Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny może głupie pytanie ale ważne dla niedoświadczonej przyszlej mamy
Kupiłam ochraniacz nieprzemakalny na materac oraz prześcieradło i teraz się zastanawiam, które pierwsze powinnam dać na materac? podkład a na to prześcieradło czy na odwrót? -
My od wczoraj wieczorem już w domu. Mloda pierwszą dobę praktycznie przespała, strasząc
mnie tylko czasem ulewaniem i krztuszeniem się wodami płodowymi, którymi była mocno opita. Pod koniec drugiej doby miałyśmy kryzys na linii popyt-podaż mleka, bo młoda już zgłodniała a moje cycki jeszcze nie ogarnęły;) ale już jest lepiej. Poza tym jak na razie to aniołek nie dziecko, oby jak najdłużej.Madlen_:), futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Futuremama - rozumiem na mojego to nawet nie liczę że mnie zawiezie bo on wiecznie w pracy
madlen - podkład na materac, a na podkład prześcieradło
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Moja Mala jedynie jak jest glodna to krzyczy, wystarczy że possie chwile cyca to i kapiel i przebieranie i codzienna pielęgnacja jest zupełnie spokojna
Jedynie schodzi nam troche na każde karmienie, bo Mala ciągnie ladnie ale po ok 15 min przysypia i jedyne co dziala to odlozenie jej do łóżeczka ale zawsze kończy się to kolejna runda karmienia plus przewijanie itd- na wszystko schodzi godzinka. W nocy budzi się dwa razy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie w tej chwili cisnienie rosnie w porze wieczornej, ale nie przekracza 140, dolne kolo 80 wiec to pewnie zmęczenie. W dzień jest ok 130/80. W ciąży pod koniec brałam 8 tabletek Dopegytu (juz w szpitalu tydz przed rozwiązaniem podnieśli mi dawke) a teraz juz lykM od tygodnia tylko 3 i mam schodzić powolutku z tej dawki tez . Choc ogolnie wszyscy się dziwili ze ja z nadciśnieniem bo Niunia duza i rosla miarowo do konca. Jeden z lekarzy (chyba najbardziej z jajami) stwierdzil ze dla niego to są/byly chwilowe skoki emocjonalne i ja jestem w stanie sobie taka możliwość wyobrazić bo od zawsze alergicznie reagowalam na mierzenie cisnienia a w ciazy to na sam widok tej maszynki ściskalo mnie w dołku). Ale że lekarze sie bali, więc zostałam wrzucona do worka PIH. No nic, ważne ze tabletki nie zaszkodzily a Maluch przyszedł na świat cały i zdrowy. Nigdy nie wiadomo co by było gdybym ich nie lykala...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 11:20
-
Pyszczek wrote:Cala ciaze wiedzialam ze bedzie cc ale pojechalam wczoraj do szpitala z wysokim cisnieniem a okazalo sie ze trzeba robic cc bo cos na krg bylo nie tak. Okazalo sie ze synek ma tak malo miejsca ze nie rosnal juz i ma hipotrofie.
Pyszczek mam nadzieję że mimo że dzidziuś jest malutki to będzie wszystko dobrze i szybko wyjdziecie ze szpitala, głowa do góry !
Ja też mam małego synka i planowane CC za 12 dni , na USG tydzień temu ważył 2200g właśnie się zastanawiam ile jeszcze urośnie i czy urośnie - brzuch mam jakby coraz mniejszy dziwne... -
Hej. Od rana jestem w szpitalu, miałam już dwie aplikacje jakiejś tabletki dopochwowej, ale nic narazie nie ruszyło Kolejna około 16 (co 4 godziny), zobaczymy czy coś w końcu się zadzieje. Postaram się odezwać później. O dziwo jakoś tak bez stresu, na spokojnie cały czas Sama się dziwię, że się nie denerwuję
agulineczka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:Kai z taka waga jaką macie teraz wychodzilismy że szpitala, 3 dni temu miała już 3970g
Jak wyglądają u Was noce? U nas zazwyczaj 2 pobudki, ale karmienia trochę trwają. -
Agniecha pewnie te tabletki na zmiękczenie szyjki. Powinno być łatwiej jakby mieli potem oxy podawać Trzymam kciuki żebyś już jutro tuliła małego w ramionach
Madlen ż ta wagą różnie jest. Widzisz u mnie mała w 3,5tyg przybrała 350g a potem w 3 tyg 800g. Także albo takie skoki albo pomiary nie do końca. A do tego margines błędu, bo przecież wg USG synek miał mieć 300g mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 19:45
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
My po kolejnym KTG i kolejna piguła siedzi Jakieś lekkie skurcze się pojawiają, ale chyba dość daleka droga jeszcze przed nami. Rozwarcie się nie powiększa narazie. Będziemy próbować chyba się trochę zdrzemnąć
futuremama lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha śpij jak dasz radę Siły Ci się przydadzą i czas szybciej minie
U mnie ten cały czop po kawałku odchodzi ale to wciąż nic konkretnego. Łudzę się że jak za pierwszym razem chyba coś koło tygodnia to wszystko trwało jak się tak zaczęło ale staram się nie nastawiać bo wiadomo że może o dwa trwać...