X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Hej, hej! Musimy wytrwać na tej ostatniej prostej. Niestety później nie będzie lepiej. Nieprzespane noce, zmęczenie okrutne, zamieszanie jeszcze większe, zagadki typu: czemu płacze, czy się najada, czy się nie przeziebi, czy się nie przegrzeje itp. Do tego schodzace hormony, które w połączeniu z troskliwymi pytaniami i radami, wywołują burze z piorunami albo fontannę łez. Może więc, dziewczyny, cieszmy się z tego, co mamy teraz, a potem będziemy się cieszyły z obecności naszych maluszków, bo pomartwic się i ponarzekać zawsze będzie na co. ;-)
    Bylyscie wczoraj na cmentarzu? Ja odpuscilam już, zostalam z synkiem w domu, bo pod cmentarzami w Krakowie tłumy, zaparkować nie było gdzie, podjechać też trudno, a ja z brzuchem i z wózkiem, to się nie pchalam juz na długie wędrówki. Rano tylko bylam kościele.
    Racja, trzeba cieszyć się chwilą obecną ;-)
    Ja niestety nie miałam możliwości, żeby odwiedzić groby :-( na tym etapie słabo mi się widzi już wycieczka do PL :-P Przykro mi było wczoraj z tego powodu, bo dla mnie to dość ważne, a tu nawet nie czuć, że jest takie święto :-( ale nic nie poradzę.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie tez dzis skonczony 36 tydzien. Od kilku dni rano mam i wieczorem uplawy. W ciagu dnia nie. Zastanawiam sie czy to nie wody zaczely sie saczyc. W pon mam wizyte w luxmed to podpytam.

Ja na grobach bylam bo niestety jak pisalam mam juz ojca po tamtej str. Nie wyobrazam sobie nie byc... chociaz przyznam dojsc nie bylo latwo i wrocic plus cala mszs siedziec w niedopietej kurtce :) Bo ja nie kupowalam na ten czas ciazowej chyba wyrobie jeszcze ten msc

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mkgk idziemy rowniutko... Ja kurtkę ciążowa pożyczyłam od siostry... Tak też bym nie kupiła... Ale i tak o tyle dobrze ze ta pogoda nie jest taka zła... Jak na listopad to ciepło jest w sumie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście kurtke ciazowa od przyjaciolki, rozmiar idealny takze bardzo sie ciesze.

Ja mam z kolei inne uczucia. Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze juz tak niedlugo zobacze Malutka (za lekko ponad tydzien, szok!) , w koncu tyle sie na nia naczekalismy, z drugiej strony szkoda mi, ze ciaza sie juz konczy. Naprawde nie mialam na co narzekac i mimo, ze teraz ciezej wstac z lozka, ruchy nie te co przed ciąża, tak wiem, ze szybko zatesknie za kopniaczkami :)
    To nasze drugie dziecko, mozliwe, ze zdecydujemy sie na jeszcze jedno, ale wiek 33 nie jest juz najmłodszy. Zreszta musimy zobaczyc jak radzimy sobie z dwojka maluchow :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka ja tez mam w poniedziałek wizyte :) bedzie ktg i usg. To juz ostatnia wizyta przed porodem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka zazdroszczę mojego gina to o wszystko chyba trzeba się prosic

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ani razu nie mialam ktg

zi13rjjgy7oea2if.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha miałam teraz zacząć pić ale mam wizytę za 10 dni, więc poczekam do niej :) Jak mała nadal będzie tydzień do przodu i wszystko ok to już sobie zacznę chociaż raz dziennie :)
    W pierwszej ciąży piłam od chyba skończonego 37 czy 38 tc bo wcześniej się bałam. Urodziłam 5 dni po tp więc nie sądzę żeby miała coś przyspieszać ale jak do porodu szłam to lekarz szyjkę określił jako papierową, w sensie że tak skrócona że cienka jak papierek :) Ale też chodziłam codziennie na spacery przynajmniej na 1,5h więc to pewnie też pomogło :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam tylko ktg jakoś w 39tc dopiero a potem już w szpitalu a tak to też nie. Teraz jeszcze nie wiem, póki co na wizytę czekam.
    My byliśmy wczoraj na grobach w mojej rodzinnej miejscowości, niestety zjazd ż obwodnicy jest ten sam co na cmentarz tu więc była rzeźnia. Udało nam się jakoś naokoło inna drogą pojechać. Ale na cmentarzu z godzinkę byliśmy bo z naszym małym żywiołem inaczej się nie da :D Dziś mąż w pracy a małego w domu zostawiłam bo w przedszkolu łącza grupę ż wszystkich dzieci, bo mało się wpisało. Także czasu brak, w weekend pewnie tutaj na groby pójdziemy, mam nadzieję że będzie trochę spokojniej ł

3i49o7esfkybvicx.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja mam na szczęście kurtke ciazowa od przyjaciolki, rozmiar idealny takze bardzo sie ciesze.

Ja mam z kolei inne uczucia. Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze juz tak niedlugo zobacze Malutka (za lekko ponad tydzien, szok!) , w koncu tyle sie na nia naczekalismy, z drugiej strony szkoda mi, ze ciaza sie juz konczy. Naprawde nie mialam na co narzekac i mimo, ze teraz ciezej wstac z lozka, ruchy nie te co przed ciąża, tak wiem, ze szybko zatesknie za kopniaczkami :)
    To nasze drugie dziecko, mozliwe, ze zdecydujemy sie na jeszcze jedno, ale wiek 33 nie jest juz najmłodszy. Zreszta musimy zobaczyc jak radzimy sobie z dwojka maluchow :)
    Oj tam, ja pierwsze rodziłam, jak mialam 34 lata, a teraz drugie w wieku 36. Gdybym chciała trzecie, to nie balabym się, że nie zdążę.
    Ja się bardzo cieszę, że czas ciąży się kończy i nie sądzę, bym za nim tesknila.
    Bylam dziś na cmentarzu w cienkiej bluzce. 20 stopni, nawet lekko ponad.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ktoś mnie pamięta? :)

Jesteście już na ostatniej prostej - cudownie. <3 Życzę Wam sił na te ostatnie tygodnie i ekspresowych porodów.

Wszystko wskazuje na to, że będę Mamą czerwcową 2019, więc z Glutkiem prosimy o kciuki. :*

Pozdrawiam
    Sylwia :)

mkgk, Kai, Aga9090, futuremama, Lotopałanka, Dip88, JaKa lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:

Jesteście już na ostatniej prostej - cudownie. <3 Życzę Wam sił na te ostatnie tygodnie i ekspresowych porodów.

Wszystko wskazuje na to, że będę Mamą czerwcową 2019, więc z Glutkiem prosimy o kciuki. :*

Pozdrawiam
    Pewnie, że Cię pamiętamy! Gratuluję i trzymam kciuki!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Pragnę gorąco pogratulować przyszłym, grudniowym mamusiom. Jeszcze trochę i będziecie tulić Wasze wyczekane maleństwa <3 Ja również powoli doświadczam tego szczęścia po raz drugi, po 8 latach uśmiechnęło się do mnie szczęście <3
    Jednak tym razem z grudnia mam termin na marzec i tym razem zamiast córci będzie synek <3

Dziewczyny, tyle lat trzymałam ciuszki z myślą o drugim dziecku...jednak okaża sie noeprzydatne z powyższego względu ;) Zatem jeśli któraś nie ma jeszcze wyprawki dla córki to zapraszam, napiszcie do mnie priv a odeślę link do aukcji. Oferuję naprawdę ciuszki za grosze, a jeśli któraś zdecydowałaby się na całość to napewno dogadamy się co do niższej ceny :)

Ciuszki nie są zniszczone, głównie angielskich firm, Tup-Tup, Coccodrillo i H&M od rozm. 56-80 :)

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 20:20

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:

Pozdrawiam

Jasne,że pamiętamy i bardzo się cieszę:) Kciuki zaciśnięte najmocniej jak się da :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:

Pozdrawiam

Jasne że pamiętamy.... Super wieści....gratuluję i bardzo się cieszę.... Kciuki zacisniete.... Trzymajcie się i rosnijcie zdrowo.... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostalo 27 dni do poznania lokatora... boje sie typka troche:)

Aga9090, Kai lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mkgk też się boję... Czy sobie poradzę z dziewczyną i w sumie z dwójką szkrabow....

Kai lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję, jak to będzie z dwójką...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja też się boję, jak to będzie z dwójką...
    A ja się boję jak będzie z czwórka :P
    Damy radę!!!

• annika Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy dac radę

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ