebi, czy się nie przegrzeje itp. Do tego schodzace hormony, które w połączeniu z troskliwymi pytaniami i radami, wywołują burze z piorunami albo fontannę łez. Może więc, dziewczyny, cieszmy się z tego, co mamy teraz, a potem będziemy się cieszyły z obecności naszych maluszków, bo pomartwic się i ponarzekać zawsze będzie na co.
Bylyscie wczoraj na cmentarzu? Ja odpuscilam już, zostalam z synkiem w domu, bo pod cmentarzami w Krakowie tłumy, zaparkować nie było gdzie, podjechać też trudno, a ja z brzuchem i z wózkiem, to się nie pchalam juz na długie wędrówki. Rano tylko bylam kościele.
Ja niestety nie miałam możliwości, żeby odwiedzić groby na tym etapie słabo mi się widzi już wycieczka do PL Przykro mi było wczoraj z tego powodu, bo dla mnie to dość ważne, a tu nawet nie czuć, że jest takie święto ale nic nie poradzę.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej u mnie tez dzis skonczony 36 tydzien. Od kilku dni rano mam i wieczorem uplawy. W ciagu dnia nie. Zastanawiam sie czy to nie wody zaczely sie saczyc. W pon mam wizyte w luxmed to podpytam.
Ja na grobach bylam bo niestety jak pisalam mam juz ojca po tamtej str. Nie wyobrazam sobie nie byc... chociaz przyznam dojsc nie bylo latwo i wrocic plus cala mszs siedziec w niedopietej kurtce Bo ja nie kupowalam na ten czas ciazowej chyba wyrobie jeszcze ten msc
-
Ja mam na szczęście kurtke ciazowa od przyjaciolki, rozmiar idealny takze bardzo sie ciesze.
Ja mam z kolei inne uczucia. Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze juz tak niedlugo zobacze Malutka (za lekko ponad tydzien, szok!) , w koncu tyle sie na nia naczekalismy, z drugiej strony szkoda mi, ze ciaza sie juz konczy. Naprawde nie mialam na co narzekac i mimo, ze teraz ciezej wstac z lozka, ruchy nie te co przed ciąża, tak wiem, ze szybko zatesknie za kopniaczkami
To nasze drugie dziecko, mozliwe, ze zdecydujemy sie na jeszcze jedno, ale wiek 33 nie jest juz najmłodszy. Zreszta musimy zobaczyc jak radzimy sobie z dwojka maluchowSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agniecha miałam teraz zacząć pić ale mam wizytę za 10 dni, więc poczekam do niej Jak mała nadal będzie tydzień do przodu i wszystko ok to już sobie zacznę chociaż raz dziennie
W pierwszej ciąży piłam od chyba skończonego 37 czy 38 tc bo wcześniej się bałam. Urodziłam 5 dni po tp więc nie sądzę żeby miała coś przyspieszać ale jak do porodu szłam to lekarz szyjkę określił jako papierową, w sensie że tak skrócona że cienka jak papierek Ale też chodziłam codziennie na spacery przynajmniej na 1,5h więc to pewnie też pomogłoagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam tylko ktg jakoś w 39tc dopiero a potem już w szpitalu a tak to też nie. Teraz jeszcze nie wiem, póki co na wizytę czekam.
My byliśmy wczoraj na grobach w mojej rodzinnej miejscowości, niestety zjazd ż obwodnicy jest ten sam co na cmentarz tu więc była rzeźnia. Udało nam się jakoś naokoło inna drogą pojechać. Ale na cmentarzu z godzinkę byliśmy bo z naszym małym żywiołem inaczej się nie da Dziś mąż w pracy a małego w domu zostawiłam bo w przedszkolu łącza grupę ż wszystkich dzieci, bo mało się wpisało. Także czasu brak, w weekend pewnie tutaj na groby pójdziemy, mam nadzieję że będzie trochę spokojniej ł -
agulineczka wrote:Ja mam na szczęście kurtke ciazowa od przyjaciolki, rozmiar idealny takze bardzo sie ciesze.
Ja mam z kolei inne uczucia. Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze juz tak niedlugo zobacze Malutka (za lekko ponad tydzien, szok!) , w koncu tyle sie na nia naczekalismy, z drugiej strony szkoda mi, ze ciaza sie juz konczy. Naprawde nie mialam na co narzekac i mimo, ze teraz ciezej wstac z lozka, ruchy nie te co przed ciąża, tak wiem, ze szybko zatesknie za kopniaczkami
To nasze drugie dziecko, mozliwe, ze zdecydujemy sie na jeszcze jedno, ale wiek 33 nie jest juz najmłodszy. Zreszta musimy zobaczyc jak radzimy sobie z dwojka maluchow
Ja się bardzo cieszę, że czas ciąży się kończy i nie sądzę, bym za nim tesknila.
Bylam dziś na cmentarzu w cienkiej bluzce. 20 stopni, nawet lekko ponad. -
Cześć dziewczyny, ktoś mnie pamięta?
Jesteście już na ostatniej prostej - cudownie. Życzę Wam sił na te ostatnie tygodnie i ekspresowych porodów.
Wszystko wskazuje na to, że będę Mamą czerwcową 2019, więc z Glutkiem prosimy o kciuki. :*
Pozdrawiam
Sylwiamkgk, Kai, Aga9090, futuremama, Lotopałanka, Dip88, JaKa lubią tę wiadomość
-
asylia wrote:Cześć dziewczyny, ktoś mnie pamięta?
Jesteście już na ostatniej prostej - cudownie. Życzę Wam sił na te ostatnie tygodnie i ekspresowych porodów.
Wszystko wskazuje na to, że będę Mamą czerwcową 2019, więc z Glutkiem prosimy o kciuki. :*
Pozdrawiam
Sylwia -
Cześć dziewczyny
Pragnę gorąco pogratulować przyszłym, grudniowym mamusiom. Jeszcze trochę i będziecie tulić Wasze wyczekane maleństwa Ja również powoli doświadczam tego szczęścia po raz drugi, po 8 latach uśmiechnęło się do mnie szczęście
Jednak tym razem z grudnia mam termin na marzec i tym razem zamiast córci będzie synek
Dziewczyny, tyle lat trzymałam ciuszki z myślą o drugim dziecku...jednak okaża sie noeprzydatne z powyższego względu Zatem jeśli któraś nie ma jeszcze wyprawki dla córki to zapraszam, napiszcie do mnie priv a odeślę link do aukcji. Oferuję naprawdę ciuszki za grosze, a jeśli któraś zdecydowałaby się na całość to napewno dogadamy się co do niższej ceny
Ciuszki nie są zniszczone, głównie angielskich firm, Tup-Tup, Coccodrillo i H&M od rozm. 56-80
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 20:20
-
Pozdrawiam
Sylwia
Jasne,że pamiętamy i bardzo się cieszę Kciuki zaciśnięte najmocniej jak się da -
Pozdrawiam
Sylwia
Jasne że pamiętamy.... Super wieści....gratuluję i bardzo się cieszę.... Kciuki zacisniete.... Trzymajcie się i rosnijcie zdrowo.... -
nick nieaktualny